Klimmen zonder quotum

Young Lady Business Academy | Elske Doets

In Klimmen zonder Quotum praten zakenvrouw Elske Doets en journalist Hans van Willigenburg met jonge vrouwen die schaamteloos voor hun ambitie gaan. En hardop durven zeggen dat ze ondernemer, minister of CEO willen worden. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Trailer
Trailer 56 sec

All Episodes

In deze aflevering praten Elske en Hans met Hajar Essanoussi (19). Young Lady Hajar is een veelgevraagd spreker en heeft al twee bedrijven. Denken aan de sporen die je ooit nalaat vindt ze niet per se negatief, ook niet voor een jonge vrouw in volle bloei: ‘Het motiveert me juist elke dag om er vol voor te gaan.’ Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 2020

25 min 32 sec

In deze aflevering praten Elske en Hans met Katja Jansen (23). Waarom trekken vrouwelijke filmstudenten naar rolbevestigende klusjes als make-up? Terugkijkend vindt ook Young Lady Katja dat ze te onzichtbaar was tijdens haar studie. Maar nu is dat voorbij: ze wil de Oscar voor Beste Regie winnen met een feministische film!Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 2020

24 min 16 sec

In deze aflevering praten Elske en Hans met Demi de Vries (22). Een cosmeticalijn creëren, die het over een andere, gezondere boeg gaat gooien. Voor minder doet Young Lady Demi het niet. Zeker niet na haar week op de Young Lady Business Academy: ‘Daar leer je om groot te denken.’   Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

22 min 44 sec

In deze aflevering praten Elske en Hans met Suzan de Jongste (21). Young Lady Suzan begon haar eerste bedrijf op haar achtste. Nu wil ze met het boekhoudkantoor ZJ Advies zo snel mogelijk naar 20 filialen, ook al betekent dat niet of amper uitgaan. ‘Van ondernemen krijg ik nu eenmaal meer energie.’Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

24 min 33 sec

In deze aflevering praten Elske en Hans met Vida Asare (20). Young Lady Vida wil president van Ghana worden. Uitblinken zit haar in het bloed: ‘Alles minder dan een 8 ervaar ik als een nederlaag.’ Gebrek aan charme en zelfvertrouwen heeft ze niet, maar inzake financiën moet ze snel beter worden. ‘Want voor elk Ghanees huishouden wil ik een fatsoenlijk huis bouwen.’Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

23 min 57 sec

In deze aflevering praten Elske en Hans met Isabella Antonyan (23). De financiële moraal in de bankenwereld vergroot ongelijkheid. Young Lady Isabella kan dat niet langer aanzien. Daarom wil ze naar de top van een Londense investeringsbank, want daar gebeurt ‘t. ‘Pas als je op die plek zit, heb je daadwerkelijk de macht kansen eerlijker te verdelen.’   Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

28 min 10 sec

In deze aflevering praten Elske en Hans met Rodneelys Duwaer (19). De jeugdzorg moet anders! Young Lady Rodneelys wil de te afwachtende houding van hulpverleners vervangen door positieve bemoeizucht. En gaat een eigen stichting beginnen. In deze podcast vertelt ze alles over hulpverlening Rodneelys-style. Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

25 min 52 sec

In deze aflevering spreken Elske en Hans Isabella Hoppe (20). Met haar startende bedrijf helpt Young Lady Isabella jonge mensen aan hun droomstage, -baan of –beurs. ‘CV, motivatiebrief, sollicitatiegesprek. Bij alles kan ik begeleiden.’ Omdat ze ook veel weet van Artificial Intelligence, begrijpt ze hoe de nieuwste software op kandidaten reageert.Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

27 min 2 sec

Vanaf maandag 7 september vind je hier 'Klimmen zonder quotum'. In deze podcastserie praten zakenvrouw Elske Doets en journalist Hans van Willigenburg met jonge vrouwen die schaamteloos voor hun ambitie gaan. En hardop durven zeggen dat ze ondernemer, minister of CEO willen worden.Deze podcast is een productie van Young Lady Business Academy in samenwerking met 1004 Podcasting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Sep 2020

56 sec

Nederlands beste interviewer Twan Huys wandelt met zakenvrouw Elske Doets door de duinen van Bergen en spreekt met haar over haar boek Bloei, waarin de contouren worden geschetst van een nieuwe economie die levensgeluk niet langer als bijproduct beschouwt. Onder andere komt aan de orde haar missie met de Young Ladies Business Academy waarmee ze van onderop een nieuwe generatie vrouwelijke leiders opkweekt. Maar ook over de lessen die zij leert van deze jonge lichting vrouwen met ambitie. Een generatie die niet rekent in dikke winsten maar in sociale impact.Meer informatie: www.elskedoets.nlISBN: 9789047013969 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jun 2020

45 min 33 sec