Positieve Psychologie Podcast

Eline Verbeek

Dé podcast over positieve psychologie, persoonlijke ervaringen en tips voor een positieve mindset en een overall gelukkiger leven! . Wil jij mijn podcast steunen met een eenmalige donatie? Super lief!

. Klik op onderstaande link. Je kan daarna zelf een bedrag naar keuze invullen: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=mtmZdHd0SQKvnsWpFkFYpw . https://www.elineverbeek.nl

Positieve Psychologie Podcast (Trailer)
Trailer 18 sec

All Episodes

In deze aflevering vertelt Ilse over haar persoonlijke struggle: hoe ga je nou om met de verwachtingen die aan jou worden gesteld vanuit de maatschappij? Onze gezamenlijke conslusie is verrassing en heeft een andere wending dan vooraf bedankt. De moeite waard om te luisteren dus!

Dec 4

35 min 27 sec

In deze afdeling - je raad het al ;) - 10 goede gewoontes om beter voor jezelf te zorgen.  Via deze link meld je je aan voor de wachtlijst van Breaking the Habit: https://www.elineverbeek.nl/breakingthehabit

Dec 2

21 min 14 sec

In deze aflevering vertelt Zoë (@insandauts) over de verschillen en de overlap tussen borderline en autisme. Een mooi open en eerlijk verhaal, met een prachtige en ontroerende boodschap aan het einde.

Nov 27

37 min 38 sec

Whoohoo! Vandaag een keer iets totaal anders, namelijk: een zelfliefde challenge! Deze week gaan we een beetje liever voor onszelf zijn. Doe je mee? Lees alles over de challenge hier even rustig na.

Nov 22

9 min 35 sec

In deze aflevering een persoonlijke update over de thema's waar ik momenteel mee bezig ben: minder denken en méér voelen. Hoe ik dat doe en wat daar allemaal bij komt kijken, vertel ik je in deze aflevering. Ook vertel ik hoe je moeilijke situaties kan omarmen met de helpende gedachte: "hey, het is oké". Dit helpt om de weerstand te verlagen en de situatie te accepteren. Wil jij mijn podcast steunen met een eenmalige donatie? Super lief! Klik op onderstaande link. Je kan daarna zelf een bedrag naar keuze invullen: betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=mtmZdHd0SQKvnsWpFkFYpw

Nov 17

25 min 45 sec

Roline Boelee (@roline.previvor) kreeg in 2018 te horen dat zij het BRCA2-gen draagt en daarmee en verhoogd risico heeft (60-80%) om borstkanker te krijgen. Zij liet daarom haar beide borsten preventief amputeren. In deze aflevering vertelt zij hoe zijn afscheid heeft genomen van haar borsten, maar ook haar moeizame weg naar herstel. 

Nov 13

39 min 14 sec

In deze aflevering vertelt Linse van Dijk (@linsevandijk) over het imperfecte plaatje. Zij vertelt hoe ze van 30 kg afvallen, naar het omarmen van haar lijf en alle bijbehorende imperfecties is gegaan.  Bij Linse is de knop om gegaan. Ze is al die perfectie zó zat. Daarom heeft ze een magazine genaamd 'Linse' gemaakt (deze is hier te bestellen), waarin ze wilt laten zien dat het imperfecte plaatje prachtig is.  We hebben het over overtuigingen over ons lijf, positief naar je lichaam kijken en nog heel veel meer!

Oct 27

33 min 18 sec

Jils Heijink stuurde mij een berichtje omdat ze graag haar verhaal wilde komen doen op mijn podcast. Jils vertelt dat ze op 3 jarige leeftijd werd gediagnostiseerd met PDD-NOS. Tijdens haar kinder- en pubertijd merkte ze dat ze anders was dan anderen, dit omdat ze soms anders reageerde of dacht. In deze aflevering deelt ze haar verhaal en vertelt ze hoe ze heeft geleerd haar diagnose(s) te omarmen.

Oct 20

48 min 6 sec

In deze aflevering vertelt ervaringsdeskundige en hyperventilatiecoach Nicole Smit wat hyperventilatie nou precies is én hoe je het herkent. Ook deelt ze een waardevolle en praktische tip om te merken wat negatieve gedachtes nou precies met je lijf doen. Een toffe oefening om direct mee aan de slag te gaan. Klik hier om haar 'werkboek hyperventilatie, angst en paniek' te bestellen.

Oct 13

31 min 47 sec

Schuif je bij ons aan vandaag? Aan tafel Sophie en haar hulphond Pip. Een openhartig verhaal over de hobbelige weg naar anorexia herstel. We hebben het over échte openheid over psychische klachten, eetstoornissen en natuurlijk anorexia hulphond Pip! Een imperfecte aflevering, die mooi past bij het imperfecte leven. Klik hier om naar het YouTube kanaal van Abbey Sharp te gaan.

Oct 8

1 hr 6 min

In deze aflevering vertel ik je hoe een ochtendroutine je kan helpen jezelf op de eerste plaats te zetten en beter voor jezelf te zorgen. Ik vertel over mijn reis van altijd gestrest en gehaast in de ochtend, naar elke dag starten met minimaal één uur voor mijzelf. Meer informatie over Breaking the Habit vind je hier. Het boek 'Miracle Morning' koop je hier of via jouw lokale boekwinkel.

Oct 2

22 min 54 sec

In deze aflevering deel ik het thema wat mij op dit moment bezig houdt: het écht doorleven en voelen van gevoelens en emoties. In deze aflevering vertel ik over de 5B's, je gevoelens toelaten en accepteren en emotie surfen. 

Sep 29

11 min 24 sec

We blijven nog even in het 'kinderthema' hangen ;) Want hoewel ik zelf geen kinderwens heb, zijn er heel veel vrouwen die dat wél hebben. Zo heeft ook Patricia een kinderwens, welke helaas onvervuld is gebleven. In deze aflevering vertelt zij haar verhaal. Patricia heeft een gedichtenbundel geschreven om haar emoties te verwerken. Deze heet 'licht na het donker' en is te bestellen bij o.a. Bol.com.

Sep 22

19 min 37 sec

Afgelopen week deelde ik in mijn story dat ik geen kinderen wil. Daarop kwamen veel (positieve) reacties. In deze aflevering deel ik met je waarom ik bewust geen moeder wil worden. Tegenwoordig is het helemaal niet gek om geen kinderen te willen / krijgen. Toch heerst daar een taboe op. Vaak onbegrip van familie of vrienden. Daarom des te belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Sep 18

16 min 23 sec

Afgelopen zaterdag hebben wij onze babyhond opgehaald. Sindsdien slapeloze nachten, verdriet en tranen en wanhoop. Maak ook ontzettend genieten en zoveel liefde. Hoe positieve psychologie je door zo'n pittige periode met een nieuwe baby(hond) kan helpen? Dat deel ik met je in deze aflevering.

Sep 15

11 min 31 sec

In deze aflevering geef ik antwoord op al jouw vragen. O.a. over mijn koopverslaving en mijn Vizsla babyhond die a.s. zaterdag komt (YAY!). Maar ook deel ik mijn mindset over mijn lichaamsbeeld en afvallen, hoe om te gaan met iemand die jouw diagnose(s) onzin vindt en deel ik mijn allergrootste angsten. Reden genoeg om deze aflevering te luisteren dus ;)

Sep 9

30 min 6 sec

I'M BACK! Afgelopen maand gingen de deuren van mijn 1:1 coachingstrajecten dicht i.v.m. het starten bij mijn nieuwe grote-mensen-baan. Aankomende week openen de deuren zich weer. Het leek me leuk om terug te komen met twaalf vragen die je helpen te focussen op het positieve in je leven. Schrijf ze op en beantwoord ze óf beantwoord ze voor jezelf tijdens het luisteren. Wil jij nóg meer positiviteit creëren in je leven? Download de masterclass Positieve Psychologie dan hier. Aanmelden voor de Mental Health Check In? Stuur een mail naar info@elineverbeek.nl voor meer info.

Sep 1

19 min 15 sec

In deze aflevering is Lies (@licht_coaching) te gast. Lies is een zelfliefdecoach en legt in deze aflevering uit wat zelfliefde is en welke kleine stap jij vandaag kan gaan zetten om meer van jezelf te houden. Het boek "je kunt je leven helen" van Louise Hay vind je hier.

Aug 25

39 min

Joyce weet sinds een paar jaar dat ze ADHD heeft. Omdat ze nooit een officiële diagnose heeft gehad, vind ze het soms lastig om hier over te praten omdat ze bang is wat andere mensen dan over haar denken. In deze aflevering doet ze voor het eerst haar verhaal. Joyce van Essen (@joycecelinenl) is succesvol onderneemster. Zij is sinds een aantal jaar business coach. Ze helpt vrouwen die marketing en sales spannend vinden. Ze heeft haar ADHD leren omarmen doormiddel van zelfcompassie. Je hoort in deze aflevering hoe ze dat heeft gedaan.

Aug 18

30 min 34 sec

In deze aflevering is Myrthe (@good.mourning.nl) te gast. Zij vertelt over haar burn-out en over het verliezen van haar vader. Het doel van deze aflevering is om het taboe op rouw en de dood te doorbreken, door dit soms wel beladen onderwerp bespreekbaar te maken. 

Aug 11

48 min 27 sec

In deze aflevering ga ik met Linda van @RAARsociaal in gesprek over masturberen. Want, waarom zit er eigenlijk zo'n taboe op dat onderwerp? Waarom wordt er onderling zo weinig over gesproken? Ondanks dat we het heel spannend vonden (en misschien ook júist wel omdat we het allebei spannend vonden), vonden wij beiden dat dit een thema is waar vaker open over gesproken mag worden. In deze aflevering geven wij samen het goede voorbeeld. Masturberen kan namelijk heel mindful zijn: een manier om uit je hoofd te komen (haha pun intended) en te ontspannen. In deze aflevering delen wij onze eigen ontdekkingsreis en delen we uit eigen ervaring tips om dit spannende avontuur met jezelf vorm te geven. Het boek waar Linda over vertelt heeft 'Kom je ook' van Lotte Lust. 

Aug 8

31 min 28 sec

In deze aflevering vertelt transman Ryan Rijnen hoe het voelt om in het verkeerde lichaam geboren te zijn. Jarenlang was er geen ruimte om zichzelf te zijn en daardoor ontwikkelde hij een dissociatieve stoornis. Inmiddels heeft hij na een lange reis een lichaam wat bij hem past. In deze aflevering vertelt hij zijn verhaalt en geeft hij tips voor mensen in een soortgelijke situatie.

Aug 4

50 min 21 sec

Jairzinho (@jnanu1992) was 17 jaar toen hij op de een op andere dag "zeehondengeluiden" maakte. Na een lange medische zoektocht, bleek hij een conversiestoornis te hebben. Bij een conversiestoornis gaat er iets mis met de signalen van de hersenen naar delen van het lichaam. Dat resulteerde erin dat hij op een gegeven moment niet meer kon lopen en in een rolstoel belandde, maar ook dat hij 1,5 jaar niet heeft kunnen praten. In deze aflevering deelt hij open en eerlijk zijn verhaal.

Jul 28

34 min 56 sec

TW: Ik vertel in deze aflevering over mijn poging tot zelfmoord. In deze aflevering vertel ik je mijn reis van niet meer willen leven, naar er elke dag iets moois van maken.Ik vertel je hoe ik mijzelf uit de slachtofferrol heb getrokken en sindsdien elke dag de verantwoording neem voor mijn eigen geluk. -- HOERA! Mijn podcast bestaat 1 jaar. Dat moet uiteraard gevierd worden dus tot 25 juli krijg je 25% korting op de masterclass Positieve Psychologie, Breaking the Habit en een 1:1 coachingstraject. Ga naar elineverbeek.nl en gebruik kortingscode SUMMERSALE tijdens het afrekenen.

Jul 22

24 min 29 sec

In deze aflevering doet Romana (@pizza.romaana) haar verhaal. Ze vertelt over haar weg van diagnose naar herstel. Ze deelt hoe het haar (veer)krachtiger heeft gemaakt en deelt tips waar ze nu nog de vruchten van plukt. Boekentips: - Mag ik even mijn aandacht (Inger Strietman) - The PMA Effect (John Joseph)

Jul 20

34 min 5 sec

In deze aflevering vertelt Thies van Zadelhoff (@thiescipline) hoe hij een burn-out, PTSS, overgewicht en twee depressies overwon. Een aflevering bomvol waardevolle tips om op een positieve manier met je mindset aan de slag te gaan.

Jul 14

39 min 46 sec

In deze aflevering deel ik met je waarom loslaten en dingen accepteren zo belangrijk is. Ik deel tips met je hoe je hier zelfstandig mee aan de slag kan gaan.

Jul 10

11 min 21 sec

Emma Poot (@outofmyshell_emma) was 33 jaar toen ze de diagnose autisme kreeg. Ze deelt in deze aflevering haar lange reis. Wat aanvankelijk leek op een behoefte aan controle, smetvrees en OCD, bleek later autisme te zijn. Ze schreef hierover onlangs een boek genaamd 'meer dan ik denk' wat o.a. te koop is bij Bol.com en Boekscout.

Jul 7

1 hr 9 min

In deze aflevering vertelt Lieke van Norel (@mymentalprocess_) hoe het is om te leven met een paniek- en angststoornis. Ze deelt daarnaast hoe je een naaste kan helpen als hij of zij kampt met een paniek- of angststoornis. Verder deelt ze onwijs waardevolle tips en vertelt ze hoe zij haar paniek en angsten onder controle heeft gekregen. 

Jun 30

23 min 24 sec

In deze aflevering leg ik uit hoe je jouw relatie met lichaamsbeweging en sporten kunt herstellen.  Masterclass downloaden? Dat kan via deze link: https://www.elineverbeek.nl/masterclasspositievepsychologie

Jun 20

18 min 56 sec

De harde lockdown is eindelijk voorbij. Dat betekent dat er weer veel meer kan en mag, maar ook dat je weer veel meer prikkels krijgt en meer sociale ‘verplichtingen’. In deze aflevering geef ik je een tip om het positieve van de lockdown vast te houden, nu het ‘normale’ leven langzaamaan weer opstart.

Jun 10

12 min 40 sec

JAAAAA! :D Ik heb een nieuwe baan! In deze aflevering deel ik mijn blijdschap, laat ik je weten wat ik met de 1:1 coaching ga doen de komende periode én deel ik tips om zelf de slingers op te hangen in je leven. Want, het leven is een feestje!

Jun 5

13 min 8 sec

In deze aflevering deel ik vijf vragen die jou helpen voelen dat je precies bent waar je moet zijn. Hier vind je de IG-post met de vijf vragen: https://www.instagram.com/p/CRRq0AptTzd/?utm_source=ig_web_copy_link Hier vind je meer info over de masterclass Positieve Psychologie: https://www.elineverbeek.nl/masterclasspositievepsychologie

May 26

8 min 16 sec

Begin april besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Maar wat ik niet wist, is dat solliciteren een achtbaan van emoties is. Zoveel gesprekken, zoveel verschillende bedrijven. Je professioneel, kwetsbaar, geïnteresseerd en enthousiast opstellen. In deze aflevering deel ik hoe de afgelopen twee maanden zijn verlopen en geef ik tips om positief te blijven tijdens een sollicitatietraject. Download de masterclass positieve psychologie via deze link: https://www.elineverbeek.nl/masterclasspositievepsychologie

May 23

21 min 33 sec

In deze aflevering vertelt Tanisha Töning hoe het is om op te groeien met een depressieve moeder. Aan het einde van de aflevering deelt zij waardevolle tips voor mensen die op dit moment in haar schoenen staan.

May 15

21 min 29 sec

In deze aflevering gaan Sanne, Melvin, David en ik in gesprek over de onderwerpen welke via Instagram zijn ingediend afgelopen week. We gaan het o.a. hebben over keuzes maken, omgaan met de mening van anderen, het hebben van een perfect uiterlijk en snaaibuien. Een toffe aflevering waarin veel verschillende vragen en thema's aan bod komen, waarin ruimte is voor het mannelijke perspectief en waarin veel gelachen wordt ;) 

May 12

33 min 47 sec

In deze aflevering vertelt Shannon Blezer (@mijneetstoornisenik) over haar eetstoornis anorexia en de weg naar herstel. 

May 8

27 min 25 sec

In deze aflevering vertel ik mijn eigen ervaringen over het samenleven met een partner met psychische klachten en deel ik tips hoe met deze situatie om te gaan.

May 5

13 min 28 sec

In deze aflevering vertelt Lynn Quanjel (@whoisthatblonde) hoe het is om als jonge vrouw een stoma te hebben én een succesvolle business te runnen. Haar mindset is ontzettend positief en bewonderingswaardig. Een aflevering met fijne tips om je lichaam en chronische ziekte te accepteren.

May 1

31 min 56 sec

In deze aflevering een update over wat er de afgelopen paar weken in mijn leven heeft gespeeld: de eerste signalen van overspannenheid, aanhoudende hoofdpijn en migraine aanvallen en mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Daarnaast tips over onvoorwaardelijk voor jezelf kiezen en jezelf op de eerste plaats zetten. 

Apr 29

20 min 57 sec

In deze aflevering leg ik uit wat toxic positivity is. Positiviteit is niet slecht, maar geforceerde positiviteit wel. Hoe herken je toxic positivity en wat kan je doen om dat te veranderen? Je weet het na het luisteren van deze aflevering. Dit is de IG-post van Jessi Jean waar ik het in deze aflevering over heb: https://www.instagram.com/p/CMgGDRCpJ3O/?igshid=ta4c05yih3kr 

Apr 14

18 min 14 sec

In deze aflevering vertel ik open en eerlijk hoe mijn huisarts mij vorige week confronteerde met signalen van overspannenheid. Daar was ik natuurlijk helemaal niet blij mee, aangezien ik niet zit te wachten op burn-out twee ;) Ik leg uit waar je overspannenheid aan kan herkennen, wat het verschil is tussen overspannenheid en een burn-out en geef tips om even op de rem te trappen als je lichaam aangeeft dat het even mooi is geweest.

Apr 10

20 min 29 sec

Je hoort mij al weken praten over Breaking the Habit en goede gewoontes. Maar wat heeft dat nou precies met positief denken te maken? In deze aflevering leg ik uit hoe je met goede gewoontes een positieve mindset kan creëeren.  Daarnaast nodig je ik van harte uit vanavond (31 maart 2021) om 19:00 aan te sluiten bij de interactieve webinar over Gewoontes & Gedrag. Kan jij er helaas niet bij zijn, of luister je deze aflevering later? Dan kun je via onderstaande link de replay van de webinar terugkijken. https://www.elineverbeek.nl/breaking-the-habit

Mar 31

13 min 56 sec

In deze aflevering ga ik in gesprek met Miranda van Hugten. Zij vertelt open en eerlijk hoe het is om op te groeien met een narcistische (stief)ouder.

Mar 27

48 min 44 sec

Wat zijn positieve affirmaties en hoe gebruik je ze? Ik leg het je graag uit in deze nieuwe aflevering.

Mar 24

13 min 4 sec

In deze aflevering geef ik je uitgebreid antwoord op de vraag welke mij het vaakst wordt gesteld: "hoe komt het dat jij altijd zo positief bent?"

Mar 20

14 min 31 sec

In deze aflevering leg ik uit waarom luisteren naar je negatieve gedachtes hetzelfde is als continue naar je meest gehaatte artiest of song luisteren. Ik geef je tips voor het creëren van een positievere playlist in je hoofd.

Mar 17

17 min 50 sec

In deze aflevering is Charlotte Sander (@samenverdwalen) te gast. Charlotte vertelt over haar vervelende periode op het MBO en hoe ze langzaam maar zeker zichzelf weer heeft terug gevonden.

Mar 13

20 min 23 sec

In deze aflevering leg ik uit wat habit swapping is en hoe je hiermee direct aan de slag kan gaan.

Mar 10

9 min 10 sec

In deze aflevering leg ik je uit wat habit stacking is en hoe je direct kan toepassen in je leven.

Mar 6

8 min 40 sec