Vinpodden

Nattverden

Nattverdens podcast hvor vi diskuterer alt som kretser rundt vin. Noen ganger med gjester.

All Episodes

Etter å ha laget serien om tysk vins posisjon i Norge tenkte jeg at flere kanskje er nysgjerrig på hva Tysk Vininformasjon er for en organisasjon. Det kan du høre mer om i den samtalen jeg har med Ken Engebretsen som driver Tysk Vininformasjon, og administrasjonsansvarlig Johanna Falk. 

Jul 27

33 min 21 sec

Heine Johansen snakker med Håvard Flatland og Dag Ola Lien om hvordan de begynte å samle på tysk vin og om lagring av riesling.

Apr 26

39 min 13 sec

Nils Flaaten, Kjell Cordtsen, Caroline Tangen-Tveit og Marthe Bøhn snakker om hvordan de tenker rundt tysk vin som vinimportører i dagens marked.

Apr 12

28 min 31 sec

Nils Flaaten og Kjell Cordtsen snakker om bakgrunnen for det tyske vinmarkedet i Norge slik vi kjenner det i dag.

Apr 12

31 min 1 sec

Kjell Cordtsen, Merete Bø og Liora Levi snakker om hvordan vinjournalistikken kom til i Norge og om hvilke trender de ser i det norske markedet i dag.

Mar 29

29 min 12 sec

Her er vinanbefalingene fra slutten av sendingenOskars anbefalingerMarkovic On the RocksKühling-Gillot Estate RieslingBattenfeld-Spanier Estate RieslingBattenfeld-Spanier Hohensulzen RieslingTommys anbefalingerDreissigacker Wunderwerk Spätburgunder Nik Weis St. Urbans-hof Wiltinger Alte Reben 2018 Olgas anbefalingerSelbach-Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Feinherb Ur Alte Reben 2017Wittmann Riesling Trocken

Mar 15

32 min 6 sec

Heine Johansen snakker med Arnt Egil Nordlien i denne episoden, hvor de trekker linjene helt fra kong Sverre til i dag for Norges handel med tysk vin. Her kommer vi innom tema som opprettelsen av vinmonopolet, liebfraumilch og ikke minst snakker vi litt om hva som rører seg på det tyske vinmarkedet i dag. 

Mar 1

28 min 38 sec

Ove Svendsen har i mange år vært blant den bergenske vinscenens viktigste skikkelser. Han har startet eget selskap sammen med Anniken England, og er aktuell både som ny matskribent i Bergensavisen og med sin egen vinmesse: Petnatt!

Feb 2020

43 min 29 sec

 Aune Lohmann Alfrocheiro Tinto 2017Skogsbær, grønne urter, timian, karamell, vanilje. Kledelig, integrert fat. Bløtt anslag, fruktig-eiket midtparti, strammer seg litt opp mot slutten. Medium syre, medium fylde, lav+ tannin. Både gitt prisen og kvaliteten her, burde dette være en folkevin. Hvorfor drikker folk ting som Marques de Caceres når dette finnes? Godt kjøp!Passer til: Lyst kjøtt, storfe, lam og sau.159,90 kr (bestilling)  Aune Lohmann Jaen 2017Mørke bær, sjokolade, tørkede mørke krydder, krekling, timian. Medium syre, medium+ fylde, lav+ tannin, tørr. Modne bær og fyldig anslag og midtparti. Strammer seg kledelig opp mot slutten av smakskurven. Svært god vin til prisen!Passer til: Småvilt og fugl, lam, svinekjøtt, lyst kjøtt, bbq/grillmat.159,90 kr (bestilling) Aune Lohman Reserva Tinto 2016Lav+ intens på nesen, rød frukt: jordbær, knuste moreller, røde blomster. Tiltalende nese. Medium syre, medium fylde, lav+ tannin. Tørr. Elegant anslag, fruktig midtparti og fruktig, syredrevet slutt. Lette tobakkstoner i avslutning.Passer til: Pizza / pasta, småvilt og fugl, lam, svinekjøtt, lyst kjøtt, bbq/grillmat, lam og sau.169,90 kr (bestilling) Flasken vi fikk med den hvite Branco var dessverre korket, men Jan Tore har skrevet et flott innlegg om vinen her. 

Jan 2020

23 min 24 sec

I denne første episoden av vinpodden tar vi for oss Portugal. Vi har besøk av Tom Marthinsen som i tillegg til mye annet er den fremste på Portugal og portugisisk vin i Norge. Da er det også naturlig at episoden handler om nettopp portugisisk vin.

Jan 2020

36 min 48 sec