De Dag Dat Je Voor Je Huis Zou Kunnen Gaan Zitten

Erik, Reinier en Femke

Hoe kunnen we elkaar in een anderhalvemetersamenleving blijven ontmoeten? Vanuit die vraag beginnen ontwerpers Erik Peters en Reinier Postma tijdens de eerste lockdown in 2020 hun zoektocht. In de Eindhovense wijk Woensel-West zien ze dat de voortuin een buurt met elkaar in verbinding kan brengen. Waarom zit niet heel Nederland voor het huis?

In deze podcast volg je de ontwerpers tijdens hun missie om iedereen de ruimte voor het huis beter te laten gebruiken. Gaandeweg vragen ze zichzelf steeds meer af of het halen van hun doel wel gewenst is.

All Episodes

Op 21 augustus vond De Dag Dat Je Voor Je Huis Zou Kunnen Gaan Zitten plaats, in deze aflevering hoor je hoe die dag eruit ziet en hoe die tot stand gekomen is. Reinier en Erik gaan verder in hun onderzoek naar de rol van de kunstenaar in de openbare ruimte en leren dat afstand nemen soms juist goed is. Met Annemarie Kok, Judith Leijdekkers en Gaia van Egmond.

Oct 7

25 min 41 sec

Ontwerpers Reinier en Erik willen meer weten over de stoep en de ruimte voor het huis. Die plek die we als vanzelfsprekend elke dag  gebruiken terwijl 'ie zo'n belangrijke rol vervult in onze samenleving. Gaandeweg het ontwerpproces van de publieke interventie vragen ze zichzelf steeds meer af of het halen van hun doel wel gewenst is. Wie bepaalt er hoe we met elkaar omgaan in de publieke ruimte?  Met Eric van Ulden en Sander van der Ham die het boek De Stoep schreven, Ianthe Manthingh van Zijdekwartier Architecten en sociologe Fenneke Wekker. 

Sep 20

22 min 16 sec

Hoe kunnen we elkaar in een anderhalvemetersamenleving blijven ontmoeten? Vanuit die vraag beginnen ontwerpers Erik Peters en Reinier Postma tijdens de eerste lockdown in 2020 hun zoektocht. In de Eindhovense wijk Woensel-West zien ze dat de voortuin een buurt met elkaar in verbinding kan brengen. Waarom zit niet heel Nederland voor het huis? In deze podcast volg je de ontwerpers tijdens hun missie om iedereen de ruimte voor het huis beter te laten gebruiken. Ze spreken met experts en bewoners over de waarde van de stoep en verhuizen naar Woensel-West om de voortuinen-cultuur beter te leren begrijpen. Gaandeweg vragen ze zichzelf steeds meer af of het halen van hun doel wel gewenst is. Wie bepaalt er hoe we met elkaar omgaan in de publieke ruimte?

Aug 21

18 min 12 sec