Radio 3,16

Radio 3,16

Radio 3,16 er Norges kristne radiokanal. Lytt til vår podcast og du vil få aktuelle intervjuer, innblikk i våre sendinger og mye mer. Vi er en radio med mening!

All Episodes

-Ingen fortjener så mye hets og pepper som det Mikael har fått, og det bør være rom for hans meninger i kirken. Det sier prest i Kampen menighet (Stavanger domprosti) Marthe Kristine Østerud Primstad, som sammen med over 40 kolleger fra hele landet slår ring rundt sokneprest Mikael Bruun. Han har tidligere uttrykt sin motstand mot kvinnelige prester.

Sep 15

3 min

Strikketøy går som varmt hvetebrød i Strømmestiftelsens nettbutikk for tiden. Designeren, influencer Marna Haugen, uttrykker stort engasjement for prosjektet "Sjef i eget liv", og Gro Justnæs Kiledal fra Strømmestiftelsen er sprudlende glad for at strikkingen gir nye muligheter for unge, fattige jenter.

Sep 9

6 min

Om du tester Hjemmekirke på Youtube, så får du videosnutter med både andakt og lek tilpasset de fleste aldersgrupper. Håvard Haugland i Fribu sier at dette er en investering som vil kunne brukes lenger enn i koronatider. Det er FriBu og Awana som har gått sammen og lansert dette.

Mar 26

6 min

Gaming-verdenen er en viktig møteplass for mange. Der vil også Gamingpresten være. Damaris Norge og Den norske kirke lanserer dette nye YouTube-konseptet, med Lars Ivar Bratsbergi rollen som spillende prest.

Mar 24

5 min

Adam Cliff, alias Ole Andreas Høyberg, er spent i forkant av sin aller første streamingkonsert i kveld, men han er klar for en interaktiv aften. Under artistnavnet Adam Cliff spiller han live fra kl 19, sammen med Inge Andreas Jacobsen. Og han lover både nyte og gamle låter.

Mar 24

4 min

Har du spørsmål som gjør det vanskelig å tro? Eller har du noen i dine kretser som har spørsmål du ikke vet helt hvordan du skal svare på? Hver fredag kl 11:30 kan du bli med Laget på Grill en kristen live på Facebook hvor du kan stille dine spørsmål eller innvendinger til panelet. -Vi skal prøve så godt vi kan å svare på alle spørsmål som kommer inn, forteller Jon Romuld Håversen.

Mar 20

2 min

Kirkene i Skien slår seg sammen og skal nå lage tverrkirkelige drive in-gudstjenester fra byens glattkjøringsbane. Der vil det bli plass til flere hundre biler på en gang. -NAF synes dette er en fin idé, og vil gjerne stille alle sine tilsvarende baner over hele landet til disposisjon, forklarer prest i Gjerpen kirke, Øystein Aronsen

Mar 19

4 min

I disse dager hvor barna er hjemme hver dag benytter Chris Duwe sammen med Øystein muligheten være sammen med barna på Facebook hver ukedag kl 12:00. Hele seansen gjøres live noe som gjør at barna også får delta ved å blant annet sende inn bidrag underveis, være med på sanger, ringe inn å delta.

Mar 19

5 min

Laget har en visjon om å gjøre Jesus kjent på skoler og studiesteder, men det er ganske utfordrende når elevene må holde seg hjemme. Men lagsbevegelsen lar seg ikke stoppe forteller Henrik Edgren Hansen. Fra mandag til torsdag fremover inviterer de alle studenter til en interaktiv Lagslunsj hvor alle kan delta fra sin egen stue.

Mar 19

4 min

-Vi kan ikke la sangen dø selv om korona-viruset holder oss hjemme, sier dirigent Leif Ingvald Skaug. I kveld inviterer Gospel Explosion til Norges største korøvelse! Alle som ønsker å være meder velkommen til å delta fra sin egen stue, og til nå har over 1200 mennesker trykket "delta" på arrangementet på facebook. Bli med du også!

Mar 18

4 min

Nå er det en global krisetid og Norges Kristne Råd inviterer til en felles bønnedag. 22.mars er alle invitert til å være med å be der de er forteller generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen til Radio 3,16.

Mar 18

7 min

Få hjelp til å lage en streamet gudstjeneste! Onsdag 18.mars kl 20 arrangeres et nettseminar hvor du kan lære noen enkle grep, og dette serveres gratis for alle interesserte via Norwegian Guru Tech. Leder i TBN Nordic, Anders Wisth, forteller hvorfor.

Mar 17

3 min

Et gratis aktivitetshefte rett i postkassa kan være gull for norske familier i disse dager. -Dette er en veldig hyggelig ting for oss å kunne gjøre nå, sier kommunikasjonsmedarbeider Karen Kilane i Strømmestiftelsen. Et slikt hefte gjøres nå tilgjengelig, gratis for alle, noe som tidligere har vært forbeholdt deres Hjertevenn-faddere.

Mar 17

4 min

De lokale kirkene imponerer! På et par dager heiv mange kirkeledere seg rundt og laget gudstjenester servert på nett. Blant disse var Flekkerøy Misjonskirke. Pastor Siri Iversen inviterte hjem til sin egen stue via Facebook, og selv om produksjonen var enkel sto ikke det i veien for å bli en fin opplevelse.

Mar 16

4 min

Mammashjerte, med Cathrine Lofsnes i spissen, har som mål å dele hverdagsliv med et kristent bakteppe. Nå har hun og de andre mødrene du møter gjennom snapchat-kontoen også blitt en podcast. Cathrine er ansatt i en prosjektstilling hos Tro & Medier for å spre både oppturer og nedturer med glimt i øyet til andre mødre over hele Norge.

Mar 10

8 min

-Jeg tror begrensninger er nøkkelen til større frihet sier Thea Steinsland. 21-åringen har nettopp logget seg ut av alt som heter sosiale medier. På ubestemt tid er hun kun å nå på telefon og SMS, og dette utradisjonelle valget frigjør tid til baking, lesing og tid med Gud.

Mar 9

8 min

-Dagens ungdom er åpne for det overnaturlige. Det sier Halvor Lindal som er daglig leder i Impuls. Han har stor tro på at årets konferanse i IMI-kirken skal bli bra! For 21. gang samles tusenvis av ungdom i Stavanger, og årets tema er "naturlig overnaturlig".

Jan 23

8 min

-Det er viktig at dette må komme de sårbare menneskene til gode, sier daglig leder i Hope for Justice, Sondre Kråkenes Høysæther. En ny slaveriov fra regjeringen vil kunne gi håp for flere som er fanget i slaveri. Han ønsker utredningen velkommen, og er glad for at kampen mot moderne slaveri mer synlig enn noen gang før.

Jan 14

8 min

Ole Terje Sukka går lengre enn de fleste for å hjelpe andre. Hans løpeaksjon Mil for Bil engasjerer, og han er overveldet over responsen så langt. Målet er å løpe inn penger til ny bil for barnehjemmet Siita Nest i Uganda.

Dec 2019

8 min

Har din menighet ønske om å tilby barn og unge dans, men ingen til å gjennomføre opplæringen? Fortvil ikke! Siren Godø har utviklet et konsept hvor danseopplæring blir tilgjengelig for alle gjennom dansetv.no. Siren tok med seg sin hjelpere Pernille (14) og Benjamin (13) til vårt studio og fortalte mer om konseptet, og hvorfor dans hører hjemme i kirkene.

Nov 2019

4 min

-Den beste julegaven man kan gi barna sine er at mamma og pappa har det bra sammen. Det sier Yngve Kolltveit, ansvarlig for parkurset "Lykkelig parforhold". Det er den nasjonale barnehagekjeden Læringsverkstedet som arrangerer dette ved Familieverkstedet som er en del av barnehagekjeden.

Nov 2019

7 min

-Når det kommer over 1300 deltakere har vi truffet et eller annet, forteller leder for konferansen Linda Andernach Johannesen som er full av forventninger for helga. I Q42 arrangeres konferansen Gi Jesus videre, en tverrkirkelig konferanse som ønsker å utruste mennesker til å gi Jesus videre til de unge.

Nov 2019

5 min

Er bibelvers alltid en god måte å kommunisere gjennom? Jarle Haugland fra Tro & Medier mener det er viktig å snakke om hvordan kristne kommuniserer med omverdenen. Tematikken løftes etter at Victor Sotberg uttaler at han har mottatt bibelversvik fra provoserte følgere, i forbindelse med at han har vært åpen om sin reise etter å finne seg selv og sin legning.

Nov 2019

5 min

Det sitter mange igjen i menigheter som savner foreldregenerasjonen som ikke lengre prioriterer fellesskapet når barna har vokst ut, har forfatter og pastor i Ytre Randesund misjonskirke Torbjørg Oline Nyli erfart etter mange besøk i ulike menigheter. Nå har hun skrevet en bok om tematikken; "Generasjon savnet".

Nov 2019

7 min

Hva tenker du om fremtiden? Dette og flere samtalestartende spørsmål finner du i det nye samtalespillet "Input". Ved hjelp av 850 spørsmål kan du og din familie få den gode samtalen rundt bordet. Hør hvilke spørsmål Fribu-leder Håvard Haugland plukket ut til Gunnhild og Martin da han besøkte Radio 3,16.

Nov 2019

10 min

-Det var stort den dagen en ung student kom og spurte "er det her det er lagsmøte?" Dette forteller Håvard Lorentzen som følte en dragning mot Lillehammer etter to år på Bildøy Bibelskole. Her startet han Laget på Høgskolen i Innlandet. Etter flere semester med labert oppmøte begynner det nå å løsne. Hør Håvards reise her!

Oct 2019

7 min

Professor Steinar Thorvaldsen var på besøk hos Margrethe og Terje og snakket om intelligent design og opprettelsen av Biocosmos. Tiden der Darwin har hatt monopol på skapelsesfortellingen er over, og nå skal nytt og forståelig materiell om dette gjøres tilgjengelig for alle.

Oct 2019

15 min

Når kommunale fritidsklubber legges ned i Oslo øst, er det fint å løfte frem at det finnes andre tilbud i kristen regi. KFUK-KFUM samler mange ungdommer på Forandringshuset på Grønland, forteller virksomhetsleder Ingrid Elise Sigmundstad. OKS Groruddalen satser på ungdomsarbeid gjennom Young & Free, som ledes av Irene Ødegaard Lunde. Disse samlingsplassene er reelle alternativer til voldsmiljøer for Oslos unge.

Oct 2019

9 min

-Barn blir solgt, før de blir født, til å bli misbrukt i sexindustrien; det er nesten sånn at vi ikke tror det er riktig, men sånn er det. Utviklingsminister Dag Inge Ulstein opplevde det sterkt å gå på linje i Oslos gater i helgen for å bekjempe moderne slaveri. (foto: A21 Norway)

Oct 2019

5 min

-Kristne ord og uttrykk brukes som et maktspråk i politikken, og det går ut over troverdigheten til kirka og kristne mennesker. Det mener forfatter Helge Simonnes som er veldig kritisk til politikere som spiller på religiøse følelser i politikken.

Oct 2019

6 min

Heder, ære og ei splitter ny byste var premien hun fikk da Rebekka Slettebø vant Det store symesterskapet på NRK. I dagene derpå har det strømmet inn med bestillinger av både dåpskjoler og brudekjoler. Hun opplever også enorm interesse rundt hjertebarnet Jivet of Cambodia. Drømmen er nå å kunne livnære seg selv og enda flere syersker i Kambodsja. Vi gratulerer!

Oct 2019

6 min

-Dette har jeg ikke sett noen menigheter gjøre før, forteller pastor Siri Iversen til Radio 3,16. Flekkerøy misjonskirke ønsker å velsigne sitt lokalsamfunn og skreddersyr lek og moro for 1.-4.trinn. For hva gjør man når skolen stenger og foreldre må på jobb?

Oct 2019

4 min

Kristne i Kina opplever at myndighetene stadig strammer inn trosfriheten. Norske "David" har bodd og jobbet i Kina i en årrekke, og kan vitne om tøffe trosforhold for medlemmer av den frie kirken. De risikerer for eksempel å miste jobben og myndighetene har innført 18-årsgrense på å være kristen. Likevel blir stadig flere kristne i Kina. "David" forteller hvorfor!

Oct 2019

13 min

-Jeg blir til og med glad av å se meg selv i speilet! Benjamin Karlsen er deltaker i 71 grader nord, og er ikke redd for å fronte sin kristne tro. På 40-årsdagen tok bussjåføren seg tid til å fortelle Radio 3,16 om hva som gjør at han er så sprudlende glad til enhver tid.

Sep 2019

8 min

NRK lanserer serien Nudes, hvor de synliggjør noen av unges dilemmaer på sosiale medier. Anne Solfrid Brennhovd fra Damaris Norge har sett Nudes, og ber foreldre være våkne og gjerne se serien sammen med sine tenåringer.

Sep 2019

7 min

Rebekka Slettebø fra Jæren som er med i Symesterskapet som går på NRK, er ikke redd for å bekjenne seg som kristen. I den nyeste episoden inviterer hun seeren med inn i bibelgruppa hun har sammen med familien.

Sep 2019

9 min

Skal det være, så skal det være! Terje Govertsen gledet seg lenge til høytidsstund med wienerbrød og kaffe i stemmebåsen. Her deler han opplevelsen direkte fra båsen hos Gunnhild og Martin i Ettermiddag på valgdagen. Forbilledlig!

Sep 2019

4 min

Samtidig som det er Kommune og fylkesvalg 9.september, skal også kirkevalget avvikles. Hvordan fungerer det? Hvem stemmer du på? Hvorfor bør du engasjere deg? Vi får hjelp av Tarjei Gilje fra Dagen til å forstå kirkevalget 2019

Sep 2019

32 min

Bente Josefsen er leder i "Frisk uten sukker" og snakker om avhengighet, søtsug og hvordan få et bedre liv uten sukker.

Sep 2019

11 min

Undersøkelser viser at 1 av 3 studenter er ensomme. Midt i denne sårbare gruppen jobber Laget, og vi lurer på hvilke tiltak som gjøres? Hans Christian Bergsjø forteller at godhet er et godt sted å begynne.

Sep 2019

7 min

Deltakere på konferansen Gi Jesus videre kan velge mellom hele 63 (!!) seminarer forteller prosjektleder Linda Andernach Johannesen. Den felleskirkelige konferansen arrangeres 22.-24.november, og har som mål utruste ledere til å snakke med barn og unge om tro, slik at troen blir varig.

Sep 2019

4 min

-Respones har vært helt enorm! Det forteller Albert Sjåvåg etter at hans video har fått over 130.000 likes på Instagram. Kristelig Gymnasium i Oslo har årlig sin egen innsamling til et veldedig formål, i år til skolegang for barn i Bangladesh. Sjefen sa ja til å gi 1,- pr like videoen fikk på Instagram, det resulterte i 100.000 kroner til formålet.

Aug 2019

4 min

-Jeg skriver ikke fasiter, men kladder som Gud skal renskrive i hjertet til den som leser. Det forteller Charlotte Høiåsen Salvesen om utgangspunktet til det som nå er blitt boka Kladdeboka med 110 inspirerende andakter.

Aug 2019

7 min

Flyktningestrømmen til greske strender øker igjen. Mens nordmenn flest er opptatt av bompenger, stiller Edel Margrethe Dale opp og tar imot medtatte flyktninger sammen med flere frivillige. I dag tidlig kom det én båt, og etter dette intervjuet fikk vi melding fra Edel om at enda en båt var på vei. Hvorfor øker presset på Hellas nå, og hvordan er forholdene i overfylte leire?

Aug 2019

10 min

Hvem har vi som våre forbilder i troslivet? Pastor Torbjørg Oline Nyli var innom Ettermiddag på Radio 3,16. Til høsten kommer hun med ny bok: Generasjon Savnet, hvor hun peker på viktigheten av at foreldregenerasjonen ikke forsvinner fra kirkene.

Aug 2019

7 min

Staten Oregon har innført en lov der elever kan merke fem sykedager hver tredje måned "mental helsedag". Aida Tesfai fra Mental Helse Ungdom håper på stadig større åpenhet rundt skolefravær grunnet psykiske utfordringer, men en slik inndeling og kategorisering av fysisk og psykisk sykdom er ikke nødvendig, mener organisasjonssjefen.

Aug 2019

7 min

På UL bestemte Martin og Henrik seg for å bryne seg på en av aktivitetene på festivalen sammen med Jon Romuld Håversen, nemlig et Escape room. De gikk høyt ut med å si at rekorden var målet, men endte opp i andre enden av skalaen... Få med deg reisen gjennom et meget gjennomført Escape room.!

Jul 2019

8 min

Rapartisten Lecrae strever med å velge mellom chips og sjokolade, og ble overlykkelig da han fikk norsk produkt som inneholder begge deler! Hør om dette, hans musikkarriere og visjoner, og hvordan han bevarer sitt hjerte da han gjestet Radio 3,16 på Skjærgårds.

Jul 2019

19 min

Cookie policy

We and our partners use cookies to personalize your experience, to show you ads based on your interests, and for measurement and analytics purposes. By using our website and our services, you agree to our use of cookies as described in our Cookie Policy.