Doe er zelf wat aan!

Tienskip

In de ‘Doe er zelf wat aan’ Podcast gaat Tienskip in gesprek over jongeren, de lokale gemeenschap en alles daar tussen in. Elk seizoen zal in het teken staan van een ander thema, waarbij het eerste seizoen het podium biedt aan lokale helden die er zelf wat aan hebben gedaan! Alle gasten maakten van een probleem dat zij zagen, of wens die zij hadden, in hun eigen leefomgeving een initiatief. Wij praten met hen over waar zij tegenaan liepen en waarom zij dat initiatief zijn gestart.

Muziekbron: Kevin MacLeod - Local Forecast

‘Doe er zelf wat aan‘ Podcast - de trailer
Trailer 41 sec

All Episodes

De eerste aflevering van seizoen 3! Het derde seizoen staat in het thema van de veteranen die onze politieke geschiedenis rijk is. Deze maand spreken wij met niemand minder dan oud-vicepremier Hans Wiegel. Jeppe en Jens vragen naar zijn ervaringen en uiteraard naar zijn visie en tips voor de volgende generatie!

Nov 1

29 min 36 sec

De laatste aflevering van seizoen 2 is een feit! Ditmaal reisden wij af naar Den Haag waar wij in gesprek gingen met Eric Stokkink. Eric Stokkink is directeur van ProDemos, het landelijke instituut voor Democratie en Rechtstaat. Dit instituut zet zich met verschillende programma's in om democratie en de rechtstaat dichter bij de burger te brengen. Voor ons was dit een ideale laatste toevoeging op het tweede seizoen!  Houd onze social media in de gaten, want het derde seizoen van de doe er zelf wat aan podcast is in aantocht. Deze maand laten wij weten wie wij gaan interviewen voor deze podcast-serie. We keep you posted! 

Oct 6

26 min 40 sec

Jaap Koen is onderdeel van het innovatieteam van de gemeente Amsterdam! Daar houden zij zich bezig met de vraag wat de gemeente kan doen, maar wat de gemeente zou moeten doen. Met dit 120 man grote team innoveren zij de gemeente naar een hoger niveau. Wij zijn benieuwd naar zijn kijk op burgerparticipatie en democratie. Luister hem snel! 

Aug 2

34 min 38 sec

Dames en heren, de tweede aflevering van het tweede seizoen is een feit. Het luchtalarm heeft geklonken en er staat een nieuwe aflevering van maar liefst 40 minuten voor je klaar! In deze aflevering gaan we in gesprek met Albert Jan Kruiter over zijn werk en zijn filosofische held Alexis de Tocqueville. De visie van deze Franse denker koppelt hij met zijn Instituut der Publieke Waarden aan de praktijk. Met hem gaan we in gesprek over het functioneren van democratie en hoe die Alexis de Tocqueville hierover dacht.

Jul 5

39 min 24 sec

Het is zover, seizoen 2 start vandaag! In dit seizoen gaan we in gesprek over burgerparticipatie en democratische vernieuwingen. Na het eerste seizoen merkten wij namelijk dat niet voor elke burger het even makkelijk is een initiatief uit te voeren. Wij zijn benieuwd wat er op dit vlak gebeurt bij de overheid! In de eerste aflevering gaan we in gesprek met Commissaris vd Koning van Fryslân Arno Brok. Hoe kijkt hij aan tegen burgerparticipatie en wat gebeurt er op dit gebied in de provincie?

Jun 7

32 min 51 sec

In het eerste seizoen van de doe er zelf wat aan podcast zijn wij in gesprek gegaan met lokale helden die door initiatieven verandering weten teweeg te brengen. In de seizoensfinale blikken wij terug naar wat we allemaal hebben gehoord én kijken we hoe deze lokale helden allemaal verschilden in ervaringen. Ook gaan we alvast even in op ons volgende podcastseizoen!

May 3

27 min 33 sec

Vanwege Pasen even geen luchtalarm, maar wij nemen hierom geen vrij! Ditmaal de seizoensfinale! Onze laatste lokale held is Jelmer Kok die met de organisatie DOM in het krimpdorp Ee allerlei mooie & innoverende initiatieven helpt organiseren. Huizen worden opgeknapt en faciliteiten blijven langer behouden. Kortom, het dorp wordt juist levendig! Luister hoe hij dit voor elkaar krijgt.

Apr 5

31 min 4 sec

Ditmaal gaan we in gesprek met Rosa Nab, 23 jaar. Zij heeft vorig jaar aan de Vavo haar profielwerkstuk gewijd aan de Sharebox die dus nu is gerealiseerd. Het is haar uiteindelijke doel om maatschappelijke betrokkenheid bij jongeren te vergroten. Ze zegt hier zelf over: "jongeren hebben vaak goede ideeën, maar daar wordt nog niet altijd evenveel waarde aan gehecht."

Mar 1

32 min 50 sec

De eerste podcast van 2021 is een feit! Ditmaal gaan we in gesprek met kroegbaas en brugbaas Cobus Prins. Hij maakte als eerst gebruik van het uitdaagrecht in Friesland en kreeg de bediening van de brug in het Friese dorp Baard in zijn beheer. Hiermee bespaarde de provincie geld en creëerde het een unieke functie van kroegwachter en brugbaas. Disclaimer: na contact met provincie Fryslân blijkt dat er meerdere projecten actief zijn met 'The Right to Challenge'.

Feb 1

33 min 49 sec

Wytse Dijkstra is de eerste gast van de ‘Doe er zelf wat aan’ podcast! Wytse Dijkstra is een jonge initiatiefnemer die onder meer betrokken is bij Welcome to the Village, Asteriks, Stadsoase en Popronde Leeuwarden. Achter elk evenement schuilt een stukje van zijn missie, waarmee hij door zijn inzet verandering teweeg weet te brengen in cultureel Leeuwarden.  

Dec 2020

34 min 31 sec

De eerste aflevering van onze nieuwe podcast "Doe er zelf wat aan"! We hebben het met het bestuur over wat Tienskip is en hoe wij de toekomst van Tienskip voor ons zien.

Nov 2020

32 min