Ordenirot

Renate Nygård Ertzeid

Podcast om rydding og organisering for deg som av ulike grunner lett blir overveldet. Her senkes tempoet og mengden. En skuff i uken er bedre enn ingen!

Ordenirot (Trailer)
Trailer 31 sec

All Episodes

Selv om du skal rydde i roteskuffen eller i klærne (eller alle andre kategorier), så lover jeg at det ikke vil generere mer rot om du følger min metode.  I det store og det hele handler det egentlig om å rydde en og en ting, og bare det :) Hør episoden for å høre hvordan dette fungerer :) God lytt 

Nov 29

16 min

Med en måned igjen til jul er det vanlig å få litt panikk over alle ting man må, bør, skulle gjøre til jul. Vegger må vaskes, piper må renses, skuffer må finpusses osv. Hvis du ikke kommer til å sjekke om vennene dine har gjort disse tingene, så garanterer jeg at ingen kommer og sjekker om du har gjort det heller. Bruk denne måneden til avslapping og koselige førjulsaktiviteter, ikke slit deg ut med å skrubbe ned huset. Se gjeonnom huset om det er noen kritiske punkter som må gjøres noe med og dropp resten.  God lytt!

Nov 22

14 min 43 sec

Om du liker det eller ei så er det ikke veldig mange uker igjen til jul. Det er derfor på tide å tenke på julegaver.  Jeg er av den litt kjedelige sorten som er mer opptatt av å gi bort det som kan brukes og mindre av det som blir husafyll. I starten som tante var jeg nok mye snillere og gav for det meste leker, men etter at vi fikk egne barn oppdaget jeg hvor lite plass det ble når alt skulle være leker. Og barna klarer heller ikke leke med så mange leker.  Nå gir jeg derfor mest klær. Jada, det kan bli fullt av klær også, men samtidig er det bruksvare og noe blir til stadighet slitt.  Hør på mine tips i dagens episode, så håper jeg du tar med deg noen gode vaner videre i handlingen :)

Nov 15

13 min 58 sec

Jeg kommer nok aldri til å bli minimalist. Så om det er idealet ditt så jeg jeg ikke den rette for deg.  Min ryddefilosofi går ut på å finne ut hvor mye ditt hjem tåler og kan beholde - og jobbe ut i fra det. Det skal være ryddig og fint, du skal bare ta vare på det du bruker og har plass til, men likevel er det lang vei mellom dette og det å være minimalist.  Ja, det kan være fristende å ville bli minimalist eller følge den "33 ting i garderoben"-trenden, men jeg vet med meg selv at det ikke funker for meg. derfor vil jeg heller aldri foreslå det for deg.  Hør mer om dette i episoden. God lytt :)

Nov 8

15 min 25 sec

Har du en helsetilstand som gjør det nødvendig for deg å hvile i løpet av dagen? Hender det at denne hvileperioden blir lengre enn nødvendig?  Du er ikke alene om dette, men om du samtidig sitter med dårlig samvittighet over ting du burde gjort er det kanskje på tide å planlegge dagen bedre.  Det er lett å tenke at jeg fortjener å hvile litt fordi jeg har en sykdom som gjør at det er nødvendig, men hva om hvilingen tar det meste av dagen? Er det nødvendig?  Bli med å dykk litt ned i hva vi kan gjøre for å endre dette og samtidig få hvilt nok i løpet av dagen.  God lytt!

Nov 1

16 min 1 sec

Verken jeg eller noen andre kan bestemme hvilke ting du skal ha i hjemmet ditt, det er det faktisk bare du/dere som kan bestemme. Selvsagt er det lov å komme med forslag/hjelp til enkelte ting, men til syvende og sist er det du/dere som vet hva dere bruker/trenger.  For noen kan et kjøkken på 10m2 være helt perfekt mens for andre kan et kjøkken på 20m2 være for lite, men samtidig bør man være glad i å lage mat om man trenger veldig mye kjøkkenting :) Dette gjelder alle kategorier av ting i hjemmet.  Når du skal i gang med rydding er det likevel viktig å skalere ned på tingene man har, da det stort sett er antall ting som gjør hjemmet uryddig. En måte å gjøre dette på forteller jeg om i dagens episode :) God lytt! 

Oct 25

18 min 36 sec

Hvordan kan vi rydde uten å lage mer rot? I denne episoden forteller jeg deg om hvordan min metode for rydding er annerledes en de fleste andre. Jeg jobber med å ikke skape rot samtidig som jeg får tingene på plass der de skal være og går gjennom alle tingene jeg har.

Oct 18

17 min 25 sec

Inspirert at samtale med 8 åringen vår snakker jeg i dag om det å ta valg.  Du kan ikke se på tv hele dagen og samtidig klage over at huset er rotete. Da har du valgt å ikke rydde det!  Sannheten er beinhard, men det er likevel sannheten.  Er det noe du kan velge annerledes enn du gjør i dag?

Oct 11

17 min 13 sec

For de av dere som følger meg på Instagram, så vet dere at jeg har vært fraværende i det siste, men det skal jeg rette på nå.  Hjemmet mitt er kjemperotete etter at jeg har brukt for mye tid og energi på et studie som ikke passer meg. Og når jeg har det så rotete hjemme, hvordan skal jeg da kunne motivere deg til å rydde?  Men nå har jeg sluttet på studiet og jeg er klar for å komme på banen igjen.  Når du føler deg overveldet av rot er det lett å miste motet. Derfor må vi dele det inn i små overkommelige deler.  Start enkelt: Ta med en søppelpose og gå en runde i huset. Etterpå plukker du sammen alt av klær. Da er du i gang og alt vil bli lettere.  Hør episoden for flere tips :)

Oct 4

14 min 53 sec

Om vi liker det eller ei, så er høsten kommet for å bli. Enda er det litt varme ute, men det blir fort kaldere. Det er på tide å komme seg inn igjen.  Jeg anbefaler deg å begynne med å lage en liste over ting du ønsker å få gjort dette halvåret. Skal du pusse opp? Rydde loftet? Rydde et eller flere rom? Uansett hva du trenger å gjøre er det godt å få det ned på en liste. Om den er digital eller ikke bestemmer du, men greit å kunne dele den med andre medlemmer du bor sammen med.  Jeg anbefaler deg også å begynne på julevasken allerede. Helt sant :) Hør hvorfor :) God lytt :)

Sep 27

17 min 40 sec

Selv om jeg har hatt mye om mindset og personlighet i det siste, vil jeg ikke helt gi meg på det enda.  For vi har forskjellige personligheter og de gir forskjellig uttrykk som gir ulikt praktisk resultat i hjemmet vårt.  Hvis du, som meg, har et progsjektbasert mindset så lager du lange lister over ALT som må gjøres i et rom, men glemmer alt som burde kjapt ordnes i de andre rommene. Og det tar lang tid før du kan gå tilbake til det rommet for å ordne noe, fordi du er jo ferdig med det rommet. Funker dårlig :)  Noen av oss ser og gjør alt som må gjøres etterhvert som de beveger seg gjennom hjemmet, fungerer langt bedre. :) Hør episoden for flere avklaringer og tips :) 

Sep 20

20 min 28 sec

Vi begynner der vi avsluttet sist uke og snakker om de eldre barna.  Barn leker faktisk mye mindre med leker enn vi tror og barn har langt mer leker enn de trenger.  De oppsummerer faktisk hele episoden :)  Jeg gir deg også litt tips til hvordan du kan holde antall leker - nivået nede og hva du kan gjøre når du ikke trenger ting lengre.  God lytt :)

Sep 13

18 min 45 sec

Baby trenger minst 200 ting før de er født, eller?  NEI!  Sannheten er at det de faktisk trenger er noen å ligge inntil og bleie/klær.  Men det er jo likevel en del ting som kan være lurt å ha.  Jeg gir deg mine tips på det jeg mener er mest praktisk å ha til en baby. 

Sep 6

19 min 17 sec

Tenk hvis det fantes en mal på akkurat hvor mange ting du trengte hjemme, det skulle jeg likt å hatt.  Det finnes mange anbefalinger, men til syvende og sist er det kun du som vet hvor mye du trenger i hjemmet ditt.  Kanskje er du kokk og trenger en masse kniver/kjeler, eller du er sminkør og trenger en mengde med ulike sminkesaker. Da hjelper det lite med hva som hvermansen må ha i sitt hjem.  Uansett er det viktig at DU finner ut hva DU trenger i hverdagen og kan lage deg en mal på det. ETTER dette kan du følge en inn og en ut!!  Hør mine tips og triks i dagens episode :)

Aug 30

16 min 52 sec

Hvordan står det til i boden din?  Om boden er loftet, kjelleren, garasjen eller hva som helst spiller egentlig ikke så stor rolle, problemet er stort sett det samme likevel.  Vi tar vare på mer enn vi har til intensjon å bruke.  I denne episoden snakker jeg om hvordan vi kan få mindre rot og hvordan verdien av kategorier kan hjelpe deg til mer orden.  God lytt!

Aug 23

15 min 52 sec

Det er ikke bare enkelt å leve med en kronisk sykdom.  Alle har vi forventninger til oss selv når det kommer til å holde hjemmet i orden. Vi har også forventninger til å være kjæreste, forelder, venn, søsken osv. Så skjer det noe med helsen vår som gjør at vi må tenke nytt. Plutselig klarer vi ikke lengre å leke med barna, vaske hele huset eller feste hele natten eller hva det enn er. Vi må begynne å tenke nytt og annerledes, vi må på en måte skape livet på nytt igjen.  Da er det greit å ha litt strategier å hjelpe seg med.  En av mine største utfordringer har vært å fått hodet til å slappe av. Hodet mitt vil nemlig at jeg skal jobbe hele tiden, sånn som før, men det har jeg ikke mulighet til lengre.  Jeg må blant annet legge inn hvile i løpet av dagen. Noen ganger søvn mens andre ganger bare avslapping.  Jeg gir deg her de tipsene jeg har lært meg i løpet av denne tiden med fibromyalgi.

Aug 16

19 min 23 sec

Har du tenkt på at slankekurer og rydding har mange fellestrekk?  Ikke?  Det hadde faktisk ikke jeg heller, før. Det har seg nemlig sånn at når vi er fokuserte på jobben (vektreduksjonen) så er vi veldig flink. Vi gjør akkurat det vi skal og får resultatene vi ønsker. Helt til i har nådd målet. Da faller de fleste av og vekten sakte kryper oppover igjen, til man er på topp igjen eller til en enda høyere topp.  Akkurat sånn er det med hjemmet vårt også. Vi er kjempemotiverte og jobber i vei hver eneste dag når det er nytt og spennende. Så kommer vi hjem fra ferie/har en travel uke/er mye ute en tid... og tingene inne baller på seg. Vi ser ikke de ekstra tingene med en gang, men etterhvert blir det mer og mer.  Og til slutt er vi på samme sted som vi begynte.  Er du flink til å opprettholde nye vaner, eller syns du det er vanskelig? 

Aug 9

16 min 48 sec

Da er vi kommet til august og det er på tide å trekke innover igjen. En del er på ferie enda, men mange er begynt på jobb igjen.  Vi skal begynne på jobben som leder oss utover høsten.  For at du skal få vite mer om hvordan mitt ryddesystem er, så hadde jeg en direktesending på instagram torsdag hvor jeg delte min filosofi, og det er delt i dagens episode.  Ønsker deg en god lytt :) 

Aug 2

21 min 27 sec

Hvordan står det til med økonomien din?  Nei, jeg skal ikke belære deg innen personlig økonomi, det har jeg hverken kontroll på eller ønske om å begi meg inn på, men skal vi endre noe i hjemmet vårt er vi avhengig av å se på hva som faktisk kommer inn i hjemmet.  Vi kan være så flinke vi vil til å kvitte oss med ting, men hvis vi samtidig kjøper like mange ting vil hjemmet likevel ikke endre seg, det vil bli like fullt igjen etter kort tid.  Derfor er det viktig at vi går i oss selv og ser på hvor pengesluket er. For min del er det wish eller ikea/søstrene grene/tgr... Jeg eeeeeeelsker dilldall.  Så hverken hjemmet eller kontoen endres før jeg legger av meg den vanen. Så nå skal jeg ha fullt fokus på den biten av meg selv fremover  Hvor går ditt pengesluk?

Jul 26

21 min 16 sec

Er det bare meg eller har du og mer ro når du er på hytten? Isåfall, har du tenkt på hvorfor det er slik? Jeg har tenkt en del på dette de siste dagene, og plutselig fant jeg ut hvorfor det er slik. Vi har ikke så mange ting her!!! Ja, vi har det vi trenger, men ikke mer. Jeg har lurt på om jeg kunne bodd her et år uten endringer eller om jeg måtte kjøpt noe da. Ja, vi har veldig lite klær her, men ellers tror jeg ikke jeg måtte kjøpt noe som helst. Hjemme har vi plass til alle tingene våre, men likevel blir det fort rotete. Fordi vi har MANGE ting. Vi har 140m2 med ting... Jeg vet om flere med 200-300m2 hus som sier det samme. Trenger vi virkelig så mange ting? Vi må stadig ha større hus for å ha plass til alle tingene, men hva om vi heller får tingene til å passe til hjemmet? Med færre ting får vi mer harmoni, vi får tid til å sette oss ned å se på tv, slappe av og gjøre ting sammen med familien. Så hva sier du til å få "hytteharmoni" i hjemmet ditt også? Er du klar? Følg med på Instagram, blogg og Facebook for mer informasjon 😀

Jul 19

17 min 40 sec

Selv om jeg allerede har snakket om hvor fantastisk det er å bruke pakkekuber til ferie har jeg også en masse andre tips som jeg tenkte jeg skulle dele med deg i dag. (Har du ikke hørt om pakkekuber? Hør episode 48) Før avreise: - Bytt på sengene, generell rydding, spise ut av kjøleskap/frys, vask alle klærne som ligger til vask, ha ren oppvaskemaskin.  Når du kommer hjem:  - Legg skittentøy direkte til vask, handle matvarer på veien hvis du trenger.  Videre på tur 2 snart? Ikke pakk utav pakkekubene enda. 

Jul 12

13 min 23 sec

Har du tenkt på at personligheten/identiteten din spiller en stor rolle på hvor ryddig ditt hjem er? Ikke? Det hadde ikke jeg heller. Jeg har nemlig nylig funnet ut at det er en sammenheng her. I all hovedsak er det to fronter. De som er født ryddig og de som prøver å være ryddige. Videre kan vi sikkert dele det så mye vi vil, men jeg vil trekke frem noen varianter. 1. Ryddig på utsiden, kaos inni 2. Ryddig på innsiden og utsiden 3. Rotete på utsiden, ryddig inni 4. Rotete på innsiden, ryddig på utsiden Hvem av disse er du?

Jul 5

16 min 55 sec

Har du hørt om pakkekuber?  Først og fremst må jeg si at jeg ikke er sponset på noe vis, dette er bare noe jeg har lagt min elsk på :)  Pakkekuber er skikkelig genialt. Om man kjøper et sett fra blant annet rusta så kommer det vanligvis i 2 store, 2 litt mindre, en skittentøypose, en skopose og en liten pose til f.eks toalettsaker.  Jeg er fan av å brette klærne som små kuber - ala Marie Kondo.  Så har jeg et sett bokser til hvert medlem slik at alle har sin farge. Jeg har en til overdeler, en til underdeler, en til sokker/undertøy osv.  Veldig veldig genialt :)  Hvis det er vanskelig å se dette for seg så tar jeg en liten direktesending torsdag kl 20 :) Da går jeg gjennom pakking live på instagram :) 

Jun 28

17 min 16 sec

Det å skulle begynne er ikke så lett, det er lett å bli overveldet og ikke komme i gang. Nå på denne tiden er det mange som skal flytte på seg eller har tid til å gjøre noe ekstra hjemme (siden vi ikke i år heller skal de store sommerferiene).  Da kan det være greit å bruke litt tid på eget hjem.  Enhver ryddeprosess begynner alltid med noen små steg.  1. Ta med deg en pose og gå gjennom hjemmet på jakt etter overflatesøppel (ikke bruk tid inni skuffer og skap, kun det som finnes på overflatene)  2. Alt av klær som ligger rundt om i hjemmet flyttes til vaskerommet/der du har vaskemaskinen 3. Lag et område for ting som skal kastes/gi bort 4 Så begynner den faktiske jobben! - Tingene dine skal flytte hjem.                 - Bestem deg for hvilken rolle de ulike rommene skal ha (stue, kjøkken, hobbyrom, soverom...)                - Begynn med en hvilken som helst skuff/skap/overflate og se hva som er der.                 - Se på hver eneste ting og vurder om det er noe du vil ha/trenger                - Putt så tingen der den faktisk hører hjemme!!! - eller putt den for ting som skal selges/gis bort! Gjør denne prosessen med hver eneste ting du har i hjemmet ditt! Ja, det tar tid, men jeg lover deg at det hjelper :)

Jun 21

19 min 35 sec

Vi har ofte stort fokus på hva vi må gjøre selv og hvor mye dårlig samvittighet vi har når/hvis vi vikke får gjort alt vi burde. Likevel er vi for dårlige til å ta med de vi bor sammen med. Ofte lar vi de slippe unna og skal gjøre alt sammen selv. Da er det jo heller ikke rart at vi blir slitne.  Men - hvis vi skal få inkludert de vi bor sammen med er det viktig at vi snakker sammen og ser på hvordan vi kan hjelpe hverandre med de daglige oppgavene.  En idè er å lage en liste over oppgavene som trengs for så å laminere arket. Etterhvert som medlemmene utfører en av oppgavene krysser de det så av. Da vil alle kunne se hva som trengs å gjøres og alle kan bidra med å få det gjort.  Barn kan også involveres. Avhengig av alder kan de bidra med oppgaver fra de er ganske små. Eksempler på dette er å rydde rommet sitt, dekke på/av bord og legge skitne klær i skittentøykorg.  Slutt å ha dårlig samvittighet over at DU ikke får gjort alt sammen selv og heller krev litt mer samarbeid av de du bor sammen med!!

Jun 14

18 min 30 sec

I forbindelse med Pride kom jeg til å tenke på det viktigste de vil fremme, som også er det viktigste jeg vil fremme. Alle er like mye verd - om vi jobber eller ikke, om vi har en sykdom/skade eller ikke - så er vi verd like mye.  I denne episoden blir jeg litt personlig og forteller litt om hva jeg står i for tiden, dette for å vise deg at det er ikke alle som har det sånn som de skulle ønske - og det går helt fint. Vi må bare lære oss at hver og en vet best hvordan vi skal behandle oss selv. Det er ikke alle som kan jobbe 6-8-10 timer hver dag, men det betyr ikke at man er mindre verd for det.  Ser du meg jobbe i hagen eller gå tur med ungene - så vit at det tar mye krefter av meg, men jeg kan hvile når jeg trenger det :) Det er største forskjellen på å være i jobb og ikke.  Tenk litt på hvordan du behandler deg selv og andre :) 

Jun 7

18 min 1 sec

for første gang har jeg en gjest på podcasten. Vi spilte inn som livesending på instagram, men jeg er dessverre ikke så vant til å gjøre det, så derfor fikk jeg det ikke helt til. Etter mye hodebry har jeg fått overført lyden, men dessverre er ikke kvaliteten den beste, det er litt skurrete. Hvis det blir for vanskelig å høre på så ligger også innspillingen på igtv under ordenirot :)  Jeg er så heldig å få med meg Jeanette @ryddirot til en samtale om klær. Hun er sertifisert Marie Kondo konsulent og har mye erfaring med arbeid hos klienter. Vi snakker om hvordan man behandler klær, hvilke klær man bør ha i skapet, hvordan man kan kvitte seg med klær og mye mer. God lytt!

May 31

41 min 39 sec

Jeg vet at jeg er flink til å pushe på for at du skal få det hjemmet du ønsker deg og jeg prøver at det skal skje sakte, men samtidig er jeg ikke flink nok til å vise deg hva du bør gjøre.  I dag snakker jeg om hva som egentlig er viktig i et hjem. Ja, det er fint å flott at alle skuffer og skap er fantastiske, men det er ikke kjekt at du skal være utslitt fordi du har brukt all energien din på dette og likevel flyter hele hjemmet.  Jeg har tidligere snakket om viktigheten av å få gjort de daglige oppgavene først og i hvilken rekkefølge. Selvsagt går det fint om du innimellom gjør omvendt, men ikke la det bli en vane.  Det verste er å være redd for at noen skal ringe på døren, fordi hjemmet er ute av kontroll, men at skuffer og skap er nydelige.  Jeg tror også på at de som av ulike grunner må drive med aktiv hvile (hvile med hvile fordi man har en sykdom/skade/tilstand som krever det) ser lettere alle ting som må/burde/skulle vært gjort, mens resten går blindt forbi. 

May 24

18 min 46 sec

Hvor mange klær hanskes du med på daglig basis?  Rene klær, halvrene klær, skitne klær, vaskede klær, tørre klær, brettede klær...  Klær kommer i mange former og alle formene kan utgjøre at det blir rotete i hjemmet ditt hvis du ikke passer på. Jo flere klær som befinner seg innen for hjemmets vegger, jo mer rot kan det gi. Ikke alle er flinke til å treffe skittentøykorgen, så klær blir gjerne liggende midt på gulvet.  Tilsvarende, rene klær blir gjerne liggende midt i stuen for det var der du tenkte å brette de, men så fikk du ikke tid akkurat da likevel...  Det er dessverre ikke uvanlig at både rene og skitne klær befinner seg andre steder enn de burde. Ta et oppgjør og kjenn på hvordan klær er i ditt hjem. Går det smooth fra klesskap, til bruk, til vask og tilbake til klesskap, eller stopper det opp et sted på veien og blir til rot?  Passer det best for deg å vaske klær daglig eller er en storvaskedag i uken det som passer deg best?  Gi meg veldig gjerne tilbakemelding når du har tenkt litt på det :) 

May 17

15 min 59 sec

Vi hører stadig om bruk av bokser og hele Instagram renner over av dem, men hvorfor er det så populært?  Jeg deler mine erfaringer med dette ut fra disse punktene:  1. Avgrenser innhold 2. Samler like gjenstander 3. Lett å ta med seg/flytte på 4. Kan markeres 5. Gir ryddig inntrykk

May 10

16 min 59 sec

Er du minimalist eller maksimalist? Eller spiller det egentlig noe rolle hva du kaller deg selv og hjemmet ditt?  Dersom hjemmet ditt ikke bare skal brukes som utstilling, men som et faktisk hjem du skal bo i, så kan jeg love deg at det vil bli rotete. Beklager å måtte si det, men det er faktisk helt sant. Alt for mange går rundt med tanker og forventninger om at hjemmet automatisk skal rydde seg selv resten av livet fordi du har tatt den store opprydningen en gang.  Beklager, men det skjer ikke... Så lenge du bor i hjemmet ditt vil hjemmet ditt være levende og tingene dine vil flytte på seg. Bor du alene skjer det lite, men jo flere som bor der, jo mer vil flytte på seg. Sånn er det bare.  Derfor må vi rydde igjen og igjen og igjen. Samtidig, har vi hjem til alle tingene blir selve prosessen lettere å gjennomføre :) 

May 3

15 min 6 sec

Heldigvis nærmer det seg raskt sommerstid og vi kan begynne å gå med lettere klær.  Da må vi begynne med å ta bort vintertøyet og heller få på plass sommertøy.  Jeg anbefaler å bytte litt på klærne gjennom sesongen da klær skaper mye støv, og det har lite hensikt å ha masse klær i skapet som du uansett ikke kommer til å bruke de neste månedene.  Så jeg utfordrer deg til å skifte om på klærne og skape plass til de klærne du faktisk kommer til å bruke de neste månedene (men bor du et sted med veldig skiftende vær bør kanskje ikke klærne være veldig langt borte spesielt i en overgangsperiode)

Apr 26

11 min 8 sec

De fleste medier flommer over av lister på hva man bør/må gjøre nå som det er vår. Det er virkelig ikke måte på hvor lange disse listene er. "100 ting du må gjøre nå", "dette må du vaske nå", "ukeprogram for vårrengjøring" og så videre.  Felles for de alle er en mengde med oppgaver, oppgaver du gjerne ikke klarer å få gjort.  Jeg gir deg min oppskrift, det kan være jeg overrasker deg, men jeg håper i så fall det blir en god overraskelse. 

Apr 19

16 min 58 sec

Har du lest alle ryddebøkene, sett alle seriene, hørt alle podcastene og hørt alle snakke om det, men likevel virker det ikke på deg?  "Du trenger bare rydde en gang skikkelig - og aldri mer" En stor løgn spør du meg!  Det er nemlig ikke sånn at alt holder seg på plassene sine hver eneste dag resten av livet, selv om du har ryddet det der.  Rydding er en pågående prosess som følger deg herfra til evigheten.  Ja, det er LETTERE når man har kvittet seg med ting en ikke trenger og laget "husrom" til alle tingene sine, men det betyr ikke at vi kan slippe å jobbe med å holde det sånn hver dag. Et hjem er like levende som personene som bor i det.  Hør mer i dagens episode :)

Apr 12

15 min 22 sec

Er huset ditt overfylt av ting du kanskje kan få bruk for? Trenger du det? I norske hjem er vi spesielt flinke til å ta vare på ting til senere tider eller til hytter/sommerhus.  Her er mine tips og triks til hvordan du kan få mer kontroll på det du har i hjemmet :)

Apr 5

16 min 34 sec

Svaret er INGEN! Selv om jeg, og mange med meg, prøver å fortelle deg at hjemmet ditt blir veldig fint når du bruker beholdere, så er det faktisk ikke noe du må ha. Du kan få et vel så fint hjem uten. Men ja, det ser fint ut, er praktisk og er funksjonelle, men likevel ikke noe du må ha. Hør mer hvorfor i dagens episode. 

Mar 29

16 min 5 sec

Av en eller annen grunn ble ikke episoden lagt ut mandag, så da blir den lagt ut nå istedet.  Hvordan starter dagen din? Starter den med at du løper rundt for å få gjort alt du skal rekke på et par minutter, eller tar du deg tid til en rolig start på dagen. Ved å begynne morgenen allerede kvelden før får du en roligere morgen. Her deler jeg mine tips til en rolig start på dagen :) 

Mar 28

16 min 32 sec

Soverom skal være et sted for hvile og å hente nye krefter, likevel bruker mange av oss rommet som oppbevaringssted for rot. Hvorfor det? Jeg snakker om hvordan man kan bruke rommet mer hensiktsmessig og hva man bør tenke på når det kommer til soverommet. 

Mar 15

12 min 42 sec

I dag har jeg en aldri så liten rant gående... For vi kan faktisk ikke rope ut om kvinnedag og likestilling når vi ikke alltid gjør noe med det på hjemmebane heller. Det er på tide at vi faktisk gjør noe med begynnelsen på det hele. Så må begynner en ny æra innen likestilling, og den begynner med deg!  PS: hør forresten på episode 17 også 

Mar 8

15 min 33 sec

Livet skjer, og det er ikke alltid vi får gjort de tingene vi skulle ønske vi kunne gjøre. Plutselig eskalerer det og vi har et hjem som igjen er ute av kontroll. Hvordan kan man ta kontrollen tilbake? 

Mar 1

13 min 58 sec

Hva skal til for at din hverdag skal bli lettere?  Det er lett å la rotet bli større enn det trengs, og det er lett å utsette ting. Med enkle grep kan vi ta tilbake hverdagen og unngå at vi blir for overveldet. 

Feb 22

17 min 29 sec

Det er lett å bli overveldet når jobben er for stor. Det å skulle rydde hele rom på en gang er både tungt og slitsomt, itillegg krever det lang tid. Dette er for slitsomt for meg og jeg mister lett fokus. Derfor rydder jeg heller en og en skuff/hylle om gangen!

Feb 15

16 min 29 sec

Det er faktisk stor forskjell på å flytte på ting og å rydde, men likevel er det mange som ikke vet om forskjellen. Her snakker jeg om forskjellen og om hvordan man kan gå fra det ene til det andre. 

Feb 8

16 min 49 sec

Går du og rundt med dårig samvittighet for ting du burde/skulle/kunne ha gjort? Slutt med det! Her snakker jeg litt om hvorfor det ikke er bra og hva det gjør med oss. 

Feb 1

16 min 59 sec

Hvis du er som meg, så er du god på å handle på tilbud. Helst 10kr tilbud og tørrvarer.  Problemet er at mye av dette bare blir liggende fordi jeg egentlig ikke vet at jeg har det.  Så derfor skal jeg nå begynne å spise ut av skuffer og skap, samt kjøleskap/frys.  Jeg inviterer deg herved til å bli med på dette.  Les mer på www.Ordenirot.no

Jan 25

15 min 12 sec

Hva betyr prokastinering og hvorfor "skryter" alle av at de driver med det?  Prokastinering betyr egentlig bare å utsette ting og burde ikke være noe vi skryter av. Jeg forteller deg hvordan man kan slippe å gjøre det. 

Jan 18

17 min

Vet du at jeg har laget en liste med 52 uker og oppgaver til hver dag gjennom året? Den kan du få kjøpe for bare 129kr om du sender meg en melding. Ja, i dag reklamerer jeg litt for mitt eget produkt samtidig som jeg lærer deg mine tips til hvordan man skal få orden på kjøkkenet. 

Jan 11

16 min 14 sec

Med et nytt år er det på tide med nye oppgaver. Vi går gjennom daglige og ukentlige oppgaver som det kan være greit å begynne på sånn at det blir lettere å få gjort ting i hjemmet. Det er nemlig ikke mye som skal til for å få gjort det som trengs i et hjem. 

Jan 4

19 min 6 sec

Året nærmer seg slutten og det er på tide å oppsummere litt. Hva har fungert og hva har ikke? Hvilke ting trenger/ønsker hus og hjem for det nye året? Hvis vi begynner å planlegge nå kan det nye året bli enda bedre :) 

Dec 2020

15 min 58 sec

Nå er det bare dager igjen til jul og all julepynten er allerede pakket ut og på plass. Jeg hjelper deg med litt råd til når dette skal tilbake igjen der det bor. Og riktig god jul.

Dec 2020

15 min 45 sec