Fingo podcast

Fingo - Suomalaiset kehitysjärjestöt

Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.

Podcasteissamme tarjoamme keskustelua ajankohtaisista, yhteiskunnallisista aiheista, joiden parissa kehitysjärjestöt tekevät töitä.

All Episodes

Tyhmiä kysymyksiä maailmasta -podcastin kahdeksas jakso pureutuu tautien maailmaan. Ylilääkäri Hanna Nohynek THL:sta kertoo, mikä on maailman pahin tauti, ja miten seuraavaa ihmiskuntaa uhkaavaa pandemiaa voidaan ennaltaehkäistä. Jakson on tuottanut Sanna Ra.

Dec 1

11 min 32 sec

Tyhmiä kysymyksiä maailmasta -podcastin seitsemännessä jaksossa ruoditaan ilmastopakolaisuutta. Siirtolaisuustutkija Jaana Palander kertoo, kuinka paljon ihmisiä on globaalisti liikkeellä ja miksi ilmastopakolaisen määritelmä on vaikea. Jakson on tuottanut Sanna Ra.

Nov 2

13 min 59 sec

Tyhmiä kysymyksiä maailmasta -podcastin kuudennessa jaksossa Janne Ronkainen SASK:sta ja Suvi Virkkunen ulkoministeriöstä keskustelevat järjestöjen hallintokuluista. Miksi kuvitellaan, että joka ikinen lahjoituseuro menee sellaisenaan kohdemaahan? Mistä hallintokulut koostuvat? Entä millaisia neuvoja keskustelijat antaisivat afrikkalaisesta orpokodista haaveilevalle? Jakson on tuottanut Sanna Ra.

Sep 13

15 min 43 sec

Tyhmiä kysymyksiä maailmasta -podcastin viidennessä jaksossa globaalin kehitystutkimuksen yliopistotutkija Eija Ranta Helsingin yliopistosta kertoo mitä kehitysapu tarkoittaa ja miten se eroaa kehitysyhteistyöstä. Jakson on tuottanut Sanna Ra.

Jun 28

14 min 50 sec

Tyhmiä kysymyksiä maailmasta -podcastin neljännessä jaksossa Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola valottaa sunnien ja shiiojen kiistan historiallista taustaa ja kertoo miten jännitteet heijastuvat myös Suomeen.

May 24

15 min 31 sec

Onko Suomi luokkayhteiskunta? Kysymykseen vastaa sosiologian professori Harri Melin Tampereen yliopistosta. Hän kertoo myös miten luokkayhteiskunta on muuttunut viimeisen 50 vuoden aikana ja mitä koronapandemia on paljastanut luokkaeroista. Jakson on toimittanut Sanna Ra.

Apr 7

14 min 21 sec

Onko Suomen ilmastoteoilla mitään väliä? Kysymykseen vastaavat energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttonen sekä suojeluasiantuntija Liisa Toopakka, Suomen luonnonsuojeluliitosta. Jakson on toimittanut Sanna Ra.

Mar 19

15 min 29 sec

Fingon Tyhmiä kysymyksiä maailmasta podcastin ensimmäisessä jaksossa kysytään: Ovatko kaikki afrikkalaiset köyhiä? Vastaamassa toimittajat Wali Hashi ja Liselott Lindström. Jakson on toimittanut Sanna Ra.

Feb 10

14 min 53 sec

Kestävän talouden podcast-sarjan neljännen jakson aiheena on maatalous ja ruokaturva koronan jälkeisessä maailmassa. Aiheesta keskustelevat tutkija Kaisa Karttunen e2 Tutkimuksesta ja kestävän toimeentulon ja yritysyhteistyön asiantuntija Jenna Kettunen Solidaarisuus-järjestöstä. Jakson on toimittanut Sanna Ra. Kestävä talous -podcast-sarjaa on tuotettu Euroopan Unionin tuella. Sarjan sisällöstä vastaa Fingo, eikä se välttämättä heijasta Euroopan Unionin kantoja.

Aug 2020

27 min 22 sec

Kestävän talouden podcast-sarjan kolmannen jakson aiheena on kestävä kulutus nuorten näkökulmasta. Keskustelemassa ovat Olga Oinas-Panuma, Pinja Perholehto ja Aatu Puisto. Ohjelman on toimittanut Sanna Ra. Kestävä talous -podcast-sarjaa on tuotettu Euroopan Unionin tuella. Sarjan sisällöstä vastaa Fingo, eikä se välttämättä heijasta Euroopan Unionin kantoja.

Jul 2020

21 min 57 sec

Kestävän talouden podcast-sarjan toisessa jaksossa keskustellaan terveydenhuollon kestävyydestä koronan jälkeisessä maailmassa kehittyvissä maissa. Vieraana on 10 vuotta eri maissa työskennellyt avustustyöntekijä Hanna Kaskinen Lääkärit ilman rajoja -järjestöstä. Ohjelman on toimittanut Sanna Ra. Kestävä talous -podcast-sarjaa on tuotettu Euroopan unionin tuella. Sarjan sisällöstä vastaa Fingo, eikä se välttämättä heijasta Euroopan unionin kantoja.

Jun 2020

17 min 42 sec

Fingon uudessa kestävän talouden podcast-sarjassa keskustellaan miltä näyttää koronan jälkeinen maailma kehittyvissä maissa. Avausjakson vieraana on pitkän linjan kehitysyhteistyö-asiantuntija, taloustieteen tohtori Ritva Reinikka. Sarjan on toimittanut Sanna Ra. Kestävä talous -podcast-sarjaa on tuotettu Euroopan Unionin tuella. Sarjan sisällöstä vastaa Fingo, eikä se välttämättä heijasta Euroopan Unionin kantoja.

Jun 2020

30 min 30 sec

Ensi vuonna on tarkoitus laatia Suomen historian ensimmäinen Afrikka-strategia. Millainen sen pitäisi olla? Aiheesta keskustelemassa CMI:n Saharan eteläpuolisen Afrikan päällikkö Tiina Kukkamaa-Bah, Hanken Svenska Handelshögskolanissa Tansanian yritysvastuusta väitöskirjaa tekevä tutkija Eva Nilsson ja Niina Tenhio, Fingon kehityspoliittinen asiantuntija. Ohjelman on tuottanut Sanna Ra.

Nov 2019

38 min 52 sec

Onko media nykyisen talousparadigman säilyttäjä vai voiko journalismi myös haastaa ja uudistaa talousjärjestelmää? Kuuluisiko ilmastonmuutos sanomalehden taloussivuille? Entä miten talouskehitys heijastuu ihmisten hyvinvointiin? Keskustelemassa Elli Harju, Iltalehden ja Hyvän sään aikana -median toimittaja sekä Elina Mikola, Fingon kestävän talouden asiantuntija. Jakson on toimittanut Sanna Ra.

Oct 2019

25 min 20 sec

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui Fingon haastattelussa muun muassa Suomen kehitysyhteistyön painopisteistä, EU-puheenjohtajuuskauden mahdollisuuksista, mutta myös siitä millaista on olla toisen polven kansanedustaja ja kolmen lapsen isä. Haastattelija ja ohjelman tuottaja: Sanna Ra.

Sep 2019

33 min 55 sec

Kestävä kehitys ja Agenda 2030 ovat nousseet uuden hallitusohjelman keskiöön. Mitä se tarkoittaa ja miten pitkälti se on järjestöjen ansiota? Entä mitä jäi käteen YK:n HLPF-kokouksesta? Keskustelemassa Mikael Långström ulkoministeriön kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksiköstä, vaikuttamistyön vastaava Jenni Kauppila YK-liitosta sekä Fingon vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen. Ohjelman on tuottanut Sanna Ra.

Aug 2019

35 min 41 sec

Miten Suomen EU-puheenjohtajuuskausi näkyy järjestöissä ja julkishallinnossa? Ajankohtaista aihetta perkaavat Annika Lindblom ympäristöministeriöstä, Fingon kestävän kehityksen asiantuntija Jussi Kanner ja Fingon EU-puheenjohtajakausihankkeen projektipäällikö Anne Peltonen. Ohjelman juontaa ja on tuottanut Sanna Ra.

Jul 2019

30 min 25 sec

Mitä tarkoitetaan innovaatioilla kehitysyhteistyössä? Entä miten digitalisaatio liittyy innovaatioihin? Keskustelemassa kehityspolitiikan neuvonantaja Annika Launiala ulkoministeriöstä, digitaalisen kehityksen ja innovaatioiden erityisasiantuntija Mika Välitalo Plan International Suomesta ja Salla Kuuluvainen, joka toimii Fingossa innovaatiot ja kehitys -asiantuntijana. Ohjelman on tuottanut ja juontaa Sanna Ra.

Jun 2019

37 min 22 sec

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 20. kerran 25.–26.5.2019. Juhlavuoden teemana on ilmastonmuutos. Miten saadaan aikaan ilmaisfestivaali, jossa on 400 näytteilleasettajaa, kymmeniä keskusteluja, konsertteja, näyttelyitä ja ruokakojuja? Keskustelemassa ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski, viestintä- ja varainhankintapäällikkö Taija Lähdetie ja tuotantopäällikkö Laura Valoma. Ohjelman on tuottanut ja juontaa Sanna Ra.

May 2019

27 min 43 sec

Pahimmillaan yritystoiminta kehittyvissä maissa tuhoaa ympäristöä, rikkoo ihmisoikeuksia ja riistää työntekijöitä. Miten velvoitetaan yritykset toimimaan vastuullisesti ja miksi Suomessa ei vielä ole yritysvastuulakia? Keskustelemassa Pelastakaa Lapset järjestön vaikuttamistyön asiantuntija Tapio Laakso, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sekä Fingon kestävän talouden asiantuntija Senja Väätäinen- Chimpuku. Ohjelman on tuottanut ja juontaa Sanna Ra.

Apr 2019

24 min 18 sec

Tänään 7.3. starttaa käyntiin kehitysjärjestöjen yhteinen Nolo totuus -niminen kampanja, joka tähtää kehitysrahoituksen nostoon. Miksi kehitysyhteistyö on tärkeää ja mitä sillä saadaan aikaan? Keskustelemassa Jonas Biström (Fingo), Miina Puntila (Kirkon ulkomaanapu) ja Maiju Korpela (Suomen Somalia verkosto). Tuottaja ja juontaja Sanna Ra.

Mar 2019

35 min 1 sec

Miksi ilmastosta on yhtäkkiä tullut ykköspuheenaihe? Miltä puolueiden ilmastokannat näyttävät ennen vaaleja? Tekevätkö päättäjät riittävästi ja oikein? Entä mitä järjestöt tai yksittäinen ihminen voivat tehdä? Näistä ja muista päivänpolttavista aiheista ovat keskustelemassa Hanna Aho (Fingo), Elisa Hara (Plan International Suomi) ja Otto Bruun (Suomen luonnonsuojeluliitto). Ohjelman on tuottanut viestinnän asiantuntija Sanna Ra.

Feb 2019

32 min 43 sec