INDSIGT med Cleoh - Samtaler om psykologi

Cleoh Dharma Søndergaard

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen. Cleoh tror på, at gennem mere selvindsigt, får man modet til at vise sig selv venlighed og at man tør udtrykke sig autentisk. Ved at turde udtrykke sig ærligt, opnåes forløsning og ejerskab. Dette er også en mission; at give lytteren modet til at vise mere venlighed og ærlighed overfor sig selv og andre. Så ønsker du et mere balanceret følelsesliv, mere selvværd og blomstring, bedre kommunikation i dine relationer eller blot viden om faget psykologi, er dette podcasten for dig! Cleoh Søndergaard er autoriseret psykolog og derudover sexolog og parterapeut, med klinikker i Helsingør og København. Hun tilbyder psykoterapi til individer, parterapi og supervision til psykologer. Hun er anerkendt for sin terapeutiske stil og har en bred erfaring, men forbliver nysgerrig og sulten på viden. Hendes psykoterapeutiske metode er eklektisk, men primært inspireret af ACT.

All Episodes

I denne episode vil du møde Cleoh og Mette Schubell til en snak om sexlyst - og ulige lyst - i parforholdet. Mette er psykolog og har arbejdet meget med lyst og sexologi. I dette afsnit undersøger vi - Hvilke faktorer der kan påvirke ens lyst- Hvad der er vigtigt at undersøge med sig selv - og dyrke - for at få mere lyst - Hvordan dynamikker og psykologi i parforholdet kan påvirke lysten- Hvordan vi udvikler mere accept og- Hvordan vi får mere lyst! Du vil få en håndfuld gratis par-øvelser med! Blandt andet: - Dyb kontakt og undersøgelse - Restaurant-øvelsen Vi kommer ind på mænd og kvinders lyst, men det er et afsnit for alle - også ikke-heteroseksuelle parforhold og vi taler i højere grad om maskuline og feminine energier frem for kønnede koncepter. OBS: Cleoh har fået ny klinik. Den kan findes her: www.innervention.dk Du kan læse mere om Mette her: Autoriseret psykolog og parterapeut, uddannet sexologisk councellor. www.metteschubell.dkFacebook: https://www.facebook.com/PsykologMetteSchubellInstagram: https://www.instagram.com/psykolog.mette.schubell/Husk endelig at give stjerner til podcasten og skriv også rigtig gerne en anmeldelse - Mange tak! Kh Cleoh

E

Aug 25

1 hr 5 min

I dagens afsnit er jeg taget på café med Rune Potoker. Han er en dygtig psykolog-kollega og erfaren inden for hypnoterapi koblet med ACT, som jeg selv er trænet i. I løbet af samtalen vil du blive klogere på: - Hvad hypnose er.- Hvad forskellen er mellem hypnose og meditation og mindfulness. - Hvordan psykologer bruger det i praksis i terapien.Jeg bruger selv praktiske øvelser, guidede meditationer og teknikker i min psykoterapi til klienter. Runes påstand er, at jeg i virkeligheden også bruger hypnose. Lyt med og se, om jeg vil give ham ret, henimod slutningen. Bonus: Dagens øvelse er en gratis guidet meditation/hypnosesession. Dagens anbefaling: "Fred er vejen" - Thich Nhat Hanh Cleoh nævner også bogen: "Kunsten at kommunikere" - Thich Nhat Hanh Du kan læse mere om Rune her:http://psykologlyngby.dk/Og her på facebook: https://www.facebook.com/PsykologRunePotokerOBS: Ny spændende mulighed for klinikfællesskab, hvis du er psykolog: Hvis du er psykolog og interesseret i at blive en del af det nye psykologhus på Frederiksberg, er du velkommen til at skrive til kontakt@cleoh.dk senest 15. juli 2021. Der er både mulighed for fuldtids- og deltidsleje.Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: www.cleoh.dk OBS: Fra 1/8 2021 åbner Cleoh sin egen klinik. Hun vil derfor være at finde her fremover: www.cleoh.dk - På Frederiksberg.Den nye hjemmeside, der er på vej, vil hedde: www.innervention.dk God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

Jun 15

1 hr 5 min

Kristine Andersen er selvstændig psykolog og har selv oplevet at være sygemeldt med stress. Det var faktisk derfor hun opdagede sin interesse for emnet.I afsnittet fortæller vi om vores personlige historier med stress. Vi går på opdagelse i naturens verden og kommer med kolde facts om psykisk arbejdsmiljø, symptomer og epidemiologi. Dagens øvelse: At lave 'ingenting' i 20 min - øvelse i væren. Dagens anbefaling: Ken Follet: Millenium trilogien Cleoh nævner et afsnit om skønlitteraturens terapeutiske effekt - det er i afsnit 30. Du kan læse mere om Kristine og booke tid her: https://psykologerne.dk/psykolog/kristine-andersen/og her: https://psykologandersen.dk/OBS: Ny spændende mulighed for klinikfællesskab, hvis du er psykolog: Hvis du er psykolog og interesseret i at blive en del af det nye psykologhus på Frederiksberg, er du velkommen til at skrive til kontakt@cleoh.dk senest 1. juni 2021. Der er både mulighed for fuldtids- og deltidsleje.Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: www.cleoh.dk OBS: Fra 1/8 2021 åbner Cleoh sin egen klinik. Hun vil derfor være at finde her fremover: www.cleoh.dk God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

May 25

1 hr 6 min

Ditte Darko er erhvervspsykolog, foredragsholder og forfatter. Hun har skrevet bogen 'Kort og godt om seksuel chikane og METOO'. I dette afsnit kan du høre hende fortælle om de psykologiske processer og dynamikker der ligger bag, når seksuel chikane kan opstå på en arbejdsplads. Vi kommer ind på bystander-effekten og eksklusionsangst. Vi taler om på hvilken måde kulturen på en arbejdsplads har en vigtig rolle. Du bliver også klogere på, hvem den mest almindelige type krænker og offer er. Afsnittet breder sig også over chikane og mobning generelt og giver nogle gode, konkrete bud på, hvordan man kan sikre og øge den psykologiske tryghed. Den psykologiske tryghed er nemlig central - både i forhold til forebyggelse, men også i forhold til god nok håndtering af en eventuel sag. Ugens øvelse: Refleksionsøvelse og samtale: 'Hvad gør din arbejdsplads særlig karakteristisk? Hvad sker der på din arbejdsplads, som gør at den skiller sig ud i forhold til andre arbejdspladser?'Samtalekort kan findes på Brancheforeningen for arbejdsmiljøs hjemmeside, her: https://www.arbejdsmiljoweb.dk/trivsel/mobning/grib-ind-godt-kollegaskab-uden-mobningUgens anbefalinger: - Exit (serie på DR) - Filthy Rich (Netflix) - On the basis of sex (Netflix) Nærende aktiviteter: - Gå tur- De Fem Tibetanere (guidet yoga som findes på Youtube)- Kreative projekter og collagekunst Vil du vide mere om Ditte Darko og hendes foredrag kan du læse mere og booke her: www.dittedarko.dk Bogen 'Kort og godt om seksuel chikane og METOO' kan købes her: https://dpf.dk/produkt/bog/kort-godt-seksuel-chikane-metooOBS: Ny spændende mulighed for klinikfællesskab, hvis du er psykolog: Hvis du er psykolog og interesseret i at blive en del af det nye psykologhus på Frederiksberg, er du velkommen til at skrive til kontakt@cleoh.dk senest 1. juni 2021. Der er både mulighed for fuldtids- og deltidsleje.Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: www.cleoh.dk OBS: Fra 1/8 2021 åbner Cleoh sin egen klinik. Hun vil derfor være at finde her fremover: www.cleoh.dk God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

May 13

1 hr 7 min

Idag kan du høre det allerførste afsnit fra min nye podcast, 'Hvorfor gik du ikke bare'. Her har jeg min veninde og kollega Anne-Cathrine Blegvad i studiet, til en snak om psykisk vold og gaslighting. Dette er derfor et godt afsnit til introduktion til begreberne. Her går vi ned i emnet om, hvor komplekse mønstrene er i et parforhold, når der er psykisk vold og hvorfor det er så svært at gå. Vi kommer ind på medafhængighed, traumebindinger, manipulation og selvværd - og hvorfor det er så svært at gå, selvom det gør så ondt. Du kan høre og følge podcasten her på apple podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887 Og her på Spotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=T6orlNFGRNmTRXeKLp5XjwHvis du er psykolog og interesseret i at blive en del af det nye psykologhus på Frederiksberg, er du velkommen til at skrive til kontakt@cleoh.dk senest 1. juni. Der er både mulighed for fuldtids- og deltidsleje. Du kan læse mere om Anne-Cathrine her: https://www.annecathrineblegvad.com/Og læse mere om hendes online kursus her: https://www.blivfriafpsykiskvold.com/ ----Hvis du vil læse mere om Cleoh Søndergaard eller booke tid, er her et direkte link: www.cleoh.dk Hvis du vil joine Cleohs private facebookgruppe er her et link: https://www.facebook.com/groups/psykiskvold (kvindegruppe - mandegruppe er på vej) Er du interesseret i Cleohs online gruppeterapiforløb, kan du skrive til hende og høre mere på kontakt@cleoh.dk Planen er at vi starter op 1. maj og at det forløber over 8 gange af 2 timer. Der er plads til maks 12 deltagere. Jeg giver alle på venteliste besked, når vi er nok til at starte op. I forløbet lærer du om, hvad psykisk vold er, og om du har været udsat for det. Du vil opnå en bevægelse fra at være forvirret og ensom, til at blive set og anerkendt, og finde en fornyet styrke. Der er særligt fokus på opbyggelse af selvværd i den sidste halvdel af forløbet, samt grænsesætning i nye parforhold, værdier og autencitet. Adgangskrav: Du er kvinde, du er kommet ud af forholdet nu og du er over 18 år. I forløbet mødes vi online i 2 timer hver uge. Du får adgang til en hemmelig facebook-gruppe, kun for os. Du får også optagelser af mine oplæg efterfølgende. Hver session indeholder praktiske hjemmeøvelser til mellem hver gang. Det er altså psykoterapi, i fællesskab med andre der har stået i en lignende situation, ikke dømmer dig og kan genkende dig.

May 7

1 hr 10 min

Susan Søgaard, forfatter og kommunikationschef i Hjerneskadeforeningen, besøger mig idag for at tale om hjerneskade og parforhold. Hvilke forandringer kan man se, hos en person, der har fået en hjerneskade? Hvordan påvirker det relationer og familier, når et partner, far eller mor får en hjerneskade? Hvad har hukommelse med evnen til at have sex at gøre? Og hvad er vigtigt at huske som par, hvis den ene har ændret sig radikalt? Hvordan er det for den pårørende? Alt dette og meget mere kommer vi ind på! Obs: Vi taler om sex i programmet. Derfor egner afsnittet sig ikke til de yngre pårørende. Du kan læse meget mere om foreningen og dens arbejde her: www.hjerneskadet.dk Ugens anbefaling: Bog af Susan Søgaard: Sex, kærlighed og en hjerne som er gået i stykker https://hjerneskadet.dk/nyheder/ny-udgivelse-sex-kaerlighed-og-en-hjerne-som-er-gaaet-i-stykker/Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: www.cleoh.dk OBS: Fra 1/8 2021 åbner Cleoh sin egen klinik. Hun vil derfor være at finde her fremover: www.cleoh.dk God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

E

Apr 26

1 hr 8 min

Rebecca Russell er gæst i terapilokalet idag. Hun har en stor interesse i det psykoterapeutiske arbejde med integration og forståelse af psykedeliske oplevelser. Disclaimer: Afsnittet er ikke en opfordring til at tage stoffer, tvært imod. Vi taler om skadesforbyggelse og sikkerhed hos de, der har taget beslutningen om, at tage psykedeliske stoffer som led i selvudvikling. Vi taler om forskning og psykoterapeutiske integration af det oplevede. Stoffer er ulovligt og vi fraråder at købe og bruge stoffer af lyssky typer og uden sikkerhed, da dette er meget risikabelt og kan være decideret farligt. Rebecca gør os klogere på: - Hvad MDMA og psilocybin er. - Hun fortæller hvordan det virker i kroppen og hjernen. - Hvad nyeste forskning har vist. - Og hvordan hun arbejder psykoterapeutiske med integration af disse oplevelser. Forskningen er netop nu ved at undersøge, om psykedelia kan godkendes som behandlende medicin og er lige nu højt prioriteret, da de foreløbige resultater vedrørende effekt ser lovende ud. Og som noget helt særligt vil både Rebecca og Cleoh dele deres helt egen oplevelse med psykedeliske stoffer med hinanden, i del 2. Rebecca om sorg og Cleoh om kærlighed. Dagens anbefaling: BogMichael Pollan: How to change your mindHvis du vil læse mere om Rebecca Russell og booke tid, kan du finde hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/psykolog-rebecca-russell/Hun har skrevet en rigtig fin artikel om at finde tilbage til sig selv og at kunne mærke sig selv igen. Den kan du læse her: https://psykologerne.dk/jeg-kan-ikke-laengere-maerke-mig-selv/Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ OBS: Fra 1/8 2021 åbner Cleoh sin egen klinik. Hun vil derfor være at finde her fremover: www.cleoh.dk God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

E

Apr 1

49 min 5 sec

Rebecca Russell er gæst i terapilokalet idag. Hun har en stor interesse i det psykoterapeutiske arbejde med integration og forståelse af psykedeliske oplevelser. Disclaimer: Afsnittet er ikke en opfordring til at tage stoffer, tvært imod. Vi taler om skadesforbyggelse og sikkerhed hos de, der har taget beslutningen om, at tage psykedeliske stoffer som led i selvudvikling. Vi taler om forskning og psykoterapeutiske integration af det oplevede. Stoffer er ulovligt og vi fraråder at købe og bruge stoffer af lyssky typer og uden sikkerhed, da dette er meget risikabelt og kan være decideret farligt. Rebecca gør os klogere på: - Hvad MDMA og psilocybin er. - Hun fortæller hvordan det virker i kroppen og hjernen. - Hvad nyeste forskning har vist. - Og hvordan hun arbejder psykoterapeutiske med integration af disse oplevelser. Forskningen er netop nu ved at undersøge, om psykedelia kan godkendes som behandlende medicin og er lige nu højt prioriteret, da de foreløbige resultater vedrørende effekt ser lovende ud. Og som noget helt særligt vil både Rebecca og Cleoh dele deres helt egen oplevelse med psykedeliske stoffer med hinanden, i del 2. Rebecca om sorg og Cleoh om kærlighed. Dagens anbefaling: BogMichael Pollan: How to change your mindHvis du vil læse mere om Rebecca Russell og booke tid, kan du finde hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/psykolog-rebecca-russell/Hun har skrevet en rigtig fin artikel om at finde tilbage til sig selv og at kunne mærke sig selv igen. Den kan du læse her: https://psykologerne.dk/jeg-kan-ikke-laengere-maerke-mig-selv/Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ OBS: Fra 1/8 2021 åbner Cleoh sin egen klinik. Hun vil derfor være at finde her fremover: www.cleoh.dk God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

E

Apr 1

44 min 55 sec

Min kollega Ann-Louise Rusborg er gæst i terapilokalet idag. Hun psykolog og har arbejdet med børn med særlige behov i mange år, voksne med stress og så er hun mor til en ganske særlig dreng. Han blev født med en kromosomfejl og det blev starten på en uventet rejse for Ann-Louise. Hun fortæller i dette afsnit om det at være pårørende eller forælder til børn med handicap og særlige behov. Dagens anbefalinger: Andrés RagnarssonAnbring først iltmasken på dig selvAnnette AggerbeckSkriveterapiDagens nærende aktivitet: - Hjemme-yoga - Mig-tid med god kaffe Hvis du vil tilmelde dig Ann-Louises online kursus kan du skrive til hende på annlouise@rusborg.dk og bruge koden 'INDSIGT' for rabat. Kurset starter den 11/5 2021Tilmeldingsfrist den 1/5 2021Early-bird senest 1/4 med koden INDSIGT ! Du kan læse mere om Ann-Louise her: www.rusborg.dkFølg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

Mar 23

1 hr 5 min

Cleoh har i dette afsnit en snak med Lena Clausen, der er psykolog og den første i Danmark, der arbejder med core energetics; en noget anderledes form for psykoterapi, hvor man rent faktisk får lov til at afreagere aktivt med kroppen. Hun beskriver selv metoden således: Core Energetics en ny terapiform i Danmark. Det er en terapiform der inddrager hele dig – din krop, din psyke, din energi og hvis meningsfuldt for dig også mere spirituelle elementer om det der er større end dig. Om det for dig er Universet, Gud, naturen eller måske noget helt fjerde. Det er en rejse ind i at finde tilbage til dig, din inderste kerne – heraf navnet Core.Vi undersøger sammen, hvor du blokerer for din fulde livs-udfoldelse. Hvor du holder tilbage, holder inde, gør dig selv større end du er, mindre end du er eller måske helt forsvinder fra dig selv.Vi gør det gennem at arbejde med kroppen, bevægelse, relationen og samtale. Bevidstgørelsen er i dette arbejde et vigtigt element i en mere varig ændring. Skridt for skridt vil du finde frem til din adgang til din fulde livs-udfoldelse.Dagens anbefaling: Mindfull sansning og refleksion. Dagens anbefalinger: Stuart Black: A way of life: Core Energetics. Jorge Galindo Molina:Journey to the Core of the Body & Mind. Character Systems and Body PsychotherapyGees Boseker: Neuroscience of somatic psychotherapyHvis du vil læse mere om Lena, kan du finde hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/lena-roengaard-clausen/Og ønsker du at vide mere om hendes online bodywork morgen-kursus: lena@psykologerne.dk - så er jeg sikker på at hun vil holde dig opdateret, når det kommer ud.Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast! 'Hvorfor gik du ikke bare' vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg har fået eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den er ude nu, så husk at abonnere på den her: Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/hvorfor-gik-du-ikke-bare/id1556838887?l=daSpotify: https://open.spotify.com/show/4jBpMpKU5YAZIsb99RyIG9?si=DJaVSaBnTi2YjGLd8HT8sQHar du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

Mar 16

58 min 48 sec

Camilla Lærkesen har været introvert hele sit liv - men fandt først ud af det sendt i ungdommen. Idag lever hun af at holde foredrag om emnet og har podcasten 'Bevidst Introvert'. Vi dykker derfor ned i personlighedspsykologien til en samtale om personlighedstræk og med fokus på det at være introvert. Cleoh deler ud af sin viden om 'The Big Five'-personlighedstrækkene og fortæller sin egen historie om, hvordan det er at være en 'udadvendt introvert' psykolog. Du kan høre Camillas podcast her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/bevidst-introvert/id1438733685?l=daOg se hendes hjemmeside og foredrag her: https://www.bevidstintrovert.dk/Følg podcasten for billeder, modeller og nyheder: Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast er på vej! Den kommer til at hedde 'Hvorfor gik du ikke bare?' og vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg får eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den får premiere midt marts. Har du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

Mar 9

43 min 3 sec

I dette lille bonusafsnit løfter jeg sløret for en række nye projekter! - Ny podcast - Online gruppeterapi - Online markedsføringskursus for behandlere Ny podcast: Søg efter 'Hvorfor gik du ikke bare' - traileren er ude på Spreaker og på vej til Apple Podcast ! Tryk på abonner - så får du afsnittene direkte i dit feed, når de får premiere på Kvindernes internationale kampdag d. 8. marts! Online gruppeterapi, psykisk vold: Tilmelding eller mere info ved at skrive til kontakt@cleoh.dk Starter 1. maj - men maks 12 deltagere - så husk at tilmelde dig i god tid, inden pladserne er taget! Der kommer mere info i den nye podcast, Hvorfor gik du ikke bare. Gruppeforløbet er i første omgang kun for kvinder. Der er også en lukket facebookgruppe her: https://www.facebook.com/groups/psykiskvold Her kan du dele dine oplevelser og møde andre, der har stået i samme situation. Online markedsføringskursus for psykologer og behandlere: Starter 8. april. Tilmelding til malene@levetid.org Der er early bird rabat til de hurtige! Spar 500,- og betal kun 2500,- for 5 x 2 timers empowering online markedsføringsnørderi og gruppeforløb. Halvdelen af pladserne er allerede solgt, så jeg vil anbefale dig at slå til nu, hvis du vil sikre dig en plads! Du får adgang til lukket facebookgruppe, zoom-møder, sparring på din business, hjemmeøvelser, optagelser af undervisningen og undervisningsmaterialet. Husk at du kan trække kurset fra i dit firma, da det er undervisning til vedligeholdelse af virksomheden. Tak fordi du lyttede til mit lille status-afsnit. Husk at du kan finde min facebookside for podcasten her: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcastog her på instagram: https://www.instagram.com/indsigt_med_cleoh/Du kan læse mere om Cleoh og booke tid her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/

Mar 5

13 min 2 sec

Nina Werner er psykolog, specialist i psykoterapi og superviser. Hun har netop skrevet bogen: "Fra selvkritik til self compassion", der handler om hvordan man gennem konkrete øvelser og selvterapi fra mindfull self-compassion, kan lære at behandle sig selv som en ven, og vende lavt selvværd, præstationsstress og depression, til øget overskud og selvmedfølelse. I dette afsnit bliver du klogere på Self-compassion: - Hvad det er og hvad det bestemt ikke er. - Hvordan du kan bruge det i din dagligdag, så du beviseligt øger sandsynligheden for at opleve at blive gladere, være mindre selvkritisk og have det bedre med dig selv. For forskningen er klart på selvvenlighedens side. Self compassion identificeres af førende forsker K. Neff som sindets stærkeste, enkeltstående ressource. Modsat hvad man kunne frygte ved at slippe den evigt kritiske stemme, og blive sin egen bedste ven, så bliver du reelt friere og modigere, og nedsætter risikoen for depression, angst og stress.Dagens øvelse: - Kærlig berøring (del 2) Find flere guidede meditationer her: http://roskildepsykologerne.dk/guidede-meditationer/ Du kan læse mere om Nina Werner og booke tid hos hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/nina-werner/Husk at følge os på Instagram og facebook, hvor Nina har lagt billeder op af modeller og billeder fra dagens afsnit! Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast er på vej! Den kommer til at hedde 'Hvorfor gik du ikke bare?' og vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg får eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den får premiere midt marts. Har du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

Mar 2

40 min 38 sec

Nina Werner er psykolog, specialist i psykoterapi og superviser. Hun har netop skrevet bogen: "Fra selvkritik til self compassion", der handler om hvordan man gennem konkrete øvelser og selvterapi fra mindfull self-compassion, kan lære at behandle sig selv som en ven, og vende lavt selvværd, præstationsstress og depression, til øget overskud og selvmedfølelse. I dette afsnit bliver du klogere på Self-compassion: - Hvad det er og hvad det bestemt ikke er. - Hvordan du kan bruge det i din dagligdag, så du beviseligt øger sandsynligheden for at opleve at blive gladere, være mindre selvkritisk og have det bedre med dig selv. For forskningen er klart på selvvenlighedens side. Self compassion identificeres af førende forsker K. Neff som sindets stærkeste, enkeltstående ressource. Modsat hvad man kunne frygte ved at slippe den evigt kritiske stemme, og blive sin egen bedste ven, så bliver du reelt friere og modigere, og nedsætter risikoen for depression, angst og stress.Dagens øvelse: - Kærlig berøring (del 2) Find flere guidede meditationer her: http://roskildepsykologerne.dk/guidede-meditationer/ Du kan læse mere om Nina Werner og booke tid hos hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/nina-werner/Husk at følge os på Instagram og facebook, hvor Nina har lagt billeder op af modeller og billeder fra dagens afsnit! Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast er på vej! Den kommer til at hedde 'Hvorfor gik du ikke bare?' og vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg får eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den får premiere midt marts. Har du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

Mar 2

43 min 43 sec

Margrethe Rhiger er autoriseret psykolog, specialist i psykoterapi og supervisor. Hun har i mange år arbejdet med mennesker i krise og mennesker med senfølger efter forskellige former for hjerneskade.Hun har også selv haft alvorlig sygdom og nedsat udholdenhed tæt inde på livet, og fortæller om, hvordan det er at være pårørende, og hvordan det kan påvirke dagligdagen, når en person i familien har nedsat udholdenhed.Margrethe fortæller i dette afsnit om nedsat udholdenhed; en slags usynligt handicap. Den er en hyppig følge af eksempelvis hjernerystelse, stress, depression og blødninger eller blodpropper i hjernen. Afsnittet kan høres af og være relevant for alle: Vi har alle perioder i livet, hvor omverdenen virker uoverskuelig, og hvor vi ikke har energi til det, som vi gerne vil.I dette afsnit kan du også blive klogere på, hvordan du lytter til kroppen og udtrykker dine behov overfor dine omgivelser.Dagens øvelse: - Energi-batteriet Du kan læse mere om Margrethe på denne side: http://www.psykologisk-klinik.dk/ Husk at følge facebook og instagram for at se alle billeder og modeller fra de forskellige afsnit: @indsigtmedcleoh Vil du læse mere om stress og nedsat udholdenhed, kan jeg anbefale at læse min blog-serie om stress: https://psykologerne.dk/stress-saadan-kommer-du-tilbage/ Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ God fornøjelse! Kh Cleoh - kontakt@cleoh.dk P.S. Ny podcast er på vej! Den kommer til at hedde 'Hvorfor gik du ikke bare' og vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg får eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den får premiere midt marts. Har du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.

Feb 23

1 hr 11 min

Hvorfor drømmer vi? Hvilken betydning kan drømmene have? Hvordan skal vi lytte til dem? Idag har jeg Anders Thingmand i studiet til en snak om drømme. Eller rettere: Vi optager med afstand, online. Derfor er lyden også lidt anderledes end hvad den plejer. Lyt med her, hvor Anders giver en række eksempler på drømme og hvordan han med jungiansk drømmeorienteret terapi arbejder med klienter, hvor drømmene bruges som en central del af terapien. Du kan læse mere om anders her: https://andersthingmand.dk/ Tak fordi du lytter med! Jeg elsker stjerner og anbefalinger - det er det der driver værket for mig. Efterlad rigtig gerne en anbefaling her i Apple Podcast. Så bliver den også fremhævet og kan opdages af flere. Mange tak på forhånd! Du kan følge podcasten og se billeder og modeller på facebook og instagram: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcasthttp://instagram.com/indsigt_med_cleoh Vil du læse mere om Cleoh, eller læse hendes blog, kan du finde hende og booke tid på https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ og http://www.cleoh.dk/ Rigtig god fornøjelse!

Feb 15

1 hr 10 min

Definition på humørmad:Humørmad er den mad, der er spækket med netop de næringsstoffer, som spiller en rolle for vores humør.Dagens øvelse: 3 tips til humørmadNaturens lykkepille: Fermenterede grøntsager, der bidrager med gode mælkesyrebakterier.Køb upasteuriseret surkål i en Helsekost eller et velassorteret supermarked. Fx fra Kertinge Kraut. Eller lav det selv. Det nemmeste sted at starte er at lave fermenterede gulerødder.Du skal bruge: gulerødder, vand, havsalt og et stort patentglas.Skræl gulerødder, del hver gulerod i 4 lange stave og pak dem rigtigt tæt og godt sammen (så stavene "står op") i patentglasset. Der skal være 5 cm fra gulerødderne til glassets låg.Opløs 1 spsk. havsalt i 1 liter vand og hæld saltvandet over gulerødderne, så det dækker med 1 cm. Pres evt. et par ekstra gulerodsstave ned og sørg for at alt er dækket. Sæt låget på og sæt glasset i en plastikpose (just in case, hvis glasset bobler) et mørkt sted i 4-5dage. Sæt på køl og nyd en fermenteret gulerod om dagen.Naturens multivitaminpille: Lever!Indeholder gode mængder B-vitaminer og især B-vitaminer er meget humørvigtige! Fx er B6 vitamin vigtig for at omsætte aminosyren tryptofan til lykkehormonet serotonin.Naturens perfekte mad: ÆgSmækfyldt med letoptagelig næring! Især æggeblommen, og det er bedst at indtage den rå eller næsten rå. Så blødkogt æg eller spejlæg. God kilde til B-vitaminer og letoptagelige byggestenene til fx serotonin og dopamin – nemlig aminosyrer. For mange kan det gøre en stor forskel at begynde dagen med. Havregryn med mælk kan af mange årsager ikke hamle op med det her. Alene det at tilføje et blødklogt æg og spise det ved siden af havregrynene kan gøre en forskel.Boganbefalingen: "The Nutrient-dense kitchen" af Mickey Trecott, 2019Instagram: https://www.instagram.com/kostpsykologen/Hjemmeside: https://kostpsykologen.dkOnlinekurset: "Spis dig (mærkbart) mere glad på 7 dage": https://kostpsykologen.dk/spis-dig-glad/evt.: Få 3 (næsten ukendte) mad-relaterede årsager til tristhed her (0kr):https://kostpsykologen.dk/3-naesten-ukendte-aarsager-til-tristhed/Rigtig god appetit! Husk at du altid kan følge Cleoh og podcasten på facebook og instagram: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcasthttp://instagram.com/indsigt_med_cleohGiv rigtig rigtig gerne en anmeldelse og et par ord med på vejen, hvis du kan lide podcasten og vil hjælpe min motivation for at fortsætte på vej - det gør en kæmpe forskel

Feb 3

56 min 34 sec

Det længeventede afsnit er hermed ude! OBS! Der er en teaser i slutningen af afsnittet ;) Indhold: Alle de nærende aktiviteter er her samlet til dig. Hvis du går ind på facebooksiden @indsigt med cleoh podcast, https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast kan du få dokumentet hvor hele idélisten er skrevet ind. Lige til at printe ud og hænge op

Jan 22

40 min 42 sec

Cleoh går denne gang på jagt i skønlitteraturens verden: I mine teenageår læste jeg Søren Kierkegaard og Milan Kundera. Især Kunderas 'Tilværelsens ulidelige lethed' gav inspiration og luft til at bryde ud af hverdagens tomme trommerum. Jeg slog op med min kæreste, flyttede væk, for mig selv, og gik på opdagelse på egne ben. Modet til at våge ud på en dannelsesrejse gennem elskere, et lille værelse i København og højskole, inden turen gik til Vietnam og USA senere. Det hele startede med en bog. Derfor har jeg inviteret Elena Leah, psykolog og Cecilie Larsen, litterat i terapilokalet. De fortæller ærligt om de terapeutiske oplevelser de har haft med at læse bøger - når ensomheden og sorgen rammer. Når man vil blive klogere på sit kvindeliv. Når man vil drømme sig væk til en anden verden. De fortæller om 'Litterære Terapisaloner'. En slags ærlige møder med bøgerne som ramme for nærværende, forandrende samtaler. Hverken gruppeterapi eller læseklub. De fortæller om, bøgerne har ændret kursisternes liv på store og små områder. De leverer fortællinger fra det virkelige liv - og bøgernes. Dagens anbefalinger: Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Carls bog. Gyldendal. 2017. Lone Munksgaard Nielsen: Hvis du møder en ensom. Artur. 2017.Anne Boyer: The Undying. A Meditation on Modern Illness. Penguin Random House. 2019. Esther Perel: Erotisk Intelligens. Gyldendal. 2016.Han Kang: Vegetaren. Gyldendal. 2017.Lars Theil Münster: Det læsende menneske. Samfundslitteratur. 2020.Linda Knausgård: Velkommen til Amerika. 2016Tine Høeg: Tour de chambre. 2020. Stine Pilgaard: Meter i sekundet. 2020. Milan Kundera: Tilværelsens ulidelige lethed: 1984. Find flere boganbefalinger og tilmelding til salonerne på:www.Litteratuehuset.dk - Instagram: @litteraturhusetdkwww.ElenaLeah.dk - På bloggen anbefales bøger under tagget "Psykologens Bogreol". Litterære Terapisaloner bliver sponseret af: Gyldendal, People'sPress, Politikens Forlag, Gladiator, Lindhardt & Ringhof. Elena kan kontaktes på: Elena@litteraturhuset.dk (tlf. 27346102)Cecilie kan kontaktes på: Cecilie@Litteraturhuset.dk- Mofibo rabatkode - CLEOH - hvis man indløser den på mofibo.com i tilmeldingsflowet, så får man 45 dages gratis adgang til hele deres katalog. Tilbuddet gælder nye kunder og varer indtil den 14. februar. Direkte link til tilbuddet: https://mofibo.com/dk/da/cleoh-samtaler-om-psykologi?utm_source=podcast&utm_medium=some&utm_campaign=katrine-veje---- Cleoh Søndergaard kan kontaktes på kontakt@cleoh.dk og kan bookes direkte på https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/Du er velkommen til at skrive ind med spørgsmål til psykologerne, forslag til emner eller lydfil med spørgsmål :) Husk at like @indsigtmedcleoh på FB og instragram, hvis du vil se billeder og følge med i nyheder og hverdagen som podcaster.

Jan 18

1 hr 11 min

Godt nytår! I dette sæsonafsluttende afsnit ser jeg tilbage på året der er gået - eller rettere, de første 7 måneder som podcaster. Du finder et afsnit spækket med finurlige, sjove, ærlige, personlige og skønne klip - sat sammen som en lille kabaret af stemmer. Medvirkende: Jan Kaa - afsnit 1 og 24Mette Sloth - afsnit 2 og 4Christoffer Greenfort og Andreas Illum - afsnit 22Mikael Knudsen - afsnit 5 Jeanette Nissen - afsnit 10 Michelle Miller - afsnit 7 Anita Øland - afsnit 6 Sefika Dehn - afsnit 12 Thomas Dybro - afsnit 13 Emilie Tang Kirk - afsnit 14 Eva Borgen Paulsen - afsnit 8 Malene Hollmann - afsnit 23og Simon Søndergaard - afsnit 24. Tak for et meget lærerigt og anderledes 2020! Kærlig hilsen Cleoh Søndergaard www.cleoh.dk https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ P.S - Om en uges til kommer afsnittet, hvor jeg samler alle nærende aktiviteter i ét afsnit, så du kan udarbejde din personlige liste med gode idéer i en svær tid. - Giv endelig og meget gerne stjerner i Apple Podcast og også rigtig gerne en anmeldelse - så vil podcasten nemlig blive set af flere - Mange mange tak til alle jer der har støttet og allerede gjort dette - Har du idéer til gæster eller emner til de kommende afsnit i 2021? Skriv endelig til mig på cleoh@psykologerne.dk - så får vi det til at ske! - Du er stadig meget velkommen til at indsende lydklip med et spørgsmål til psykologerne. Så tager vi dit spørgsmål op i samtalen - optag og send lyden til cleoh@psykologerne.dk - Du finder billeder, modeller og inspiration på facebook - og instagramsiderne: @ Indsigt med Cleoh - Samtaler om Psykologi Podcast TAK

E

Jan 3

56 min 52 sec

I dette afsnit bliver du klogere på, hvad det vil sige at have en vinterdepression og depression. Du vil få lavpraktiske øvelser til selvhjælp: For at få mere motivation, lyst og glæde ind i hverdagen. Dagens øvelse: Taknemmlighedsøvelse Perspektivtagning Du kan læse mere om Cleoh på www.cleoh.dk og booke tid hos hende på https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/

Dec 2020

36 min 59 sec

I dette afsnit kan du høre om, hvordan du og din familie kan undgå de klassiske farer i juleferien, nemlig kritik, stress, rastløshed, mangel på nærvær og skuffede forventninger. Jeg kommer i dette miniafsnit ind på fælles planlægning i familien, forventningsafstemning og så giver jeg en øvelse med til dig og jer, til jeres familiemøder. Jeg lover at denne giver mere nærvær, gør jer gladere og at I sammen får ting gjort! Rigtig god fornøjelse og god ferie!

Dec 2020

22 min 11 sec

Dette er anden del af foredraget fra d. 18/11. I denne del bliver du klog på en række emner: - Hvad kendetegner det sunde parforhold? - Hvad kendetegner det giftige parforhold? Og hvorfor tror vi at visse giftige vaner er sunde? - Gaslighting - Parforholdsmønstre i konflikter- Emotionsfokuseret parterapi - Ikke-voldelig kommunikation - Tilknytningsstile fra barndommen i det voksne parforhold- Hvordan vores tilknytning påvirker os i det romantiske parforhold, og især vækkes til live i konflikterne. - Hvad er cykliske konflikter? Hvad er præference-konflikter og værdi-konflikter? Og hvilken er mest 'medgørlig' for forandring? Igennem fordragets anden del bliver du præsenteret for Cleohs egen model til, at afklare med sig selv, hvor man står i et parforhold, hvor man er i tvivl. Hun guider dig igennem: - Afklaring af problem og sikker og ansvarsfuld kommunikation af problemer. - Problemløsning, motivation og villighed til ændring - De farlige myter, der fastholder troen på forandring, i de tilfælde, hvor det er urealistisk og skadeligt. - Grænsesætning og håndhævelse af grænser, villigheden til at overveje nye veje. Hav gerne blok og papir klar, så du kan noterer dig det, som er vigtigt for dig. Brug gerne foredraget aktivt, også hvis du ikke er i tvivl om det parforhold du er i, eller hvis du er single og tænker tilbage på tidligere parforhold:- "Hvad er mine mønstre? Hvad har jeg med i baggagen?"- "Er der noget jeg kan gøre bedre?"- "Hvordan kan man se, at det er svært for mig, og hvad har jeg behov for?" - "Hvor går mine grænser? Og får jeg sat dem tydeligt, på en sund måde?" - "Hvilket parforhold drømmer jeg om?" Med disse spørgsmål kan du blive endnu skarpere på dine værdier og grænser: Hvad vil du gerne tættere på? Og hvad søger du typisk at undgå? Hvis du vil have slides fra foredraget kan du få dem! Ja, gratis! Skriv til kontakt@cleoh.dk og bed om slides - så sender hun dem til dig. Det eneste vi beder om til gengæld, er at du efter en anmeldelse af podcasten inde i 'Apple Podcast'-appen (Itunes) eller stjerner på Podtail (hvis du ikke bruger Apple). Tusind tak! Husk at du kan følge med og se billeder og modeller fra alle afsnittene på facebooksiden og instagram på @ indsigt med cleoh. Tak fordi du lyttede med! Hvis du vil læse mere om Cleoh eller booke tid, kan du bruge dette link: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ Og hvis du vil læse hendes blog, kan du finde den her: https://psykologerne.dk/blog/ og her: www.cleoh.dk

Dec 2020

52 min 31 sec

Obs: Dette er del 1 ud af 2. Anden halvdel kommer i næste uge og er markant anerledes, da det handler om tilknytningsteorier, problem-løsning og kommunikation i parforholdet, parforholdsmønstre og grænsesætning. Dette afsnit bliver en lyn-indføring i kærlighedens psykologi. I del 1 går jeg ind i den diagnostiske verden. Her fortæller om diagnosekriterierne for narcissistisk personlighedsstruktur, antisocial personlighedsstruktur (psykopati) og emotionel ustabil personlighedsstruktur, borderline typen (borderline). Jeg fortæller om, hvordan narcissistisk adfærd adskiller jeg fra diagnoserne. Og så kommer jeg ind på personlighedslidelsernes ophav i barndommen på den ene side, og hvordan de giver sig til udtryk i det voksne parforhold, på den anden. Du vil også blive klogere på gaslighting - og hvordan det kan være, at vi alle kan forføres af en psykopat. Formålet med foredraget er at kunne mærke efter; "Hvad er acceptabel adfærd for mig?"- Hvordan sætter jeg grænser? - Hvorfor har jeg egentlig behov for at vide, om min partner er forstyrret/har en lidelse? - Hvordan kan jeg kende forskel på normale parforholdsproblemer og det giftige parforhold? - Hvordan ved jeg om jeg er i et giftigt parforhold? - Og hvordan kommer jeg ud, på en sund måde- Eller, hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg vælger at blive. I næste afsnit går jeg endnu dybere i disse spørgsmål. Her handler det nemlig om problemløsning og grænsesætning i parforholdet! Husk at lyt med på næste afsnit, hvor det kommer til at gå op i en højere enhed, og bliver endnu mere praksis-orienteret. Måske kan du endda genkende ting i dig selv. Efterlad meget gerne 5 stjerner eller en lille anmeldelse her i Apple Podcast eller Podcast Addict, hvis du har Android. Det sætter jeg stor pris på!

Dec 2020

1 hr 3 min

Sådan rekrutterer du den fede arbejdsplads! OBS: Modellen som Malene har udarbejdet kan ses på Instagram-siden: 'Indsigt_med_cleoh', hvor den bliver lagt op. Husk at følge, hvis du vil følge med :) I en tid med mange afskedigelser, har jeg valgt at sætte spot på jobsøgning og rekruttering ud fra et psykologisk perspektiv. Dette afsnit sætter spot på arbejdsløshedsstress og positionering som den jobsøgende. Til det har jeg inviteret Malene Hollmann ind igen. Hun har mange års erfaring med rekruttering af medarbejdere - og i dette afsnit giver hun råd i forhold til, hvordan man som jobsøgende kan rekruttere sin arbejdsplads og sin næste leder! Her bliver du klogere på, hvordan du undersøger arbejdspladsen og lederen. Hvordan man forbereder sig godt, inden jobsamtalen, hvordan du på en god måde kan forventningsafstemme allerede ved jobsamtalen og hvordan du kan spotte, om du sidder overfor en dygtig og empatisk leder, eller en leder, der ville passe dårligt til din personlighed og dine ønsker. Teori: SCARF-modellen af David Rock: Disse domæner har mennesker behov for, for at føle sig godt tilpas. Jo flere vi er truede på, des dårligere har vi det. Jo flere, der er tilstede, jo højere jobtilfredshed og effektivitet: - Status - Certainty - Autonomy - Relatedness - FairnessLæs mere om Malene her: www.levetid.org Og Cleoh Søndergaard her: www.cleoh.dk Både Malene og Cleoh arbejder sammen med psykologerne.dk - hvor du også kan læse mere om os og booke sessioner og se kurser, som vi afholder. Du har stadig mulighed for at indsende lydfil til Cleoh, hvis du vil have fingrene i de 3 meditationer. De er lavet og indtalt af Cleoh og kan give dig ro og retning i hverdagen. Alt du skal gøre er at optage dig selv, hvor du stiller et spørgsmål om psykologi, som psykologerne kan tale om. Det sendes til kontakt@cleoh.dk Husk at give 5 stjerner, hvis du kan lide podcasten (i Apple Podcast-appen) og endnu bedre, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten, bare et par linjer, vil det vægte højt i appen. Så vil den blive set af flere, hjælpe flere - og støtte projektet. TAK :)

Nov 2020

1 hr 10 min

For et godt stykke tid siden blev jeg opfordret af podcast-mentor og forfatter, Charlotte Heje Haase, til at lave et afsnit om mit eget parforhold. Eller rettere sagt, vores parforhold. Hun ville gerne høre et afsnit om, hvordan min mand og jeg bevarer humoren i parforholdet. Jeg tyggede lidt på den.. Selvafsløring er jo aldrig af vejen, hvis bare det har et formål. Og det synes jeg det har; at give inspiration.. og man skal aldrig være nærig med næstekærlighed.. Og det at blotte sig selv i sin sårbarhed, er den smukkeste styrke... Jeg tog mod til mig og spurgte min mand.. Det ville han heldigvis gerne. Derudover har jeg inviteret psykolog og parterapeut, Jan Kaa, ind igen for at være vores vært til dette lydbare 'par-tjek', hvor vi taler åbent om vores værdier, gamle mønstre og alt det vi har lært igennem vores fælles relation. Det blev et interessant projekt. Der er hverken manuskript eller særlig meget forberedelse. Jeg synes afsnittet viser meget godt, at vi også har haft, og stadig har, vores individuelle og fælles udfordringer. At konflikter er normale, men at det handler om at man sammen kan spotte og tale om det fælles mønster, vi hopper i. Det viser også at tidligere erfaringer og tilknytning farver vores nuværende relationer, på godt og ondt. I afsnittet omdanner vi den hyggelige, hjemlige og ærlige samtale til konkrete øvelser og perspektiver, som du kan give videre til jer. Min mand kommer med anbefalinger til mænd og jeg med en bog, der henvender sig til par og terapeuter. Vi deler ud af vores egne 'ritualer' til inspiration - og vi ved at de virker, for os, fordi vi selv bruger dem. Rigtig god lytning, i dette afsnit, hvor du kommer ind i de private gemakker i mit eget parforhold! Dagens øvelse: - Deling Dagens anbefalinger: - 'Den Maskuline Mand' af David Deida - 'No More Mr. Nice Guy' af Robert A. Glover- 'ACT with Love' af Russ Harris Nærende par-aktiviteter: - At gøre onsdagen til en lørdag- At prioritere at tage ud sammen, at tage på eventyr og prøve nye oplevelser- At gøre noget ud af, at lave de små hverdagsting sammen.

Nov 2020

1 hr 7 min

Dette er del 1. I dagens afsnit får du indblik i diagnostik af personlighedsforstyrrelser og samtidig en dybdegående samtale om usunde parforhold. Cleoh har inviteret sin kollega og veninde Malene Hollmann i terapilokalet - ikke som gæst, men som vært. Det er nemlig Cleohs tur til at udbrede sin viden, til en samtale om, hvad psykopati, sociopati og narcissisme egentlig er. Nyheder: - Foredrag 'Skal jeg blive eller skal jeg gå?'. Læs mere og køb billet her (få billetter tilbage): https://psykologerne.dk/event/skal-jeg-blive/ - Blog-indlæg om narcissistisk personlighedsstruktur: https://cleoh.dk/hvad-er-narcissisme/- Blog-indlæg om narcissisme og parforhold/dating: https://psykologerne.dk/om-narcissisme-i-parforholdet/- Live-podcast show med Cleoh og På Stribe (Udsolgt)Dagens øvelse: - Kommunikativ grænsesætning - Selvværdstræning gennem skriveterapi: https://psykologerne.dk/bedre-selvvaerd/ Dagens nærende aktiviteter: - Søvn- At se sig selv i en kontekst - Lysterapi - Meditation Dagens anbefaling: - Kærlighedsbedrageren på DR.dk - Dirty John som podcast, findes også som dramadok på Netflix Husk at følge os på facebook og instagram, hvor du kan se de kommende gæster, modeller og nyheder. Søg efter 'Indsigt med Cleoh' og husk at abonnere på denne podcast - det er en stor hjælp. Tak!

E

Nov 2020

47 min 16 sec

Dette er del 2 (husk at høre del 1 først). I dagens afsnit får du indblik i diagnostik af personlighedsforstyrrelser og samtidig en dybdegående samtale om usunde parforhold. Cleoh har inviteret sin kollega og veninde Malene Hollmann i terapilokalet - ikke som gæst, men som vært. Det er nemlig Cleohs tur til at udbrede sin viden, til en samtale om, hvad psykopati, sociopati og narcissisme egentlig er. Nyheder: - Foredrag 'Skal jeg blive eller skal jeg gå?'. Læs mere og køb billet her (få billetter tilbage): https://psykologerne.dk/event/skal-jeg-blive/ - Blog-indlæg om narcissistisk personlighedsstruktur: https://cleoh.dk/hvad-er-narcissisme/- Blog-indlæg om narcissisme og parforhold/dating: https://psykologerne.dk/om-narcissisme-i-parforholdet/- Live-podcast show med Cleoh og På Stribe (Udsolgt)Dagens øvelse: - Kommunikativ grænsesætning - Selvværdstræning gennem skriveterapi: https://psykologerne.dk/bedre-selvvaerd/ Dagens nærende aktiviteter: - Søvn- At se sig selv i en kontekst - Lysterapi - Meditation Dagens anbefaling: - Kærlighedsbedrageren på DR.dk - Dirty John som podcast, findes også som dramadok på Netflix Husk at følge os på facebook og instagram, hvor du kan se de kommende gæster, modeller og nyheder. Søg efter 'Indsigt med Cleoh' og husk at abonnere på denne podcast - det er en stor hjælp. Tak!

E

Nov 2020

51 min 1 sec

Hvordan kan det være, at vi fascineres af det, der ofte vækker afsky, vrede eller gys? -Det mørke, grusomme og horrible 😱🔪🩸Jeg har selv undret mig. Jeg er en lovlydig borger, der ved en masse om psykoser og psykopati. Jeg er psykolog, fordi jeg ønsker at hjælpe andre mennesker - ikke gøre skade. Jeg har endda mange klienter, som jeg hjælper ud af voldelige parforhold og hjælper dem fri fra stalkere, psykopater og narcissister. Men hvordan kan det så være, at jeg på den anden side fascineres af og nyder true crime-podcast og dokumentarer? Hvad er det i os, der ønsker at se ondskaben i øjnene? Og ligger aggressionen og det syge så langt væk? Det har jeg undersøgt sammen med to vaskeægte true crime-nørder, der ved alt om det onde sind blandt seriemordere, nemlig Christoffer Greenfort og Andreas Illum fra podcasten 'På Stribe'! På Stribe er en podcast der laver dybdegående undersøger af og beretter om seriemordere, kulte og ondskab gennem tiden. Til hver afsnit nærstuderer Christoffer og Andreas biografier og dokumentarer om seriemordere - og elsker det. Derfor har jeg inviteret lige præcis dem ind i studiet. Vi kommer vidt omkring, fra selve den menneskelige dødsdrift, over vrangforestillinger og kropslige hallucinationer, til etik og lytternes reaktioner. Du vil både blive klogere på en række seriemordere, hvad der motiverer dem, hvad de søger i mordet og deres abnormale psykologiske tilstande. Anbefalinger:Tech i TV - PodcastElsker, elsker ikke - Podcast Nærende aktiviteter: - Motion: Cross fit og løb- Fordybelse og sansning: Gåtur i skoven med podcast/musik i ørerne, evt. om natten. OBS. Det er et meget særligt afsnit, og.. jeg kan ikke understrege nok, at dette afsnit ikke bør høres, mens der er børn eller 'sarte sjæle' tilstede! Det er meget eksplicit. Vold, mord, sex, nekrofili og pædofili nævnes - Så er du advaret.'På Stribe' kan findes på alle podcastplatformer + Mofibo. Her er link til Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/p%C3%A5-stribe/id1415928890?l=da

E

Oct 2020

51 min 20 sec

Velkommen til 2. afsnit med Line Mikkelsen. I dette afsnit går vi i dybden med det svære og knuderne: Tillidsbrud og gamle sår. Vi taler om, hvilke dynamikker tidligere tillidsbrud, som manglende tilstedeværelse eller utroskab, kan skabe i nutiden. Vi dykker ned i, hvordan man som et par kan forløse og behandle dem. Rigtig god fornøjelse! Du kan læse mere om Line Mikkelsen på www.psykologerne.dk Husk at like podcasten på Instagram eller Facebook - og hvis du vil give stjerner og/eller en anmeldelse i Apple Podcast er det en stor hjælp! Det er vi meget taknemmelige for.

Sep 2020

38 min 24 sec

I denne uge har jeg inviteret Line Mikkelsen i terapilokalet til en samtale - endnu engang handler det som parterapi, for Line ved nemlig en hel del om emotionsfokuseret parterapi. Line er autoriseret psykolog og på vej mod at blive specialist i psykoterapi. Hun er certificeret i emotionsfokuseret parterapi (EFT), som er en evidensbaseret metode udviklet af Sue Johnson i Canada. Hun har som psykolog arbejdet med par de sidste 7 år på Center for Familieudvikling. I dette afsnit taler vi om forebyggelse. Altså hvad vi som et par kan gøre, for at undgå konflikter, og emotionel udbrændthed i parforholdet, så vi bliver sammen. Bliv klogere på de tre klassiske mønstre, som man især arbejder med i emotionsfokuseret parterapi (EFT til par) og hvordan I kan blive klogere på hinanden. Dagens anbefaling: Bog, "Hold mig" af Sue Johnson. Næste uge taler vi om tillidsbrud og konflikter i parforholdet - hvad gør vi, når det gør ondt.Du kan læse mere om Line her https://psykologerne.dk/psykolog/line-broegger-mikkelsen/ og Cleoh her: https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/ www.cleoh.dk Husk at følge @ Indsigt med Cleoh på facebook og Instagram, hvis du vil se billeder af dagens gæster, uddybende modeller og nyheder. Hvis du lytter med fra Apple Podcast må du meget gerne efterlade stjerner og en anmeldelse - TAK

Sep 2020

46 min 59 sec

I dagens afsnit kan du blive klogere på de stærke følelser og impulser der kan opstå, specielt i en kærlighedsrelation. Du vil blive klogere på at skelne mellem de sekundære fortolkninger og stærke, sekundære følelser - så du bliver bedre til at tøjle uhensigtsmæssige impulser. Hvis du på den anden side er offer for psykisk vold, eller måske ikke helt kan sætte fingeren på, om der er noget galt, vil jeg også anbefale dig at lytte med. Jeg fortæller om gaslighting og psykisk vold og sætter spot på grænsesætning. Grunden til at psykisk vold af mange ofre ofte beskrives som værre end fysisk vold er, at man mister sin egen dømmekraft. Man er ofte selv i tvivl, om der er noget galt, eller om det 'bare er mig'. Med tiden nedbryder det ens selvværd, så man har sværere ved at mærke sig selv og sige fra eller anerkende sig selv. Det værste, der kan ske hos offeret er, at personens virkelighedsopfattelse forskydes og apati, eller ligegyldighed, tager over. Man har næsten ikke krafter eller drive nok til at forlade forholdet til sidst. Dagens øvelser: - Kædeanalyse - Følelsesregulering og impulskontrol - Selvværdstræning P.S. Husk meget gerne at skrive en anmeldelse med et par ord til podcasten - så bliver jeg vældig glad! KH Cleoh

Sep 2020

37 min 55 sec

Hvordan kan I undgå at lave samtalen udvikle sig til et skænderi? Hvordan kan du udtrykke dine stærke følelser og samtidig sikre dig, at blive lyttet til? Lyt med her - gerne begge to - når psykolog Cleoh Søndergaard taler om kommunikation, mønstre og følelser i parforholdet. I vil med denne podcast kunne få et større perspektiv i forhold til jeres kommunikationsstile - og se det hele lidt oppefra. I vil få rammer og hjælp med på vejen, samt øvelser til en roligere, behageligere og mere empatisk kommunikation. Dette afsnit kan høres af alle par - også hvis I ikke har mange konflikter, for så er det en mulighed for at træne og vedligeholde det, I sikkert allerede gør rigtigt. Hvis man er single kan afsnittet også høres, men som en hjælp kan du fra starten forholde dig til, om du har en person i dit liv, som du ikke kommer helt godt overens med, eller hvor det er svært at udtrykke sig ærligt, uden at kommunikationen bliver svær. Det kan være en ven, en chef eller en ekskæreste. Dagens øvelser: - Stop-ord - Spejling- Deling. Lydfil: Din lydfil, hvor du fortæller om, hvad du får ud af podcasten og hvad du bruger den til - hvad podcasten har givet dig - sendes til: cleoh@psykologerne.dk Hvis du har et spørgsmål, som jeg kan tage op med en gæst, må du meget gerne indtale det også. Som tak sender jeg dig 3 guidede meditationer som lydfil - lige til at hente ned og lytte til, når du har brug for et break. TAK! Vi høres ved næste tirsdag om de fem former for vold i parforhold, gaslighting og selvværd.

Sep 2020

1 hr

Stinne Bogh er uddannet Cand. Psych. i 2005 og har beskæftiget sig med støtte og behandling af transkønnede siden 2017. Dagens afsnit er en guide til pårørende til transpersoner: Coming out. I afsnittet taler vi om, hvordan man som pårørende kan støtte den transkønnede i den sårbare situation, det ofte er, at springe ud. Afsnittet er i høj grad rettet mod pårørende, der ofte ikke ved ligeså meget om kønsminoriteter og ikke har brugt ligeså meget tid på at undersøge emnet, som den transkønnede. Vi kommer ind på følgende: - Hvad kan man gøre, hvis man tænker, at ens barn, søskende eller kæreste muligvis er transkønnet? Hvordan kan man bedst støtte personen inden de springer ud, og hvad skal man evt. undgå?- Det, at springe ud, er ikke en engangsoplevelse. Det er oftest en situation, som kønsminoriteter må gentage flere gange, overfor mange andre end kun dig. Hvordan kan du aflaste den stress, det kan skabe hos den transkønnede?- Hvordan får du den information, du ønsker, til bedst at støtte dit transkønnede barn/søskende/kæreste, uden at lægge byrden for information på deres skuldre? Vi kommer også omkring nogle af de begreber, det kan være godt at vide noget om, som pårørende til en transkønnet person. Vi taler om mediernes rolle i at forme vores syn på og holdninger til transpersoner og om hvorfor det udfordrer vores mentaliseringsevne, når vi skal forstå mennesker, der er anderledes end os selv. En ting, som vi desværre IKKE kom nok omkring i vores iver i at afdække alt det svære er, at det også kan være en dejlig oplevelse, at springe ud. Selv om det kan føles sårbart og for mange er forbundet med meget angst og bekymring, så kan det føles befriende at dele sit autentiske selv med mennesker, man elsker, og det kan være dejligt som pårørende, at opleve den tillid, der ligger i den deling. Der findes mange gode ”coming out” historier!Anbefalinger til relevante medier: Ift. at støtte den transkønnede pårørende: Spørg dem, om der er en film, en artikel eller et link, de kan anbefale. Så får du et prej om, hvilke informationer, de synes er hjælpsomme og interessante, og det giver et godt afsæt til fremtidige snakke, at du kender nogle af de medier, dit barn eller søskende eller kæreste bruger. Ift. at få hjælp til dig selv som pårørende: Opsøg foreninger, enten i din egen by eller online. Der findes en del støttegrupper på de sociale medier, hvor du finder mennesker i samme situation. Du kan få brug for at tale om tvivl, frustrationer eller bare få stillet din nysgerrighed med andre end transpersonen i dit liv. Eks: https://www.fstb.dk/links/ (link til Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn). Dagens nærende aktivitet: Tag et bad og brug vandet til at regulere din temperatur og din sindstilstand – det kan være under bruseren, i karbad, svøm i havet. Stinne kan kontaktes på stinnebogh@protonmail.com eller på telefonnummer 26 49 11 00. Husk at du kan følge podcasten på Instagram og Facebook, samt skrive til Cleoh, hvis du har spørgsmål, solstrålehistorier eller kommentarer på cleoh@psykologerne.dk Fortæl rigtig gerne dine venner om podcasten og efterlad rigtig gerne en anmeldelse i apple podcast - det har en stor betydning for os. Tak!

E

Aug 2020

36 min 41 sec

Stinne Bogh er uddannet Cand. Psych. i 2005 og har beskæftiget sig med støtte og behandling af transkønnede siden 2017. Dagens afsnit er en guide til pårørende til transpersoner: Coming out. I afsnittet taler vi om, hvordan man som pårørende kan støtte den transkønnede i den sårbare situation, det ofte er, at springe ud. Afsnittet er i høj grad rettet mod pårørende, der ofte ikke ved ligeså meget om kønsminoriteter og ikke har brugt ligeså meget tid på at undersøge emnet, som den transkønnede. Vi kommer ind på følgende: - Hvad kan man gøre, hvis man tænker, at ens barn, søskende eller kæreste muligvis er transkønnet? Hvordan kan man bedst støtte personen inden de springer ud, og hvad skal man evt. undgå?- Det, at springe ud, er ikke en engangsoplevelse. Det er oftest en situation, som kønsminoriteter må gentage flere gange, overfor mange andre end kun dig. Hvordan kan du aflaste den stress, det kan skabe hos den transkønnede?- Hvordan får du den information, du ønsker, til bedst at støtte dit transkønnede barn/søskende/kæreste, uden at lægge byrden for information på deres skuldre? Vi kommer også omkring nogle af de begreber, det kan være godt at vide noget om, som pårørende til en transkønnet person. Vi taler om mediernes rolle i at forme vores syn på og holdninger til transpersoner og om hvorfor det udfordrer vores mentaliseringsevne, når vi skal forstå mennesker, der er anderledes end os selv. En ting, som vi desværre IKKE kom nok omkring i vores iver i at afdække alt det svære er, at det også kan være en dejlig oplevelse, at springe ud. Selv om det kan føles sårbart og for mange er forbundet med meget angst og bekymring, så kan det føles befriende at dele sit autentiske selv med mennesker, man elsker, og det kan være dejligt som pårørende, at opleve den tillid, der ligger i den deling. Der findes mange gode ”coming out” historier!Anbefalinger til relevante medier: Ift. at støtte den transkønnede pårørende: Spørg dem, om der er en film, en artikel eller et link, de kan anbefale. Så får du et prej om, hvilke informationer, de synes er hjælpsomme og interessante, og det giver et godt afsæt til fremtidige snakke, at du kender nogle af de medier, dit barn eller søskende eller kæreste bruger. Ift. at få hjælp til dig selv som pårørende: Opsøg foreninger, enten i din egen by eller online. Der findes en del støttegrupper på de sociale medier, hvor du finder mennesker i samme situation. Du kan få brug for at tale om tvivl, frustrationer eller bare få stillet din nysgerrighed med andre end transpersonen i dit liv. Eks: https://www.fstb.dk/links/ (link til Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn). Dagens nærende aktivitet: Tag et bad og brug vandet til at regulere din temperatur og din sindstilstand – det kan være under bruseren, i karbad, svøm i havet. Stinne kan kontaktes på stinnebogh@protonmail.com eller på telefonnummer 26 49 11 00. Husk at du kan følge podcasten på Instagram og Facebook, samt skrive til Cleoh, hvis du har spørgsmål, solstrålehistorier eller kommentarer på cleoh@psykologerne.dk Fortæl rigtig gerne dine venner om podcasten og efterlad rigtig gerne en anmeldelse i apple podcast - det har en stor betydning for os. Tak!

E

Aug 2020

35 min 20 sec

Kender du det, at der ofte dukker selvkritiske tanker op? At hver gang vi gør noget godt, eller oplever noget rart, kommer der en "jaaa... men.."-tanke, der ruinerer glæden. Det kan også være hårde tanker, hvor du kritiserer dig selv, ikke kun for hvad du gør, men også for den du er. "Jeg er ikke god nok" er en klassiker. Disse selvkritiske tanker kommer vi ind på i dagens afsnit. Vi kalder det den indre selvkritiker. Den er en del af os. Den er en del af vores problemsøgning, og -løsning, så på mange måder har den været god. Men larmer den for meget er den skadelig for vores selvværd, selvtillid og med tiden kan den larme så meget, at man ikke kan tænke på andet. Her møder vi angsten eller depressionen. Vi kalder det den indre selvkritiker for at eksternalisere den fra os selv; at betragte tendensen som noget der sker uden for os selv. Det er ikke sandheder - det er bare tanker. Derved kan vi ændre det. I dette afsnit vil du også blive klogere på, hvad depression og angst er. Hvis du selv kæmper med en af disse lidelser, vil du måske kunne møde overraskende meget genkendelse i dette afsnit - for hvor tit taler vi med andre, med samme sindstilstand, om vores tanker? Hvis du er pårørende til en med angst eller depression, vil dette afsnit give dig en dybere forståelse for, hvordan det opleves, og hvorfor. Jacob Hicks er ugens gæst. Han fortæller om sin egen oplevelse med angst og depression, hvor den indre selvkritiker var meget dominerende. Jacob er desuden podcaster og laver podcasten "Et Venligt Sind", der undersøger sundhedspsykologi. Husk at du altid er velkommen til at kontakte Cleoh på cleoh@psykologerne.dk. På facebook og instagram (Indsigt Med Cleoh) kan du se billeder af dagens gæster, opdateringer og modeller. Jeg, Cleoh, elsker at lave denne podcast. Det er virkelig en fornøjelse med alle de positive tilkendegivelser. Hvis du ønsker at støtte mit projekt, må du meget gerne efterlade en anmeldelse på Apple Podcasts med et par ord om, hvad det har givet dig at høre denne podcast eller hvorfor du kan anbefale den til andre. Det gør virkelig en forskel - både fordi podcasten bliver synlig for andre lyttere, men det gør også hele arbejdet værd. Tusind tak :)

Aug 2020

54 min 29 sec

Malene Hollmann er uddannet psykolog og sexolog og har tidligere arbejdet med organisationspsykologi og ledelse. I dette afsnit deler hun ud af sin viden om parforholdsmønstre og kommunikation. I afsnittet vil du blive klogere på den ærlige samtale og om, hvordan man kan undgå at finde sig selv fanget i de samme gamle mønstre. Cleoh giver psykoedukation om tilknytningsmønstre og det neuroaffektive system. Dagens øvelse: Minut 35:00Proaktiv øvelse til par om forventninger: At tage stilling til det fælles og det individuelle i et forhold. Mapping: Parallel øvelse. Læs følgende spørgsmål og skriv ned for dig selv- Hvor meget tid, skal jeg bruge sammen med min partner? Hvor meget tid har vi begge lyst til at bruge sammen?- Hvad skal vi lave sammen - og hver for sig? Brug evt. to kolonner. - Hvor meget sex har jeg lyst til at have? Hvad tænder mig? Hvad skal være tilstede (need to have) ? Hvad er ekstra dejligt (nice to have) ? Og hvor går mine grænser? - Hvor mange penge har jeg lyst til at bruge sammen med en kæreste? Hvor mange penge bruger vi på ting, der gavner parforholdet? Skal der skrues op eller ned, så parforholdsdrømme kan nåes. - Hvordan løser vi konflikter? Hvad er det typisk der sker, når vi tørner sammen? Hvad er jeg god til, og hvornår bliver jeg mindre god? Mine mønstre. - Hvad er ok, i forhold til personer uden for vores parforhold? Hvad er monogami for mig, og hvor går grænsen? Er det ok at flirte? Ønsker jeg et monogamtDerefter kan du invitere din partner til at gøre det samme, for sig selv, hvorefter I sammen kan have en åben samtale om jeres fælles ståsteder og individuelle behov. Ofte kan vi falde i en fælde, hvor vi spørger den anden, hvad vedkommende har brug for. Men det er mere trygt, at få sandheden at vide. Link til blogs: - Det utrygge forhold: https://psykologerne.dk/det-utrygge-parforhold-hensynsbetaendelse-og-falsk-beskedenhed/- Malenes blog: https://psykologerne.dk/blog/Youtube nævnt i afsnittet - søg efter: Tilknytningsstile, illustreret gennem film: “Attachment Theory - How Your Childhood Affects Your Love Style” “Veldrevet opvarmningsflow” af Anna BogdanovaDagens nærende aktivitet: Holde mig-tid derhjemme med Netflix og take-away (over-functioning personer) eller gå en tur (under-functioning). Anbefalinger: Bog: “Erotisk intelligens” af Esther Perel. Husk at du altid er velkommen til at sende en mail til cleoh@psykologerne.dk med kommentarer til podcasten eller spørgsmål. Malene kan kontaktes på malene@psykologerne.dk og du kan læse mere om hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/malene-hollmann/På facebook og Instagram kan du finde billeder og modeller løbende. Profilen begge steder hedder "Indsigt med Cleoh", ligesom du på https://psykologerne.dk/podcast/ kan se en oversigt over alle podcasts fra Psykologerne.dk Rigtig god fornøjelse.

Aug 2020

54 min 54 sec

Dette er en guidet meditation på hjertet, i forbindelse med afsnittet om intuition og spiritualitet (afsnit 14, del 1 og 2). Denne gang har jeg valgt at udgive den som en seperat lydfil uden megen intro. Dette er en service til dig, så du altid kan finde tilbage til den og høre den igen senere, uden at skulle spole og lede. Har du ikke hørt samtaleafsnittet med Emilie Tang Kirk, anbefales dette, da hun i del 2 introducerer dagens øvelse og sætter ord på, hvordan dagens øvelse hænger sammen med emnet intuition. Rigtig god fornøjelse med denne lille stund mig-tid. Hjertelige hilsner Cleoh og Emilie.

Aug 2020

5 min 38 sec

Dette er 2. del af samtalen med Emilie Tang Kirk, hvor vi vender hendes interesse for det spirituelle. For 'må' man egentlig godt have en personlig interesse for det spirituelle og samtidig en professionel identitet som (videnskabelig) psykolog? Svaret bør være lige til, men det er mere komplekst end som så. Som psykolog er vi fra universitetet opflasket i den videnskabelige tradition, som er evidensbaseret og akademisk. Men nogle gange oplever vi som mennesker også fænomener, der rækker udover det målbare og statistiske. Emilie fortæller åbenhjertigt om sine intense, spirituelle oplevelser og Cleoh søger at vise, hvordan man med en oplevelsesorienteret tilgang både kan rumme fortolkninger af oplevelserne som noget spirituelt og neurologisk. Dagens anbefaling: Emilie har anbefalet videoer med Joe Dispenza. Her er de links, som hun lovede at give Cleoh: https://www.youtube.com/watch?v=6lbnrRqBjgE https://www.youtube.com/watch?v=dibarTMBCag Emilie har skrevet en superfin artikel om meditation, som du kan finde her: https://psykologerne.dk/hvor-er-du-mellem-to-tanker/ Dagens øvelse er optaget særskilt, så du kan høre den, når du vil. Rigtig god fornøjelse! P.s. Husk at spørgsmål til psykologerne, ønsker om emner eller solstrålehistorier, som du ønsker at dele med resten af lytterne er meget velkomne. Bare skriv til Cleoh på cleoh@psykologerne.dk P.P.S. Du kan se billeder af modellerne, psykologerne og holde dig opdateret på facebook og instagram på siderne "Indsigt med Cleoh".

Aug 2020

47 min 9 sec

Psykolog Emilie Tang Kirk gæster terapilokalet idag. Hun er særligt optaget af intuition og bruger det aktivt i psykoterapien med sine klienter. Men, hvordan kan vi egentlig beskrive intuition? Og hvordan kan vi blive bedre til at mærke den? Hvordan kan vi lære os selv at skelne mellem intuition på den ene side og følelser og emotioner på den anden? Dette og meget mere tager vi op i dagens samtale. Emilie fortæller både om, hvordan hun hjælper sine klienter med at lære intuitionen bedre at kende, men fortæller samtidig også, hvordan hun selv mærker sin egen intuition i det terapeutiske rum. For hvordan kan vi psykologer egentlig 'mærke', at der er noget vigtigt på spil? Meget af det handler om viden og erfaring, men ligeså vigtigt er det trænede instrument, vi i daglig tale kalder intuition.Hvis du har lyst til at læse mere, kan du finde Emilies artikel om, hvordan man lærer sin intuition bedre at kende her: https://psykologerne.dk/at-foelge-sin-intuition/ Du kan læse mere om Emilie her: https://psykologerne.dk/psykolog/emilie-tang-kirk/ Som altid skal du være velkommen til at skrive til Cleoh med forslag om emner, spørgsmål til psykologerne og solstrålehistorier. Dette kan du gøre på cleoh@psykologerne.dk I del 2 taler vi videre om intuition i forhold til spiritualitet, hvor Emilie fortæller om hendes egne spirituelle oplevelser. Her vender vi også det at have en professionel identitet som psykolog og samtidig være spirituel. Så vil du vide mere om det spirituelle, hjernescanninger, og diagnosetankegangen skal du endelig lytte videre. Velkommen!

Aug 2020

37 min 10 sec

Thomas Dybro er coach, forfatter og foredragsholder. Thomas er særligt interesseret i mentalisering, som handler om evnen til at sætte sig i andres sted, og at forstå sig selv. Thomas’ podcast hedder HÅB - Styrket ud af krisen, og findes på Spotify og Apple Podcast. Cleoh Søndergaard deltager selv som gæst i hans podcast i afsnit 10 om traumer og livskriser. Afsnittet kan du finde her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/10-cleoh-dharma-s%C3%B8ndergaard-psykolog-med-ekspertise/id1513825599?i=1000486366974&l=daFormålet med podcasten er at sprede budskaberne fra mentalisering og Post Traumatiskvækst - PTV. PTV handler om at vi altid kan vokse som mennesker gennem kriser. Vi kan lære noget om os selv, blive bedre til at prioritere og værdsætte. Thomas blev ramt af en lavine på Mont Blanc i 2012, hvor 9 andre bjergbestigere omkom. Efterfølgende har han selv oplevet en større værdsættelse af hverdagen og livet. I dette afsnit, og det næste, vil du komme helt tæt på hans personlige historie. Husk at du altid er velkommen til at skrive til Cleoh med forslag eller spørgsmål på cleoh@psykologerne.dk. Du kan finde alle afsnit og deltagere på www.psykologerne.dkHav en dejlig dag. Mvh Cleoh

Jul 2020

39 min 50 sec

Thomas Dybro er coach, forfatter og foredragsholder. Thomas er særligt interesseret i mentalisering, som handler om evnen til at sætte sig i andres sted, og at forstå sig selv. Thomas’ podcast hedder HÅB - Styrket ud af krisen, og findes på Spotify og Apple Podcast. Cleoh Søndergaard deltager selv som gæst i hans podcast i afsnit 10 om traumer og livskriser. Afsnittet kan du finde her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/10-cleoh-dharma-s%C3%B8ndergaard-psykolog-med-ekspertise/id1513825599?i=1000486366974&l=daFormålet med podcasten er at sprede budskaberne fra mentalisering og Post Traumatiskvækst - PTV. PTV handler om at vi altid kan vokse som mennesker gennem kriser. Vi kan lære noget om os selv, blive bedre til at prioritere og værdsætte. Thomas blev ramt af en lavine på Mont Blanc i 2012, hvor 9 andre bjergbestigere omkom. Efterfølgende har han selv oplevet en større værdsættelse af hverdagen og livet. I dette afsnit, og det næste, vil du komme helt tæt på hans personlige historie. Husk at du altid er velkommen til at skrive til Cleoh med forslag eller spørgsmål på cleoh@psykologerne.dk. Du kan finde alle afsnit og deltagere på www.psykologerne.dkHav en dejlig dag. Mvh Cleoh

Jul 2020

53 min 50 sec

Hvad er generaliseret angst? Og hvordan adskiller det sig fra hverdagens bekymringe? Det vil Cleoh udforske sammen med psykolog Sefika Arpaci Dehn fra https://psykologerne.dk/. Hun har arbejdet mange år i psykiatrien og er idag ydernummerpsykolog i Herning og har private klienter i København også. I afsnittet vil du også blive klogere på, hvordan vi bruger kognitiv terapi mod angst og hvad metakognitiv terapi er. Afsnittet kan høres af alle, også hvis du ikke har generaliseret angst. Vi kan nemlig alle have perioder med mere bekymring og tankemylder end ellers - og her kan redskaberne fra dette afsnit være til hjælp og nytte! Vil du læse mere om Sefika, kan du finde hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/sefika-arpaci-dehn/ Husk at du kan se billeder fra dagens afsnit på Instagram: Indsigt_med_cleoh og at du altid er velkommen til at sende en mail med spørgsmål/feedback/deling af oplevelse til cleoh@psykologerne.dk Rigtig god fornøjelse!

Jul 2020

49 min 24 sec

Ooooommmm... Det med meditation kan godt lyde meget fjernt og langhåret. Men det er det faktisk ikke. Du har måske endda prøvet at være i en form for meditativ tilstand uden at vide det. I dagens afsnit kommer jeg, Cleoh Søndergaard, ind på meditation, defusion, mindfulness og grounding. Du får viden om forskellene på disse begreber og får øvelser og en guidet meditation til at øve din nærværs-praksis derhjemme. Øvelser: - Biografen - Fisken Guidet meditation: Øvelse i at observere sindet og at acceptere og give slip på tanker. Meditationen er en drømmerejse og er meget brugbar, hvis du er ny i at meditere, da der er meget visualisering. Husk: Hav tillid til at det, du vil opleve kommer til dig. Prøv ikke at hænge for meget i detaljer, om du ser det 'godt nok', men vær i stedet med det, der er. Rigtig god fornøjelse! Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind. Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr - noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden. Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh. På facebook kan du finde siderne Psykologerne og Indsigt med Cleoh, der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.

Jul 2020

51 min 56 sec

I denne uge har jeg inviteret Jeannette Nissen i mit terapilokale til en samtale om det at være pårørende til en med alvorlig sygdom. Om krisereaktion, sorg og skammen, der ofte følger i kølvandet på alle de stærke følelser. Jeg har inviteret Jeannette fordi hun ikke kun er psykolog og certificeret familieterapeut, men også fordi hun selv er pårørende. Hendes mand har nemlig kræft. Dette er derfor en meget personlig samtale, hvor vi får en unik rejse ind i, hvordan det er at sidde med foran lægen og hvordan hun har tacklet det i familien og med hendes børn. Dette afsnit giver dig derfor viden og indsigt om livskriver, sorgreaktioner, hvordan man kommunikerer i familien og hvordan vi skal gribe det an i forhold til børn og ærlighed. Du kan læse mere om Jeanette inde på psykologerne . dk på https://psykologerne.dk/psykolog/jeanette-nissen/Dagens øvelse: Teknik til at skelne mellem 1) det jeg har kontrol over og 2) det jeg ikke kan gøre noget ved. Sansning og næring i hverdagen. Ugens anbefaling: Film, De Urørlige Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind. Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr - noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden. Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh. På facebook kan du finde siderne Psykologerne og Indsigt med Cleoh, der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.

Jul 2020

53 min 59 sec

I denne uge har Cleoh spekuleret på, hvordan man kan skabe den bedst mulige psykoterapi til unge og hvordan man får den unge til at føle sig set og mødt. Her har hun inviteret sin kollega, Tanja Skov Rønne, til en snak, for hun er netop særligt interesseret i arbejdet med unge. Tanja har arbejdet med unge siden hun blev uddannet psykolog og har derudover taget en 3-årig videreuddannelse i Psykodynamisk Korttidsterapi (ISTDP). OBS! Grundet corona er dagens afsnit optaget på afstand, over zoom, hvorfor lyden ikke er helt i samme gode kvalitet som normalt. Tanja og Cleoh vil derfor gå i dybden med, hvordan man taler om følelser og det, der er svært, med unge. Tanja Skov Rønne er at finde på psykologerne . dk og hun har skrevet et blogindlæg om sorg, følelser og skam her: https://psykologerne.dk/maa-jeg-soerge-selvom-jeg-ikke-har-mistet-mest/Dagens øvelse: En teknik til at identificere og bearbejde følelser, herunder vrede. Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind. Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr - noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden. Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh. På facebook kan du finde siderne Psykologerne og Indsigt med Cleoh, der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.

Jun 2020

52 min 37 sec

Hvordan opleves det at have stress? Og hvorfor er det så svært at mærke, ja næsten helt bedragerisk? Hvad med corona og stress? Hvordan holder vi os ovenvande i en tid spækket med forandringer og tilpasning? Cleoh, der til dagligt også arbejder som erhvervspsykolog i samarbejde med sundhedsforsikringer, har inviteret erhvervspsykolog Eva Borgen Paulsen ind i sit terapilokale til en spændende samtale om stress, kroppen, grænser og corona. Her finder du svar på, hvordan du kan finde ro i en ny hverdag - og lande sikkert på benene igen, uanset om du står overfor en periode uden arbejde, eller skal tilbage - i et sundt tempo. Øvelser 46:40 - 4x4 åndedrættet - 3 gode ting + selvværdstræning Anbefalinger: - The missing crypto queen - The dropout - Uncover. Sæson 1: Escaping NXIVM Husk at du altid er velkommen til at sende en mail til cleoh på cleoh@psykologerne.dk hvis du har - Ønsker til emner vi skal tage op- Et dilemma fra dit liv/et spørgsmål, du gerne vil have vendt af to psykologer - Deling af en sejr eller positiv oplevelse - gerne som lydfil - så vi kan fejre dig i vores community! Du kan læse mere om Eva Borgen Paulsen her: https://psykologerne.dk/psykolog/eva-borgen-paulsen/og læse hendes blogindlæg om stress her: https://psykologerne.dk/slidt-efter-at-have-talt-med-mange-mennesker-paa-arbejdet-kender-du-det/Rigtig god fornøjelse - Kærlig hilsen Cleoh Søndergaard, aut. psykolog og parterapeut

Jun 2020

1 hr

I denne uges afsnit bevæger vi os under bæltestedet. Cleoh, der også er uddannet sexolog, har inviteret sin kollega, der ligeledes også er både psykolog og sexolog, Michelle Miller ind i terapilokalet til en snak om mænds seksualitet. Vi kommer ind på både rejsningsproblemer, for tidlig sædafgang og maskulinitet og skam, men det vi hurtigt ser som fællesnævneren er præstationspresset - og angsten. Cleoh og Michelle tager dig igennem oplevelsen af at have seksuel præstationsangst og give dig en guide til, hvordan du får magten over tankerne igen. Michelle guider vejrtrækningsøvelser og, ja, en beroligende og alternativ meditationsøvelse. Du må lytte med, hvis du vil høre mere! Hvis du vil lære Michelle bedre at kende, kan du læse om hende her: https://psykologerne.dk/psykolog/michelle-miller/ Cleoh har endvidere skrevet et blogindlæg om præstationsangstens tankemønstre, mestring og seksuel præstationsangst. Du kan læse den her: https://psykologerne.dk/praestationsangst-saadan-slipper-du-af-med-den-lille-lede-stemme/ Michelle nævner i afsnittet nogle meditationsvideoer, som jeg, Cleoh, har lavet. De er at finde på facebooksiden 'Psykologerne' under Videoer. Dagens øvelse: En guidet meditation og grounding-øvelse. Minut 41:50 Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind. Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr - noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden. Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh. På facebook kan du finde siderne Psykologerne og Indsigt med Cleoh, der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.

E

Jun 2020

53 min 3 sec

Anita Øland er psykolog og direktør for Psykologerne.dk APS. Derudover er hun ved at blive certificeret parterapeut i Emotionsfokuseret Parterapi (EFT). Jeg har inviteret hende ind til en samtale om følelser, parforhold og PMS, for lige præcis PMS er hun super interesseret i og eksperten indenfor - både privat og professionelt. I mange år har hun nemlig arbejdet med det felt, inden for parforhold, livskriser, følelser og PMS. For hvordan føles det egentligt? Hvordan opleves det af omverdenen? Kan jeg gøre noget? Eller kan jeg som kæreste til en med PMS gøre noget for hende? Anita taler om hvordan denne kortvarige tilstand kan gøre omverdenen trist og grå, for den der oplever det, nedsætte selvværdet og bringe en masse tvivl og svære følelser op til overfladen igen - og hvordan det til forveksling kan minde om nogle psykiske lidelser, mens det står på. Anitas mærkesag er, at vi kan tale åbent om det og nedbryde tabuerne - så det kan normaliseret, også i familien, så det ikke er 'mig der er skør?´ men ´bare hormoner´. Anita har skrevet en hel stribe artikler om oplevelsen af at have PMS. Dem kan du finde her: https://psykologerne.dk/emne/pms/Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind. Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr - noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden. Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh. På facebook kan du finde siderne Psykologerne og Indsigt med Cleoh, der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.Rigtig god lytning til dig og dine nærmeste.

Jun 2020

52 min 40 sec

Dagens gæst er psykolog Mikael Knudsen og temaet er Værdier. For hvordan bremser vi bedst hamsterhjulet, når det hele ser lidt ensformigt ud? Hvordan kan vi bedst sætte mål for os selv og vores liv? Hvordan kan vi handle i overensstemmelse med, hvem vi er og hvad vi står for? Alt dette vil Mikael komme ind på - på en håndgribelig måde, så du kan tage det med og bruge det, nu og her. Du kan læse mere om Mikael her: https://psykologerne.dk/psykolog/mikael-knudsen/ Dagens øvelse: Arkivskuffen Arkivskuffen er en guidet øvelse i at finde frem til sine værdier, gennem visualisering. Du kan genhøre øvelsen senere ved at spring direkte til minut: 43:34Brug gerne 5-10 minutter til at notere i din refleksionsbog - så du tager dagens vigtige guldkorn og nye erkendelser med i din hverdag. Husk at vi har en facebookside og instagram, hvor vi lægger billeder af modeller op, samt opdateringer og delinger af lytternes hverdagsbilleder. Inde på psykologerne.dk kan du også følge med i artikler, der passer til podcasten og læse meget mere. Du er altid velkommen til at skrive lytter-spørgsmål og ønsker til nye emner til cleoh@psykologerne.dk - så besvarer dagens psykolog dit spørgsmål i slutningen af hvert program som noget nyt. Rigtig god lytning. Kærlig hilsen Cleoh og Psykologerne.

Jun 2020

57 min 15 sec