Klaas en Koen lopen weg

Klaas en Koen lopen weg

Klaas en Koen zijn mateloos op zoek naar zingeving en avontuur. De mateloosheid had bij de heren vijftien jaar geleden nogal een destructief randje maar nu lopen ze graag hard en één van de twee is veganist en de ander mediteert iedere dag. Nu ouwehoeren ze over hardlopen, Johnny Cash, kip, Stryd, mediteren en meer.

All Episodes

Klaas is begonnen met neusademhaling tijdens het hardlopen. Zijn training op dinsdag doet hij tegenwoordig met zijn mond dicht. Wat zijn de voordelen van een neusademhaling? En een documentairetip.

Dec 4

37 min 28 sec

De loopgroep van Klaas organiseert stiekem een verrassingsfeestje en Klaas pinkt een traantje weg. Koen rent in de Ardennen en de heren weten niet zo goed wat ze met corona en de regels aanmoeten.

Nov 20

34 min 55 sec

Eind november is Klaas 10 jaar clean. Na een jarenlange verslaving aan drank en drugs, wenste hij in een afkickkliniek een ander leven. Hardlopen speelt een mooie rol in de afgelopen jaren. In deze podcast vertelt Klaas welke rol hardlopen speelt en hebben Koen en Klaas het over mateloosheid en verslaving.

Nov 9

46 min 49 sec

In deze speciale podcast zijn Ron van Megen en Hans van Dijk te gast. Twee ingenieurs die fan zijn van hardlopen op vermogen. In deze speciale editie bevragen Klaas en Koen deze lopers, schrijvers en slimme mannen over dit fenomeen: lopen op vermogen.

Oct 27

1 hr 8 min

Zondag liepen we de marathon in Amsterdam. Klaas wenste al 7 jaar een marathon binnen 3 uur. Zondag lukte het. Met dank aan nogal veel leuke types. Verder gaat het over Paulo Coelho en Karin Verheijden.

Oct 20

43 min 7 sec

Zondag is de marathon van Amsterdam. Gaat het Klaas lukken om onder de drie uur te lopen? Zondag om 12:00 uur weten we het. In de deze podcast nemen ze de laatste week door en hebben ze het over gedachten tijdens de marathon. En Klaas brengt een luchtig onderwerp in: wat vind je van de mensheid? Ideaal luistervoer onderweg naar je startnummer.

Oct 13

39 min 2 sec

Klaas is fan van Yasso's. Koen had er nog nooit van gehoord maar deed graag een training mee. Verder is Klaas bezig met ouder worden en Koen leest Connie Palmen. En uiteraard hebben de heren het over Londen en de Kustmarathon.

Oct 5

41 min 49 sec

Klaas lijkt klaar voor sub3, Koen ontmoet een bijzondere vrouw die brons won op de paralympics, Klaas vertelt een verhaal over een bekende artiest met een pistool en meer.

Sep 29

28 min 25 sec

Klaas heeft een loopgroep KBoom Running en Koen doet voor het eerst mee. Dat viel niet mee. Verder leest Koen het boek Master je mindset en hij komt erachter waarom hij dat niks vindt. Verder is er voorpret over het marathonseizoen.

Sep 22

37 min 53 sec

Klaas doet tempoblokken op 4:15 /km en Koen loopt een PR op de 10 kilometer. We ontrafelen het geheim van boven jezelf uitstijgen en komen uit bij mediteren (althans, Koen komt daar uit). Klaas ontdekt ook nog een Groningse dichter/zanger.

Sep 14

35 min 40 sec

De CPC gaat niet door. Klaas voelt zich vrij, Koen niet. Zondag is een bijzondere dag. En wat zijn er toch veel leuke mensen.

Sep 10

45 min 42 sec

We liepen een bijzondere 5000 meter. Voor Klaas een (tikkie) frustrerende loop, voor Koen een dik PR. Verder leest Klaas een mooi boek en zijn er mooie plannen voor het najaar. Luister podcast nummer #15 hier:

Sep 1

37 min 46 sec

Over diepgaan, hard starten, oppervlakkige podcast, Berghuis en meer moois.

Jul 19

45 min 20 sec

Klaas zag de uitslag van een heel bijzonder loopevenement en ontdekte iets moois. Koen leest voor uit De monnik en de filosoof. En meer moois.

Jun 30

40 min 39 sec

Klaas leest een schitterende passage voor en Koen krijgt mail van een oude liefde. Verder gaat het over de voordelen van afvallen en de gevaren van daarover praten. En even kort over voetbal.

Jun 17

42 min 12 sec

Klaas liep een rondje met Abdelkader Benali door Amsterdam. Ook liepen Klaas en Koen samen met een cluppie lopers vanuit het nieuwe clubhuis voor lopers. Verder een mooi verhaal van de halve van Lauwersoog en Het kasteel van Kafka. Veel luisterplezier!

Jun 8

40 min 14 sec

21 mei liepen we weg met als doel om 400 kilometer in acht dagen te lopen. Na 880 meter op dag 7 was het over. Klaas verloste Koen uit zijn lijden: 'Koen, laten we stoppen. Ik kan er niet eens meer naar kijken.'

May 27

25 min 19 sec

Een marathon in de nacht, een gemiste pont, wandelen, hardlopen, zwijgen en veel aardige mensen: dag 1 t/m 4 van onze 8-daagse trip.

May 24

34 min 48 sec

Klaas en Koen beginnen bijna aan hun rondje van 400 kilometer door Nederland. Wat doen ze de laatste week? En Koen leest een stukje voor van zijn favoriete boekpersonage en Klaas heeft nogal veel voorpret.

May 18

39 min 55 sec

Klaas en Koen lopen in Zeeland en Klaas ontdekt een nummer dat over hardlopen gaat. Verder gaat het over geld. Hoeveel geld geef jij uit aan hardlopen?

May 11

36 min 17 sec

Klaas loopt na een hele lange trainingsweek een supersnelle 5 kilometer, Koen loopt rustig aan een lama. Verder gaat het over het kampioenschap van Ajax, Rijkaard, Van Basten en langer uitademen tijdens het lopen.

May 3

38 min 36 sec

Zondag liepen we 50 kilometer in drie etappes. Hoe was dat? Hoe voelen de benen een dag later? En hebben we nog wel zin in ons avontuur om 8 dagen op rij 50 kilometer te rennen? Verder nog nieuws over de koning en waarom hardlopen eigenlijk niet over hardlopen gaat.

Apr 26

35 min 34 sec

Klaas trainde vrijdag al drie keer op één dag en deed zondag een inspanningstest. Hoe staat hij er voor? Koen leest Scott Jurek en schrikt van een bijzin. Zondag lopen we samen 50 kilometer (als het goed gaat).

Apr 19

35 min 29 sec

21 mei gaan Klaas en Koen vanuit Bos en Lommer (Amsterdam) 8 dagen rennen. 50 kilometer per dag. Gister liepen ze ter voorbereiding de marathon van Almere. In deze podcast gaat het over de route, over god en over Ineke Albers.

Apr 12

36 min 7 sec

21 mei gaan Klaas en Koen 8 dagen rennen. 50 kilometer per dag. De route wordt uitgestippeld, maar hoe train je voor zo'n trip? Over trainen, zenuwen en volken waarbij lopen meer is dan sport.

Apr 7

31 min 52 sec

Klaas Boomsma en Koen de Jong lopen hard. Dat doen ze vaak en graag. Er is één ding dat ze bijkans nog leuker vinden hardlopen en dat is ouwehoeren over hardlopen. In aflevering I praten ze na over hun marathon in Den Bosch en ze bespreken een nieuw (onzinnig?) plan. Oh ja, behalve lopen praten ze ook graag over Johnny Cash, Haruki Murakami, mediteren, veganistisch eten en hun mateloze vorige leven. Tweewekelijks drinken ze koffie en praten ze bij.

Mar 29

33 min 41 sec

Marco Rink emigreerde met zijn gezin van Klazienaveen naar het grootste bos van West-Europa in Noord-Finland. Sportrusten praat over de natuur, verhuizen, een vol hoofd en Finse rust.

Sep 2019

44 min 43 sec

Sportrusten gaat in gesprek met de beroemdste psychiater van Nederland: Bram Bakker. Het is een mooi gesprek over zijn nieuwe boek, diagnoses, hardlopen, zijn ziekte en ademhaling.

May 2019

43 min 19 sec

Mabel van den Dungen is de Nederlandse koningin van Intermittent Fasting, krachttraining én de liefde. Beluister de podcast met deze inspirerende vrouw.

May 2019

40 min 23 sec

Abdi Nageeye is niet alleen Nederlands recordhouder op de marathon. Hij kan ook zeer enthousiasmerend vertellen. Beluister de podcast van deze bijzondere loper.

Apr 2019

19 min 42 sec

De bekendste hardloopfotograaf van Nederland: Janneke Poort. Ze viel 18 kilo af en liep drie marathons, hoewel haar artsen haar met klem hadden afgeraden om überhaupt hard te lopen. Janneke Poort over reuma, dromen, hardlopen en fotografie.

Mar 2019

44 min 35 sec

Jaja, Sportrusten begint met Podcasts. In deze eerste aflevering niemand minder dan profwielrenner Aart Vierhouten. Wat denkt hij van komend wielerseizoen? Zit ie zelf nog wel op de fiets? Heeft ie tips voor wielrenners die nu 28 km/uur rijden, maar liever 32 km/uur willen rijden? En hoe zijn nieuwe Kopwerk ontvangen bij het grote publiek? Dit en meer. Luister snel.

Mar 2019

37 min 30 sec