Groot Onderhoud

RTV Oost

Elke week praten we met een Overijsselaar over hun passie, politiek, sport en andere zaken. Van gewone mensen tot prominenten. Een goed gesprek; groot onderhoud.

All Episodes

Te gast vandaag is GA Eagles-icoon Wietse Veenstra. Hij is één van de boegbeelden van de gouden generatie van Go Ahead. En Wietse Veenstra (75) volgt zijn club nog altijd op de voet. De negenvoudig international van Oranje staat vandaag centraal in aanloop naar de derby met FC Twente in de basis van het Radio Oost-programma Groot Onderhoud om te verhalen over het verleden en de huidige successen van GA Eagles. Veenstra, geboren in het Groningse Scheemda, is inmiddels niet meer weg te denken uit zijn stad Deventer. Go AheadHij debuteerde in 1964 in het shirt van Go Ahead, waar Veenstra uitgroeide tot een smaakmaker. De aanvaller speelde vijf seizoenen in de Adelaarshorst en schopte het tot het Nederlands elftal en kwam op de radar bij PSV.

Dec 4

53 min 47 sec

Te gast is Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist en columnist van o.a de Volkskrant. Asha ten Broeke is wetenschapsjournalist en columnist (o.a Volkskrant). Ze schrijft over diverse onderwerpen (feminisme, gender, gezondheid, klimaat, politiek) Ze studeerde aan de Universiteit Twente en woont in Deventer. 

Nov 27

53 min 14 sec

Te gast is Victor Jan Leurs, directeur van Twente Board. Victor Jan Leurs is directeur van Twente Board; de samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Als ondernemer was de Enschedeër een pionier op het gebied van cloudtechnologie, nu moet hij projecten opzetten die de sociaal-economische regio Twente versterken. 

Nov 20

53 min 52 sec

Deze uitzending staat in het teken van de verkiezing van het Overijssels boek van 2021. Aan tafel beide juryvoorzitters van diverse categorieën. Zonder te onthullen welk boek gaat winnen bespreken we elk boek, de verkiezing en nog veel meer. Vuurvogel, Suikerbastaard en De Ambtenaar. Drie tot de verbeelding sprekende titels van boeken, thriller, roman, detective geschreven door auteurs uit Overijssel, die in aanmerking komen voor de titel Overijssels Boek van het jaar.En er is meer: ook Van Elburg tot Deshima, De Oorlog gaat nooit voorbij, Atlas van de IJssel, Strijd en Overleg, en Door Mannen gekozen, zijn vijf titels – in de categorie NON- FICTIE – die kans maken de titel Overijssel Boek van het jaar.   In deze uitzending worden de boeken besproken want welke auteur, en vooral wel boek verdient de titel. Aan tafel zitten beide juryvoorzitters van twee vakkundige jury’s, bestaande uit wetenschappers, docenten en schrijvers; Rietje Roex, Neerlandica en docent professionele communicatie en ethiek en Harry Morshuis uit Oldenzaal. Gepensioneerd leraar Nederlands, zijn specialisme is Twents en hij schreef een cursus TWENTS!  

Nov 13

56 min 35 sec

Te gast is Mark Zekhuis, ecoloog bij Landschap Overijssel. Mark Zekhuis is ecoloog bij Landschap Overijssel, maar ook in zijn vrije tijd gaat hij vogels spotten, korhoenders fotograferen of volgt hij sporen van de wolf. 

Nov 6

54 min 15 sec

Triatlete Rachel Klamer is te gast. De 31-jarige triatlete uit Beuningen vertelt over de bijzondere periode die ze achter de rug heeft. Triatlete Rachel Klamer is te gast. De 31-jarige triatlete uit Beuningen vertelt over de bijzondere periode die ze achter de rug heeft. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio beleefde ze misschien wel haar sportieve hoogtepunt door zowel met de Nederlandse ploeg als individueel als vierde te eindigen. Nog niet eerder eindigde een Nederlandse triatlete zo hoog tijdens de meest prestigieuze triatlon. Toch was de aanloop allerminst vlekkeloos. De moeder van Rachel Klamer overleed vorig jaar aan de gevolgen van een hersentumor en niet veel later werd een hartafwijking geconstateerd bij haar man Richard Murray. De Zuid-Afrikaan geldt niet alleen als levenspartner, maar is ook de belangrijkste trainingspartner van Klamer.

Oct 30

53 min 19 sec

Te gast is Rene Beunders. De Enschedeër komt met zijn stichting Sociaal Hart Enschede op voor sociaal zwakkeren in de samenleving. Te gast is Rene Beunders. De Enschedeër komt met zijn stichting Sociaal Hart Enschede op voor sociaal zwakkeren in de samenleving.

Oct 23

54 min 28 sec

Te gast is Martin ter Denge, schrijver van het boek: Tukkerspotten. Tukkerspotten is de gids voor een bijzondere paradijsvogel: de Tukker. In alfabetische volgorde ontleedt Martin ter Denge (Rijssen, 1986), Tukker in hart en nieren, de culturele psyche van de doorsnee-Twentenaar. Van zijn zucht naar alcohol en  zijn verenigingsleven tot zijn voorliefde voor paarden, (bij)geloof en gedweeë gemoedelijkheid. En hoe dat allemaal samenhangt. Tukkerspotten pakt clichés hard aan en zet ze zo flink in een ander perspectief dat je denkt: ‘Dat ha’k nog neet dacht!’ Inga Tjapkes sprak met hem.

Oct 16

53 min 4 sec

Te gast is Sonna Krom, kunstenares uit Enschede. Ze is bezig met twee grote projecten, die beide twee jaar geleden begonnen zijn. Een daarvan is de meterslange muurschildering in de beroemde truckerstunnel van Frans op de Bult die de truckersparkeerplaats verbindt met het hotel en restaurant aan de overkant.  Sinds 2019 werkt Sonna aan een ode aan de FC Twente Fans, een enorm schilderij van bijna drie meter hoog en meer dan zes meter lang. Een schuttersstuk, in opdracht. Inga ging met haar het doek halen in België, bij de enige echte leverancier van groot vlasdoek, aldus Sonna, nog net voor het Covid tijdperk… Inmiddels lijkt het doek bijna klaar te zijn, maar een kunstenaar kun je niet dwingen. Helemaal niet als je ook nog eens ondertussen allerlei andere opdrachten hebt en een tentoonstelling in moet richten en afscheid van je lieve moeder moet nemen. Een rollercoaster, of het ware leven, zoals Sonna zelf waarschijnlijk zou zeggen. 

Oct 2

53 min 8 sec

Te gast is MINKA. Ze maakt electropop liedjes met een verhaal en met een lekkere eighties-vibe en op 20 september krijgt ze de talentprijs van de Cultuurprijs Overijssel uitgereikt. MINKA maakt electropop liedjes met een verhaal en met een lekkere eighties-vibe. Ze is op avontuur en wil dat er gedanst wordt op haar liedjes. De liedjes die ze samen net haar producer Timon Massop schrijft. Ook een muzikaal brein en samen maken ze liedjes die misschien fijn en vrolijk klinken maar die niet zomaar liedjes zijn. MINKA krijgt op 20 september de talentprijs van de Cultuurprijs Overijssel uitgereikt. 

Sep 11

53 min 10 sec

Ralph Keuning is te gast in zijn eigen huis, in museum de Fundatie dus, waar de winnaar van de Cultuurprijs Overijssel 2021 volop bezig is de nieuwe exposities in te richten. Ralph Keuning is te gast in zijn eigen huis, in museum de Fundatie dus, waar de winnaar van de Cultuurprijs Overijssel 2021 volop bezig is de nieuwe exposities in te richten. Met NEGEN nieuwe schilderijen van Neo Rauch, volgens Keuning de beste kunstschilder van deze tijd én een unieke nieuwe aanwinst: een portret van de hand van de Oost-Duitse schilder Otto Dix, dat -hoe toevallig, voor de tweede keer op Keunings pad komt… een onwaarschijnlijk bijzonder verhaal. Nieuwsgierig? Tune in!

Sep 4

53 min 11 sec

Boer en media: hoe gaat de media om met de agrarische sector en wat vinden de boeren van ons? Vanaf de Landbouwvakdagen in Enter gaat Chantal Everaardt, landbouw-verslaggever van RTV Oost, in gesprek met boeren en collega-journalisten over de beeldvorming tussen beide groepen. Als journalist komt Chantal veel bij boeren op het erf en wat opvalt is toch vaak de twijfel om mee te werken aan bepaalde reportages, het wantrouwen en dan met name de angst om ‘verkeerd’ neergezet te worden. Vanaf de boerenkant komen regelmatig de opmerkingen dat linkse journalisten een verkeerd beeld brengen van de agrarische sector en wat daar allemaal speelt. Dat zij geen idee hebben over de complexiteit en achter groene actie-voerders aanrennen..  Hoog tijd om eens met boeren en een collega journalist te praten over deze beeldvorming over en weer.

Sep 3

1 hr 4 min

Antje Kingma is een moderne boerin uit Hoonhorst. Ze heeft een tiental zoogkoeien, vier varkens, een paar kippen en een camping. Zij doet een boekje open over hoe je het als kleine boer financieel kunt redden. Antje Kingma is een moderne boerin uit Hoonhorst. Ze heeft een tiental zoogkoeien, vier varkens, een paar kippen en een camping. Zij doet een boekje open over hoe je het als kleine boer financieel kunt redden.

Aug 28

53 min 53 sec

Kirsten Wild is te gast. De Zwolse 'veelvraat' is bezig aan haar laatste maanden als professioneel wielrenster. Kirsten Wild is te gast. De Zwolse 'veelvraat' is bezig aan haar laatste maanden als professioneel wielrenster.  Op de baan veroverde ze anderhalve week terug olympisch brons op het door haar zo geliefde omnium. Het was haar eerste medaille op een Olympische Spelen. Op de EK's en WK's was Wild succesvoller op de baan. Ze werd maar liefst acht keer wereldkampioen in verschillende disciplines en ze heeft ook evenveel Europese titels in haar prijzenkast staan. Op de weg veroverde Wild in 2016 het zilver op het WK in Doha. Nu staan er voor Wild nog een aantal wedstrijden op de weg en mogelijk het WK baanwielrennen in Roubaix op het programma.

Aug 21

56 min 56 sec

Te gast is Geertjan Lassche, journalist van het jaar 2020! Te gast is Journalist van het Jaar 2020 Geertjan Lassche. Een eervolle titel die hij in januari kreeg en beloofde waardig te dragen. Hij kreeg de prijs voor de het bedenken en regisseren van de televisieserie Frontberichten, vorig jaar uitgezonden op NPO2, bij BNNVARA, toen de coronapandemie begon. In 53 dagelijkse afleveringen werd de eerste grote impact van de pandemie op de zorg door de zorgverleners zelf verteld, met zelfgemaakte vlogs.

Aug 7

54 min 49 sec

Te gast zijn Laurens ten Den en Silvia Andringa. Zij komen praten over de nieuwe voorstelling van KING'S MEN; Hamlet! KING’s MEN speelt een nieuwe Shakespeare; Hamlet (to be or not to be)! Vier mannen vertellen het volksverhaal van de Deense prins die omringd wordt door moord, macht, liefde, leugens en wraak in zijn jonge leven. Wie kun je nog vertrouwen? In het dialect, Duits, Engels en Nederlands. Ook vertelt Laurens over zijn 7 nieuwe, meest in dialect, geschreven theaterstukken die het komende jaar de (buiten)bühne opgaan!!

Jul 31

53 min 35 sec

Te gast is sojaboer Tom Grobben uit Enschede. Tom en zijn broer Bart Grobben zijn sojaboer in Enschede. Zij verwerken nu sinds een paar jaar hun eigen geteelde sojabonen tot sojamelk. Tom vertelt over hoe zij eigenlijk in een baan van 40 uur het sojabedrijf willen runnen. 

Jul 24

55 min 12 sec

Te gast is Art Langeler, hij gaat komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij PEC Zwolle.   De vijftigjarige Directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen. 

Jul 17

53 min 57 sec

Te gast is juridisch adviseur Marcel Middelkamp uit Almelo. Middelkamp neemt het in juridische procedures namens burgers vaak op tegen de overheid. Te gast is juridisch adviseur Marcel Middelkamp uit Almelo. Middelkamp neemt het in juridische procedures namens burgers vaak op tegen de overheid.

Jul 10

53 min 17 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast.

Jul 3

53 min 38 sec

Te gast is Bouwie Greenman, hij leeft off-grid (zonder water, elektra en riolering) in zijn eigen voedselbos. Bouwie Greenman leeft off-grid (zonder water, elektra en riolering) in zijn eigen voedselbos. Hij snoept van alle eetbare planten en is ervan overtuigd dat hij de wereld net iets beter achterlaat voor de volgende generatie, omdat zijn huis ooit zal veranderen in een levende constructie van bomen. 

Jun 19

53 min 34 sec

Vandaag is Ronald Westerhuis te gast. De creatieveling die gelooft in de kracht van een landmark. We kennen hem van de supergrote roestvrijstalen beelden en sculpturen die hij maakt, met zijn team. Hij maakte onder meer het MH17 monument. Ronald Westerhuis. De creatieveling die gelooft in de kracht van een landmark. We kennen hem van de supergrote roestvrijstalen beelden en sculpturen die hij maakt, met zijn team. Hij houdt kantoor in Zwolle en Shanghai, maakte een beeld voor de Olympische Spelen, hij maakte het MH17 monument, bouwde een 10 meter hoge sculptuur voor de fundatie, maakte beelden van 3,5 bij 7 meter bij het CIBAP met een banier HEB LIEF in corona-tijd. En nu werkt hij aan zijn allernieuwste mega-project, want klein is het nooit bij Ronald Westerhuis: Project CoolWater. Zijn Magnus Opus, meesterwerk: de Koelwaterhal van de oude IJsselcentrale wordt een plek van verbeelding, onderwijs, kunst, ambacht en technologie.. Met een horeca-concept met hoog No Waste gehalte, zelfvoorzienend, zonder mobiel netwerk... Daar willen we meer van weten!

Jun 12

53 min 31 sec

Op de dag dat de coronamaatregelen verder versoepeld worden is horeca-ondernemer Alco van Berkel uit Delden te gast. Met hem wordt teruggeblikt op een lastige periode en vooruitgekeken naar betere tijden. Op de dag dat de coronamaatregelen verder versoepeld worden is horeca-ondernemer Alco van Berkel uit Delden te gast. Met hem wordt teruggeblikt op een lastige periode en vooruitgekeken naar betere tijden.

Jun 5

53 min 16 sec

Kelly Hammer directeur poppodium Het Burgerweeshuis is te gast. Muziek is hot, jonge talenten ook, en niet onbelangrijk: de podia mogen weer OPEN! Kelly Hammer directeur poppodium Het Burgerweeshuis is te gast. Muziek is hot, jonge talenten ook, en niet onbelangrijk: de podia mogen weer OPEN!

May 29

53 min 10 sec

Te gast zijn André Karnebeek en Jeroen Heubach. Paul Schabbink bespreekt en blikt met hen terug op de bekerfinale van 2001 waarin FC Twente won van PSV. Te gast zijn André Karnebeek en Jeroen Heubach. Paul Schabbink bespreekt en blikt met hen terug op de bekerfinale van 2001 waarin FC Twente won van PSV.

May 22

53 min 36 sec

Te gast is Hennie de Haan, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Hennie de Haan is voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Ze heeft in de laatste 6,5 jaar veel roerige tijden meegemaakt, zoals de fipronilcrisis die voor de boeren nog maar net juridisch is afgerond. Maar ook staat haar naam op de 538 cup van bijzondere namen. En ze heeft nieuws! 

May 15

54 min 46 sec

Te gast is cabaretier André Manuel. Zijn broer en tourcollega Wouter Manuel roept iedereen op zijn broer André in de eerste voorstellingen te komen huldigen ‘omdat hij voor mij al jaren kampioen is wat betreft humor’. De eerste geplande voorstelling in Naaldwijk gaat al weer niet door. Misschien 21 mei Hengelo wel? Hoelang houdt cultureel en vooral de groep ‘concert- en theaterdieren’ zich nog staande? In elk geval zingt hij voor groot luisterpubliek LIVE bij radio Oost. 

May 8

54 min 30 sec

Te gast is Annie Schreijer. Met de Europarlementariër uit Ambt Delden wordt gesproken over actuele ontwikkelingen in de politiek en haar partij, het CDA. Met de Europarlementariër uit Hengevelde wordt gesproken over actuele ontwikkelingen in de politiek en haar partij, het CDA. 

May 1

53 min 16 sec

Hoe houdt ze het vol in de Haagse slangenkuil? Caroline van der Plas uit Deventer is kamerlid voor de BoerBurgerBeweging en heeft de eerste weken achter de rug. De politiek zit in een 'vertrouwenscrisis' en In haar eerste debat vroeg ze om het aftreden van premier Rutte. Hoe heeft ze dat ervaren, hoe bevalt het haar in de Tweede Kamer en heeft ze al wat kunnen betekenen voor haar achterban? 

Apr 24

53 min 22 sec

Te gast is Jolmer Versteeg. Theatermaker, specialist in groot locatie theater zoals het succesvolle IJSSELLINIE, en artistiek leider van De Jonge Honden in Zwolle. Jolmer was een paar jaar geleden genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel.  Theatergroep De Jonge Honden maakt, onder leiding van Jolmer Versteeg en zakelijk leider Brigitte De Goeij, (locatie)theater waarin erfgoed en historie belangrijke en terugkerende thema’s zijn. Het gezelschap is in 2008 opgericht en werkt vanuit het Perrontheater in Zwolle. Daarnaast produceert Theatergroep De Jonge Honden voorstellingen in opdracht in Overijssel en daarbuiten. Afgelopen jaren maakte Theatergroep De Jonge Honden o.a. Else in 2014, Operatie IJssellinie in 2017, VERZAND en De Kleine Vrede in 2019 en Oorlogswinter in 2020. Op 4 mei is er vanuit het theater een bijzondere herdenkingsvoorstelling waarbij 20 jongeren met grote lichtobjecten door de stad lopen ter herdenking aan de Joodse Zwollenaren die in 1942 werden opgeroepen zich te melden bij het toenmalig Celeanum. Vanuit daar zijn ze weggevoerd en vermoord. I.s.m. Brother Till en Colored Monkeys! Muzikanten uit Overijssel. 

Apr 17

53 min 4 sec

Te gast; Arie Trouwborst, christen en hoofddocent Milieurecht aan de Tilburgse Universiteit. Hij vecht voor de wolf, de jakhals en andere dieren die thuis horen in onze natuur. Als christen en hoofddocent Milieurecht aan de Tilburgse Universiteit is Arie Trouwborst ervan overtuigd dat de mens druk bezig is om miljoenen soorten planten en dieren van de aardbodem weg te vagen. En onze geliefde huiskat? Die mag wel wat minder populair worden. 

Apr 10

54 min 4 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast.

Apr 3

55 min 32 sec

Scheidend SP-kamerlid Frank Futselaar uit Zwolle is te gast. Futselaar is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamer, hij was woordvoerder Onderwijs Economische Zaken, Landbouw en Natuur. Scheidend SP-kamerlid Frank Futselaar uit Zwolle is te gast. Futselaar is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamer, hij was woordvoerder Onderwijs Economische Zaken, Landbouw en Natuur. Van 2004 tot 2008 was Futselaar werkzaam als beleidsmedewerker van de socialistische fractie in het Europees Parlement. Van 2011 tot 2015 was Futselaar zelf lid van Provinciale Staten in Overijssel. Ook was hij van 2010 tot 2017 gemeenteraadslid in Zwolle. Futselaar haalde de Kamer deze keer niet omdat hij op de 19e plek stond, en de SP haalde 9 zetels. Futselaar wordt weer leraar aan Hogeschool Saxion in Enschede.

Mar 27

53 min 33 sec

Martin Steenbeeke ontvangt Thom van Campen, runner-up voor een plek als Tweede Kamerlid voor de VVD. Thom van Campen uit Zwolle wordt zeer waarschijnlijk Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij staat op plaats 16, een verkiesbare plek, van de kandidatenlijst. Den Haag is geen onbekend terrein voor het gemeenteraadslid want hij is ook werkzaam als politiek adviseur voor minister Tamara van Ark.

Mar 20

53 min

Deze week spreekt Inga Tjapkes met Kees Schafrat, directeur/eigenaar Boekhandel Broekhuis met sinds kort ook Deventer als locatie. Kees Schafrat is directeur/eigenaar Boekhandel Broekhuis, leadzanger van The Secret Combination en Zootcase en eigenaar van Uitgeverij Sunny Home. Gerealiseerd in het idyllisch mooie houten huis van een van de geliefdste schrijvers van de jaren zeventig en tachtig: Maarten Biesheuvel. Hij is al sinds 2009 eigenaar van Broekhuis, in Enschede, Oldenzaal, Hengelo en Almelo. Sinds kort hoort ook Deventer bij dit rijtje. Hoe verbouw én open je een supergroot pand tot boekhandel in een monumentale binnenstad in crisistijd? 

Mar 13

53 min 10 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Deze week is dat Bas Worm. Hij is o.a. dierecoloog. Bas Worm werkt bij het waterschap Vechtstromen als strategisch adviseur watersysteem en als dierecoloog weet hij alles over herten en reeën. Hij kan ons vertellen of het edelhert naar Overijssel moet komen en of we over 100 jaar nog droge voeten hebben in Overijssel.

Mar 6

53 min 49 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast.

Feb 27

53 min 35 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Deze week is dat Louis Koopman, oud-ondernemer (eigenaar van een modezaak) en tegenwoordig VVD wethouder in Haaksbergen. Louis Koopman, oud-ondernemer (eigenaar van een modezaak), is sinds een aantal jaren voor de VVD wethouder in Haaksbergen. En namens de regio Twente is hij het aanspreekpunt voor de bouw van windmolens en zonneparken. 

Feb 20

55 min 1 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast.

Feb 13

54 min 46 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Deze week is dit Elisabeth Hesemans. Vandaag schuift filmregisseur en kindercaster Elisabeth Hesemans (geboren in Enschede) aan in de studio. Ze heeft net de tv-serie KABAM! afgerond. Die gaat komende maand in première. KABAM! is een tiendelige serie over de kinderen uit groep 3a. De kinderen in de klas zijn onderling verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: zij zijn allemaal wel eens bang. Gelukkig heeft ieder kind ook een rijke fantasie die helpt om met zijn of haar angst om te gaan.  https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/kabam/nieuwe-kro-ncrv-kleuterdramaserie-kabam-over-kinderangsten 

Feb 6

55 min 20 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Vandaag schuift Elout Hol aan. Elout Hol is vanochtend te gast in Groot Onderhoud! Artistiek leider van jeugtheatergezelschap GNAFFEL in Zwolle. Zij maken de allerleukste kindervoorstellingen met mooie robuuste poppen, maar werden serieus bedreigd in hun voortbestaan. Is er nog een GNAFFEL in 2022? 

Jan 30

53 min 17 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Deze week is dat Alex Kroes, grootaandeelhouder van GO Ahead Eagles. Alex Kroes komt verhalen over zijn rol bij de Deventer voetbalclub. De uitzending is ook als podcast te beluisteren.Kroes kocht in 2019 een groot deel van het aandelenpakket en sinds die dag bepaalt hij het beleid in De Adelaarshorst. ZaakwaarnemerDaarvoor was hij jarenlang een gevierd zaakwaarnemer en medeoprichter van het bureau SEG, een internationale organisatie op het gebied van sportmanagement. Uiteindelijk bouwde Kroes met grote internationale toptransfers een vermogen op, waarmee hij onder meer tachtig procent van de aandelen van GA Eagles kocht van voormalig voorzitter Hans de Vroome. Nummer veertien van NederlandMet Go Ahead Eagles hoopt Kroes gestaag door te dringen tot de Eredivisie. De ambitie van de club is om de nummer veertien van Nederland te worden. Hoe hij dit gaat bewerkstelligen legt hij in deze uitzending uit. De uitzending is ook te beluisteren als podcast. Heb je vragen? Stel deze dan aan t.vanwissing@rtvoost.nl 

Jan 23

1 hr 11 min

Inga Tjapkes gaat in gesprek met Paul Abels, geboren en getogen Enscheeder, uitgever bij AFDH uitgevers én begenadigd woordkunstenaar. Paul Abels is journalist sinds 1982, schrijft in kranten, bladen en schreef meer dan 20 boeken en heeft al redigerend een onmiskenbare vinger in de pap als het gaat om de boeken die AFDH uitgeeft. Zo’n 70 boeken: fictie en nonfictie. Zijn specialiteiten? Daar gaat Inga hem naar vragen.

Jan 2

54 min 26 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast.

Dec 2020

57 min 37 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Deze week is dit Burgemeester Pierik van Borne. Het wordt onderzocht of het mogelijk is om opnieuw asielzoekers te huisvesten in Azelo. Dit is niet in tegenspraak met eerdere besluiten, zegt burgemeester Jan Pierik van Borne.Het plan om na de sluiting van het azc in Azelo de komende drie jaar opnieuw 300 asielzoekers in het pand onder te brengen, stuit op felle kritiek. Niet alleen omwonenden, maar ook de gemeenteraad hebben het plan van tafel geveegd. Dit omdat eerder toegezegd is dat de vestiging van asielzoekers een gepasseerd station is. De geloofwaardigheid van het Bornse gemeentebestuur staat ter discussie. Martin Steenbeeke voelt burgemeester Jan Pierik aan de tand. "Wij gaan terug naar de gemeenteraad met de vraag of er in Azelo een plek geboden kan worden aan het COA (Centrale opvang asielzoekers, red)."

Dec 2020

53 min 12 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast.

Nov 2020

53 min 11 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Deze week is dit Iwan Spekenbrink uit Markelo, grote baas van Team Sunweb. Een man met een plan. Zo wordt hij al jaren omschreven in het wielerpeloton. Iwan Spekenbrink uit Markelo is de grote baas van Team Sunweb en ondanks de corona-misère en het ontbreken van een uitgesproken kopman boekte de ploeg met het hoofdkantoor in Deventer sensationele overwinningen.  Zo waren er maar liefst drie etappezeges in de Ronde van Frankrijk met de avonturiers Marc Hirschi en Søren Kragh Andersen (2x). Een klassementsrenner ontbrak bij Sunweb in de Tour de France, dat jarenlang de missie had om met Tom Dumoulin -inmiddels Team Jumbo Visma- het geel naar Parijs te brengen. De leiderstrui in de Giro hadden ze tot de slotdag wél voor het grijpen, want ook in de Ronde van Italië stonden de schijnwerpers gericht op Team Sunweb. Wilco Kelderman en het talent Jay Hindley reden in de laatste week nog in de roze trui, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met zilver en brons. Maar had daar met een andere tactiek geen eindzege van de Giro ingezeten? En waar zijn de regionale talenten bij de ploeg, die ooit in 2008 in Wierden begon met een regionale groep renners? Vragen die Spekenbrink vandaag zal beantwoorden. Het gesprek met hem is ook terug te luisteren als Podcast op De Oosttribune.

Nov 2020

59 min 17 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast. Deze week schuift Paul Hendriksen aan. Paul woont inmiddels een aantal jaren in zijn duurzame aardehuis in Olst. Zelf gebouwd van zand en autobanden. Daarnaast is hij samen met zijn partner Ruurdtje van den Berg actief bij Extinction Rebellion? en breekt hij op een vredige manier de wet om politici en klimaatontkenners wakker te schudden. 

Oct 2020

53 min 25 sec

Vandaag is Esther Pierweijer te gast. Ze zingt pop en klassiek, speelt piano en viool, en is vocal coach bij tv programma's. Esther kreeg in Overijssel vooral bekendheid door haar rol van Lineke Bodé in de serie Van Jonge Leu en Oale Groond. Vandaag is Esther Pierweijer te gast. Ze zingt pop en klassiek, speelt piano en viool, en is vocal coach bij tv programma's. Esther kreeg in Overijssel vooral bekendheid door haar rol van Lineke Bodé in de serie Van Jonge Leu en Oale Groond.

Oct 2020

53 min 17 sec

Praatprogramma met wekelijks een gast.

Oct 2020

52 min 58 sec