NCE Podcast

Nederlandse vereniging van Cinema-Editors

Dé podcast over film- en tv-montage.

Filmeditor Michiel Boesveldt gaat in gesprek met collega-filmeditors over hun vak en bespreekt hun recente werk.

NCE Podcast Promo
Trailer 1 min

All Episodes

In deze aflevering vertelt editor Augustine Huijsser over haar werk aan Anne+, een tweedelige serie en een speelfilm. Hoe een studentenproject uitgroeit tot een hit, en hoe een serie en een film toch zo erg van elkaar kunnen verschillen dat de formule niet zomaar kopieerbaar is. Collega Michiel Boesveldt gaat met haar in gesprek en bespreekt hoe zij samen met de regisseur zich worstelde door een lange versie tot ze langzaam maar zeker bij de kern van het verhaal kwamen. Anne + de serie (seizoen 1 & 2) stream je nu via NPO+ en Netflix. De speelfilm is nu helaas niet meer in de bioscoop te zien maar wel vanaf voorjaar 2022 op Netflix. Bekijk hier de trailer van ANNE+ Reacties op deze podcast kunnen naar podcast@cinemaeditors.nl Met dank aan: Augustine Huijser, Valerie Bisscheroux, Millstreet Films Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors --- Reacties: podcast@cinemaeditors.nl Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2021, voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Dec 7

58 min 5 sec

Filmeditor Michiel Boesveldt, NCE gaat in deze aflevering in gesprek met collega Saskia Kievits, NCE over de door haar gemonteerde documentaire 'The Taste of Desire'. Een essayistische film over verlangen met de Oester als uitgangspunt. Ze praten over hoe ingewikkeld het montageproces is van een film die van zichzelf nog geen structuur heeft en hoe je een na meerdere films een een regisseur echt goed leert kennen en op elkaar kan vertrouwen. The Taste of Desire is te zien vanaf 27 oktober 2021 in de bioscoop. Met dank aan: Saskia Kievits, Willemiek Kluijfhout en Halal Docs Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors --- Reacties: podcast@cinemaeditors.nl Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2021, voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Oct 29

49 min 18 sec

Filmeditor Manuel Rombley, NCE vertelt in deze laatste aflevering van het seizoen over de montage van de film ‘de Veroordeling’. Een speelfilm over journalist Bas Haan rond zijn onderzoek naar de Deventer Moordzaak. Manuel vertelt over hoe hij de hoge informatie stroom goed wist te doseren door het drama steeds ondergeschikt te maken aan de vertelling, en hoe crosscutting vaak de oplossing bleek om het gevoel binnen afzonderlijke scenes te versterken. De Veroordeling werd (na de opname van de Podcast) genomineerd voor maar liefst 11 gouden kalveren en won uiteindelijk 4 stuks, voor beste acteur (Fedja van Huêt), beste bijrol (Yorick van Wageningen), beste scenario (Bert Bouma & Sander Burger), en beste film (Joram Willink & Piet-Harm Sterk). Bekijk de trailer hier, de film draait op dit moment (oktober 2021) nog in de bioscopen. Met dank aan: Manuel Rombley, Sander Burger, Joram Willink --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt, NCE Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2021, gemaakt voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Oct 2

1 hr

Filmeditor Patrick Schonewille, NCE vertelt over de montage van de documentaire ‘Shadow Game’. Een documentaire waarin meerdere tienerjongens, die hun land zijn ontvlucht, letterlijk op de voet gevolgd worden op hun reis naar Europa. Patrick vertelt over de ingewikkelde structuur van de film, het loslaten van gefixeerde ideeën over hoe de vertelling opgebouwd moet zijn, en hoe sommige scenes zo universeel zijn dat ze bepalend kunnen zijn voor alles wat je daarna nog verteld. Bekijk de trailer hier, via shadowgame.eu of kijk de hele film via Picl.nl (beschikbaar tot 11 okt 2021) Voor geregistreerde jury leden van de DAFF is de film ook te zien bij het NFF viewingsplatform. In november 2021 is de documentaire te zien bij KRO-NCRV. Met dank aan: Patrick Schonewille, Eefje Blankevoort en Els van Driel. --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt, NCE Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2021, gemaakt voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Jul 23

1 hr

Filmeditor Joost van de Wetering, NCE vertelt over de nieuwe NPO serie ‘Thuisfront’, inmiddels alweer de 3e serie die hij met regisseur Tim Oliehoek monteerde. Over hoe een langdurige samenwerking kan leiden tot het maken van een ideale 0 versie, en hoe muziek & sound-design in een zeer vroeg stadium ook juist een goede rol kunnen spelen in het bepalen van een montage ritme. Editor Michiel Boesveldt, NCE wil alles van Joost weten in deze 6e aflevering van de NCE podcast. Bekijk de trailer hier of kijk de hele serie hier Met dank aan: Joost van de Wetering, Tim Oliehoek en BNNVARA. --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt, NCE Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2021, gemaakt voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

May 14

59 min

Filmeditor Elsbeth Kasteel, NCE vertelt in deze aflevering over de montage van de zesdelige serie ‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ onder regie van Johan Timmers. Collega Michiel Boesveldt, NCE vraagt haar hoe ze te werk ging en wat te doen als blijkt dat er nog bijgedraaid moet worden, en hoe goed het kan werken door scenes met tegenovergestelde emoties hard op elkaar te snijden. Bekijk de trailer hier of kijk de hele serie hier. Met dank aan: Elsbeth Kasteel, Johan Timmers en Pupkin. --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2021, gemaakt voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors. —

Apr 16

1 hr 1 min

Filmeditor Fatih Tura bespreekt met zijn collega Michiel Boesveldt, NCE de film Yab Yum. Een documentaire van Anna van ’t Hek, over ’s werelds meest iconische bordeel. Van de gloriedagen tot de ondergang. Fatih vertelt hoe hij structuur bracht in de film en daarbij ook sterk meedacht over wat er nog nodig was om het verhaal compleet te maken, en hoe je omgaat met verhalen die eigenlijk te gevoelig zijn om naar buiten te brengen. Bekijk de trailer van Yab Yum of kijk hier via Picl de volledige film (beschikbaar tot 25 juni 2021) of hier via vitamine Cineville. Uitzending op 19 april 2021 om 20.25uur op NPO2 (verkorte versie), daarna te zien via NPO Start (volledige versie). Met dank aan Fatih Tura, Anna van ’t Hek en Halal Docs. --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden ©️ Michiel Boesveldt 2021, gemaakt voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Mar 12

1 hr

Filmeditor Paul de Heer, NCE bespreekt met zijn collega Michiel Boesveldt, NCE de film Prison for Profit. Een documentaire van Femke en Ilse van Velzen, over de grimmige realiteit in een geprivatiseerde Zuid-Afrikaanse gevangenis. Paul vertelt hoe hij ruim 180 uur materiaal structureerde tot een film van 80 minuten, en hoe je in fases tot de kern van je film komt. Bekijk de trailer van Prison for Profit of kijk hier de volledige film (beschikbaar tot 15 februari 2021) Met dank aan Paul de Heer, Femke van Velzen, Ilse van Velzen en IF Productions. --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2020, gemaakt voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Jan 1

59 min 22 sec

Filmeditor Peter Alderliesten, NCE vertelt over zijn werk aan de serie ‘Vliegende ‘Hollanders, in een gesprek met zijn collega Michiel Boesveldt, NCE. Een dramaserie over de strijd tussen twee luchtvaartpioniers Anthony Fokker, en Albert Plesman. Michiel en Peter praten o.a. over hoe je monteert met lege shots waar nog heel veel visual effects aan moeten worden toegevoegd, wat de invloed is van vroege samenwerking met een componist tijdens de montage en waarom je een editor ook altijd zou moeten betrekken tijdens de verdere postproductie. Bekijk de trailer van Vliegende Hollanders of kijk de hele serie via NPO Plus. Met dank aan Peter Alderliesten, Joram Lürsen en Topkapi. --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt 2020, gemaakt voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Dec 2020

1 hr

Filmeditor Wouter Jansen, NCE vertelt in deze eerste aflevering over zijn werk aan de speelfilm De Vogelwachter, in een gesprek met zijn collega Michiel Boesveldt, NCE. De Vogelwachter is een bijzondere film van Threes Anna, met een op het lijf geschreven hoofdrol van Freek de Jonge. Michiel en Wouter praten o.a. over hoe ingewikkeld het is om een film te monteren waarin nauwelijks dialoog voorkomt en over hoe je na meerdere films een diepe vertrouwensband opbouwt met een regisseur.  De Vogelwachter is vanaf 19 november 2020 te zien in de bioscoop. Bekijk de trailer van De Vogelwachter Met dank aan Wouter Jansen, Threes Anna en KeyFilm. --- Volg de NCE via www.cinemaeditors.nl en onze socials: Instagram: @nlcinemaeditors Twitter: @NLCinemaEditors Facebook: facebook.com/NLcinemaeditors Reacties: podcast@cinemaeditors.nl --- Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. ©️ Michiel Boesveldt / NCE 2020

Nov 2020

59 min 39 sec

Promo voor de NCE Podcast: Dé podcast over film- en tv-montage. Filmeditor Michiel Boesveldt gaat in deze 8-delige serie in gesprek met collega-filmeditors over hun vak en bespreekt hun recente werk. --- Reacties: podcast@cinemaeditors.nl Presentatie & productie: Michiel Boesveldt Artwork: Wouter Jansen Alle rechten voorbehouden. © Michiel Boesveldt 2020, voor de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors.

Oct 2020

1 min