Fett nok

Tidsskriftet Fett

Fett nok er er en podkast fra det feministiske kulturtidsskriftet Fett. I podkasten tar vi for oss aktuelle og evigaktuelle feministiske tema.Fett kommer ut fire ganger i året - abonner på fettbutikk.com.Illustrasjon: Kjersti Johanne BarliVignett: Anna Linn BergAnsvarlig redaktør: Hanne Linn SkogvangPodkasten er støttet av Fritt Ord. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Snart kommer Fett nok!
Trailer 33 sec

All Episodes

Hør Oda Oftung, redaksjonsmedlem i Fett og prosjektleder i Unge funksjonshemmede, lese høyt fra teksten sin i Fett 3/20 med temaet FUNKSJON: "Grensene for ditt språk betyr grensene for min verden". Musikken i episoden er laget av Anna Linh Berg, logoen er tegnet av Kjersti Johanne Barli, og episoden er produsert av Eline Hystad. Fett er støttet av Kulturrådet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Nov 29

7 min 23 sec

Hvorfor bør du lese Camilla Collett, men ikke Roald Dahl? Og hva skiller feministisk bokkritikk fra "vanlig" kritikk? Ida Pallin Bostadløkken fra bruktbokhandelen Gullberg & Bostadløkken og kritiker i Fett Tomine Sandal prater med Muna Jibril om bøker! Anbefaling tilslutt: Nivaq Korneliussens "Blomsterdalen" og "Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer" av Ida Marie Hede. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Nov 17

31 min 53 sec

Høsten er i gang med både nytt nummer og ny podkastutgave! Muna Jibril har tatt med seg redaktør Sumaya Jirde Ali for å prate om den nye utgaven. Hva er funkofobi, og er det et godt begrep? Hvorfor er funksjon et viktig, feministisk tema? Hva kan vi gjøre sjøl, i hverdagen? Og i dagens dilemma: Være masekjærring, eller ikke være det og (potensielt) få flere fordeler? Vil du kjøpe det nyeste Fett-nummeret? -> https://www.fettbutikk.com! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 1

29 min 13 sec

Liveopptak fra slippfesten for FØDE-nummeret vårt! Denne våren har vi sett både fødeopprør og bondeopprør ta form, og det har vært en invitasjon til å tenke nærmere på omsorg i bred forstand. I denne samtalen diskuterer vi fødsel som personlig og politisk erfaring med nyhetsvåren 2021 som bakteppe. Vil du kjøpe nummeret? Du finner det i Fetts nettbutikk, https://www.fettbutikk.com. I panelet sitter:Aïda Leistad Thommesen, fra BarselopprøretHelene Guåker, forfatter og til høsten aktuell med diktsamlingen "Rød fødekvinne"Hanne Linn Skogvang, avtroppende og høygravid Fett-redaktør og Sumaya Jirde Ali, redaktør i Fett, leder samtalen See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jul 11

1 hr 15 min

Fett har kommet med nytt nummer om føde, og du får barne- og familiespesial i dagens episode av Fett! Graviditet i filosofien, dilemma rundt etternavn, trøbbel med aktivitetsplikt og biologiske farsfølelser er bare litt av det vi rekker innom. I studio hører du Jenny Schnaller, Hanne Linn Skogvang og Ellen Emilie Henriksen–i tillegg til en nyfødt baby som ammes innimellom. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jun 17

43 min 31 sec

Sumaya Jirde Ali er nyansatt redaktør i Fett! Hurra! Hanne, Mari og Sumaya tar tak i Klassekampens artikler om papirløse som får inkassokrav på fødsler, og går inn i en av de store mediesnakkisene fra den siste uken: Hvordan ser Line Andersen-rettsaken ut fra et feministisk perspektiv? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

May 30

42 min 40 sec

Det blir fransk spesial når Ellen Emilie med direkte fra Paris! Der har det nemlig vært demonstrasjon, ettersom et lovforslag om eggdonasjon ble skrota. Begrepet islamo gauchisme har også stadig blitt mer aktuelt i Frankrike, så det prater Muna, Hanne og Ellen Emilie óg om. Her i Norge er det dessuten også aktuelle demonstrasjoner om dagen, og bondeopprørets slagkraft og aksjonsform hylles! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

May 13

35 min 57 sec

Jenny er tilbake som helt nybakt mor, men vil allikevel ikke snakke noe særlig om babyting. Istedenfor tar hun, Mari og Hanne for seg endringene som har skjedd i abortdebatten de siste dagene. Mari lurer også på hva slags gater Jenny og Hanne bor i (kun mannsnavn), og spør om ikke Bergensløsninga er veien å gå. Jenny har brukt barseltida på å se Three Wives, One Husband på Netflix, og får med seg Hanne og Mari på en drøfting; er det noe feministisk over dette konservative, men åpne forholdet? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Apr 29

41 min 26 sec

Det snakkes stadig om kvinnehelse, men forskes det nok? Det er satt ned et nytt utvalg som skal vurdere situasjonen, men utvalget møter kritikk. Hanne, Muna og Mari har dessuten vurdert sin egen økonomiske situasjon gjennom en test hos DNB og #huninvesterer-kampanjen, men er skeptisk til både testen og aksjefremtiden. I dagens feministiske dilemma tas et klassisk spørsmål opp: Jobbe mindre og ha mer fritid, eller jobbe fullt og få full pensjon? Har du et feministisk dilemma? Vi vil høre, send det inn! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Apr 15

37 min 46 sec

Muna og Hanne har med seg Ellen Emilie, som er direkte inne fra Frankrike! Det gjør det ekstra aktuelt å ta en tur ditover, der de nylig har gått inn for en lov mot sex mot mindreårige, en lov som allerede fikk mye motbør på da både Foucault, Sartre og Beauvoir stemte mot dette i sin tid. Muna trekker også frem debatten som har gått rundt udugelige menn på NRK Ytring, og lurer på hva Hanne og Ellen Emilie syns. Vi har dessuten fått inn et dilemma om kroppshår: Hva gjør man når man på den ene siden vil normalisere kroppshår, men på den andre siden ikke alltid syns det er så komfortabelt å fronte dette? Har du et dilemma du vil vi skal analysere? Send det inn til redaktor@fett.no eller til tidsskriftet Fett på Instagram! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mar 18

38 min 16 sec

Gratulerer med kampdagen! Mari, Jenny og Hanne tenker tilbake på hvordan 8. mars var før pandemi, men velger seg også ut paroler de ville ha stilt seg bak i dag. Det har kommet et nytt nummer fra trykken, og Hanne forteller om hvorfor det er viktig å ta for seg rus og feminisme. Jenny har med seg et feministisk dilemma til Hanne og Mari: Hvorfor slutshamer jeg en bekjent på Instagram som stadig vekk poserer sexy og lettkledd? Tilslutt anbefaler Mari podkastepisoden om midjen fra Stil i Svensk Radio. Har du et feministisk dilemma? Send oss på Instagram eller redaktor@fett.no! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mar 8

42 min 16 sec

Ny sesong fra hjemmekontor! Halve podkastredaksjonen er gravide, og vi engasjerer oss i kampanjen #jegføderikkealene. Transdebatten er enda en gang aktualisert, og Hanne spør: Hvorfor dukker den opp igjen og igjen? Jenny, Muna og Hanne diskuterer også hvem som fortjener å bli kåret til ukas gris–Tarantino, faren til Britney, eller Marilyn Manson? Tilslutt anbefaler Jenny alle å se It's a sin på HBO Nordic. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Feb 25

35 min 15 sec

Nytt nummer av Fett er akkurat sendt i trykken! Hanne jubler for den gode jobben gjesteredaktør Priya Bains har gjort, og diskuterer colorism, hudbleking og ordbruk med Muna og Mari. Det jubles også for Skottland, som har vedtatt gratis bind og tamponger, men Mari lurer på om det ikke står en menslobby i bakgrunnen og tjener penger på dette. Kapitalismekritikk blir det også mer av når det tas en runde på feministisk merch. Muna ønsker seg i alle fall sokker til jul—uten «feminist» trykket på seg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Dec 2020

36 min 38 sec

Hvem er egentlig den første kvinnelige visepresidenten i USA? I episode 10 av Fett nok prøver Hanne, Jenny og Mari å forstå hva Kamala Harris står for. De undrer seg over hvorfor Mary Wollstonecraft har blitt hedret med en bitteliten sølvfigur av en naken kvinnekropp, og heier på at Fett går mot digitaliseringsstrømmen med både tidsskrift og bokhandel i fysisk format. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Nov 2020

43 min 43 sec

Hva skal polske kvinner gjøre når det blir helt umulig å ta abort? Hanne, Muna og Mari sørger over at retten til abort må være en kampsak, og diskuterer SVs forslag om å tilby polske kvinner gratis abort i Norge. De lurer også på hvorfor NRK-dokumentaren Helvete er (så godt som) fri for kvinner, og heier på en mannsdagsfeiring uten kjønnskrig. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Nov 2020

36 min 10 sec

Etter Jenny ble gravid har hun fått spørsmål om hvorvidt hun skal amme eller ikke, for er amming egentlig feministisk? Jenny, Eira og Hanne har dessuten sett dokumentaren Fat Front, og tar tak i både kroppspositivisme og kroppsnøytralitet. Den store debatten rundt Oktober-utgivelsen "Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen" tas også opp til diskusjon. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 2020

36 min 5 sec

Ida Pallin Bostadløkken, aktuell med tekst i nyeste nummer av Fett og podkasten "Damer som drikker", er på besøk! Eira og Hanne snakker med Ida om feminismens forhold til alkohol opp gjennom. Hanne tar også opp irritasjonen sin over medier som kun vil snakke med den sinte feministen, og stiller det store spørsmålet: Er det kvinnekamp med oralsex på TV? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 2020

34 min 46 sec

Fett og Ren Mat slo seg sammen under Økouka og stilte spørsmålet: Kvinner i landbruket, hvorfor så få? Hva skal til for at kvinner skal satse på gardsdrift? Og hvorfor blir den kvinnelige bonden omtalt som «den usynlige bonden?» Her får du opptaket som ble gjort av samtalen. I panelet:Karin Hovde, seniorrådgiver og nestleder ved Likestillingssenteret KUNStina Mehus, økologisk bonde på Eiketoppen gård og inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft (Økologisk Norge)Jorun Henriksen, styreleder i Norges BygdekvinnelagKjersti Hoff, leder i Norsk Bonde- og SmåbrukarlagOrdstyrer er Hanne Linn Skogvang, redaktør i Fett See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 2020

1 hr 13 min

Ny sesong av Fett nok! Hanne, Mari og Jenny tar opp tråden fra HJEM-utgaven av Fett og diskuterer hvorvidt boligmarkedet er prega av diskriminering av ikke-hvite, ikke-millionærbarn og single. De har sett den franske filmen Cuties, som Listhaug og Ted Cruz ikke har sett, men vil forby på grunn av dens seksualisering av barn. De spør også: Samtykkelov - yay or nay? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

39 min 1 sec

Vi tar deg med til slippfesten for Fetts nyeste nummer om teksti! Hanne snakker med Vigdis Hjorth snakker om forbruk, aktivisme og om Hjorths livslange entusiasme for broderieTeksten som Muna Jibril innledet slippfesten med kan du lese her.Vil du fordype deg enda mer i tekstilens feministiske potensiale? Bestill Tekstil 2/2020 i nettbutikken vår. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jul 2020

53 min 59 sec

Eira, Hanne og Jenny diskuterer maktmisbruk i yogamiljøet med utgangspunkt i Netflix-dokumentaren "Bikram: Yogi, Guru, Predator". Jenny har skrevet en tekst i det nyeste nummeret av Fett om bryllup og spør: Hvordan skal vi egentlig forholde oss til de mange, problematiske tradisjonene som feminist? Vi tar også på oss feministiske briller og ser på serie-snakkisen "Normal People". See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jul 2020

48 min 48 sec

Hanne, Muna og Mari diskuterer de ferske lovendringene som nettopp har skjedd i bioteknologiloven, og Muna oppdaterer om bevegelsen Black Trans Lives Matters som har vokst frem. Vi ser også nærmere på kanoniseringbegrepet og listene med bokanbefalingene som har dukket opp den siste tiden: Er det bare positivt? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jun 2020

44 min 58 sec

I andre episode av Fett nok snakker Hanne, Muna og Mari om den lyssky historien til p-pilla. Muna rapporterer om små, men viktige, framskritt for kvinners rettigheter i Saudi-Arabia, og vi anbefaler HBO-serien Insecure, laget av Issa “I am rooting for everybody black” Rae. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jun 2020

32 min 23 sec

Fett har laget podkast! I første episode av Fett nok snakker Hanne, Mari og Eira om likestillingskonsekvenser av koronaviruset, om metoo-anklagene mot demokratenes presidentkandidat Joe Biden og om hvor det blir av damene i bygdelitteraturen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jun 2020

33 min 56 sec

Abonner for å følge Fetts ferske podkast See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jun 2020

33 sec