Discover Layers

Vivianne & Lily

Het leven bestaat uit verschillende lagen. Als je je werk, je sociale leven en de tijd voor jezelf eens onder de loep neemt... waar komen overtuigingen vandaan? Wij delen onze ervaringen al zo'n 7 jaar met elkaar en doen dit nu ook graag met jullie. Luister en lach mee met hoe wij erachter komen wie we echt willen zijn!

All Episodes

Weten wie je bent en wat je wilt is een life-long project. Maar in een periode van solliciteren voor een baan komen deze concrete vragen heel helder naar boven. Wij spraken Vincent Karremans, de co-founder van Magnet.me - een online platform voor het matchen van jonge werkzoekenden en werkgevers. Een interessant gesprek over de huidige arbeidsmarkt, hoe je weet wat jij wilt vs. de verwachtingen van anderen én hoe belangrijk zelfkennis is voor een geslaagde match! Luister en lach mee!

Jul 5

29 min

Je hebt een goede baan, met zekerheid en groeimogelijkheden. Maar toch mist er iets. Shit. Als je voelt dat je niet (meer) op de juiste werkplek zit, is dat al moeilijk genoeg. Maar dan nog de vraag: wat wil je dan in hemelsnaam wél? Toen wij Derk van Bu-time spraken waren we meteen zeer enthousiast over zijn concept. Hij ontwikkelde zich tot manager, maar er miste een 'sparkle'. Hij besloot in het diepe te springen en zijn eigen bedrijf te starten. Nu geeft hij mensen de mogelijkheid om hun droombaan uit te proberen, 1 dag per week 8-12 weken lang. Luister mee naar zijn inspirerende verhaal!

Jun 1

31 min 10 sec

Veel van ons herkennen de vraag vanuit vroeger: wat ga je studeren? Óf je ging studeren was niet aan de orde. Dus maak je als tiener een studiekeuze wat veel bepaalt voor je (werk)leven. Maar, wat als je er achter komt dat je toch iets anders liever doet dan waar je voor hebt gestudeerd? In dit interview met Britta hebben we het over het afpellen van haar lagen - een pad van de studie Technische Planologie naar hoe ze nu kapper is geworden. 

Apr 21

25 min

Iedereen heeft zijn eigen purpose, sparkle, iets waar je energie van krijgt oftewel: jouw unieke pad. Of dat (zoals voor onze gastspreker Noa) humanitaire hulp, het bespelen van een instrument, kok/advocaat/zanger worden, is... iets doen waar je blij van wordt zorgt voor een gelukkig en vitaal leven. Helaas is het niet altijd makkelijk om jouw unieke drive te volgen. Misschien ben je wel bang voor de meningen van anderen of heb je überhaupt geen idee wat je nu echt wilt. Hoe kan het dat je zo wordt beïnvloed door anderen en zo van je padje raakt? Én hoe zorg je dat je er op komt? Luister naar Noa's eerlijke verhaal over haar pad. Enjoy!

Mar 22

26 min 50 sec

Als je je eigen bedrijf met een Ui promoot en uitlegt dat je door laagjes af te pellen dichter bij 'jezelf' komt en hierdoor een leuker leven krijgt, moet je zelf ook aan de bak. Met deze Q&A aflevering stellen wij elkaar nog eens wat levensvragen en geven jullie een sneakpeak van wie wij zijn en wat layers. doet. Enjoy!

Feb 22

28 min 20 sec

2020 was een crazy year, waarin thema's als vrijheid (meer tijd) en kaders (maatregelen) een rol speelde. Wij met layers. maken onze eigen reis door het spanningsveld van deze lagen. We namen afscheid van de kaders van een vaste baan en stuiteren nu door de vrijheid van ondernemerschap en creativiteit. Geweldig, maar ook binnen die vrijheid komen wij kaders van voorwaarden, verzekeringen en behoefte aan structuur, tegen. En, stel je zit in een baan, hoe pak je binnen de kaders van systemen je eigen vrijheid? Wat doet bv. een performance review van je manager met je? Maakt of breekt dat je dag? En voel je je gevangen of vrij als je thuiswerkt? En waarom eigenlijk? layers. neemt je mee!

Dec 2020

27 min 57 sec

"My little pony!". Wie was jij toen je 4 jaar oud was? Kinderen zijn (nog) zo ontzettend puur. Specifieke herinneringen uit die tijd geven je misschien clues over wie jij was voordat er bepaalde lagen van overtuigingen zijn ontstaan. Denk eens terug. Ben jij nu een sociale pleaser en was je vroeger heel goed in je grenzen aangeven? Of word jij nu gezien als extravert maar zat je als in kind het liefst alleen in een boom? Luister mee naar hoe wij clues proberen te vinden onder onze 'layers.'

Nov 2020

20 min 22 sec

Net terug van vakantie? Nou dan ben je vast he-le-maal opgeladen en lekker energiek om weer vollebak de drukke september/oktober maand in te gaan! Door knallen tot aan kerst... want je bent zó goed uitgerust. Althans, dat is misschien wat je tegen je collega's zegt. In de praktijk is het anders. Je ziet op tegen je werk en ben na week 1 al weer doodmoe en voelt een 'Mental Breakdown' aankomen. Een millennial term waar we rijkelijk mee strooien en net zo hard weer weg wegwuiven. Moeilijk! Ja zeker, maar erg? Vinden wij niet. Luister naar hoe wij de schoonheid in onze 'Mental Breakdowns' na onze fantastisch Instragrammable, maar o zó uitputtende vakanties, zijn gaan zien.

Oct 2020

22 min 34 sec

De Batterij. De één heeft een AA en de ander een dikke. Hoe ga je om met jouw unieke energiebalans in een wereld waar 'herstel & rust' schaars goed lijkt te zijn? Hoe laad je je batterij weer op als het Duracell konijn een tijdje in de hoek heeft gelegen? Vragen waar wij met een lach ons antwoord op geven. Luister mee!

Aug 2020

30 min 55 sec

In de tweede aflevering praten we over de volgende fase in ons werkende leven, onze studententijd waarin wij ons langzaam ontwikkelden tot ‘werkpaarden’. Welk pad hebben wij toen bewandeld en wat hebben wij hiervan geleerd? Een periode van CV building waarin je tegelijkertijd op zoek bent naar wat jij nou eigenlijk echt wil. Wij nemen je graag mee in ons verhaal en hopen je te kunnen inspireren!

Jul 2020

28 min 37 sec

In deze eerste aflevering hebben we het over "Werk" in de eerste fase van ons leven. Nog geen werkpaarden, maar werkpony's dus. Hoe zijn wij tot bepaalde overtuigingen gekomen? Wat voor rol spelen je ouders, vrienden en je school hierin? Heb jij ook hilarische bijbaantjes gehad? Wij delen onze ervaring!

Jun 2020

28 min 59 sec