Tri-Times podcast

Erik en Jorèn Kroon

Een podcast over triathlon, training en verhalen van tri-atleten

All Episodes

De eerste helft van Twaalftwintig zit er op. Met Han praten we over de 6 hele triathlons die hij inmiddels volbracht heeft. De provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Drenthe en Flevoland zijn bezocht. Er volgen er nog 6 dit jaar. We blikken in deze aflevering terug op de momenten uit de tiathlons die inmiddels achter de rug zijn. De kou van januari, de pracht van Nederland en natuurlijk hoe het staat met donaties aan het goede doel.

Jul 8

1 hr 9 min

Met het 2e divisie team van AV Clytoneus Triathlon naar Limburg. Een en al gezelligheid, eten, praten en nog een beetje fietsen. Hoe is eenieder in triathlon terecht gekomen? En wie ging de Giro winnen? Een nieuwe podcast met Wilco, Nick, Chris and Jorèn in English for this one. You hear why in the podcast.

Jun 9

46 min 19 sec

Het ene weekend sta je op de schaats en het volgende weekend fiets je in korte broek, maar buitenzwemmers blijven er altijd. In deze aflevering updates en ijspraat met meerdere tips van Siem.

Feb 22

44 min 9 sec

Voor wie is het? Wat is het? Hoe werkt het? Alles over de geschiedenis van Tri-Times. Wie en wat vertellen we je in de podcast. Waar, wanneer en hoelaat staat in het schema van Tri-Times. Een 'krachtig' gesprek vol informatie over deze fraaie applicatie.

Dec 2020

32 min 28 sec

Koude nachten, mountain bike weer paraat en dan bedenken wat je aan doet. Hierover praten we in deze aflevering, we bellen ook nog even met Siem.

Nov 2020

30 min 54 sec

Voor de opname van deze aflevering mochten we bij OOK in Woerden een tafeltje gebruiken. Erg vriendelijk en OOK de koffie is er behoorlijk goed. We hebben John Blok te gast. John hadden we al een tijd op het oog om te vragen voor de podcast, gewoon omdat het een praatgrage en leuke vent is. Nu was er naast zijn triathlon verhaal nog iets leuks te vermelden over de allereerste Woerdman. Een hele triathlon die geheel volgens Corona richtlijnen door slechts een handvol atleten van AV Clytoneus zelf is bedacht en wordt volbracht op 12 september 2020. De details hoor je in deze podcast waar John uitgebreid aan het woord is ;-) #triathlon #grossglockner #didam #threelscycling #felt #challengealmere #frysman #gelreman #schema #siemappeldoorn #henkfidder

Aug 2020

1 hr 6 min

Inmiddels zitten er vier "etappes" van de "vakantieronde" op. We reizen met de #twaalftwintig volgcamper door Nederland, althans Anja en Thijn doen dat. Wij, Jorèn en Erik, verplaatsen ons op de racefiets. Daarover hoor je alles in deze podcast en zie je op Google maps de etappes. Zie alle activiteiten van het Tri-Times team op Komoot.

Jul 2020

24 min 35 sec

We reizen met de #twaalftwintig (volg)camper door Nederland, althans Anja en Thijn doen dat. Wij, Jorèn en Erik, verplaatsen ons op de racefiets. Twee etappes, 170 en 125 km, zitten er inmiddels op. Daarover hoor je alles in deze podcast en zie je op Google maps de etappes. Zie alle activiteiten van het Tri-Times team op Komoot.

Jul 2020

19 min 55 sec

Trainen zonder doel, zwemmen in open water, voor de eerste keer in 36 jaar géén Triathlon Woerden en bijpraten met Han Poppema over TwaalfTwintig.

May 2020

33 min 30 sec

Het is te lang geleden, het is een rare tijd, we praten je bij over wat er thuis bij 'Tri-Times' aan training wordt gedaan. Erik introduceert een work-out voor op de indoor trainer (die je nu prima outdoor kan doen). Jorèn vertelt wat over core training en we staan kort stil bij TwaalfTwintig. Kort en bondig dus dit keer, veel plezier met luisteren.

Apr 2020

31 min 5 sec

Voor de opname van deze podcast zijn we de deur uit gegaan. Dit keer zijn we te gast bij Threels Cycling in Woerden Johan Threels verteld over de winkel, fietsen, fietsmeting en TwaalfTwintig. En natuurlijk bespreken we triathlon #02 in Zuid-Holland met Han, die hij  op 2 februari 2020 heeft gedaan. Luister en hoor wat Threels Cycling je te bieden heeft en hoe het Han verging tijdens de hele triathlon door de provincie Zuid-Holland. Lees ook de blog op www.twaalftwintig.nl

Feb 2020

49 min

Groningen is bekend terrein voor Han en daarom was de keuze voor de eerste provincie snel gemaakt. Han verteld over de voorbereiding, het kiezen van de routes, vrienden en de beleving van de hele dag. Erik en Jorèn waren er op 2 januari uiteraard bij en delen hun belevenissen. Bij Groningen Atletiek was de eerste finish met de Racerunners gepland, ze stonden te popelen om met han een ere ronde te maken. Luister en beleef hoe het is om in januari een hele triathlon te doen in Hollandse omstandigheden en hoor waar triathlon #02 plaats zal vinden. Lees ook de blog op www.twaalftwintig.nl

Jan 2020

52 min 47 sec

In 2015 deed hij mee aan de Swissman en in 2019 volbracht hij de ICON xTri in Italië. Hij had zich ingeschreven voor de Norseman van 2020 , maar werd helaas voor weer uitgeloot. Nu is het tijd voor plan B. Han Poppema gaat 12 triathlons doen in één jaar. 12 Hele triathlons in 12 maanden in 12 provincies, in 2020. "Door de triathlons in 12 verschillende provincies te doen hoop ik de triathlon sport meer aandacht te geven. Hoe prachtig zou het zijn als elke provincie zijn eigen hele triathlon heeft.” Goede doel "Tijdens de ICON in Italië moest ik op een papiertje schrijven wat mijn ergste nachtmerrie zou zijn. Voor ik het wist stond er op mijn papiertje: Unable to sport. Dit papiertje kon je dan bij de finish in een vuurkorf gooien, maar ik heb het papiertje bewaard. Daarna was het voor mij snel duidelijk, ik ga in 2020 zoveel mogelijk geld ophalen voor de Stichting het Gehandicapte kind." Zoals het plan er nu uitziet zal de eerste triathlon in Groningen gedaan worden. Natuurlijk is er ook weer een tip van Siem! Kijk op twaalftwintig.nl voor meer info.

Dec 2019

52 min 46 sec

Siem is voor Woerdenaren geen onbekende en heeft een palmares waar je versteld van zal staan. Hij heeft als triatleet in zijn actieve periode maarliefst meer dan 60 podiumplekken behaald. We hebben het o.a. met hem over de elfstedentochten die hij 3 keer heeft gedaan, de ironman Hawaii 1992, cranklengte en zijn rol als trainer en motivator bij AV Clytoneus in Woerden. Gedurende het gesprek komt ook het ontstaan van de NTB en AV Clytoneus ter sprake en vertelt Siem over de ligsturen die hij toentertijd zelf maakte. Wij hebben genoten van het prachtige verhaal van een man met hart voor de triathlon sport. We delen hem weer graag met jullie, veel luister plezier.

Oct 2019

58 min 42 sec

In de vorige podcast maakte je kennis met Corinna. In deze aflevering vertelt ze meer over de titel Triple Dutch en de laatste van de drie hele triathlons die ze heeft volbracht. Kijk voor de shownotes op podcast.tri-times.nl.

Sep 2019

43 min 28 sec

Corinna is één van de 6 dames die dit jaar de Triple Dutch hebben volbracht. Luister haar mooie verhaal over het besluit voor de triple te gaan, de voorbereiding en hoe ze het heeft ervaren in deel 1 van het gesprek dat we met haar hadden.

Sep 2019

54 min 58 sec

Met het verhaal achter Tri-Times. Triathlon activiteit van de twee heren, Het 'The Ride avontuur' van Jorèn en welke gasten ze graag willen uitnodigen. Ook hoor je waarom er altijd theezakjes bij hun schoenen liggen.

Sep 2019

33 min 57 sec