Straatvonk

SMELT

Loop je langs of loop je om? Kijk je aan of kijk je weg? Binnen een fractie van een seconde beslissen we over interacties op straat. Maar op basis van wat?

Straatvonk neemt je mee door je eigen buurt. Je hoort interviews met jongeren uit Rotterdam over de straat. Hoe kun je jezelf zijn op straat? Wanneer voel jij je veilig? Hoe delen we deze ruimte met elkaar? Tijdens de audiotour word je aangemoedigd om op een andere manier naar de straat te kijken en om contact te maken met de mensen die je tegen komt. Slaat er een vonkje over?

All Episodes

Loop je langs of loop je om? Kijk je aan of kijk je weg? Binnen een fractie van een seconde beslissen we over interacties op straat. Maar op basis van wat? Straatvonk neemt je mee door je eigen buurt. Je hoort interviews met jongeren uit Rotterdam (uit de wijken Feijenoord, Rozenburg en Delfshaven) over de straat. Hoe kun je jezelf zijn op straat? Wanneer voel jij je veilig? Hoe delen we deze ruimte met elkaar? Tijdens de audiotour word je aangemoedigd om op een andere manier naar de straat te kijken en om contact te maken met de mensen die je tegen komt. Slaat er een vonkje over? Deze audiotour is het resultaat van een project van SMELT, Fairspace en Dona Daria, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. De audiotour is gemaakt door SMELT en Femke Bosma. De foto gebruikt bij de podcast is gemaakt door Fleur Mulder. Voor meer informatie over het project, bezoek www.straatvonk.nl

Sep 9

21 min 10 sec