De Geheimen van Ouderenmarketing

Bureauvijftig

De vijftigplusser van tegenwoordig heeft het druk, maakt belangrijke beslissingen en is financieel krachtig. Als ze al tijd hebben om thuis achter geraniums te zitten, zitten ze daar te Netflixen, te Facebooken, hun kinderen te appen of uit te puffen van het mantelzorgen. Voor veel bedrijven liggen er bij deze doelgroep kansen.

In deze podcastreeks gaat Jeroen Westermann in gesprek met experts in ouderenmarketing: Arjan in ’t Veld en Floris Venneman over uiteenlopende onderwerpen. Ze nemen je mee in de wereld van ouderenmarketing.

All Episodes

Segmentatie is een van de sleutels tot effectieve marketingcommunicatie. Bedrijven die zich richten op ouderen segmenteren vaak op leeftijd; bijvoorbeeld op 50-plus of 65-plus. Maar is dit wel effectief? Of zijn er andere, veel betere manieren om te segmenteren? Dit en meer bespreken Arjan en Jeroen in deze podcastaflevering!

Dec 2020

22 min 37 sec

Gemiddeld krijgen we in Nederland op ons 53e een kleinkind. Voor deze generatie is de verbinding met hun kleinkinderen van groot belang. Dit maakt grootouders ook een interessante doelgroep. Beluister nu alle tips en adviezen van Floris en Jeroen voor succesvolle opa- en oma-marketing!

Nov 2020

19 min 2 sec

Alles wat vroeger zo normaal was, kan niet niet meer of moet anders. Er is al veel gezegd over de negatieve gevolgen van corona. In deze aflevering stellen Arjan en Jeroen zichzelf de vraag of er ook positieve gevolgen zijn aan de pandemie. En hoe bedrijven zichzelf kunnen onderscheiden in deze onzekere tijden door zich juist te richten op veerkrachtige vijftigplussers.

Oct 2020

23 min 52 sec

In deze aflevering gaat Jeroen in gesprek met Arjan over het beleid ‘Langer Zelfstandig Thuis’. Het verzorgingshuis van vroeger bestaat niet meer. Mede daarom wordt ouderen gevraagd om langer, zelfstandig thuis te blijven wonen. Dit zorgt voor concurrentie in de woon- en zorgmarkt. Wat is de impact hiervan? En hoe willen ouderen zelf eigenlijk wonen?

Oct 2020

26 min 52 sec

In de eerste podcast gaan Jeroen en Floris in gesprek over hoe ouderen omgaan met (nieuwe) media, technologie en communicatiemiddelen. Zijn de vijftigplussers van tegenwoordig helemaal gewend aan het gebruik van technologie of zelfs tech-savvy? Waar liggen hun behoeften? En wanneer gebruiken zij bepaalde media wel, en wanneer niet?

Sep 2020

24 min 31 sec