Beringpodden

Beringskolan

Beringskolan i Örkelljunga har startat upp ett projekt tillsammans med Örkelljunga näringsliv, där årskurs 6 kommer att ge sig ut och få träffa lokala företag. Vi kommer låta eleverna få ta reda på vad det är som krävs för att komma in i de olika branscherna, såsom utbildning, erfarenheter mm. En spännande resa där vi träffar det lokala företagslivet - med det stora engagemanget.

Häng med!

All Episodes

Idag besöker Beringpodden Bengt i Örkelljunga. Ett familjeföretag som startades för över 50 år sedan av Bengt och Britta. Idag drivs företaget vidare av deras tre barn och man har etablerat ett otroligt starkt varumärke med kunder ifrån hela Sverige. Idag hade eleverna förmånen att träffa Alexander, barnbarn till Bengt och Britta, som idag är ansvarig för försäljningen på företaget.  Det ställs kluriga frågor som sig bör, hur många husbilar säljs om året, vad kostar den dyraste och vad krävs för att jobba på Bengt i Örkelljunga? Det blir även en sång i dagen avsnitt, den första i Beringpoddens historia, detta vill du inte bara missa! 

Dec 7

7 min 41 sec

Idag blev det en snöig promenad till Coop i Örkelljunga där butikschef Henrik tog emot oss. Eleverna ställde Henrik mot väggen ordentligt som fick kluriga frågor. Hur var det egentligen när Coop blev hackade och vad är det bästa med att jobba på Coop? Detta och mycket mer får du reda på i dagens avsnitt, häng med!

Nov 30

4 min 34 sec

Idag har eleverna från Beringskolan besökt Rikard på Bälinge El. Ett intressant besök där vi får reda på vad som krävs för att bli elektriker, hur många anställd finns det här och hur kom egentligen Rikard på företagets logotype? Häng med!

Nov 23

4 min 34 sec

Idag besökte eleverna från Beringskolan Jana's Lockar där ägaren Jana tog emot oss. Hon svarade på intressanta frågor som eleverna snickrat ihop, i dagens avsnitt får du bland annat reda på hur länge butiken funnits, vad som krävs för att bli frisör och mycket annat spännande. Häng med! 

Nov 16

5 min 55 sec

I dagens avsnitt av Beringpodden så besöker eleverna Swedbank där Therese tar emot med varm hand. Eleverna ställer frågor om allt från hur deras logo kom till, är det okej med prao här och vad krävs för utbildning? Detta och mycket mer får du reda på i dagens avsnitt, häng med!

Nov 10

4 min 56 sec

Idag besökte eleverna Parfymeri 36 & Shoe!On där man träffade Lena & Gerry. Eleverna fick en rundtur i lokalerna och fick även titta in en Lena & Gerrys nya butik, Såfta! Kluriga frågor ställdes som vad krävs det för att jobba här, vad är egentligen det bästa med butiken, och finns det någon som inte är lika bra? Häng med i dagens avsnitt för att få svar på frågorna!

Oct 26

4 min 22 sec

Ett nytt avsnitt av Beringpodden har spelats in, denna gång på Safepartner där eleverna träffar Jenny som är VD. Det ställs intressanta frågor som vad man gör på företaget, vad krävs det för utbildningar och varför kan man inte sommarjobba på Safepartner egentligen? För att få svar på detta och mycket mer så lyssna på det senaste avsnittet av Beringpodden. 

Oct 19

3 min 58 sec

Idag besökte eleverna Mekonomen i Örkelljunga där man träffade Kristofer. Det ställdes kluriga frågor där man bland annat fick reda på vad det säljs mest av, hur länge har butiken funnits och vad krävs det för utbildning för att arbeta här? Detta och mycket mer får du svar på i dagens avsnitt, häng med för nu åker vi.

Oct 12

4 min 28 sec

Örkelljunga lantmannaaffär - där hittar du allt en Lantmannaaffär ska erbjuda - inom Lantbruk, Bygg, Energi, Uthyrning till försäljning i Butiken. Idag besökte Faris, Ellen & Jayson butiken där man träffade Therese. I dagens avsnitt får du reda på när butiken startades, vad det säljs mest av och mycket annat spännande. Häng med! 

Oct 5

5 min 51 sec

Idag besökte eleverna från Beringskolan Örkelljunga Vårdcentral där man träffade på verksamhetschef Krister Johansson. Eleverna ställde kluriga frågor som hur lång tid tar det för att bli läkare, vad är Kristers bästa tips och mycket mer. Häng med oss i ett nytt avsnitt.

Sep 28

9 min 35 sec

Beringpodden är tillbaka! En ny termin är igång på Beringskolan i Örkelljunga och eleverna i årskurs 6 ska ut på nya poddinspelningar för att träffa lokala företag. Först ut är Åsbo Hus där vi träffar Viktor, eleverna får en fin rundtur i fabriken innan Viktor grillas med kluriga frågor. Hur lång tid tar det att bygga ett hus och har det hänt att något gått sönder vid leverans? Detta och mycket mer får du reda på i dagens avsnitt, häng med!

Sep 21

7 min 20 sec

“En stor park vid en stilla sjö omringad av en kullerstensmur, två unika festlokaler, tre torn i olika stilar, fyra passionerade syskon och en fem meter hög Rhododendron.” Så beskrivs vackra Hjelmsjöborg på deras hemsida. Idag hade vi nöjet att träffa Peter som visade oss runt och svarade på elevernas frågor. Vad finns det för arbetsuppgifter här, hur många arbetar här och vad har egentligen Peter för tips till alla er lyssnare? Häng med i dagens avsnitt för att få svar på detta och mycket annat. Dagens avsnitt är vårens sista, vi är tillbaka igen till hösten. Tack till alla er som har lyssnat och följt oss!

Apr 27

9 min 5 sec

I dagens avsnitt besöker eleverna från årskurs 6 på Beringskolan Sparbanken Boken i Skånes Fagerhult. Här ställs många intressanta frågor om vad det finns för tjänster på banken, vad krävs egentligen för att arbeta här och har banken någon gång behövt stänga? Detta plus mycket annat får du svar på i dagens avsnitt, häng med!

Apr 13

26 min 18 sec

Idag besöker eleverna Petra som är legitimerad audionom och driver sitt egna företag. Vad gör egentligen en audionom? Vad krävs för utbildning och har hon några anställda? Detta är några av frågorna du får svar på i dagens Podcast. Häng med!

Apr 6

7 min 36 sec

Ett nytt avsnitt av Beringpodden är inspelat. Idag besöker eleverna Petra som arbetar på Hälsan, ja vad gör hon där egentligen? Vi träffar även Therese som driver sitt företag på Hälsan. Hör mer om hennes verksamhet i dagens avsnitt. Vad är egentligen det bästa med deras arbete? Har Covid-19 haft någon inverkan på deras verksamhet och vad kan man egentligen göra på Hälsan? Häng med!

Mar 23

12 min 59 sec

Idag besöker vi Joma Reklam i Örkelljunga där Marie tar emot oss. Det ställs intressanta frågor som hur namnet Joma kom fram, hur länge företaget har funnits och vad är egentligen det konstigaste Marie har tryckt på? Häng med i ett intressant avsnitt av Beringpodden! 

Mar 2

4 min 57 sec

Ett nytt avsnitt av Beringpodden är nu inspelat. Idag besöker vi Kristoffer Andersson på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Örkelljunga. Eleverna ställer intressanta frågor om bland annat bostadspriser i Örkelljunga, hur Covid-19 påverkat branschen och vilken är egentligen den dyraste villan som Kristoffer har förmedlat? Häng med!

Feb 16

14 min 4 sec

Idag besöker eleverna från Beringskolan Julia som driver Style på J. Eleverna ställer intressanta frågor till Julia, som vad är egentligen Style på J? Vad finns för utbud här och hur Covid-19 påverkat Julia och hennes företag. Häng med och lyssna på ett nytt avsnitt!

Feb 9

4 min

Då var vi tillbaka efter ett litet uppehåll. Idag besöker Rasmus och Lucas EVT, där träffar man Peter som svarar på elevernas alla frågor. Häng med i ett nytt rykande färskt avsnitt av Beringpodden. 

Feb 2

6 min 10 sec

I dagens avsnitt besöker vi KB Components i Örkelljunga där vi träffar Stefan som är VD. Eleverna bjuds på en fin rundtur innan man ställer Stefan mot väggen med många intressanta frågor. Häng med på årets sista avsnitt!

Dec 2020

9 min 4 sec

Idag besökte eleverna från Beringskolan SafeSack Scandinavia AB som är en väletablerad och ledande leverantör av storsäckar, PE- och papperssäckar. Man träffade där Marija som arbetar som ekonomiansvarig, hon svarade galant på elevernas frågor. Häng med på ett nytt avsnitt av Beringpodden och få reda på mer om SafeSack. 

Dec 2020

7 min 33 sec

Idag besöker Beringpodden Bilprisma i Örkelljunga. Man träffar där Ola Carlsson som berättar intressanta saker om företaget. Hur ser framtiden ut? Och har han någon personlig favorit? Häng med i ett nytt avsnitt av eleverna på Beringskolan. 

Nov 2020

7 min 51 sec

Ett nytt avsnitt av Beringpodden är inspelat, denna gång besökte eleverna i årskurs 6 Annas Guld. Man ställde väldigt intressanta frågor som vilket utbud finns här? Vad krävs för att arbeta här? Och hur är det med grannen?  Häng med! 

Nov 2020

5 min 30 sec

Idag besökte eleverna från Beringskolan Woodlands där man träffade Karl-Johan Westberg som är VD. Hur många matgäster besöker restaurangen under lunchen? Vad finns det för yrken på Woodlands och vad är det egentligen som krävs för att arbeta här? Häng med i ett nytt avsnitt av Beringpodden. 

Nov 2020

15 min 6 sec

Idag besökte eleverna AutoCenter i Örkelljunga där man träffade Anders. Efter en intressant rundtur på verkstaden fick eleverna ställa sina frågor. Vad krävs för att jobba här? Och vad är egentligen det konstigaste som inträffat på AutoCenter? Häng med!

Nov 2020

4 min 54 sec

Denna vecka besöker eleverna Krohns i Örkelljunga. Här får man titta in och ser hur det fungerar i en svetsningsverkstad, det ställs många intressanta frågor som Jörgen får svara på. Häng med!

Oct 2020

2 min 25 sec

Nytt avsnitt ute av Beringpodden, denna gång gästar vi Gotteboet. Eleverna ställer många intressanta frågor, som vad krävs för att jobba här? Hur mycket godis säljs egentligen på en månad? Häng med oss och lyssna på rykande färskt avsnitt av Beringpodden.

Oct 2020

9 min 10 sec

I dagens avsnitt beger sig eleverna till Håkansson's plåtslageri, här träffar man Magnus som får svara på många intressanta frågor. Vad krävs egentligen för att jobba som plåtslagare? Häng med! 

Sep 2020

3 min 56 sec

I avsnitt 2 så är tre elever från årskurs 6 och träffar Jonas på ICA Supermarket i Örkelljunga. Hur hamnade han här och vad är det egentligen som krävs för att jobba just på ICA?

Sep 2020

6 min 9 sec

Första besöket gick till restaurang Stationen där vi träffade ägaren Patrik Wallin.

Sep 2020

6 min 19 sec