Klemtoon Media Podcast

Klemtoon Media

In de Klemtoon Media Podcast praten Kitty en Paul Joachems met interessante gasten over ondernemen, politiek en cultuur.

All Episodes

Lily Wierckx is de drijvende kracht achter West-Brabant Business Plaza. Ze is dan ook specialist als het om netwerken gaat. Wanneer heeft netwerken zin en wat moet je absoluut niet doen? Dat en meer bespreken we met haar in deze podcastaflevering. 

Oct 19

39 min 33 sec

Voor deze podcast draaien we de rollen een keertje om op verzoek van Alex Raggers. Hij interviewt Paul en Kitty en vraagt ze het hemd van het lijf. Daarom dopen we deze podcast voor de gelegenheid om tot 'Nootmelk Kastpod'. De eerste vraag: is het 'Kitty en Paul' of 'Paul en Kitty'? Wat vind jij?

Oct 12

1 hr 11 min

Raymond Smulders is directeur en oprichter van iBiZZ. Met hem praten we onder andere over zijn Brabantse bureau met heel veel ambitie, hoe hij zijn bedrijf ooit begon en waar de naam iBiZZ vandaan komt.

Oct 7

47 min 18 sec

Deze podcast is onderdeel van een serie van drie afleveringen waarin we steeds een burgemeester centraal zetten. Voor elk van hen geldt dat het hun eerste termijn ooit is, als burgemeester. En alle drie worden ze kort na hun installatie geconfronteerd met een situatie die niemand voor mogelijk hield: de coronapandemie. Anderhalf jaar nadat de eerste besmetting in Nederland een feit was blikken wij met hen terug op een bizarre tijd. In de andere afleveringen van dit drieluik praten we met burgemeester Evert Weijs van de gemeente Hilvarenbeek en burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden.

Sep 28

58 min 51 sec

Deze podcast is onderdeel van een serie van drie afleveringen waarin we steeds een burgemeester centraal zetten. Voor elk van hen geldt dat het hun eerste termijn ooit is, als burgemeester. En alle drie worden ze kort na hun installatie geconfronteerd met een situatie die niemand voor mogelijk hield: de coronapandemie. Anderhalf jaar nadat de eerste besmetting in Nederland een feit was blikken wij met hen terug op een bizarre tijd. In de andere afleveringen van dit drieluik praten we met burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal en burgemeester Evert Weijs van de  gemeente Hilvarenbeek.

Sep 21

56 min 5 sec

Deze podcast is onderdeel van een serie van drie afleveringen waarin we steeds een burgemeester centraal zetten. Voor elk van hen geldt dat het hun eerste termijn ooit is, als burgemeester. En alle drie worden ze kort na hun installatie geconfronteerd met een situatie die niemand voor mogelijk hield: de coronapandemie. Wij blikken met hen terug op deze bizarre tijd. In de andere afleveringen van dit drieluik praten we met burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden en burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal.

Sep 14

40 min 49 sec

De allerbeste reden om te gaan podcasten ligt eigenlijk heel erg voor de hand. En de meeste mensen kijken er gewoon overheen. Dat is nog eens makkelijk scoren met je podcast! Sowieso is podcasten en politiek een fijne combinatie. Wij bespreken het in deze aflevering.

Sep 7

19 min 21 sec

Hoe lang moet mijn podcast duren? Deze vraag krijgen we vaak. Wij geven je antwoord op die vraag én je krijgt tips over hoe je jouw podcast boeiend houdt van het begin tot het eind.

May 22

10 min 38 sec

Ken je dat gevoel dat opeens alles bij elkaar komt? Je voelt dat alles klopt. Je krijgt er gewoon kippenvel van. Zo’n moment beleefden Khalid en Danny van 2kwadraat tijdens een sessie met één van hun klanten. Ze vertellen erover in deze podcast. Een podcast vol storytelling, branding, communicatie en marketing. Want dat is hun passie. 

May 7

38 min 26 sec

Eind maart 2021 was het 30 jaar geleden dat wij elkaar voor het eerst ontmoetten. Dat was in een radiostudio. Sindsdien hebben we samen ontelbaar veel radioprogramma's, audioreportages en podcasts gemaakt. We hebben heel veel mensen mogen interviewen uit binnen- en buitenland. Dat ging meestal goed maar soms ook niet :-). In deze podcast kijken we samen terug op een paar hoogtepunten uit ons radioverleden.

Apr 23

24 min 21 sec

De belangrijkste reden om te gaan podcasten was voor Christian van den Berg dat hij op zoek was naar Nederlandse podcasts over leiderschap, organisatie-ontwikkeling en veranderkunde. Omdat hij niet echt kon vinden wat hij zocht besloot hij om ze dan maar zelf te gaan maken. En met succes. Maar de weg naar een succesvolle podcast gaat niet altijd over rozen.

Nov 2020

35 min 28 sec

Joost Lubach is het brein achter de briljante Ground Control app. Die app heeft een directe link naar een van zijn grote hobby’s: het spelen van bordspellen. De cirkel is rond bij de kamergotchi app die hij ontwikkelde voor zijn grote broer. Genoeg gespreksstof om een podcast over te maken. En dat deden we.

Oct 2020

39 min 17 sec

Michael Petit is marketeer bij Onderzoeksbureau Markteffect. Hij is de drijvende kracht achter de Podcast Monitor: een onderzoek naar feiten, cijfers en meningen van Nederlanders over podcasts.  Hoe bekend is de podcast? Wie luisteren er podcasts? En waarom is Michael zelf zo gefascineerd door de podcast? Naar welke podcasts luistert hij? Verder stellen we ook aan hem “de 3 #’s vraag”. Maar waarom wil Kitty nou toch weten wat hij onder zijn overhemd aan heeft? Alle antwoorden vind je in deze podcast.

Sep 2020

31 min 44 sec

Als growth manager is Liana de Wit verantwoordelijk voor de groei van Readly in Nederland. Je zou Readly kunnen omschrijven als de Spotify onder de tijdschriften. Wij vroegen haar wat haar favoriete tijdschrift is, hoe ze haar werk in Nederland combineert met haar leven in Stockholm en wat er door haar heen ging toen Zweden en Nederland als laatsten overbleven bij het Songfestival in 2019. Als klap op de vuurpijl heeft Liana ook nog een mooi kadootje voor al onze podcast-luisteraars!

Sep 2020

25 min 11 sec

Hoe kun je nou zichtbaar worden met audio? Het kan écht. Luister maar!

Jul 2020

5 min 5 sec

Waarom het soms beter is om niet te posten met een link en hoe het dan wel moet…. dat vertellen we je in deze podcast. 

Jun 2020

5 min 44 sec

We praten met Daan en Lars van The Dutch Bears. The Dutch Bears is een groep jongeren die een grote eerbied en interesse hebben voor de Tweede Wereldoorlog en haar veteranen. Zij hebben o.a. documentaires gemaakt over de Polar Bears (de bevrijders van Roosendaal) en the 4th Canadian Armoured (de bevrijders van Bergen op Zoom).

May 2020

33 min 45 sec

Hoe gaat paardencoaching in zijn werk? Is het zweverig? We onderzoeken het met Mandy Godschalk, paardencoach in haar bedrijf DoorZICHT coaching en training. We praten ook over de haat-liefde verhouding die Mandy heeft met Facebook en ze leert ons welke 3 dingen van essentieel belang zijn voor natuurlijk leiderschap.

Mar 2020

28 min 44 sec

Hoe zet je hashtags zó in dat ze je zichtbaarheid vergroten? En hoeveel hashtags gebruik je dan? Je ontdekt het in deze #podcast over #hashtags!

Feb 2020

6 min 14 sec

Tekstschrijver Lorenza Verbaten vertelt hoe teksten bijdragen aan je zichtbaarheid en we ontdekken haar passie voor duurzaam koken. En chefkok Jacky vertelt over haar favoriete wintergerechten. Luister smakelijk!

Jan 2020

33 min 5 sec

In deze podcast vertellen we jou waarom wij vinden dat zichtbaarheid begint op jouw persoonlijk LinkedIn profiel. Je krijgt antwoord op de vraag wat jij vandaag nog kunt doen om jouw profiel op LinkedIn te optimaliseren.

Dec 2019

6 min 24 sec

Hoe zorg je er voor dat je opvalt in positieve zin? Door je eigen, herkenbare stijl te ontwikkelen. Hoe je dat aanpakt bespreken we in deze podcast.

Nov 2019

5 min 46 sec

Wil je dat jouw berichten op social media door meer mensen gezien worden? In deze podcast geven we je tips waarmee je jouw bereik vergroot.

Nov 2019

6 min 32 sec

In deze podcast op locatie gaan Kitty en Paul in gesprek met Patrick Kicken. We praten onder andere over radio, podcasten en over leven zonder stress.

Nov 2019

47 min 4 sec

In deze podcast leer je Kitty en Paul een beetje beter kennen en ontdek je waarom zij zoveel energie krijgen van podcasten (en hoe podcast ook in jouw voordeel kan werken).

Sep 2019

10 min 9 sec

In deze podcast op locatie gaan Kitty en Paul in gesprek met Benthe Bemelman. Met Benthe praten we over content, social media en ze geeft handige Insta-tips.

Aug 2019

29 min 3 sec

In deze podcast op locatie zijn we te gast in het atelier van 2CREA8, Kitty en Paul gaan in gesprek met kunstenaarsechtpaar Frank en Karin Roks.

Aug 2019

36 min 20 sec

In deze podcast op locatie zijn we te gast in Over de Tong in Roosendaal, Kitty en Paul gaan in gesprek met Robert Breedveld en Mark de Wit.

Jun 2019

32 min 3 sec

In deze podcast op locatie zijn we te gast in Over de Tong in Roosendaal, Kitty en Paul gaan in gesprek met Bjorn Rommens en Tom Hopmans .

May 2019

39 min 17 sec

In het Klemtoon Media Podcastcafé vertellen Kitty en Paul hoe je in 5 stappen jouw zichtbaarheid kunt verbeteren.

Nov 2018

25 min 54 sec

Laat al je zintuigen prikkelen in deze podcast met Sophy van Pelt. Ze vertelt over haar nieuwe label World of Some en over de inspiratie die ze over de hele wereld opdeed en graag deelt met jou.

Oct 2018

17 min 23 sec

”Het grootste verschil tussen ooit en nu is dat je met 1 boodschap een veel groter bereik hebt. En je kunt die boodschap op meerdere kanalen kwijt”, zegt Frans Hendrikx van Omnisense in onze podcast. En juist dat maakt het ontzettend moeilijk voor ondernemers. Want hoe zoek je uit welk kanaal bij jou, bij jouw bedrijf en bij jouw boodschap past?

Oct 2018

16 min 5 sec

Jacqueline heeft al heel wat ondernemers geholpen om blijvend succesvol te zijn. In deze podcast geeft ze een supersimpele tip. Als je die tip vandaag nog toepast ga je per direct meer verdienen. Zo gemakkelijk kan het dus zijn. Ze vertelt ook over haar Verbindend Zakendoen-methode en hoe ze een deel van het jaar werkt vanuit het heerlijke Spanje.

Oct 2018

18 min 52 sec

Een jaar geleden zijn Schouwburg De Kring, het Tongerlohuys en CultuurCompaan samengevoegd. Op 8 juli 2017 is dit gevierd met het Storytelling Festival waar veel leuke verhalen werden gemaakt, verteld én gedeeld.

Oct 2018

16 min 37 sec

Eric van Hall is oprichter van en copywriter bij CopyRobin. In onze Klemtoon Media Business Podcast praten we met hem onder andere over LinkTinderen en de must van waardevolle content voor ondernemers.

Oct 2018

19 min 15 sec

Podcast bijeenkomst WoonZorgen Care Innovation Center West Brabant. Op woensdag 24 mei organiseerden het Care Innovation Center en de Gemeente Roosendaal de bijeenkomst WoonZorgen. Het thema van deze avond was de sterk veranderende woonwensen van vitale ouderen.

Oct 2018

17 min 3 sec

In april '17 vond de 3e Maatschappelijke Beursvloer plaats georganiseerd door de Roosendaalse Uitdaging in samenwerking met de ondernemers van het Goede Doelen Ontbijt (GDO netwerk).

Oct 2018

24 min 58 sec

Door vallen en opstaan groeide Johan van Loenhout uit tot een ervaren ondernemersprofessional. Hij coacht startende en gevestigde ondernemers. Met zijn bedrijf Lokaal Inkopen stimuleert hij het winkelen bij en zaken doen met lokale en regionale ondernemers. Hij gaat graag naar Griekenland op vakantie en heeft door omstandigheden de laatste tijd een aantal series weggekeken. Normaal gesproken is hij niet zo’n tv-kijker. Hij luistert liever naar muziek of leest een goed boek.

Oct 2018

14 min 32 sec

Music, theater en mood dat zijn de hoofdbestanddelen van Issy Productions, het bedrijf van Ismène Elbers. In deze podcast praat ik met haar over creativiteit, passie, valkuilen, doorzettingsvermogen en ondernemen met gevoel. “Als jij dat onderbuikgevoel krijgt in goede of in slechte zin : vertrouw er maar op”.

Oct 2018

19 min 36 sec

Chantal van Spaendonck is directeur van het Care Innovation Center en werkt als projectleider voor Starterscentra West Brabant. In onze Klemtoon Media Business Podcast praten we met haar over (startende) ondernemers, het Huis van Morgen en lelijke eendjes. En ze geeft ook gelijk wat adviezen waar elke ondernemer wat aan heeft!

Oct 2018

13 min 24 sec

Rob van de Geijn van de Danstheaterwinkel in Roosendaal deelt handige tips over het ondernemerschap in de Klemtoon Media Business Podcast.

Oct 2018

19 min 12 sec