De 9 Maanden Podcast

Doete

Ben je zwanger? Dan zit je goed bij 'De 9 maanden podcast', welkom! 
Ik ben Doete, verloskundige en zwangerschapsexpert bij Dubbel Zen. Al jaren begeleid ik ouders bij een ontspannen zwangerschap, maar nog nooit heb ik zelf ervaren hoe het is om zwanger te zijn en moeder te worden. Tot nu, want guess what?! Ik ben zwanger! Hoe is het voor mij als verloskundige om zwanger te zijn? Wat verwacht ik van de periode rondom zwangerschap en geboorte, maar hoe is het nu écht?!

In deze podcast deel ik mijn kennis en ervaring voor een meer ontspannen zwangerschap en geboorte. Super leuk dat je luistert!

All Episodes

In deze aflevering neem ik je mee in de geboorte van Lotte. Op 12 mei 2021 werden wij trotse ouders van onze dochter Lotte. Benieuwd naar mijn verhaal? Luister dan nu naar de geboorte van Lotte van de 9 maanden podcast!

Oct 25

52 min

In deze aflevering neem ik je mee in de 41ste week van de zwangerschap. ‘Over tijd gaan’, dat kost me toch een portie geduld. Door de groei echo kwam er toch weer wat meer onzekerheid voorbij en moest ik weer even terug naar de ontspanning en vertrouwen. Bij 40+4 hebben we verschillende dingen geprobeerd om de geboorte op te wekken én dit is gelukt! Ben je benieuwd naar mijn tips? Maar ook benieuwd naar wat als je bevalling niet vanzelf begint? Luister dan nu naar week 41 van de 9 maanden podcast!

Oct 25

17 min 51 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 40ste week van de zwangerschap. Daar was ze dan, de uitgerekende datum. Vooraf niet perse gedacht, mijn voorgevoel zei dat ze eerder zou komen, maar we’ve made it, the due date! Deze week begon met een ‘vals alarm’, waarbij ik zelfs onze kraamverzorgende al een ‘ik ben aan het rommelen’ app-je gestuurd had. Toch een beetje teleurstellend om wakker te worden zonder baby en ook een uitdaging om daarna weer je rust te vinden. Geduld en vertrouwen staan centraal deze week, maar kun je ook iets doen om weeën op te wekken? Of zijn dit allemaal bakerpraatjes? Aan het einde van de week hadden we weer een afspraak bij de verloskundige. Benieuwd naar deze week? Luister dan nu naar week 40 van de 9 maanden podcast.

May 11

21 min 34 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 39ste week van de zwangerschap. Deze week begon met een extra groei echo, na de afspraak bij mijn verloskundige. Wat deze week toch onbewust meer invloed had. Gelukkig bleek alles goed met ons meisje. Stel je voor dat je zwangerschap wel ineens medisch wordt? In deze aflevering deel ik graag mijn verloskundige tips met je, hoe je dan nog zo ontspannen mogelijk kunt bevallen. Daarnaast zijn, voor mij, nu de laatste loodjes wel echt begonnen, een bijzondere periode. Vol verwachting wachten op onze kleine meid. Hoe ga ik daar mee om? Benieuwd? Luister dan naar week 39 van de 9 maanden podcast!

May 4

26 min 14 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 38ste week van de zwangerschap. Meer in mijn verlof bubbel, meer moe en er steeds meer klaar voor. Doordat de kleine meid zo diep in m’n bekken zit waggel ik wat rond en ervaar ik verschillende ongemakken onderin. Als verloskundige kon ik het ook niet laten om even te voelen, hoe diep ze nou echt zat. Daarnaast ben ik sinds vorige week begonnen met prenataal kolven en acupunctuur. In deze podcast vertel ik je er meer over. Ook bespreek ik de mogelijke voortekenen van de geboorte. Luister dan nu naar week 38 van de 9 maanden podcast!

Apr 27

22 min 31 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 37ste week van de zwangerschap. Wat een fijne mijlpaal! Ik weet dat het nog even kan duren voordat ze er is, maar deze 37 weken vind ik een fijn gevoel. We mogen thuis bevallen én met onze verloskundige. Deze week stond centraal voor de laatste regeldingen, zoals het inpakken van de tas voor het ziekenhuis, voorbereidingen op een badbevalling en voorbereidingen op het herstellen in de kraamtijd. Ook vertel ik je waarom het bevalbad op onze geboortewensen staat en waarom ontspanning tijdens de geboorte zo belangrijk is. Daarnaast geef ik je wat inspiratie voor ontspan momenten als je hoogzwanger bent. Zo voel ik me namelijk steeds meer, hoogzwanger. Ik geniet volop, maar merk wel dat de zwangerschap wat zwaarder wordt. O.a. door de hormonen, steken onderin, pijn in onderrug en menstruatie achtige krampen. Benieuwd naar deze week? Luister dan nu naar week 37 van de 9 maanden podcast.

Apr 20

35 min 24 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 36ste week van de zwangerschap. Na zo’n lekker weekje vakantie, nu ook thuis in mijn bubbel. Dat betekent overigens niet dat deze week alleen centraal stond om het niets doen, want mijn nesteldrang is ten top. Van het huis klaarmaken tot de laatste spullen bestellen voor o.a. de ziekenhuis tas. Is dit echt hormonaal, of komt het misschien door mijn voorgevoel dat ze eerder zou kunnen komen dan de uitgerekende datum?! Ik merk ook dat door de rust ik mijzelf nu afvraag of alles wel geregeld is, misschien herken je dit wel? In deze aflevering beantwoord ik ook een aantal veelgestelde vragen, zoals hoe weet je wanneer de geboorte begonnen is? Wanneer bel je de verloskundige? En hoe checkt zij eigenlijk dat de geboorte begonnen is?! Ook vertel ik je hoe het gaat met het masseren van m’n perineum, maar ook over de veranderingen aan mijn borsten en of seks überhaupt nog een ding is deze laatste weken?! Benieuwd? Luister dan nu naar week 36 van de 9 maanden podcast!

Apr 13

31 min 4 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 35ste week van de zwangerschap. Ik ben mijn verlof goed begonnen met een muurschildering op de babykamer, verrast met een babyshower en onze babymoon. Voor mij dé perfecte manier om je verlof te starten, voor iemand die loslaten nogal lastig vindt. Yes controlfreak ten top hier, hoe zie ik dit eigenlijk voor me tijdens de geboorte? En welke tips heb ik voor mede-controlfreaks? Hein en ik hebben ons nog een keer verdiept in onze geboortewensen, omdat we volgende week het bevalgesprek hebben met de verloskundige. Tenslotte bespreek ik de ‘normale’ veranderingen rond deze periode, o.a. minder eten, indeling/steken, harde buiken, Restless legs en zwangerschapsmasker. Ook veranderen de bewegingen van de kleine, herken jij dat ook? Benieuwd? Luister dan nu naar week 35 van de 9 maanden podcast!

Apr 6

26 min 32 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 34ste week van de zwangerschap. Selfcare en ontspanning staan centraal deze week, maar ook afscheid nemen van andere fijne dingen. Mijn verlof is dan ook bijna écht begonnen. Ik heb mijzelf deze week nog een afrondende week gegeven en dat geeft me veel rust. Deze week hebben we ook de babykamer klaargemaakt en een lijstje gemaakt wat ik in mijn verlof nog wil doen. De hulpmiddelen voor de geboorte en kraamperiode zijn binnen, dat is pas echt een cadeautje om te ontvangen, ook heb ik het kraampakket uitgepakt. Voor de geboorte, hebben wij meerdere scenario’s open liggen, geeft mij een fijn gevoel, maar hoe beslis je eigenlijk waar je wil bevallen? En hoe bereid je je daar op voor? Dat vertel ik je in deze podcast! Tenslotte bespreek ik meerdere normale zwangerschapsklachten rond dit termijn, zoals aambeien, restless legs en harde buiken/bandenpijn. Nieuwsgierig? Luister dan naar week 34 van de 9 maanden podcast.

Mar 30

23 min 38 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 33ste week van de zwangerschap. Het laatste weekje afspraken, voordat ik met verlof ga! Aah wat gaat het ineens snel! Deze week komt niet in de boeken als mijn fitste zwangerschapsweek, voornamelijk omdat ons meisje ingedaald is, wat nogal de nodige klachten geeft. Daarnaast vertel ik over de veranderingen in mijn borsten, navel, het vocht vasthouden én geef ik je dé tip bij een koortslip! Je zult me dankbaar zijn :) Ook stond er weer een afspraak bij de verloskundige gepland. Tenslotte vertel ik je hoe je kunt voelen hoe je kindje in de buik ligt! Nieuwsgierig? Luister dan nu naar week 33 van de 9 maanden podcast!

Mar 23

24 min 59 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 32ste week van de zwangerschap. Oh time flies, when you’re pregnant, vind je ook niet?! Gevoel dat ik nog zoveel moet en alsof het allemaal te snel gaat om dit te beseffen. Vandaar mijn lijstjes, wie weet heb jij er ook iets aan. Daarnaast bespreek ik verschillende normale zwangerschapssymptomen, nu je buik sneller groeit en de zwangerschap steeds meer van je kan vragen. O.a. pijn in onderrug, steken/ongemak onderin je buik, vocht tijdens je zwangerschap, tintelende handen en (nog meer) afscheiding. Ook bespreek ik sex tijdens het derde trimester, is dit nog mogelijk? Kan dit de geboorte opwekken? Deze periode is het perfecte moment om je (meer) te verdiepen in de geboorte en de periode erna. Vandaar dat ik onze geboortewensen eindelijk uitgeschreven heb. Ze zaten natuurlijk al tijden in m’n hoofd (misschien zelfs al wel voor de zwangerschap), maar nu staan ze dan ook echt op papier. Benieuwd? Luister dan nu naar week 32 van de 9 maanden podcast!

Mar 16

24 min 51 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 31ste week van de zwangerschap. Jeetje wat vliegt de tijd! Het voelt ook alsof ik ineens nog van alles moet regelen, dus dat deed ik ook. Deze week had ik weer een behandeling staan bij mijn bekkenfysio, waar direct een van mijn klachten werd verholpen. Daarnaast bespreek ik uiteraard de typische zwangerschapsklachten waar je last van zou kunnen krijgen en deel ik mijn tips. Ook bespreek ik verschillende tips ter voorbereiding op de geboorte, o.a. hoe je meer ruimte in je bekken kunt creëren, voor optimale positie van je kindje. De laatste afrondende fase van het werken is begonnen, gek, maar ook fijn. Zin om in mijn bubbel te stappen! Nieuwsgierig? Luister nu naar week 31 van de 9 maanden podcast!

Mar 9

29 min 1 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 30ste week van de zwangerschap. Het derde trimester lijkt wel echt begonnen. M’n buik zit me iets meer in de weg en ik moet wat stapjes terugnemen. Ook merk ik nog steeds veranderingen in mijn buik, zo leuk! Ben benieuwd of dit herkenbaar is voor jullie? Ook lijken m’n hormonen wat meer op te spelen. Gelukkig kreeg ik goede uitslagen wat betreft mijn cardiologische check up, waardoor er qua zwangerschap en geboorte niets veranderd. Ook deel ik een aantal tips voor andere zwangere ondernemers. Tenslotte kwam onze kraamverzorgende langs voor de intake en voelt het elke week weer alsof we een stapje dichterbij zijn! Fijn! Nieuwsgierig? Luister dan nu naar week 30 van de 9 maanden podcast.

Mar 2

26 min 54 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 29ste week van de zwangerschap. Het fit voelen wisselt zo nu en dan af met ‘ik voel me nu echt zwanger’ gevoel, maar gelukkig voel ik me nog steeds goed. Het was wel even schrikken deze week toen ik tijdens het niezen urineverlies had! Ook werd ik deze week een paar keer wakker met hoofdpijn. Wat gelukkig ook snel weer over was. In deze podcast deel ik o.a. mijn tips bij hoofdpijn met je, maar ook tips voor een gezond derde trimester! Tenslotte hebben we deze week onze zwangerschapsvoorbereiding uitgestippeld, ik merk namelijk dat ik toch wel wat onrustig begin te worden. Zijn jullie ook nog op zoek naar goede voorbereiding? In deze podcast deel ik mijn tips bij een mogelijke zwangerschapscursus en deel ik ook een aantal ontspan technieken voor het derde trimester. Benieuwd naar mijn tips? Luister dan naar week 29 van de 9 maanden podcast!

Feb 23

24 min 12 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 28ste week van de zwangerschap, yes het derde trimester! Ik voel me nog steeds goed, maar merk wel dat de kleine een groei spurt heeft en dat mijn lichaam dat ook merkt en aangeeft. Ik bespreek verschillende normale zwangerschapsklachten, zoals afscheiding, vaak plassen, beenkrampen, bekkenklachten en harde buiken en geef je mijn verloskundige tips! Ook geef ik je wat ontspan tips, omdat je deze in het derde trimester extra goed kan gebruiken. Tenslotte zijn we deze week weer een stapje met de babykamer en hebben we een begin gemaakt met het geboortekaartje. Oh zo bijzonder dat het steeds dichterbij komt. Benieuwd hoe dit voor mij is? Luister dan naar week 28 van de 9 maanden podcast!

Feb 16

28 min 17 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 27ste week van de zwangerschap! Een rondje wandelen is niet meer zo ‘gewoon’. Ook niet gek, want als ik de buik foto’s achter elkaar afspeel, vindt er een groeispurt plaats! Naast de verweking van je bekken kan dit (vanaf nu) extra klachten geven. Zo heb ik, voor het eerst in mijn leven, last gehad van maagzuur! Dat heeft overigens geen invloed op mijn lekkere trek. 
Daarnaast merk ik dat ik onrustig word en een drang voel om met de baby uitzet bezig te gaan. Als verloskundige is dit een hele nieuwe wereld voor me. Dus mocht je nog tips hebben?! Ook hebben we deze week naar onze dochter gekeken met 3D/4D pretecho, zo bijzonder om dit nu zelf te mogen ervaren, als papa & mama. Benieuwd hoe deze week voor mij is? Luister dan nu naar week 27 van de 9 maanden podcast!

Feb 9

21 min 33 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 26ste week van de zwangerschap. Hein is jarig en ik geef hem een Babymoon cadeau. Nu al zin in! Ook zijn we begonnen met de babykamer. Ik merk wel dat ik nog moet leren om te luisteren naar mijn lichaam. De kleine lijkt te reageren op ons en ik heb voor het eerst harde buiken gehad. Wat zijn dit nou precies en wat is het verschil met echte weeën? Ik vertel het je in deze podcast. Ook vertel ik je waarom deze weken de perfecte weken zijn om een pretecho of zwangerschapscursus te boeken. Benieuwd? Luister nu naar week 26 van de 9 maanden podcast!

Feb 2

22 min 37 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 25ste week van de zwangerschap. Meer over mijn bekkenbodem, maar ook over seks tijdens je zwangerschap. Een onderwerp waar misschien nog wel een taboe op heerst en wat ik misschien ook wel een tikkeltje lastig vind om te bespreken. Daarnaast geniet ik volop van de zwangerschap en de bewegingen. Deze blijven veranderen en worden nog steeds duidelijker, zo bijzonder! Naast dat ik me écht zwanger voel, heb ik gelukkig geen last van vervelende symptomen, zoals bijv. maagzuur of obstipatie. Mocht je hier wel last van hebben, beluister dan zeker ook mijn tips die ik met je deel in de podcast van week 25 van de 9 maanden podcast!

Jan 26

14 min 4 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 24ste week van de zwangerschap. Opnieuw een mijlpaal, de 24 weken grens. Mijn nesteldrang is back, als hij al ooit weggeweest is. In deze aflevering vertel ik meer over de marktplaats (en andere tweedehands) parels, maar ook hoe onze meningen verschillen over het al dan niet neerzetten van bijvoorbeeld de box. Daarnaast groei ik lekker door en ben ik weer regelmatiger aan het sporten. Ik geef je wel een aantal tips waar je rekening mee moet houden. Ook heb ik geregeld last van zwangerschapsdementie. Benieuwd hoe deze week voor mij is? Luister dan naar week 24 van de 9 maanden podcast!

Jan 26

14 min 57 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 23ste week van de zwangerschap. Ik vertel je o.a. meer over mijn nachtelijke avonturen. Van dromen, vaak wakker worden en plassen. Daarnaast heb ik een nieuwe hobby en geniet ik nog steeds van ons trappelende meisje in mijn buik. Zal het ooit teveel worden, dat ik er ook over ga klagen?! Ik kan het me nu nog niet voorstellen. Mijn bekken en banden spelen sinds deze weken wel weer op. Naast pijn in m’n onderbuik en rug heb ik ook een gespannen bekkenbodem. Benieuwd hoe dit voor mij is en hoe ik hiermee omga? Luister dan nu naar week 23 van de 9 maanden podcast!

Jan 19

10 min 50 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 22ste week van de zwangerschap. Deze week staat er weer een afspraak bij de verloskundige gepland. Ik blijf me verbazen over hoe bijzonder het is om ons meisje te voelen bewegen en hoe dit met de dag lijkt te veranderen. Ik geniet volop! Tijdens mijn online zwangerschapscursus leer ik je naast alles voor een meer ontspannen zwangerschap en geboorte, ook meer over de moeder-kind binding. In deze aflevering ga ik hier dieper op in. Waarom is dit zo belangrijk? En wat kun jij doen om die verbinding aan te gaan? Nieuwsgierig? Luister dan nu week 22 van de 9 maanden podcast!

Jan 19

12 min 31 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 21ste week van de zwangerschap! Ik geniet volop! Zo fijn. Ik voel me goed, mijn buik maakt een groei spurt en ik voel haar steeds meer bewegen! Zo goed heb ik me tijdens de zwangerschap nog niet gevoeld. Ook besef ik ineens dat we al over de helft zijn, waarbij Hein nog steeds denkt dat we alle tijd hebben, gaat het voor mijn gevoel ineens snel! Naast de groeispurt merk ik nog steeds verschillende veranderingen aan mijn lichaam en dat maakt me trots! Daarnaast neem ik meer de tijd om me te ontspannen en deel ik graag mijn tips met je. Benieuwd hiernaar? Luister dan nu naar week 21 van de 9 maanden podcast!

Jan 19

16 min 35 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 20ste week van de zwangerschap! De 20 weken echo stond gepland en Hein en ik gaan een weekje op Babymoon. Yes geen honey, maar Babymoon. Zo bijzonder dat dit ook de week is dat Hein haar voor het eerst heeft gevoeld! Ook had ik een fotoshoot gepland. Qua werk liep het allemaal even anders (en moesten we onverwachts toch aan het werk), ik kan het stiekem wel een beetje vergelijken met hoe veranderlijk een zwangerschap en geboorte kunnen zijn en dat mijn technieken ook hier van toepassing kunnen zijn. Nieuwsgierig? Beluister dan nu week 20 van de 9 maanden podcast!

Jan 12

15 min 21 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 19e week van de zwangerschap! Ik voel haar nu duidelijk bewegen, yes zo fijn! Bijzonder om te merken hoe je als vanzelf meer contact en verbinding gaat zoeken als de bewegingen sterker worden. Hoewel mijn bekken en banden om speciale aandacht vragen, voel ik me verder super goed! Ook weer stabieler qua emoties. Daarnaast vind ik het wel lastig om mijn lichaam te zien veranderen, zou dit komen omdat ik ooit veel zwaarder ben geweest? Ook bijzonder dat iedereen hier al een mening over heeft. Een uitdaging om hier weer zo ontspannen als mogelijk mee kom te gaan ;) Benieuwd hoe dit bij mij gaat? Luister dan nu naar week 19 van de 9 maanden podcast!

Jan 12

14 min 58 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 18e week van de zwangerschap! Ik vertel je o.a. hoe ik omga met balans vinden als ambitieuze moeder (to be). Ik merk dat mijn lichaam goed aangeeft wanneer ik te druk ben geweest, dus dat ik nu al meer rust en balans moet toepassen. Aansluitend hierop kreeg ik deze week fijne inzichten bij de bekkenfysio, die ik graag met jullie deel! Daarnaast denk ik dat ik onze dochter voor het eerst heb gevoeld, hoewel dit eenmalig was. Ook hebben we inmiddels een kinderopvang gevonden! Nieuwsgierig? Beluister dan nu week 18 van de 9 maanden podcast.

Jan 12

20 min 30 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 17e week van de zwangerschap. Het gaat gelukkig weer iets beter, maar merk wel dat m’n emoties zich sterk kunnen afwisselen. Daarnaast ben ik me heel bewust wat er allemaal in mijn buik gebeurd. Ik heb zo’n zin om ons meisje te gaan voelen! Verder zijn we ons sinds deze week rustig aan het oriënteren wat we graag zouden willen qua voorbereiding (op de geboorte en het ouderschap) en misschien zelfs geboortefotografie. Het is goed dat we dit al zo vroeg in de zwangerschap bespreken, omdat we beide uiteenlopende wensen blijken te hebben. Nieuwsgierig naar deze week en hoe een verloskundige zich wil gaan voorbereiden op de geboorte? Beluister dan nu week 17 van de 9 maanden podcast!

Jan 5

14 min 30 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 16e week van de zwangerschap. Ik heb niet zo’n relaxte week. Ik heb hoofdpijn, last van zeurend gevoel in mijn onderbuik, slaap slecht en ben emotioneel. Pffff… het ging juist zo goed?! Anyway, ik merk aan mijzelf dat ik dan toch weer met een bepaalde manier omga met deze situatie, waarbij ik eerst weerstand voel, dan acceptatie en dan leer omgaan met hoe het is en kijk naar wat er wel mogelijk is. Daarnaast heb ik deze week afspraak bij de verloskundige, de griepvaccinatie gehaald en zijn we al op zoek naar kinderopvang. Ik vond het zelf een beetje vroeg, maar kreeg deze tip van onze vrienden en deel deze graag met je! Benieuwd naar deze week? Beluister nu week 16 van de 9 maanden podcast!

Jan 5

16 min 53 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 15e week van de zwangerschap. Zo deel ik het geslacht van ons kindje! Yes, samen met mijn ouders hebben we het geslacht ontdekt. Waarbij ik dus zelf een echo heb gemaakt, spannend! Daarnaast loop ik al trots met mijn buik te showen, hoewel het soms ook nog wel voelt als een foodbelly. Waarbij ik via social media fantastische tips van jullie mocht ontvangen over ‘tussen-oplossingen’ voor gewone en zwangerschapsbroeken! Super fijn. Helaas heb ik deze week last van zeurende pijn in mijn onderbuik, waarbij ik voor de zekerheid even mijn urine laat checken op een blaasontsteking. Oh en de kortademigheid is nog steeds heel erg aanwezig, focus op rust en ademhalen dus. Benieuwd of jullie dit herkennen. Nieuwsgierig? Beluister nu week 15 van de 9 maanden podcast.

Jan 5

16 min 44 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 14e week van de zwangerschap. Het grote nieuws is nu ook bekend op social media! Waarbij ik overweldigd ben door al jullie lieve reacties. Oh zo fijn dat het nu bekend is en dat ik het nu online en offline met jullie over de zwangerschap kan hebben. De misselijkheid is nu helemaal weg, maar nu heb ik zo nu en dan last van hoofdpijn. Ik twijfel of het hormonaal is of door de drukte komt?! Daarnaast betrap ik mezelf er al op dat ik steeds vaker m’n hand op m’n buik leg en dat ik zo nu en dan twijfel of ik al bewegingen voel, of dat het mijn darmen zijn. Benieuwd naar deze week? Beluister dan nu week 14 van de 9 maanden podcast!

Dec 2020

16 min 35 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 13e week van de zwangerschap. Ik deel onze ervaring van de 12-13 weken echo en hoe ik me inmiddels weer stukken beter voel. Zo voel ik me meer mezelf, maar heb ik ook last van hele vroege nesteldrang. Ook merk ik nog steeds andere veranderingen aan mijn lichaam, zoals nagels & haren. Gelukkig heb ik geen last van obstipatie, maar mocht jij hier wel last van hebben? Ik deel mijn verloskundige tips in deze podcast met je. Nieuwsgierig? Beluister dan nu week 13 van de 9 maanden podcast!

Dec 2020

17 min 8 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 12e week van de zwangerschap. Het tweede trimester en het genieten is begonnen! Met het begin van het tweede trimester is de (meest) kritieke fase voorbij, dat geeft me wel een fijn gevoel. Zo heb ik meer vertrouwen en ben ik trots ben op mijn lichaam! Ook kregen we de uitslag van de NIPT en stond ik op de weegschaal… De eerste veranderingen zijn zichtbaar. Nieuwsgierig naar deze week? Beluister dan nu week 12 van de 9 maanden podcast!

Dec 2020

19 min 24 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 11e week van onze zwangerschap. De eerste afspraak met de verloskundige stond gepland! Zo werd de uitgerekende datum vastgesteld en moesten we een beslissing maken over o.a. de NIPT test. Ook merk ik dat het een kunst is om naar mijn lichaam te luisteren wat ze nodig heeft. Iets makkelijker nu de misselijkheid bijna helemaal weg is (zegt ze nog steeds met enige voorzichtigheid), maar toch een grote uitdaging. Ook vind ik het een uitdaging hoeveel invloed Corona op mijn werk en privé leven heeft. Ik merk dat de zwangerschap me daar toch nog iets onzekerder in maakt en struggle dan ook met balans vinden hierin. Tenslotte vertel ik over mijn sterke voorgevoel voor het geslacht van ons kindje… Zou het kloppen? Oh we zijn zo benieuwd! Ben jij ook benieuwd? Beluister dan nu week 11 van de 9 maanden podcast!

Dec 2020

24 min 1 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 10e week van de zwangerschap. De misselijkheid lijkt af te nemen (dit zeg ik met enige voorzichtigheid), maar ‘s avonds heb ik nu geregeld last van een zeurend en stekend gevoel in m’n onderbuik. Inmiddels is onze directe omgeving op de hoogte en hoef ik als ondernemer het mijn werkgever niet te vertellen, maar wanneer doe je dat eigenlijk? Ook vertel ik je wat je kunt verwachten van de eerste afspraak bij de verloskundige. Nieuwsgierig? Beluister dan nu week 10 van de 9 maanden podcast!

Dec 2020

15 min 21 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de 9e week van de zwangerschap. Ik vertel o.a. hoe ik als vegetariër weer zin heb in vlees, over intense dromen en slecht slapen, maar ook over de afspraken bij de acupuncturist. Heeft dit geholpen tegen de zwangerschapsmisselijkheid? Ook deel ik mijn tips voor meer ontspanning in het begin van je zwangerschap! Benieuwd? Luister dan nu naar aflevering 9 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

13 min 19 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de achtste week van de zwangerschap, waarbij onzekerheid en bevestiging zoeken elkaar afwisselen. Van krampen in m’n onderbuik en bruinig verlies naar zwangerschapsmisselijkheid en een mega gelukzalig gevoel. We hadden deze week namelijk onze eerste echo, MET kloppend hartje! 
 Nieuwsgierig? Luister dan nu naar aflevering 8 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

15 min 33 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de zevende week van de zwangerschap. Ik kan je wel vertellen dat ik de zwangerschapsmisselijkheid als verloskundige totaal heb onderschat. Daarnaast bespreek ik welke zwangerschapssymptomen ik nog meer heb en of seks tijdens je zwangerschap, en het eerste trimester wel veilig is. Benieuwd? Luister dan nu naar aflevering 7 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

15 min 3 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de zesde week van mijn zwangerschap. Vanaf deze week kan ik namelijk meepraten over zwangerschapsmisselijkheid (lucky me), maar voel ik me ook af en toe onzeker. Hoe ga ik hiermee om? Ook hebben we deze week de zwangerschap (al zo vroeg) gedeeld met mijn familie! Benieuwd op welke bijzondere manier we de zwangerschap hebben aangekondigd? Luister dan nu naar aflevering 6 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

13 min 30 sec

In deze aflevering neem ik je mee in de vijfde week van mijn zwangerschap. Vanaf deze week voel ik me namelijk al écht zwanger. Zo heb ik gevoelige (en grotere!) borsten, ben ik kortademig en heb ik zo nu en dan al last van een vleugje misselijkheid. Terwijl van binnen dus al mega veel gebeurd, zie je van buiten logischerwijze nog niets. Hoe verberg je eigenlijk je zwangerschap? En hoe ga ik om met excuses verzinnen? Benieuwd? Luister dan nu naar aflevering 5 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

12 min 29 sec

Yes, zwanger! In deze aflevering vertel ik hoe ik al wist dat ik zwanger was, voordat we een positieve test in handen hadden. En wat moet je eigenlijk doen na een positieve zwangerschapstest? Moet je al dingen regelen?
 Meer weten? Luister dan nu naar aflevering 4 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

10 min 58 sec

In deze aflevering neem ik je mee hoe we op vakantie in Noorwegen zwanger mochten worden en vertel ik je welke tips we zelf hebben toegepast. En hoe kun je voor een gezonde start van je kindje zorgen? Benieuwd? Luister dan nu naar aflevering 3 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

13 min 15 sec

In deze aflevering vertel ik je meer over de periode voordat we zwanger mochten worden. Wat veranderde in onze dynamiek en welke verloskundige tips heb ik voor je wanneer ook jullie een kinderwens hebben? Nieuwsgierig? Luister dan nu naar aflevering 2 van de 9 maanden podcast.

Nov 2020

16 min 1 sec

In de eerste aflevering van mijn podcast neem ik je mee in onze kinderwens. Hoe beslis je samen dat het tijd is? Wat als de een liever nog even wil wachten? En wat als je werk als verloskundige elke dag centraal staat rondom zwangerschap? Nieuwsgierig? Luister dan nu naar aflevering 1 van de 9 maanden podcast!

Nov 2020

26 min 12 sec