Älska Logistik

Greencarrier

Älska Logistik är podden som gör det lättare för dig att hålla dig uppdaterad inom logistikens värld och gör dig snabbt och effektivt lite klokare för varje avsnitt. I podden intervjuas landets skarpaste logistikexperter, där det viktigaste inom ämnet komprimeras till cirka femton minuter.

Kan man älska logistik?
Trailer 40 sec

All Episodes

Säsongens sista avsnitt av Älska Logistik innehåller våra reflektioner och utvalda citat från några av alla de kunniga och intressanta personer som gästat Älska Logistik under säsong 2. Det blir dels våra egna reflektioner och dels några av de allra bästa tipsen och insikterna från höstens säsong. Som vanligt rör sig samtalet runt ämnena trender, hållbarhet, logistik och framtid. En tidig julklapp från oss till er! Följ oss på Instagram @alskalogistik och våra LinkedIn-konton, så missar du inte när vi dyker upp i en poddapp nära dig igen! Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Dec 2019

13 min 54 sec

Vilka krav kommer ställas på arbetstagare i framtiden? Och vilka krav kommer ställas på arbetsgivare? I det här avsnittet av Älska Logistik fördjupar vi oss i framtidens kompetensbehov, ledarskap och karriär. Vår gäst heter Patrik Peter, och han jobbar på Michael Berglund och är expert inom chefsrekrytering, ledarskapsbedömning och organisationsutveckling. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Nov 2019

19 min 18 sec

I det här avsnittet möter vi Pia Berglund, nationell samordnare för inrikes sjöfart och närsjöfart. Vi pratar om vilken roll sjöfarten spelar i Sverige idag – och hur den ska utnyttjas i framtiden för att öka konkurrenskraften hos svenska företag och bidra till en mer hållbar logistikkedja.  Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Nov 2019

18 min 34 sec

Vi fördjupar oss i mänskligt beteende, effektiva organisationer och möjligheterna – och kanske fallgroparna – med ny teknik. Till vår hjälp har vi Annika Engström, beteendevetare och forskare vid Jönköping University. Där samarbetar hon tätt med experter inom supply chain, logistik och AI. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.   Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn (Åsa Leander och Tea Grbic). 

Nov 2019

19 min 49 sec

Hur ser speditörens roll ut i en allt mer digitaliserad värld? Vilka frågor ska transportköpare ställa sig när de vill planera sin logistikkedja? Dagens avsnitt av Älska Logistik handlar om att sätta kunden i fokus och hur nära samarbete och planering kan bidra till en effektiv, hållbar och lönsam logistikkedja. Med oss har vi Greencarriers Calle Larsson som är expert på ämnet.   Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Nov 2019

15 min 28 sec

Dagligen passerar en halv miljon människor genom knutpunkten Slussen i Stockholm. Just nu står hela Slussen under ombyggnad. Hur hanteras logistiken i ett byggprojektet av den omfattningen? Hur skapas effektivitet och flyt under projektet?     I avsnittet gästar Kristina Eliasson, logistikansvarig för hela projektet från Skanskas sida. Lär dig mer om bygglogistik, och om logistiken vid en av Stockholms mest trafikerade knytpunkter.   Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Oct 2019

16 min 36 sec

Hur onödiga är svenska företag ? Hur ser en bra supply chain ut? Varför är det så viktigt att ha koll och hur ska företag jobba för att förbättra sin leveranskedja?  I veckans avsnitt har vi ett supply chain-proffs med oss; Anders Remnebäck, medgrundare på Optilon. Lyssna på avsnittet och lär dig mer om trender inom AI och supply chain samt hur en effektiv supply chain kan bidra till en mer hållbar framtid.   Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Oct 2019

15 min 1 sec

Idag ska vi öppna dörren till flygplatsens inre. Varje gång man reser, funderar man på hur allt bara rullar på. Det kan ju handla om allt från incheckat bagage, flygplan som ska landa och lyfta på rätt ställe eller akut krishantering. Men hur funkar det egentligen behind the scenes på en flygplats? Det här avsnittet gästas av Victoria Lind, som jobbar som Airport Duty Officer för Swedavia på Landvetters flygplats och brinner för att förbättra flöden och flygplatslogistik. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Oct 2019

18 min 16 sec

Den 2-3 oktober var Älska Logistik på Logistics & Distribution-mässan i Kista med konceptet ”Meet the speaker”. Med oss fick vi spännande samtal om trender, hållbarhet, logistik och framtid med några av mässans hetaste talare.   Det här specialavsnittet gästas av Hilda Hultén, Chefredaktör Intelligent Logistik, Sara Ali, COO och Director of Innovation LogTrade, Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager Findus och Daniel Carinci, Strategic Advisor Panagora.  Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander. Prenumerera på Älska Logistik! Följ oss på Instagram @alskalogistik eller hör av dig på LinkedIn (Tea Grbic och Åsa Leander).

Oct 2019

28 min 52 sec

Det svenska startupbolaget Einride har som ambition att vända upp och ned på hela den globala transportsektorn. Vi träffar Robert Falck, VD och medgrundare på Einride, men också en entreprenör och visionär som skakat om transportbranschen rejält. Deras hyttlösa autonoma elfordon T-poden blev nyligen först med att rulla på allmän väg. Avsnittet handlar om förändring, framtidens transportsystem och en hållbar utveckling. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.    Prenumerera på Älska Logistik! Följ oss på Instagram @alskalogistik eller hör av dig på LinkedIn (Tea Grbic och Åsa Leander).

Oct 2019

17 min 23 sec

Hur kommer våra förändrade beteenden och livsmönster påverka oss, fastigheterna och städerna vi lever och verkar i? Hur kommer det påverka logistiken i och runt dem och vilka utmaningar finns det för logistiken i innerstäder idag?      Christoffer Börjesson är Chief Digital Officer för Fastighetsägarna och i det här avsnittet ger han oss en inblick i fastighetsbranschens digitala utveckling och trenderna framåt. Lyssna på avsnittet om du vill veta mer om framtidens städer och hur fastigheter, människor och logistik hänger ihop.   Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik! Följ oss på Instagram @alskalogistik eller skriv till oss på LinkedIn. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Sep 2019

19 min 2 sec

I säsongspremiären gästar Fabian Bengtsson Älska Logistik. Vi pratar om hans långa resa inom detaljhandeln med NetOnNet och SIBA, i både med- och motgång. Hur har han som framgångsrik företagsledare tänkt i en bransch som i grunden förändrats av digitaliseringen? Vad driver honom? Vi pratar också om framtidens e-handel, logistikens betydelse och hur hållbarhetsfrågan kommer påverka branschen framöver. Lyssna och få med dig massor av inspiration från en av Sveriges främsta företagsledare! Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.  Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik i din podcastapp! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller hör av dig på LinkedIn (Åsa Leander och Tea Grbic). 

Sep 2019

18 min 3 sec

Hur kommer vi vilja handla framöver? Kommer den fysiska handeln slås ut? Hur anpassas logistiken för att möta nya krav? Hur ska e-handeln bli mer hållbar och lönsam? I avsnittet gästar Per Ljungberg, som sedan 2018 är VD för intresseorganisationen Svensk Digital Handel. Om det är någon som har koll på trenderna och utvecklingen för den digitala handeln, så är det Per! Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik så missar du inte när säsong 2 släpps till hösten 2019! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

Jul 2019

14 min 53 sec

Teknologin utvecklas i en enorm hastighet, men hur snabbt går det egentligen? Hur kommer vi som människor att påverkas? Hur kommer logistikbranschen att göra det? Har vi råd att inte tänka disruptivt och hur drar vi nytta av framtiden som väntar? I dagens avsnitt gästar Mats Lewan som är journalist, författare, forskare och talare. Förutom allt detta är han också en väldigt passionerad futurist, och ger oss svaren på frågorna i dagens ämne. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.  Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn (Åsa Leander och Tea Grbic).

Jul 2019

18 min 58 sec

Vi har gått från en tid där vi inte kunde tänka oss att handla något utan att klämma, känna och prova. Idag handlar vi i Sverige mer än någonsin online i alla produktkategorier och nordisk e-handelskonsumtion under 2018 var 230 Miljarder svenska kronor. I dagens avsnitt träffar vi en aktör som verkligen har lyckats, nämligen Svenska Jollyroom som är Nordens största e-handelsföretag inom barn- och babyprodukter. Med oss har vi deras logistikchef Cecilia Olsson, som har varit med och omformat deras logistik och byggt upp nordens största logistikanläggning inom e-handel.  Glöm inte att betygsätta Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander. 

Jun 2019

18 min 28 sec

Hur har det varit att leda en förändringsresa för Skandinaviens största hamn? Hur hanteras hårt mediatryck? Hur har hamnkonflikten påverkat svensk handel? Lyssna på avsnittet och få svar på alla dina frågor av vår gäst Magnus Kårestedt som har drivit Göteborgs Hamn som VD i 15 år. Vi pratar också om nya investeringar, digitalisering, hållbarhet och trender, kopplat till i Göteborgs hamn och hamnvärlden globalt. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander. Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn (Åsa Leander och Tea Grbic). 

Jun 2019

17 min 18 sec

Logistik är krångligt, komplicerat och det är bara en begränsad skara som behöver bry sig om det. Och logistikern syns bara när något verkligen skitit sig. Eller? Dagens gäst Nina Modig förklarar varför alla ska bry sig om logistik och hur du enkelt kan använda logistikens knep för att göra din vardag bättre. Nina är forskare, verksamhetsutvecklare, coach, poddare och författare av boken “Logistik helt enkelt”.  Glöm inte att betygsätta Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

May 2019

19 min 32 sec

Vi pratar trender, framtid, blockchain, supply chain 4.0 med mera tillsammans med vår gäst Per-Olof Arnäs. Han undervisar och forskar om logistik på Chalmers i Göteborg samtidigt som han driver tre poddar: Logistikpodden, Logistics Rocks samt Podgeek (en podd om att podda). Du kan se fram emot ett avsnitt som gör logistik roligt och lättbegripligt utan att på något sätt förminska hur komplext det är. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander. Glöm inte att prenumerera på Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn (Åsa Leander och Tea Grbic).   

May 2019

18 min 22 sec

Bra logistik, vad är det egentligen? VI fördjupar oss inom supply chain och flöden tillsammans med vår gäst Erik Sjöström.  Han älskar flöden och helhetstänk och har jobbat med logistik och supply chain i över 14 år. Sedan ett halvår tillbaka är han vår kollega på Greencarrier och jobbar som Supply Chain Specialist. Vill du förstå hur din logistik kan bli bättre ska du lyssna på det här avsnittet!  Glöm inte att betygsätta Älska Logistik! Följ gärna @alskalogistik på Instagram eller skriv till oss på LinkedIn. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander.

May 2019

19 min 35 sec

Med hjälp av en av de mest inflytelserika personerna inom sjöfartsbranschen blickar vi in i framtidens sjöfart - Lena Göthberg. Perfekt för dig som vill få mer insyn i en viktig bransch som syns för lite och som är full av många olika yrken och spännande människor. Lena har varit verksam i branschen i 25 år och har bland annat blivit utsedd till årets sjöfartsprofil 2016. Idag driver hon eget konsultbolag (GIGS by Lena G), parallellt driver hon en av de ledade poddarna inom shipping; Shipping Podcast. Podden programleds av Tea Grbic och Åsa Leander. 

May 2019

19 min 21 sec

Älska logistik är podden som gör det enklare för dig att hålla dig uppdaterad inom logistikens värld och snabbt och effektivt och gör dig lite klokare varje gång. Vi intervjuar landets skarpaste logistikexperter och komprimerar det viktigaste inom ämnet på ca 15 minuter. 

Apr 2019

40 sec