Kukuru

Giel Beelen

In Kukuru gaat Giel iedere week in gesprek met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit. Kukuru staat voor kort, groots en innerguru (innerlijke drijfveer). De gesprekken zijn dan ook gebaseerd op de thema’s slaap, voeding, beweging, ademhaling, inspiratie, muziek en andere lifestyle. Giel is bezig met zijn persoonlijke zoektocht om het optimale uit het leven te halen. Kukuru gaat je helpen met doelen stellen, je mindset en handige tools voor een gezonde optimale levensstijl. De belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen: ‘Wie ben je en wat wil je nou écht?’. Met Kukuru wil Giel niet vertellen wat je moet doen, maar wat je kán doen!

All Episodes

Deze week is Lou Niestadt te gast in deze KUKURU podcast. Ze is een ware alleskunner: illustrator, leerkracht en ze is schrijfster van de vier boeken: Moedige moeders en dappere dochters, Less is luxe, Groots en meeslepend en haar nieuwste boek: Pockets vol met Joy. Lou weet alles over de wet van aantrekking en daarnaast is ze ook helemaal gedoken in Human Design.In deze KUKURU podcast hebben we het gehad over de wet van aantrekking en manifesteren. Hoe trek je de meeste ‘joy’ aan? Hoe kan je ook in minder leuke situatie de ‘joy’ ervaren? Zo vertelt Lou over de periode dat ze ziek was in 2015. Hoe ze ondanks deze tegenslag zich toch kon focussen op de goede dingen in het leven. Om vertrouwen te blijven hebben en dankbaar te zijn, iets waar ik veel bewondering voor heb.Verder hebben we het over calibreren en hoe je hierdoor je energie kunt verhogen. We hebben het over schrijven, het belang van woorden en hoe Lou met haar pen informatie uit het quantumveld haalt.Ook hebben we het over het zesde zintuig. De zintuigen zijn het uiteinde van je zenuwstelsel en de overgang tussen de binnen en de buitenwereld. Volgens Lou is het belangrijk dat als je wilt werken met de wet van aantrekking of wil manifesteren, het belangrijk is om te geloven in dingen die je nog niet kunt zien. Het zesde zintuig is gekoppeld aan je intuïtie. Met je zesde zintuig visualiseer je, mediteer je en maak je connectie met je intuïtie. Hierdoor kun je gaan vertrouwen wat je ziet.Zoals Lou mooi zegt: je onderbewustzijn maakt geen onderscheid of het waar of niet waar is. Het gelooft wat jij het voorschotelt.Daarnaast hebben we het over de dood, haar favoriete boeken, het ochtendritueel en ik stel haar de vraag hoe zij herinnerd wil worden.Benieuwd geworden naar het gesprek? De boeken van Lou en meer informatie vind je op https://kukuru.nl/louniestadt Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Dec 5

1 hr 23 min

Tijdens mijn 10 daagse stilte retraite (ook wel vipassana genoemd) afgelopen augustus in België liep ik Roger Foxius tegen het lijf. Hij weet alle in’s en out’s over dit onderwerp en ervaart zelf al jaren wat de invloed daarvan is in zijn eigen leven.In de KUKURU podcast praten we over vipassana. Hoe ziet een vipassana er uit? Wat zijn de reacties en angsten van andere mensen tegenover vipassana? De onrust die er bij een retraite kan ontstaan, en hoe je jezelf soms kan tegenkomen. Daarnaast vertel ik ook meer over mijn ervaring met vipassana. We hebben het verder over de zoektocht naar verlichting, het ego en hoe je kan trainen om minder snel op te geven. Roger vertelt waarom het belangrijk is om je niet vast te houden aan bepaalde momenten. Je kunt er van genieten op het moment dat het er is, maar het zal weer voorbij gaan. Ook hebben we het over Goenka, een erg belangrijke man in de wereld van vipassana. Daarnaast hebben we het over de dood, zijn favoriete boeken, het ochtendritueel en ik stel hem de vraag hoe hij herinnerd wil worden.Zijn boeken en meer informatie vind je op https://kukuru.nl/rogerfoxiusEn meer informatie via https://www.dhamma.org/nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Nov 28

2 hr 1 min

Elmer Hendrix is oprichter van het Instituut voor Systemisch Werk en schrijver van de boeken ‘Zinnen die de ziel raken’ en ‘Tao en de kunst van familieopstellingen’. Een weg naar innerlijke groei en bewustwording. In deze podcast hebben we het over hoe hij op dit pad is gekomen, wat hij ervan heeft geleerd en hoe hij dit nu inzet om andere mensen te helpen.Het gaat over de innerlijke houding van coaches. Wie ben je zonder maskers? En zuiver bewustzijn.Daarnaast hebben we het uitgebreid over familieopstellingen, het non dualisme en wat het hem brengt. Ook praten Elmer en ik over het ego, tantra en seks. Natuurlijk komen ook zijn favoriete boeken, de dood en hoe je je intuïtie traint aan bod.Benieuwd geworden naar het gesprek? Luister dan nu op kukuru.nl/elmerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Nov 21

1 hr 32 min

De gast van deze week is Lisette Thooft. Zij is rebalancer, schrijfster, spreekster, lijf- en schrijfcoach.We hebben het over hoe zij op het spirituele pad is gekomen, wat god voor haar betekent. Over hoe en waar in je lichaam je spanning vasthoudt en hoe je meer met je lichaam in contact kunt komen. Lisette geeft een aantal practische oefeningen in dit gesprek en deelt een aantal van  haar bijzondere rituelen. Daarnaast hebben we een interessant gesprek over generationele pijn die je met je mee kan dragen en hoe je daar mee om kan gaan.Verder bespreken we het creëren van zelfliefde, de tien geboden voor innerlijke rust, Tantra en ayahuasca.Lisette deelt haar eigen bijzondere ochtendritueel waaronder de MIR methode. En ze heeft nog wat andere mooie rituelen.Wat zijn haar eigen favoriete boeken? (Barry Long) en natuurlijk eindigen we gezellig met de dood ;-)Benieuwd geworden naar ons gesprek? Luister dan nu op www.kukuru.nl of in je favoriete podcast speler.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Nov 14

1 hr 33 min

Maak hier gebruik van de Mind Meesterschao 2.0 cursus https://bit.ly/KUKURUxRutneySluis voor nog geen 20 euro!Deze week is Rutney Sluis te gast in de KUKURU podcast. Van jongs af aan is hij al een ondernemer in hart en nieren en had hij als levensmissie: wereldwijd mentale en fysieke welzijn te creëren. Hij is een inspirator op het gebied van succes, mindset en relaties, heeft hoge certificaten behaald binnen NLP (Neurolinguïstisch programmeren) en coacht daarmee vele mensen. In de podcast hebben we het onder andere over hoe je kunt werken aan je stemming, hoe je goed wordt in het oplossen van een probleem en hoe belangrijk het is om het leven te leiden wat JIJ graag wilt.Verder hebben we het over de driehoek: taal, fysiologie en focus. Over geluk, doelen stellen, maar ook stoppen met steeds proberen om de beste versie van jezelf te zijn. Ook hebben we het veel over persoonlijke verhalen uit de jongere jaren van Rutney: zijn situatie thuis en zijn depressie. En de toekomst van zijn Rutney Sluis Instituut.Verder stel ik hem de vraag: Wat is intuïtie? Hier krijg ik een mooi origineel antwoord op dat het vooral met je stemming te maken heeft. Natuurlijk komen ook de drie favoriete boeken van Rutney en de dood weer aan bod. Dat en nog veel meer in deze podcast. Luister de podcast op www.kukuru.nl/rutney of in je favoriete podcast speler.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Nov 7

1 hr 25 min

Mo Gawdat is Chief Business Officer bij Google [X]. Hij is schrijver van onder andere het boek Griezelig slim en lanceerde in 2020 zijn eigen podcast Slo Mo: A Podcast with Mo Gawdat dat wereldwijd bekend is. Een lange tijd zat Mo niet lekker in zijn vel. Hij vroeg zichzelf de volgende vragen af: Wat is geluk en in welke staat verkeren we als we gelukkig zijn? Waar gaat het mis als we niet gelukkig zijn? Hij heeft zelf actie ondernomen om deze vragen beantwoord te krijgen. Met zijn hashtag #onebillionhappy is het zijn missie om mensen te helpen gelukkiger te worden.In deze KUKURU podcast praten we met Mo over de weg die hij heeft afgelegd. We praten over zijn zoon Ali die vroeg is overleden en hoe hij deze moeilijke periode is doorgekomen. Ook hebben we het over het focussen op positiviteit, maar vooral minder focussen op negativiteit. Mo geeft antwoord op de vraag: Wat is de essentie van het mens zijn?Verder hebben we het over machines en technologie. Hoe technologie slimmer is dan de mens, de verschillen tussen mens en machines, maar ook hoe je het beste om kan gaan met machines. We hebben het over de capaciteit van het menselijk brein en de gevaren van Artificial Intelligence. Ook is er een mooi stuk waarbij Mo mij wijst op het feit dat 95% van de mensen je niet leuk zal vinden, wat je ook aan jezelf wil veranderen. Het moraal van het verhaal: wees jezelf!Een uiteenlopende podcast dus over geluk en de geluksformule, technologie, kinderen, vrienden maken en nog veel meer. Ook deze week behandelen we de rituelen, favoriete boeken en de dood.De boeken van Mo en meer informatie vind je op: https://kukuru.nl/moZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 31

1 hr 42 min

Voorlopig laatste aflevering van De Wereld Ontwaakt! Wil je meer? Laat t ons weten. Deze aflevering gaat over ‘Ontwaken’. Wat is het? Het gaat over bewustzijn van het bewustzijn en het grote verschil tussen ‘woke’ en ‘true awakening’. En eindelijk de uitleg hoe je in de maatschappij beter als vrije vogel kan staan dan als scharrelkip.De Wereld Ontwaakt is een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro. Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving transmuteren, daily practice, het ego, relaties, energie en uiteindelijk de ontwaking. Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom! Meer info vind je via https://www.dewereldontwaakt.nl/Bekijk de podcast met beeld via https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 27

31 min 7 sec

Marieke van Meijeren is oprichtster van De Bewustzijn School, spreekster en schrijver van haar boek Rise. In haar boek pleit Marieke er voor dat we gaan herontdekken wie of ‘wat’ we echt zijn. Met haar boek wil Marieke meegeven dat je ten alle tijden volledig jezelf kan zijn. Hierdoor ervaar je meer geluk, liefde en vrijheid.Bij haar is dat ontstaan na haar brommerongeluk, die er op haar zestiende voor zorgde dat ze zich op het randje van de dood bevond. Hoe gaat ze daar nu mee om? Is ze dankbaar voor wat dat uiteindelijk allemaal met zich mee heeft gebracht?Ook hebben we het over een transcendente reis maken. Wat gebeurt en tijdens een transcendente reis? Ook haar spirituele reis komt aan bod. Ze vertelt ons meer over haar spirituele ervaringen die ze in Spanje heeft mogen ervaren. Verder hebben we het over het conflict tussen hart en ziel, want hoe voel je dit aan? En niet te vergeten bespraken we ook in deze podcast de rituelen, favoriete boeken en de dood. De boeken van Marieke en meer informatie vind je op: kukuru.nl/mariekeHaar boek RISE is verkrijgbaar op: https://mariekevanmeijeren.com/shop/rise-actie/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 24

1 hr 51 min

Wat is energie? Energie is liefde! Maar ook de mogelijkheid om werk te verrichten. Hoe werkt het met frequenties en afstemmen en wat kunnen wij eigenlijk als mensen allemaal? Deze aflevering proberen we het allemaal te beantwoorden.De Wereld Ontwaakt is een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro. Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving transmuteren, daily practice, het ego, relaties, energie en uiteindelijk de ontwaking. Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom! Meer info vind je via https://www.dewereldontwaakt.nl/Bekijk de aflevering nu via https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 20

35 min 13 sec

Siets Bakker werkt op dit moment als auteur, trainer, spreker en organisatiecoach (of organisatie-nerd zoals ze het zelf zegt). Ze is schrijfster van onder andere het boek Rake Vragen, waar we het uitgebreid over gaan hebben in de podcast. Haar boek helpt je bij het kijken naar bepaalde situaties en uitdagingen. Volgens Siets kan een rake vraag je al in beweging brengen wanneer je vastloopt. Dit is toe te passen in de werkomgeving, maar ook in jouw privésituatie. In deze KUKURU aflevering praat ik samen met haar over systemen. Zoals Siets in haar boek beschrijft zijn systeem het gedrag en opvattingen die voortkomen uit iets wat groter is dan jij. We hebben het ook over universele vragen: vragen die je in bijna iedere situatie kunt gebruiken. Volgens Siets gaat het vaak niet om het antwoord wat je op een vraag krijgt, maar juist om het stellen van de vraag.We praten over het belang van dingen doen waar je energie uit haalt en ook echt te leven in het hier en nu. Beter waarnemen, bewuster zijn van het ‘zijn’ en neutraler in het leven staan. Niet te veel oordelen van tevoren en alles even op je af laten komen. Hierbij is het Rakebelangrijk om angst zo veel mogelijk te vermijden, angst is een energieslurper. Een goede tip van Siets is om altijd te denken: ‘Wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?’ Vaak valt het dan reuze mee.Verder hebben we het over de kwaliteit van aanwezigheid. Met een hoge aanwezigheid vergroot je de potentie van wat mogelijk is. Door een hoge aanwezigheid ben je meer alert, kan je meer informatie ontvangen en kan je actie ondernemen waar nodig.Ook behandel ik samen met Siets twee Rake Vragen uit haar app. Niet te vergeten, bespraken we natuurlijk haar rituelen, favoriete boeken en de dood. Haar favoriete boeken en meer informatie vind je op: https://kukuru.nl/sietsZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 17

1 hr 20 min

Wat is een relatie? Wat is een zogenaamde spirituele relatie en hoe kun je het beste met relaties omgaan in je dagelijks leven? Zou je juist wel of juist niet moeten samenwonen met je geliefde? Of hoe goed is een open relatie voor je? Het zijn allerlei vragen die we proberen te beantwoorden in deze aflevering.De Wereld Ontwaakt is een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro. Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving transmuteren, daily practice, het ego, relaties, energie en uiteindelijk de ontwaking. Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom! Meer info vind je via https://www.dewereldontwaakt.nl/----Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 13

48 min 53 sec

Namens Marjolein mag ik €55,- korting weggeven op de Reiki 1 cursus! Deze korting krijg je met de code: KUKURU125. Check de link: https://bit.ly/reiki1_zoma_KUKURU. Tijdens deze cursus leer je om te gaan met lichamelijke klachten door middel van een Reiki behandeling. Het is een bewustwordingsproces die jou helpt te vertrouwen op je intuïtie.Marjolein Berendsen is Holistisch therapeut en geeft cursussen en activiteiten bij haar bedrijf ZoMa Opleidingen. Liefde, verbinding en bewustwording is iets wat ze graag wil doorgeven aan de mens. Je mooiste leven leven, dat is het volgens Marjolein de belangrijkste levensmissie. Ze is schrijfster van het boek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’, waarin ze haar geheim verteld voor een moeiteloos en liefdevol leven.In deze KUKURU aflevering praat ik met haar over haar hooggevoeligheid en hoe dit vroeger al invloed had op haar gedrag. We hebben het over hoe je de stilte in jezelf kan ervaren en erachter kan komen wie je nou eigenlijk bent. Marjolein vertelt ons meer over de 4 energie lichamen: fysiek, energetisch, spiritueel en mentaal en hoe je hier op alle vlakken balans in kan vinden.Verder praten we over geluk. Hoe je moeilijke momenten kunt omzetten in iets positief en die momenten juist kunt omarmen.Ook praten we over de routines van Marjolein en hoe zij iedere dag trouw haar Reiki oefeningen doet. Daarnaast hebben we het over het ego en hoe die ego soms zekerheid en bescherming kan bieden. En hoe je intuïtie, de spier van de ziel, kunt trainen.We hebben het over zelfliefde, de verbinding zoeken met jezelf, EFT en de voordelen van oordeelvrij leven.Zoals gewoonlijk bespraken we ook haar rituelen, favoriete boeken en de dood. Haar boeken en meer informatie vind je op https://kukuru.nl/marjoleinberendsenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 10

1 hr 20 min

In deze aflevering gaat het over het ego. Wat is het ego nou eigenlijk? Een babbelbrein? Je gedachtes en percepties? In deze aflevering wordt dat duidelijk. Het ego is noodzakelijk, maar hoe ga je ermee om? Hoe herken je het? 'Losing everything’ is het ego, en ‘you gaan everything’ is true reality. Een iets langere maar zeker zeer interessante aflevering. De Wereld Ontwaakt is een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro. Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving transmuteren, daily practice, het ego, relaties, energie en uiteindelijk de ontwaking. Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom!Bedankt dat je onderdeel bent van De Wereld Ontwaakt!Meer info vind je via https://www.dewereldontwaakt.nl/---- 𝗗𝗲𝘇𝗲 𝗽𝗼𝗱𝗰𝗮𝘀𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗮𝘂𝗱𝗶𝗼 𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻? Check https://kukuru.nl----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 6

43 min 58 sec

Björn Deusings is dynamisch trainer, eigenaar van het bedrijf TIJDwinst.com en schrijver van het boek ‘Elke dag om 15.00 klaar, van druk naar productief en meer rust’. In zijn boek geeft hij praktische tips naar een succesvoller en productiever leven met meer rust. In de KUKURU podcast praten we met hem over wat het nut is om van je af te schrijven en hoe je hiermee je hersenen de ruimte geeft voor het echte werk. We hebben het over de capaciteit van het geheugen en waarom we onze eigen vijand zijn op het gebied van plannen.Verder praten we over gewoontes die ons helpen onze doelen te bereiken, ook wel sleutel gewoontes genoemd. Het verschil tussen dringende en belangrijk zaken. En Björn geeft ons tips hoe om te gaan met dingen die onverwachts op je pad komen?Maar ook hebben we het gehad over spiritualiteit, boeddhisme en de zin van het leven. We hebben het natuurlijk ook over zijn favoriete boeken, zijn ochtendritueel en we stellen hem de vraag: ‘’Hoe zou je herinnerd willen worden?‘’Het gesprek liever met beeld bekijken? Check https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 3

1 hr 39 min

In deze aflevering een Daily Practice. We hebben het over gewoontes. En hoe je omgaat om met onrust. Benthino doet een mooie oefening hoe je je ego even op zij kan zetten en kan uitzoomen. De dood van de persoonlijkheid! Deze is zeker een must listenDe Wereld Ontwaakt is een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro. Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving transmuteren, daily practice, het ego, relaties, energie en uiteindelijk de ontwaking. Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom!Bedankt dat je onderdeel bent van De Wereld Ontwaakt!Meer info vind je via https://www.dewereldontwaakt.nl/---- Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 29

32 min 4 sec

Het is feest! Vandaag staat alweer de 100e aflevering van Kukuru online. Een tijdje geleden vroeg ik jullie om vragen in te sturen aan Michael Pilarczyk, het waren er heel veel maar hebben geprobeerd om er zo veel mogelijk te beantwoorden.We hebben het onder andere over positiviteit, hoe je omgaat met disharmonieuze energieën van anderen en of geluk maakbaar is. Of Michael wel eens een off-moment heeft, kan hij zonder geld leven en hoe hij een ‘momentje voor zichzelf’ neemt. Dat en nog veel meer mooie thema’s worden besproken tijdens deze podcast. Maar ik wil vooral jullie luisteraars bedanken! Bedankt voor jullie energie, het insturen van gasten, het delen van jullie persoonlijke verhalen en het luisteren naar mijn persoonlijke reis.Speciaal om onze 100e aflevering te vieren hebben ik 7 pakketten voor jullie samengesteld. Leuk voor jezelf of als cadeau! Het zijn allemaal verschillende pakketten en lessen die ik persoonlijk voor jullie heb samengesteld. Let op: er zijn er per pakket maar een aantal beschikbaar! https://kukuru.nl/pakkettenBedankt voor het luisteren en op naar de 1000, nog meer mooie evenementen en momenten!Dit gesprek liever met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 26

1 hr 13 min

In deze aflevering benoemen we wat nou eigenlijk een verslaving is. Je hebt ze in allerlei soorten (drugs, seks, aandacht, etc.), maar de basis is hetzelfde. Kun je ooit echt van een verslaving afkomen? Hoe ga je het beste om met iemand die verslaafd is? En de basisvraag is: hoe kun je je verslaving transmuteren naar juist een betere en meer ontwaakte versie van jezelf?De Wereld Ontwaakt is een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro. Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving transmuteren, daily practice, het ego, relaties, energie en uiteindelijk de ontwaking. Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom!Meer info vind je via https://www.dewereldontwaakt.nl/---- 𝗗𝗲𝘇𝗲 𝗽𝗼𝗱𝗰𝗮𝘀𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗮𝘂𝗱𝗶𝗼 𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻? Check https://kukuru.nl/----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 22

36 min 38 sec

Deze podcast is even anders dan normaal. Hij vindt namelijk plaats op het Manifestatie Event! In deze Q&A met Lou Niestadt, Christine Beijnen, Willemijn Welten, Kim Munnecom, Laura Langens en Linda Dronkers leer jij alles over dit populaire onderwerp.Wat is manifesteren, hoe kan je het inzetten en op welke manieren. Alle dames delen in deze Q&A hun eigen visie, tips and tricks. Ook hebben we het over hoe je positieve energie kan ontvangen, op de juiste frequentie kan komen, een mindset shift maakt en hoe je waarde aan geld kan geven.Wil jij nog dieper in de materie duiken en de talks van deze inspirerende vrouwen bekijken? Via: www.manifestatieevent.nl/kukuru kan je de talks kopen voor €47 ipv €98. De korting wordt automatisch berekend.De podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 19

1 hr 8 min

In deze aflevering gaat het dan eindelijk over dat lastige begrip non dualisme, nondualiteit of Advaita. Wat betekent ‘geen twee’, oftewel: er is geen dualiteit, maar alles is 1. Maar kunnen we dan als individu nog wel iets bepalen? Is het leven maakbaar? Dit inzicht wil je horen!De Wereld Ontwaakt is een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro. Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving transmuteren, daily practice, het ego, relaties, energie en uiteindelijk de ontwaking. Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom!Meer info vind je via https://www.dewereldontwaakt.nl/---- Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 15

37 min 48 sec

Wil jij de opleiding Holisitic Movement volgen van Dennis? https://bit.ly/dennisKUKURU Deze opleiding leert je dieper te graven in jouw schaduw. Je leert jouw eigen wonden te genezen zodat je het voorbeeld bent voor anderen. Op een systematische wijze leer je hoe je direct naar de kern van een probleem kunt komen en deze zo efficiënt mogelijk op kunt lossen.Gebruik de kortingscode KUKURU voor 10% korting.Betaal in één termijn: https://bit.ly/dennisKUKURUBetaal in tien termijnen: https://bit.ly/dennisKUKURU10Holistisch trainer, coach en therapeut Dennis van Miltenburg, heeft al twee boeken onder zijn naam staan: De holistische Reis en Holistisch helen. In zijn boeken praat hij onder andere over zijn Holistic Movement Methode. Hierin zijn een gezond lichaam, gelukkige geest en een bewuste ziel erg belangrijk. Zoals Dennis het mooi noemt: “Je lichaam is de kaart van geest en emotie.’’ Hij vertelt ons meer over psychosomatiek en leert hoe wij beter kunnen luisteren naar ons lichaam.Ook vertelt hij wat het verschil is tussen voelen met je instinct, je intuïtie, je hoofd en je hart. Verder hebben we het over pijn. Waarom je het beste de pijn onder ogen kunt gaan en het soms goed is om al je emotie even te laten gaan.  We hebben het over 4 soorten wonden; fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. En wat is nou het verschil tussen helen en genezen?In deze Kukuru podcast vertelt Dennis hoe zijn spirituele reis invloed heeft gehad op wie hij nu is. Sporten heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. We bespreken de voordelen van sporten, zowel fysiek al mentaal en hoe dit je in verbinding brengt met jezelf.Verder praten we over ayahuasca, tantra en de definitie van helen. Zoals altijd, hebben we het in deze Kukuru podcast over het ochtendritueel, de 3 meest belangrijke boeken en zijn definitie van de dood.De podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 12

1 hr 34 min

Een nieuwe serie die ik samen doe met podcastmaker en succes- en gelukspreker Thijs Lindhout en spiritueel leider Bentinho Massaro.Elke week belichten we een ander thema dat bijdraagt aan het ontwaken van de wereld. Een 8-delige serie met onderwerpen als non-dualisme, verslaving, daily practice, ego, relaties en energie.Meer info: https://www.dewereldontwaakt.nl/Nieuwe suggesties voor onderwerpen zijn welkom!----Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 7

32 min 57 sec

Reïncarnatietherapeut Maarten Oversier heeft meer dan 15.000 sessies gedaan en net een boek hierover geschreven ‘Bestaansrecht’. Hierin vertelt hij onder andere hoe de traumatische ervaringen van onze voorouders ons kunnen beperken in onze levens. Heel vaak heeft dat te maken met oorlog en de katholieke kerk. Iedere pijn kent een verhaal. Alleen door dissociatie is het vaak niet verwerkt en blijft het een verstoring van onze ziel en bewustzijn. The Souls Unfinished business ofwel de grafheimen.Ook vertelt hij ons over de band met zijn native grootmoeder die hem heeft geadopteerd en de wijze lessen die zij hem heeft meegegeven. Verder bespreken we de invloed die de huidige wereldwijde situatie heeft op volgende generaties.In deze Kukuru podcast gaan we daar dieper op in. Ook bespreken we de effecten van corona op de volgende generaties en de verwerkingsprocessen van ons lichaam. En het gaat over de wereldkrachten met een bedenkelijke doelstelling.Voelen en je lichaam ervaren is een belangrijk proces bij de verwerking van traumatische gebeurtenissen. Volgens Maarten is het belangrijk dat je je bewust wordt van waar je niet bewust van wil zijn. Verder praten we over de ziel, zingeving en het loslaten van kritiek. Natuurlijk vraag ik ook aan hem wat zijn ochtendritueel is, zijn 3 meest belangrijke boeken en hoe hij aankijkt tegen de dood.Het gesprek liever met beeld bekijken? Check https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Sep 5

1 hr 30 min

Interesse in de 30 dagen challenge? https://bit.ly/MeditationMastery-Giel start woensdag 1 september Wat een bijzondere opname was dit weer. Bentinho Massaro (alleen zijn naam is al bijzonder, de betekenis hiervan hoor je ook in deze podcast) is spiritueel leraar, podcast maker en eigenaar van de school voor verlichting en empowerment.Al op jonge leeftijd was hij bezig met spiritualiteit en bezocht hij India, las hij boeken over het thema. Yoga is een belangrijk onderdeel in zijn leven, volgens hem kennen veel mensen alleen de fysieke vorm van yoga maar is het geheel veel groter. “In totaal zijn er acht verschillende stappen binnen yoga, meditatie en de fysieke vorm van yoga zijn er daar twee van” vertelde hij.Bentinho’s missie is overduidelijk. Zo veel mogelijk mensen op een eervolle manier helpen tijdens hun spirituele reis. In deze podcast hebben we het over hoe hij zijn spirituele pad heeft belopen, waarom hij van mening is dat alle emoties je laten lijden en bewustwording. Verder gaf hij inzichten over ‘absolute reality’, de 7 dimensies en het 3e oog.Zoals gewoonlijk bespraken we ook zijn rituelen, favoriete boeken en de dood.De podcast liever met beeld bekijken? Check https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aug 29

1 hr 50 min

Eindelijk mocht ik in gesprek gaan met Michael Pilarczyk! Michael is oud radio-dj, spreker en schrijver van Master Your Mindset en zijn nieuwe boek Je bent zoals je denkt. Ook is hij de man achter de Meditation Moments App en heeft hij als doel om meditatie voor iedereen zo makkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken. Eén van de vragen die ik aan hem stelde in het gesprek was: Wat is meditatie voor jou? “Het is een staat van bewustzijn waarin je tot rust komt en tijd vrij maakt om na te denken” was daarop zijn antwoord. Michael is vooral levenskunstenaar en het ging over zijn persoonlijke reis in het leven. Over zijn leraren Dan Peña en Egon Massink. En over onze gezamenlijke liefde voor ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. Eindelijk antwoord op de vraag hoe het transmuteren van sexuele energie volgens hem werkt ;-)En het ging natuurlijk over zijn nieuwe boek ‘Je bent zoals je denkt’ . Dat is gebaseerd op een vrije vertaling van ‘As a man thinketh’ van James Allen en ‘the science of getting rich’ van Wallace d Wattles. Het boek leert je na te denken over wat je wilt doen en durft te dromen.Het gaat over hoe je gedachten je karakter vormen en hoe je het kan leven in overvloed en in het in verbinding staan met de bron.Volgens Michael ben je pas arm wanneer je geen dromen hebt. Tegelijkertijd moet je niet te veel nadenken over alles en je ankers loslaten, ‘maak het leven niet te zwaar en leef je leven in vrijheid’, zei Michael in ons gesprek.Verder hadden we het over: hoe je energie uitwisselt tussen jou en je partner? Wanneer je de juiste energie gebruikt en bespraken we zijn drie favoriete boeken en hadden we het over hoe Michael tegen de dood aankijkt. Daarnaast bespraken we zijn ochtendritueel en hoe Michael hij deze tijd ervaart en wat hij vindt van de farmaceutische industrie en vaccinaties. En wat zijn de ambities van hem?Wil je het gesprek liever met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/michaelZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aug 22

2 hr 1 min

Schrijfster Janneke van der meulen is bekend van haar boeken: “De eiwit leugen”, “Supersnel herstel”en “Eet win win”. Janneke is moeder, spreker, coach en topsporter. In ons gesprek hebben we het over haar reis in haar jeugd, de roeisport en de combinatie met voeding. Waarom je beter eerder met vis dan met vlees kunt stoppen. Waarom je beter onbeperkt fruit dan groente kunt eten! Suiker vs vet. En hoe werken wetenschappelijke onderzoeken nou eigenlijk. De 3 redenen om te eten: fysiek, mentaal en emotionele redenen.Janneke gaat ook in op eerdere uitspraken in KUKURU over een vegan lifestyle van Richard Leth, Joël Goudsmit, Ralph Moorman en Vivian Reijs.Verder ging het nog even over vaccineren en haar nieuwe rol als moeder. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Janneke, haar ochtendritueel en vroeg ik haar hoe ze tegen de dood aankijkt en hoe ze herinnert wilt worden.Dit gesprek liever met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/jannekeZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aug 15

1 hr 48 min

Wil jij ook komen naar het Manifestatie event op 12 september? Met Laura maar ook Christine Beijnen, Lou Niestadt, Linda Dronkers, Willemijn Welten, Kim Munnecom en ikzelf met een speciale KUKURU opname! Maak dan hier gebruik van de super aanbieding: https://manifestatieevent.nl/kukuruLaura Langens schreef de boeken: 'Drakendromen', 'Droomvangen' en 'Droomwensen'.Bestel de boeken hier https://bit.ly/deboekenvanLaura3 kinderboeken over manifesteren. Is het wel verstandig om kinderen te leren dat alles kan?Laura is moeder van drie kinderen, creatieveling, dromer & doener, spreker en inspirator. In ons gesprek hebben we het over hoe het komt het dat manifesteren nu zo hip is, en bespreken we haar eigen reis (en hoe die eerst niet en later wel hand in hand ging met haar man).Ook hebben we het gehad over wanneer iets een keuze uit intuïtie is of een keuze uit ego voortkomt, en hoe je jezelf daarin kan trainen om dat goed te onderzoeken. Ook leer je hoe Laura werkt met haar denkbeeldige denktank/mastermind en wie er aan haar ronde tafel zit. Ook vertelt ze over haar nieuwe vierde boek.Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Laura, haar ochtendritueel en vroeg ik haar hoe ze tegen de dood aankijkt en hoe ze herinnert wilt worden.---Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/lauraZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aug 8

1 hr 25 min

Vilna van Betten ontwikkelde de Body & Mind Reset Methode. Heel jezelf van mentale en fysieke klachten. In ons gesprek hebben we het over haar bestseller  ‘Heel’, over ontladen en voelen, hypnose en celgeheugen. Over helen vs genezen. En natuurlijk gaat het ook nog even over vaccineren. Hoe je lichaam de spiegel van de ziel is en hoe luisteren naar je lichaam niet altijd betekent dat je de pijn aandacht heeft. Wees dankbaar voor je kwaal! Vilna heeft zelf een heftige reis erop zitten waar we het uitgebreid over gehad hebben. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken, haar ochtendritueel en vroeg ik hoe ze tegen de dood aankijkt.Het gesprek liever met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aug 1

1 hr 52 min

Alex van Galen is scenarioschrijver en wilde al jong verlicht worden. ‘Moeiteloos ontwaken’ gaat over zijn eigen reis met het geaarde taoïsme. Hoe word je wie je bent? Hoe raak je verlicht? En wat is het verschil eigenlijk tussen ontwaken en verlicht zijn?Het gaat in dit fijne gesprek uitgebreid over hoe je kunt aarden en hoe belangrijk dat is. Niet alleen leven vanuit je hoofd en hart maar ook vanuit je buik. daar begint het. Verder gaat  het over spiritual bypassing, intuïtie en we doen: ‘De Gouden Glimlach’ oefening. Hier leer ik hoe je lichaam de poort kan zijn naar acceptatie. De 8 stappen om een verlichter mens te worden (overgave, zuiver gedrag, discipline, yoga, ademhaling, naar binnen, concentratie, meditatie en extase)Ook hebben we het gehad over wat genade is en waar dat vandaan komt. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Alex, zijn ochtendritueel en vroeg ik hem hoe hij tegen de dood aankijkt.Laat je ideeën over verlichting los en volg je natuurlijke pad!Wil je de podcast met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jul 25

1 hr 34 min

Deze podcast is in samenwerking met https://www.highhumans.com/Francien Regelink schreef het boek 'Druks - mijn (on)rustige leven met ad(h)d', wat een peptalk is voor de mensen die ooit dat stempel hebben gekregen en/of de omgeving daarvan. Daarnaast is Francien online marketeer, content strategist en dé deskundige op het gebied van sexting met 'Francien, laat je tieten zien'. In ons gesprek hebben we het daarover en natuurlijk uitgebreid over adhd en add.Ik ben op een gegeven moment gestopt met medicijnen, maar hoe doet Francien dat? En wat is het verschil tussen drugs en medicijnen? Hoe gaat ze om met haar kinderwens en wat betekent seks en tantra voor haar? Voor mensen die last hebben van of iemand kennen met AD(H)D zal het een feest der herkenning zijn. Allerlei verbloem technieken komen ter sprake maar vooral antwoord op de vraag: hoe ga je ermee om?Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Francien, haar ochtendritueel en hoe ze tegen de dood aankijkt. High Humans is een platform dat het individu de ruimte geeft om open en eerlijk te zijn over (recreatief) drugsgebruik, in welke mate dan ook.Fotocredits: Bianca Toeps----Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/francien----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jul 21

1 hr 19 min

Praktisch filosoof Elke Wiss is bekend van haar bestseller ‘Socrates op sneakers’ en haar nieuwe boek ‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’. In dit gesprek hoor je exclusief een verhaal uit dat boek. Als theatermaakster kwam Elke in aanraking met de kracht van het socratisch gesprek. De kunst van het vragen stellen. Goed luisteren en écht nieuwsgierig zijn. En weten dat je niets weet. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf ‘De Denksmederij’, waarbij ze mensen coacht en filosofische gesprekken voert. In ons gesprek komen de essentiële verschillen tussen oordelen en veroordelen aan bod. Net als: observeren en interpreteren, niet weten en twijfelen. Bovendien hebben we het over vragen als:Hoe train je intuïtie? Werken gesloten vragen goed? Waarom zorgt empathie niet voor een goed gesprek?Het is een conversatie vol met nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven. Ook hebben we het over wat prikkelvragen, begripsvragen en filosofische vragen zijn. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Elke, haar ochtendritueel en vroeg ik haar hoe ze tegen de dood aankijkt.---- De podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/elke----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jul 17

1 hr 37 min

https://bit.ly/BestelDrive Sportman en ondernemer Mark Tuitert heeft net een boek uit: “Drive train je stoïcijnse mindset”. 10 principes voor een scherpe mindset. Mark is olympisch kampioen schaatsen , motivatiespreker, podcast host en ondernemer met First Energy Gum. In ons gesprek hebben we het over zijn sportleven, of je karakter kan veranderen, omschakelen emoties en geloven in rationaliteit. Het gaat over Amor Fati ofwel 'Heb je lot lief' , Naoberschap en Eudaimonia. Wat dat allemaal is hoor je in ons intense gesprekVerder hebben we het in ons gesprek gehad over schaatsen, loslaten, wat moed is, falen en individuele/persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Mark, zijn ochtendritueel en vroeg ik hem hoe hij tegen de dood aankijkt en hoe hij herinnerd wil worden.Andere wijze lessen uit dit gesprek: Een kompas is handiger dan een kaart. Daden zijn meer waard dan woorden. Als je minder oordeelt begrijp je meer. Gebruik tegenslagen als richting.Wil je deze podcast liever met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jul 11

1 hr 56 min

Bekijk alle 'Ontwerp je eigen 2021 - Deel 2' webinars terug via kukuru.nl/gemistJan Geurtz leerde je in de eerste KUKURU webinar ‘Ontwerp je eigen 2021’ alles over spirituele liefdesrelaties. Hij vertelde wat het is en hoe je een traditionele liefdesrelatie kan veranderen in een spirituele liefdesrelatie. In het vervolg, 'Ontwerp je eigen 2021 - Deel 2', beantwoordt Jan Geurtz maar beantwoordt deze keer al je vragen over onder andere zulke relaties, liefde, maar ook het ego en intuïtie. Jan Geurtz is een Nederlandse schrijver en leraar Tibetaans boeddhisme. Hij schreef onder meer de bestsellers Verslaafd aan liefde en De verslaving voorbij. Volgens Geurtz kunnen mensen in hun vroege jeugd, door een gebrek aan liefde of aandacht een gevoel van fundamentele zelfafwijzing ontwikkelen.Bekijk deze podcast met beeld via kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jul 7

53 min 34 sec

Stress & Burn-out specialist Albert Sonnevelt is psycholoog en ondernemer. Albert is auteur van vijf boeken. Met zijn praktijk voor Integrale Psychotherapie leidde in 1995 tot de oprichting van Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven. Hiermee won hij in 2014, 2015 en 2016 de prijs voor 'Beste Opleider van Nederland'. In ons gesprek hebben we het over zijn boeken, over hoe je vertrouwen kan trainen, hoe je in bepaalde situaties om moet gaan, en vertelde hij wat de definitie van stress is. Verder hebben we het in ons gesprek over hoe je kan leren ontvangen. Ook hebben we het gehad over antidepressiva. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Albert, zijn ochtendritueel en vroeg ik hem hoe hij tegen de dood aankijkt. Liever het gesprek met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jul 4

1 hr 47 min

Deel 2 van het indrukwekkende gesprek met Els van Steijn. Zij teamtrainer, coach en opsteller. Krijg grip op je leven door inzicht in je familiesysteem. Ze legt in dit gedeelte uit hoe de band met je ouders een direct verband heeft hoe je omgaat met relatiesMaar niet alleen families maar ook bedrijven hebben een systeem. De hele wereld is een systeem waar universele wetten gelden. Zodoende hadden het ook even over corona.Els is bekend van haar bestsellers 'De fontein, maak wijze keuzes’ en de opvolger De fontein, vind je plek'. Komen er opvolgers? En wat zijn nou de favoriete boeken haar?Zie ze via https://kukuru.nl/boekenkast/Verder gaat het over hoe spiritueel Els is, haar ochtendritueel en vroeg ik haar hoe ze tegen de dood aankijkt. Het is wel een aanrader om eerst deel 1 te luisteren dat kan via https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jun 30

1 hr 15 min

Els van Steijn is bekend van haar bestsellers 'De fontein, maak wijze keuzes’ en de opvolger De fontein, vind je plek'. Sinds 2002 is Els werkzaam als teamtrainer, coach en opsteller.In dit voor mij zeer indrukwekkende gesprek een duidelijke uitleg waarom je je ouders nooit kan afwijzen. En als je dat toch doet dat je dat ergens anders gaat claimen. En hoe belangrijk is het om de vraag te blijven stellen: wat is van jou en wat is van de ander?Verder hebben we het in ons gesprek over waarom ontvangen vaak moeilijker is dan geven En hoe je daar beter in kan worden. Ook hebben we het gehad over de 7 kernwaarden en wat het betekent om in plek 1 en 2 te staan in een relatie. In 2008 heeft Els haar eigen coachpraktijk opgericht. Honderden cliënten en opdrachtgevers heeft ze mogen begeleiden in hun persoonlijke en professionele groei. In ons gesprek hebben we het over haar boeken, over het familiesysteem, onbewuste identificatie, (familie)opstellingen en over primaire en secundaire emoties. Het gesprek stroomde zo goed dat dit slechts deel 1 is van dit gesprek ;-)Wil je deze podcast met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jun 27

1 hr 25 min

Hidde de Vries is spreker en oprichter van het trainingsbureau: ‘The Recharge Company’, dat zich richt op vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Onlangs schreef hij het boek: ‘Work Smart Play Smart’, waarin hij inspirerende en aangrijpende verhalen deelt. In ons gesprek liepen we de hoofdstukken van dit boek langs: de kracht van Future state, je mindset bepaalt, energiemanagement (intern en extern), van focus naar flow, hoe rechargen ons slimmer maakt en ‘het laatste stukje’.Ook hadden we het over zijn persoonlijke leven, hoe je gelukkiger word, waarom ons brein lui is en hoe je stress naar je hand kan zetten. Niet harder werken maar slimmer ontspannen!Natuurlijk hebben we het over het ochtendritueel van Hidde. Zijn 3 favoriete boeken (check https://kukuru.nl/boekenkast/) en hoe hij aankijkt tegen de dood.Het gesprek liever met beeld bekijken? Check https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jun 20

1 hr 28 min

Tessa Koop is bekend van haar boek: “Cosmic Woman”. Gelukkig leven met een kosmisch bewustzijn. De wereld om je heen is een spiegel van je innerlijk. Wees de energie die je wilt zijn.Tess is de oprichtster van de @butterfly_monarchy op Instagram. In deze online community verzorgt ze live massa meditaties en werkt & experimenteert ze met 'the power of consciousness'. Met als intentie zoveel mogelijk mensen te bekrachtigen en te verbinden om zo bij te dragen aan de Nieuwe Wereld in Balans. In ons gesprek had Tessa het over ego en intuïtie en waaraan dit gekoppeld is. Ook hebben we het gehad over bewustzijnsgroei, over wat het holografisch universum is en wat het butterfly effect inhoudt. Verder hebben we het in ons gesprek gehad over synchroniciteit, hoe ver Tessa is met het vervolg van haar boeken en vertelde ze hoe je je intuïtie spier kan trainen en de controle kan loslaten. Ook vaccineren en de tijd waarin we leven kwam ter sprake. Natuurlijk deelt Tessa haar favoriete boeken die voor haar reis van belang zijn geweest. Ten slotte bespraken we haar ochtendritueel en vroeg ik haar hoe ze tegen de dood aankijkt.Liever het gesprek met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jun 13

1 hr 44 min

Leren leven vanuit je hart, dat klinkt best ingewikkeld. Zoveel mensen zijn uit contact zijn met wie ze werkelijk zijn. Tess observeerde hoe veel van ons vaak geen gebruik maken van onze authentieke kracht en kwaliteiten. Ze realiseerde mij hoe we de diepe liefdevolle connectie met onszelf en met elkaar zijn verloren. Ook zij, was die verbinding met mezelf wel eens helemaal kwijt.In deze podcast bespreken we Tess haar levenslessen die ze voorgeschoteld heeft gekregen, een verhuizing naar Mallorca, hoe je connecties toe laat in je leven en dus dat leren leven en leiden vanuit je hart. Natuurlijk hebben we het ook over het ochtendritueel, de drie boeken en tantra.Deze podcast liever met beeld bekijken? Check dan https://kukuru.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jun 6

1 hr 33 min

Deze podcast is even wat anders dan normaal. Het staat namelijk in het teken van voeding, en dan specifiek plantbased voeding. We gaan het namelijk in deze vierdelige serie hebben over of je je mentale en fysieke gezondheid kan verbeteren door middel van plantaardige eetstijl.Naomi Reesing gaat samen met experts in gesprek over beweegredenen om te kiezen voor een plantaardige eetstijl. Zelf kampt ze al jaren met een chronische darmziekte, ze heeft van alles geprobeerd, helaas zonder al te veel succes. In deze serie onderzoekt Naomi wat plantaardig eten voor haar kan betekenen.Deze aflevering zijn bodybuilders Leonore Verheijen en Puru schout te gast, zij zijn beide bodybuilders en coaches. In een open gesprek met ze leer je alles over hoe je plantaardig kan eten en het maximale uit je sportprestaties kan halen. Wil jij alle tools in huis hebben of ben je gewoon nieuwsgierig? Dit is de vierde Naomi’s Niche!Mocht je meer leuke thema’s hebben die we in deze vorm kunnen onderzoeken, laat dit dat weten in de comments!----Deze podcast met beeld checken? Ga naar kukuru.nl/naomisniche4----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jun 2

1 hr 3 min

Wouter was al eerder te gast over zijn boek Mindgym waar hij inmiddels meer dan 150.000 boeken heeft verkocht! De sportschool voor je geest. Zijn nieuwe boek is een werkboek, een journal met voorgedrukte vragen. We hebben het eerst over de kracht van een journal. Een dagelijkse meet en greet met jezelf. Door deze routine realiseer je beter je doelen, heb je minder stress, je piekert minder, bent creatiever, je geheugen wordt beter en je bent minder angstig of depressief en je kan er zelfs je bloeddruk mee verlagen!Wat is de HOT methode? Hoe krijg je verbinding met je hoofd en hart. Maar al snel zijn de rollen even omgedraaid en word ik geïnterviewd door Wouter. Het gaat over trauma’s, momenten die hem hebben geraakt, het trainen van mijn intuïtie, complimenten leren ontvangen, liefde, seks, en nog veel meer.Bestel nu de journal of een van de andere boeken van Wouter: https://bit.ly/2TdHolkBeluister ons eerdere gesprek: https://kukuru.nl/2021/01/03/wouter-de-jong-kukuru-57/ ---Deze podcast met beeld bekijken? Check kukuru.nl/wouter80Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 30

1 hr 5 min

Deze aflevering is de plantbased psycholoog Kasper Moorman te gast. Hij legt ons uit wat de invloed is van plantaardig eten op je mentale gezondheid. Hoe je darmen en je mind constant met elkaar samenwerken en hoe hij dit met actieve psychologie en plantaardige voeding wil verhelpen! Wil jij alle tools in huis hebben of ben je gewoon nieuwsgierig? Dit is aflevering 3 van Naomi’s Niche!Deze podcast is even wat anders dan normaal. Het staat namelijk in het teken van voeding, en dan specifiek plantbased voeding. We gaan het namelijk in deze vierdelige serie hebben over of je je mentale en fysieke gezondheid kan verbeteren door middel van plantaardige eetstijl.Naomi Reesing gaat samen met experts in gesprek over beweegredenen om te kiezen voor een plantaardige eetstijl. Zelf kampt ze al jaren met een chronische darmziekte, ze heeft van alles geprobeerd, helaas zonder al te veel succes. In deze serie onderzoekt Naomi wat plantaardig eten voor haar kan betekenen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 26

49 min 15 sec

Bekijk de webshop van The Spirit Junkies: http://bit.ly/SpiritJunkiesFloor en Imke van The Spirit Junkies kwamen langs om ons alles te leren over edelstenen. Waar komen ze vandaan, hoe gebruik je ze? Spiritualiteit in hun gezin, met beide benen op de grond staan en toch spiritueel zijn. Over waarom ze het woord spiritualiteit eigenlijk niet meer konden horen. Maar het gaat ook over spiritualiteit en seksualiteit. Je hart, gevoel en intuïtie volgen en trainen komt allemaal aan bod tijdens deze aflevering.Natuurlijk hebben we het over hun favoriete boeken, ochtendrituelen en het merk The Spirit Junkies. Hoe liefde van je ouders en hun overlijden impact heeft gehad op hun zoektocht. Benieuwd geworden naar deze zoektocht en leuke dames? Luister of kijk dan nu!----Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/spiritjunkies----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 23

1 hr 40 min

Deze aflevering is bioloog en veganfluencer Dennis Vink ook wel bekend als Plantbased Dennis te gast. Hij legt ons uit waar je kan beginnen en hoe je door middel van kleine stappen plantaardig eten een grotere rol kan laten spelen in je leven . Wil jij alle tools in huis hebben of ben je gewoon nieuwsgierig? Dan zit je goed, want dit is de tweede aflevering van Naomi’s Niche!Deze podcast is even wat anders dan normaal. Het staat namelijk in het teken van voeding, en dan specifiek plantbased voeding. We gaan het namelijk in deze vierdelige serie hebben over of je je mentale en fysieke gezondheid kan verbeteren door middel van plantaardige eetstijl.Naomi Reesing gaat samen met experts in gesprek over beweegredenen om te kiezen voor een plantaardige eetstijl. Zelf kampt ze al jaren met een chronische darmziekte, ze heeft van alles geprobeerd, helaas zonder al te veel succes. In deze serie onderzoekt Naomi wat plantaardig eten voor haar kan betekenen.----Deze podcast met beeld checken? Ga naar kukuru.nl/dennis----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 19

1 hr 12 min

Als je naar manifestatiemagazine.nl/kukuru gaat krijg je gratis het e-book ‘Golven van geluk’ bij een jaarabonnement Manifestatie Magazine. Linda Dronkers-Steijn besloot tijdens haar 3e zwangerschap om het bankwezen vaarwel te zeggen en te gaan voor de persoonlijke ontwikkeling.In haar boek ‘Golven van Geluk’ legt ze aan de hand van kwantum fysica heel duidelijk uit het werkt met atomen, elektronen en peptiden (wordt allemaal duidelijk in het gesprek).Hoe creëer je nieuwe paden in je brein.Ze ontwikkelde haar eigen envision your future methode. Met de 5 stappen; affirmaties, visualisaties, vision board, intenties en dan echt vragen wat je wilt.Hoe weet je wat je wilt? Linda heeft een nieuw spreekwoord bedacht in plaats van ‘kinderen die vragen worden overgeslagen’ is het nu ‘als je vraagt dan ontvang je’Verder komt in het gesprek met Linda naar voren hoe je bewust kunt worden van je belemmerende overtuigingen en hoe de ‘touch of matrix’ methode daarbij kan helpen.Hoe werkt een anker punt en hoe kun je dat bij je zelf maken?Natuurlijk bespreken we ook haar 3 favoriete boeken, hebben we het over haar ochtendritueel (en andere rituelen) en eindigen we gezellig over de dood.----𝗗𝗲𝘇𝗲 𝗽𝗼𝗱𝗰𝗮𝘀𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗮𝘂𝗱𝗶𝗼 𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻? Check https://kukuru.nl/linda----Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 16

1 hr 40 min

Deze podcast is even anders als normaal. Het staat namelijk in het teken van voeding, en dan specifiek plantbased voeding. We gaan het namelijk in deze vierdelige serie hebben over of je je mentale en fysieke gezondheid kan verbeteren door middel van plantaardige eetstijl. Naomi Reesing gaat samen met experts in gesprek over beweegredenen om te kiezen voor een plantaardige eetstijl. Zelf kampt ze al jaren met een chronische darmziekte, ze heeft van alles geprobeerd, helaas zonder al te veel succes. In deze serie onderzoekt Naomi wat plantaardig eten voor haar kan betekenen.Deze aflevering is diëtiste en schrijfster Lisa Steltenpool te gast. Zij legt ons haarfijn uit wat plantbased eten kan doen voor je gezondheid, onze leefwereld en natuurlijk dat van de dieren.Wil jij alle tools in huis hebben of ben je gewoon nieuwsgierig? Dit is Naomi’s Niche.Deze podcast met beeld bekijken? Check https://kukuru.nl/lisaVolg Naomi ReesingInstagram: https://www.instagram.com/naomireesing/TikTok: https://www.tiktok.com/@naomireesingx?lang=nl-NL Instragram Lisa @lisasteltenpoolWebsite Lisa https://www.lisasteltenpool.nl/Lisa's App Vegan Vibes voor iOS: https://apps.apple.com/nl/app/vegan-vibes/id1465448763Haar boek Vegan Vibes https://www.bol.com/nl/p/vegan-vibes/9200000114760116/?Referrer=ADVNLPPcef3f800601dfea20027237e58001032339&utm_source=1032339&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=txlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 12

48 min 4 sec

Sobriety influencer Esther ten Hove heeft als doel om niet drinken net zo normaal te drinken als wel drinken.Je kan haar kennen van haar Instagram account Sober in life. Daarnaast komt er samen met Paul Smit het boek “Morgen stop ik echt! Net als gisteren”. Daarin leggen ze uit hoe je brein werkt met verslavingen. Hoe de planner (neocortex) het in zijn eentje op moet nemen tegen de 50 mannetjes van het routine gedeelte (reptielenbrein) en de 50 die gaan voor het korte termijn plezier (zoogdieren brein). In ons gesprek vertelde Esther waarom zij stopte met drank en wat haar daarbij heeft geholpen. We hebben het gehad over dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine en wat het effect daarvan is. Verder hebben we het gehad over het duiken in een andere verslaving, non dualisme en de taboes die zij wil doorbreken. Het gaat over zelfmedicatie en coping mechanismen Ten slotte hebben we het in ons gesprek over het reptielenbrein zoogdieren brein en over de neocortex. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Esther, haar ochtendritueel, hoe ze aankijkt tegen de dood en vroeg ik haar hoe ze herinnert wilt worden.Bekijk het met beeld via kukuru.nl/esther Meer info over High Humans https://www.highhumans.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 5

1 hr 10 min

In het tweede deel met Holistisch arts hebben we het over de liefde, eigenliefde en hoe Roy tegen seks aankijkt. Een belangrijk punt in het gesprek is ook: Hoe kan je stressvrij leven? Wat is nep pijn en echte pijn? En hoe staat Roy in boosheid? Natuurlijk hebben we het over zijn favoriete boeken gehad, zijn ochtendritueel en zijn bijzondere kijk op de dood. Ten slotte hebben we de diverse vragen beantwoordt van de kukurukies.  Roy Martina is holistisch arts, inner business coach en een internationaal bestsellerauteur van meer dan 80 boeken. Hij is al jaren een gevestigde naam in de wereld van persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en zelfheling. Heb je het eerste deel nog niet geluisterd? Check kukuru.nl/royZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Apr 28

1 hr 47 min

Roy Martina is holistisch arts, inner business coach en een internationaal bestsellerauteur van meer dan 80 boeken. Hij is al jaren een gevestigde naam in de wereld van persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en zelfheling. Hij heeft verschillende methodes op de kaart gezet en is nu helemaal into quantumfysica en hoe je verbonden kan zijn met het 3 dimensionale veld waar je direct kan downloaden. Niet alleen wat je denkt dat mogelijk is maar echt onbegrensd wat je wiltTijdens ons gesprek legt hij uit hoe je een gewoonte kan veranderen. Roy legt uit wat het verschil is tussen power en force. Verder hebben we het gehad over dimensies, polarisatie, manifesteren, intuïtie, ego en de verlichte periode van Roy waarin hij helemaal niks at.In dit eerste gedeelte gaat het ook even over het virus, vaccinatie en de hypnose waar we volgens Roy als schapen in zitten.En hij legt uit wat zijn toekomstplannen zijn die alles te maken hebben met channelen.Van wie moeten we het hebben in de wereld? Een fascinerend gesprek waarbij ik gelijk spontaan besloot dat ik er een deel 2 achteraan plakte dat veel meer gaat over de gebruikelijke onderdelen als de ochtendroutine, de 3 boeken, non dualisme maar ook zaken als de healy en de connectie met Roy en de biostabil.Het gesprek liever met beeld bekijken? Check www.kukuru.nl/royZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Apr 25

1 hr 24 min

Wil je voor 2 maanden gratis dé mediatieapp van Nederland uitproberen?! Eliane Bernhard neemt je mee door 50 geleide (mini)meditaties, Yoga Nidra (Slaap Yoga), wandelmeditaties en ademsessies, via de website of vanuit de app. 'House of deep relax' Check https://bit.ly/ElianeBernhardEliane Bernhard is oprichter van de yoga nidra “House of Deeprelax Academy.” Daarnaast is ze fulltime bezig geweest met het ervaren en onderzoeken van verschillende meditatie- en transformatietechnieken. In ons gesprek vertelde ze over de verschillende hersenstaten en vertelde ze meer over de technieken van de staten.Ook hebben we het gehad over hoe je je intuïtie kan trainen en het verschil tussen gevoelens en gedachten. Hoe denkt Eliane over de aarde? Wat gebeurt er tijdens het afbouwen van antidepressiva. Je hoort het allemaal in dit gesprek.Verder hebben we het in ons gesprek gehad over verbindingen, zelfhypnose en de persoonlijke reis van Eliane. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Eliane, haar ochtend- en avondritueel en vroeg ik haar hoe ze tegen de dood aankijkt.Liever het gesprek met beeld bekijken? Check: kukuru.nl/elianeZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Apr 18

1 hr 33 min

Jochem Janssen is bekend van High Humans. Hij is oprichter van de Tenclub en studeerde economie. Daarnaast was hij topsporter waarmee hij met zijn roeiteam brons won op het wereldkampioenschap. In ons gesprek vertelde Jochem veel over drugs. Ook hebben we het gehad over wat het verschil is tussen drugs en medicijnen en wat je allemaal met drugs kan.Verder hebben we het in ons gesprek gehad over essentiële problemen in de maatschappij. Drugs onder de jeugd en over het gebruik van middelen zoals slaappillen. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Jochem, zijn ochtendritueel en vroeg ik hem hoe hij tegen de dood aankijkt.Liever dit gesprek met beeld bekijken? Check kukuru.nl/jochemZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Apr 14

1 hr 28 min