Nerd Culture - A Gamekings Podcast

Blammo Media

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en http://Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentatoren Jelle en Koos ontvangen gasten met een fascinatie voor gaming, comics, anime, manga, film, TV, Star Wars, Marvel, DC en nog heel veel meer.

Definitie

All Episodes

Welkom bij een nieuwe editie van Nerd Culture. Het is de podcast waar we alle nieuwtjes gaan behandelen over je favoriete Nerd stuff. Zo hebben we het vandaag over verschillende films, series, comics en nog veel meer. Zo gaan we het onder andere hebben over The Matrix Resurrections, de mega succesvolle serie Squid Game en Hawkeye. Je ziet en hoort het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Nummer 37. De serie Squid Game naar Noord Korea brengen is een slecht idee Een van de gespreksonderwerpen is een TV Show van Blade Runner en Alien. En dat klinkt in beide gevallen erg prettig in de oren. Verder is er nieuws over Kojima's nieuwe filmproductie bedrijf, een Mass Effect serie op Amazon en gaan Jelle en Koos het hebben over Noord-Korea en Squid Game. Blijkbaar is niet iedereen in dit fijne land zo blij met de serie. In deze podcast ga je horen waarom en wat de gevolgen kunnen zijn. Verder hebben we nog veel meer nieuwtjes voor jullie verzameld. Zo gaan we het even hebben over de Star Wars sequel. We hebben namelijk nieuwe details via Kathleen Kennedy gekregen. En er is nog meer Star Wars nieuws. Zo hebben we het over Disney en Dark Horse Comics.  De samenwerking tussen die twee lijkt goed te zitten. Nerd Culture over The Matrix Resurrections Natuurlijk moeten we het hebben over de aankomende film met Keanu Reeves genaamd The Matrix Resurrections. De release komt er snel aan en Jelle en Koos worden daar toch wel enigszins prettig nerveus van. En dus zeugen ze elke snippertje nieuws over deze film op. In deze editie van nerd Culture daarom meer details over het verloop van de film. Want gaat het een direct vervolg op de vorige delen zijn? Of wordt is het net iets anders? Daarnaast hebben we het ook over No Time To Die. De Bond-film heeft niet veel opgeleverd. Hoe kan dat? En wat zijn de gevolgen van het uitblijven van een kassucces? Dit en nog veel meer allemaal in Nerd Culture nummer 37.

Nov 28

1 hr 33 min

Als je denkt aan een podcast speciaal gericht op jouw Nerd gevoelens, dan komt natuurlijk direct de podcast genaamd Nerd Culture boven drijven. Hoe fijn is het dan dat we vandaag een nieuwe editie voor je hebben klaar staan. Het is een perfect begin van je zondag. Lekker met een croissantje, beschuitje en een bakje koffie in bed. Ram maar snel op de Play knop en check de nieuwe editie via jouw favoriete podcast app of bij ons op de website. We hebben een hoop nieuwjtes voor je verzameld. Je ziet en hoort ze allemaal voorbij komen in een nieuwe Nerd Culture, nummer 36 om precies te zijn. Eerste trailer verschenen van Moon Knight Jelle en Koos hebben de hele week nieuwtjes afgestruind op het internet. Zo gaan ze het vandaag hebben over Ghostbusters: Afterlife. Want Koos heeft het bekeken. En hij wil er wel wat over kwijt. Daarnaast gaan ze het hebben over vertragingen bij de opnames van Spider-Man No Way Home, Tom Holland, Moon Knight, Disney+, Miramax, Tarantine en Pulp Fiction. Loopt dus niet allemaal soepel. De twee gaan het ook hebben over Crypto's. Want er was een speciale Pulp Fiction NFT. En daar was niet iedereen blij mee. Een nieuw seizoen van Star Trek Discovery Op het schema van vandaag staat ook een babbeltje te over de nieuwe Alien Serie. Daar is namelijk wat meer over bekend. De twee hebben het ook over James Bond. Want er is een nieuwe kandidaat die de rol graag zou willen spelen. Jelle en Koos hebben de afgelopen week ook wat nerd stuff bekeken, gelezen en beluisterd. En dus hebben ze het over Arcane, Shang-Chi, een nieuw seizoen van Star Trek Discovery, Ragdoll en The Legacy of Bobba Fett. Tel dit allemaal bij elkaar op en er is voldoende materiaal voor een goed begin van de zondagochtend. Veel plezier met Nerd Culture, nummer 36.

Nov 21

1 hr 36 min

Het is zondag en we hebben iets voor je waarmee het goed wakker worden is. Kopje koffie erbij met een verse croissant. En dan deze podcast of video aan zetten, dan stroomt Nerd Culture je wereld binnen. Welkom bij een nieuwe editie. We hebben een fijne lading aan nieuwtjes voor je uit het geliefde Nerd Kingdom. Jelle is er vandaag niet bij, dus zit Koos gezellig met Daan. Samen gaan ze verschillende zaken behandelen. Zo hebben we nieuwtjes over Disney+, Marvel, Lego en veel meer. Je ziet het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Vandaag is het de beurt aan nummer 35. Meer details over Star Wars: Obi-Wan Kenobi serie Laten we beginnen met nieuws van de kant van Marvel. Want dat mag niet ontbreken. Dan zou er iets goed mis zijn. Het nieuws betreft een nieuwe X-Men, die dit keer een beetje anders gaat zijn. De film komt naar op Disney+ en wij hebben meer details voor je. Verder gaan de twee heren het hebben over een nieuwe villain, de Goblin Queen. Natuurlijk kijken we ook naar nieuws omtrent Star Wars. Zo is er wat meer bekend over een nieuwe serie. En gaat Obi-Wan met iemand in gevecht. Een heuse rematch zelfs. Tegen wie zal dat zijn? En dit is nog lang niet het enige wat we vandaag voor je in petto hebben. Nerd Culture over Doctor Strange The Multiverse of Madness We gaan het in deze editie van Nerd Culture ook hebben over Sam Raimi’s The Multiverse of Madness. Verder hebben we het over de productie van de Luther film, Lego, een nieuwe Superman film, Sylvester Stallone, en een nieuwe coop tussen Ubisoft en Adidas. Mogelijk heeft dat wel te maken met Guardians Of The Galaxy. Daarnaast is er nieuws over Arcane en nog veel meer. Je ziet en hoort het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture.

Nov 14

1 hr 6 min

Welkom bij Nerd Culture. Jouw favoriete podcast waar we al het nieuws uit de Nerd wereld bespreken. Zoals over verschillende comics, films en natuurlijk over onze favoriete series. Daarbij is het ook nog eens gewoon een lekker begin van de zondag ochtend. Met een bak koffie, croissantje er bij of als je nog aan het werk bent, gewoon op je oren. Nerd Culture kan overal geluisterd worden en via onze website ook nog is bekeken worden. Ram maar snel op de Play knop van jouw favoriete podcast app of via onze website. Welkom bij Nerd Culture nummertje 34. Nerd Culture over Aquaman: King of Atlantis Zoals je gewend ben gaan we beginnen met wat we de afgelopen week zelf hebben gezien. Daarna gaan we de verschillende nieuwtjes af die ons opvielen. En je weet het, het kan natuurlijk niet zo zijn dat we het deze week niet gaan hebben over Marvel. Zo gaan we de redenering vertellen achter de reshoots van verschillende films uit de MCU. Verder hebben we het over Apple TV. Daar komt een nieuwe docu op uit. Daar buiten gaan we het ook nog hebben over een nieuwe film met Robert Downey Jr. en Matt Damon. En er is meer. We gaan het ook over Aquaman: King of Atlantis hebben. Ook iets waar we naar uit kijken. Meer dan genoeg stuff om over te nerd en dus. Eerste trailer is verschenen van The Book of Boba Fett Een tijdje terug was er een ramp toen ze tijdens het filmen een echt pistool gebruikten. The Rock is naar buiten gekomen met een aankondiging dat het bij zijn films ieder geval niet kan gebeuren. Wij vertellen hoe hij dat gaat oplossen. Ook hebben we eindelijk beelden van The Book of Boba Fett. Daar kijken we natuurlijk erg naar uit. Hoe vet zijn ze? Dat is niet het enige waar we het vandaag over gaan hebben. Zo hebben we het ook nog over Jurassic Shark 2. Wat? Ja echt, we houden ook van obscure stuff. Dat en meer zie en hoor je in Nerd Culture nummer 34.

Nov 7

1 hr 24 min

Terwijl je lekker aan het genieten bent van je weekend. Of dat je nog steeds druk aan het werkt bent. Hebben we op de zondag natuurlijk altijd je favoriete podcast. En niet zomaar een podcast. Maar eentje waar het precies gaan hebben over je nerd liefde. We hebben het dan maar over een ding Nerd Culture. Het is tijd voor deeltje 33 en we hebben een hoop onderwerpen om te bespreken. Van je favoriete films, series, comics en natuurlijk veel meer. Je ziet en hoort het allemaal in de Nerd Culture van deze week. Veel nieuwtjes over de DC Universe Zo hebben we vandaag een hoop nieuwtjes uit de DC Universe. Zo gaan we het onder andere hebben over het nieuwe seizoen van Batwoman. Daarnaast hebben we het ook voer wat we de laatste paar dagen hebben gezien. En natuurlijk nog meer nieuwtjes. We gaan terug naar de wereld van DC en bespreken een trailer van The Flash. De wereld van Barry Allen. Met zijn aartsvijand Eobard Thawne. Gaan we hem ook zien in de nieuwe film? Verder is er eerder bekend dat het zomaar kan zijn dat we Batman in de film gaan zien. Zal dit het begin zijn van de Justice Leauge? Nerd Culture over The Batman Verder hebben we nog meer nieuws van DC. Zo gaan we het hebben over Batman. Daar zijn wat nieuwe details over. Het gaat dan vooral over wie het gaat spelen. Wie zal dat zijn? Daarnaast gaan we het ook hebben over Black Adam, Shazam, Peacemaker, Aquamen and the Lost Kingdom, Catwoman, Naomi, Young Justice en veel meer. Het beloofd een gezellige podcast te worden. Een goed begin van je zondag ochtend met een lekkere bak koffie. Druk maar snel op de play knop van je favoriete podcast app of het filmpje op de website. Want je ziet het allemaal in een nieuwe Nerd Culture.

Oct 31

56 min 3 sec

Het weekend is helaas bijna voorbij. Gelukkig hebben we nog een lekker dagje voor de boeg. Want het is vandaag zondag. Deze dag kan voor iedereen van alles betekenen. Voor ons betekent het maar één ding. Tijd voor gezelligheid en een bak vol nerd onderwerpen. En natuurlijk altijd een snufje Marvel. Het is tijd voor je favoriete podcast op Nerd gebied. Het is tijd voor Nerd Culture nummer 32. Jelle en Koos hebben tal van nieuwtjes voor je klaargezet. En larderen dat met een portie gezelligheid. Klik maar snel op de Play knop van je favoriete podcast app. Of bij ons op de website. Veel uitstel bij Marvel Deze week zijn er weer een hoop nieuwtjes verschenen. Is maar goed ook, anders wordt Nerd Culture wel erg kort. Nieuws bijvoorbeeld over een actrice waarover meer details naar buiten kwamen waarom ze is gestopt bij een serie. En het gaat dan over Batwoman. Die rol werd namelijk gespeeld door Ruby Rose. Na het eerste seizoen is ze er blijkbaar klaar mee. Maar hoe dan? Verder hebben we het natuurlijk nog over Marvel. Zo zijn er helaas een aantal films verschoven. Welke dat allemaal zijn? Dat gaan Jelle & Koos je haarfijn vertellen. De trailer is verschenen van de nieuwe Uncharted film Dan is daar de Uncharted film. Er is eindelijk een trailer van verschenen. Hoe beviel die? De twee gaan het hebben over The legacy of Boba Fett.  Daarnaast praten ze door over Dune. Daar zijn ook wat meer details over. De film lijkt namelijk niet overal even goed te worden ontvangen. Verder hebben we het over The Suicide Squad en Dragon Ball Z waar helaas een stemacteur van is overleden. Tot slot ook nieuws over The Matrix Resurrections, Quentin Tarantino en veel meer. Je ziet het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Nummer 32.

Oct 24

1 hr 4 min

Is jouw vaste ritueel voor de zondagochtend alweer begonnen, maar heb je het gevoel dat er nog iets mist? Heb je de koffie klaargezet, croissantje of cornflakes gegeten en je favoriete podcast app geopend? Dan hebben we nu datgene voor je klaar staan, wat jouw zondagochtend helemaal af gaat maken. We hebben het natuurlijk over jouw favoriete podcast: Nerd Culture. Nummer 31 staat voor je klaar. En ook deze keer gaan Koos en Jelle het zoals vanouds hebben over verschillende nieuwtjes over je favoriete films, series en comics. Zodat jij jouw Nerd liefde kunt bevredigen. Squid Game is Netflix meest populaire show aller tijden Na de LOTR-special van vorige week kunnen we het nu in alle rust gaan hebben over Squid Game. Het is de populairste serie ooit op Netflix. En wij hebben het natuurlijk ook gezien. En dus is het tijd om er onze mening over te geven. Verder hebben we het over een Robin Williams biopic, een reboot van That '70s Show. Hoe dat genoemd gaat worden? Dat gaan Koos en Jelle je vertellen. Verder hebben we nieuws over de Alien films. Een wel heel bekende regisseur is erg kritisch geworden over de films. Daarnaast hebben we feitjes over Adam Warlock en één van Marvel's favoriete 'bad guys' Loki. Dan is er tevens meer nieuws vanuit de hoek van DC Universe. Superman is namelijk uit de kast gekomen. The Mandalorian seizoen 3 is gestart met filmen Dit is natuurlijk niet het enige nieuws wat we hebben. Er is behoorlijk veel gebeurd de afgelopen week. Daarom hebben we ook wat nieuws uit de Star Wars universe. Zo is de productie van The Mandalorian seizoen 3 eindelijk gestart. Het is echter nog afwachten wanneer we het kunnen zien. Verder hebben we nieuws over de Star Wars sequel trilogy. Het beloofd dus al met al een gezellige podcast te worden voor de zondag. Je gaat het allemaal zien en horen in Nerd Culture nummertje 31.

Oct 17

1 hr 16 min

Het is tijd voor je favoriete podcast over al je favoriete nerd onderwerpen. Met vandaag een hele speciale editie. Jullie moesten misschien erg lang wachten. Misschien zelf een paar maanden. Maar het is eindelijk zo ver. Zo rollen we nu eenmaal. Vandaag zitten Koos, Jelle en Steven aan tafel. En je weet wat dat betekent. Daar is ie dan. De speciale editie van Nerd Culture nummertje 30. Helemaal in het teken van niks minder dan The Lord of the Rings. We delen onze nerd liefde graag en uitvoerig met je over onze favoriete fantasy wereld van J. R. R. Tolkien. Het verhaal van The Lord of the Rings Op een dag komt Gandalf op bezoek in Hobbitstee in de Gouw, waar de hobbit Bilbo Balings zijn 111e verjaardag viert. Dat is het begin van een bijzonder avontuur. Het verhaal zelf werd in 1954 geschreven. En sindsdien heeft het bij ons en bij vele andere de harten veroverd. Met in totaal zes films als we The Hobbit mee tellen. Daarnaast  zijn er verschillende boeken, games, en zelfs comics. Lord of Rings biedt een wereld waar we nog lang niet over uitgepraat zijn. Steven, Jelle en Koos gaan het met je hebben over hun favoriete momenten. Welke film ze het best vinden en natuurlijk veel meer. Wat maakte de serie zo goed Welke film was de beste? Misschien zullen de meningen verschillen. Ook willen we weten wat de beste momenten uit de verschillende films zijn? Of kiezen ze toch voor de boeken? Zijn de films nog steeds zo goed als toen we ze voor het eerst zagen? En was het verhaal in de latere delen even goed uitgewerkt of zelfs beter? Wat maakte de serie nog meer zo speciaal? Is het echt alleen het verhaal of ook/juist de stijl? Dit en nog veel meer zie en hoor je in de speciale editie van Nerd Culture. Enjoy! Stem Nerd Culture naar de winst bij The Dutch Podcast Awards! Categorie Wetenschap. Stemmen doe je hier. Zondag sluiten de stembussen.

Oct 10

1 hr 19 min

Na twee hectische weken vanwege ons 20-jarig bestaan, kijken we natuurlijk uit naar de zondag. En je weet heel goed waarom. Het is tijd voor de vaste frisse blikken van onze favo Nerds. Het is tijd voor een nieuwe editie van Nerd Culture. Pak je croissantje, zet een lekkere bak koffie en start je zondag ochtend goed. Vandaag hebben we zoals altijd een bomvolle aflevering voor je klaar gezet. Plus een extra Need erbij.  Daan zit er namelijk ook vandaag bij om over de favoriete Nerd stuff te praten. Druk maar snel op de Play knop van de podcast app, op de website of gezellig op het YouTube kanaal. Het is tijd voor Nerd Culture nummertje 29. Wie gaat de nieuwe Xavier spelen in de MCU Vandaag hebben we zoals altijd veel nieuwtjes voor jullie. Natuurlijk gaan we eerst praten over wat we de afgelopen week hebben gezien of gelezen. Er viel weer genoeg te zien & te lezen. Daarna praten we natuurlijk gezellig over het nieuws. Zo hebben we wat nieuwtjes opgevist over Marvel. Er is bijvoorbeeld iets bekend geworden over de nieuwe X-Men in de MCU. Daarnaast weten we nu dat Marvel werkt aan 31 verschillende projecten. Genoeg om naar uit te kijken!  We hebben mogelijk ook wat apart nieuws. Er is namelijk wat aan de hand met de superheroes van Marvel. Wat zal dat zijn? De releasedatum van The Book of Boba Fett is bekend Maar er ook non Marvel nieuws. Anders had dit item Marvel Culture geheten. Zo staat een zeer bekende acteur open voor de rol van James Bond. Daarnaast hebben we ook nog iets over Stranger Things. Verder is er ook heel positief nieuws. Eindelijk is de releasedatum van The Book of Boba Fett bekend. Welke datum gaat dat worden? Hiernaast hebben we ook nieuws over George Lucas, Andy Serkis, Sam Raimi, Scarlett Johannsson en natuurlijk de nieuwe serie Squid Game. Kortom genoeg gezelligheid voor de zondag ochtend.

Oct 3

1 hr 37 min

Het weekend is bijna voorbij. Dat kan maar één ding beteken. Het gaat over iets nerdies. Iets waar je op de zondag van kan genieten. Het gaat natuurlijk over je favoriete podcast. Het is tijd voor een nieuwe Nerd Culture. Deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos, maar we hebben vandaag ook Daan die gezellig erbij zit. Samen gaan ze al het belangrijke nerd nieuws van de afgelopen week langs. Zo hebben we nieuws over James Bond en natuurlijk veel meer. Zet je koffie dus maar klaar, geniet van een lekker ontbijtje en luister aandachtig. Het is tijd voor Nerd Culture, nummertje 28. Nieuws over een nieuwe James Bond Het is geen Nerd culture zonder het te hebben over nieuwe films. Bij de Nintendo Direct van gisteren ging het niet alleen over games. Er komt een nieuwe film aan. Er komt een Super Mario Bros film. Verder hebben we ook nog nieuws over een bijzonder iemand die moest huilen bij het kijken van Star Wars Episode 1. Hiernaast hebben we het over de nieuwe James Bond film en fantaseren we over eventuele acteurs die Daniel Craig zouden kunnen opvolgen. Verder hebben we nog een nieuwtje over James Bond. Het gaat over de acteur. Namelijk over Daniël Craig. Wat dat is? Dat hoor je in Nerd Culture. Nerd Culture over Stan Lee's favoriete Marvel character Dit is natuurlijk niet al het nieuws in nummertje 28. Zo hebben we weer Marvel nieuws. We hebben het vandaag over Spider-Man. Zo hebben we meer nieuwtjes over de favoriete Marvel Character van Stan Lee. Zo is er iemand die niet alles cool vind aan hem. Wat dat is? Verder is er bekend dat er wel een hele bijzondere fan is van Spider-Man. Verder hebben we natuurlijk nog wat nieuwtjes voor je klaar staan. Dat ga je allemaal zien of horen. In de 28e editie van Nerd Culture. Een goed begin van de zondag.

Sep 26

1 hr

Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een nieuwe editie van Nerd Culture bij je ontbijt. Deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos al het belangrijke Nerd nieuws voor je klaar staan. De mannen gaan het deze week onder andere hebben over Venom: Let There Be Carnage. Het lijkt erop dat het Venom omniversum zich hierin zal samenvoegen met de wereld van Spider-Man. Verder hebben we nieuws over Shang-Chi en Nicholas Cage. Het staat allemaal klaar voor je in de 27e editie van Nerd Culture. Je favoriete podcast om de zondag goed mee te beginnen. Meer details over Venom 2: Let There Be Carnage Nu we langzaam richting de release gaan van Venom 2: Let There Be Carnage, komen er steeds meer details naar  buiten. Zo hadden we het er eerder over dat de film geen R-rating zal krijgen. Het blijft PG-13. Nu komt de director van de film, Andy Serkis, met meer details. Zo vertelt hij dat ze echt tot het maximale gaan van wat mogelijk is binnen een PG-13 rating. Ze willen dat de film, ondanks het feit dat er weinig gore gaat zijn, echt tot de verbeelding gaat spreken. Ze zijn van mening dat het effect met PG-13 net zo heftig kan zijn. Verder zijn er meer details over Venom en Spider-man. Ze gaan elkaar ontmoeten in de Sony’s Spider-Man Universe. Nerd Cultue over Shang-Chi & Nicolas Cage Natuurlijk hebben we deze week ook nieuws over Shang-Chi. Zo lijkt het erop dat China niet blij is met de film. de film kan zelfs gevaar lopen door een uitspraak van Simu Liu. Zo vertelde hij terug in 2017 over de gang van zaken in China. Verder is het land niet blij met de geschiedenis van Shang-Chi. Eerder in de comics kwamen er veel racistische kenmerken naar voren. Daarom is het de vraag of en wanneer Shang-Chi gaat uitkomen in China. Verder hebben we nieuws over Nicolas Cage. Hij laat weten dat hij niet zomaar stopt met acteren. Dit en nog veel meer zie en hoor je in Nerd Culture nummer 27.

Sep 19

1 hr 19 min

Nomineer ons voor The Dutch Podcast Awards! Categorie Media & Cultuur op Podcastawards.nl Neem een croissantje en ga er maar lekker voor zitten. Het is zondag en dat betekent een nieuwe Nerd Culture. Jouw favoriete podcast staat voor je klaar. Koos en Jelle hebben natuurlijk de afgelopen week aardig wat bekeken. Verder vertellen we wat ons de afgelopen week bezig hield in het Nerd Kingdom. We hebben vandaag een hoop nieuwtjes voor je. En natuurlijk zijn er ook weer een hoop geruchten. Tot slot zijn er ook een aantal brute trailers uitgekomen. Klik op de Play button van je favoriete podcast app, de website of van ons Youtube kanaal. Welkom bij Nerd Culture #26 met vandaag onder andere The Matrix Resurrections. Geruchten over The Matrix Resurrections Het is natuurlijk geen Nerd Culture zonder wat geruchten en laatste nieuwtjes. Afgelopen week is er een trailer verschenen van The Matrix 4. Het is bijna 18 jaar geleden dat The Matrix Revolutions uitkwam. In het afgelopen jaar zijn er veel roddels verschenen over deeltje 4. Maar nu hebben we eindelijk echte info. Deze week verscheen dan de trailer van The Matrix Resurrections. En na de trailer verscheen er meteen een nieuw gerucht. Het gaat over de toekomst van The Matrix. Interne bronnen vertellen dat Resurrections misschien wel een opening is voor deeltje 5 & 6. Nieuws over Star Trek & Spider-Man No Way Home Koos en Jelle brengen ook ander nieuws. Er komen bijvoorbeeld wat nieuwe Star Trek series. Dit keer gaat ze uitkomen op Paramount Plus. Één daarvan is Star Trek: Prodigy en daar is een trailer van verschenen. Verder komt er nog een serie uit. Star Trek: Strange New Worlds verschijnt in 2022 en de cast is bekend. Daarnaast hebben we ook nog Spider-Man nieuws. Er waren wat geruchten over dat Andrew Garfield in de nieuwe film zou spelen. Zelf ontkent hij het. Verder hebben we ook nieuwtjes over Better Call Saul, Shang-Chi, Black Widow en Dune Part 2. Kortom genoeg om te bespreken. Koos en Jelle hebben hun mening, de antwoorden op al je vragen én al het laatste Nerd nieuws voor je. Zet je favoriete podacst maar aan…

Sep 12

1 hr 10 min

Is je vaste zondag ritueel alweer begonnen, maar heb je het gevoel dat er nog iets mist? Koffie gezet en croissantje gegeten? Dan hebben we nu datgene voor je klaar staan, wat jouw zondagochtend af gaat maken. Nerd Culture nummer 25 staat voor je klaar. Koos en Jelle hebben weer een smakelijke podcast (of video, als je liever kijkt). En deze keer gaan ze het hebben over Venom 2, Spiderman, South Park, Grey’s Anatomy, The Witcher en nog veel meer. Venom 2: Let There Be Carnage heeft een PG-13 rating Het leek bijna zo te zijn dat we een gruwelijke Venom konden verwachten in het nieuwe deel. Helaas blijkt het wat anders te zijn nu. Volgens Film Ratings heeft Sony Pictures' aankomende Marvel-film Venom: Let There Be Carnage officieel een PG-13-rating gekregen van de MPAA. Dit is natuurlijk niet heel gek, aangezien de eerste film ook PG-13 was, maar sommige van ons hoopte we toch dat het misschien met Carnage anders zou zijn. We hoopten op een R-rating. Helaas was het toch wat anders. Misschien een goed idee voor de volgende Venom? De toekomst van South Park is bekend geworden Al meer dan 20 jaar kunnen we ons vermaken met Eric, Cartman, Kenny, Kyle en natuurlijk Timmy. Korte tijd geleden tekenden South Park bedenkers Trey Parker en Matt Stone een gigantische deal met filmstudio's MTV Entertainment Studios en ViacomCBS. In het kader van die deal maken ze zes extra seizoenen, Maar dat niet alleen ze komen namelijk ook met maar liefst 14 nieuwe films. Gister was er bekend geworden dat elk jaar twee films te zien moeten zijn, tot 2027. De films lopen gelijk met nieuwe seizoenen. Verder hebben we natuurlijk nog meer nieuwtjes. Waar Daan en Jelle ook woorden aan gaan besteden is dat er nieuws is over Spider, Jackass, The Witcher en nog veel meer. De gezellige discussies tussen jouw favoriete nerds tref je aan in Nerd Culture, aflevering 25.

Sep 5

1 hr 3 min

Het is alweer zondag ochtend, wordt lekker wakker met een kopje koffie, chil lekker op je bed of bank en geniet van je favoriete Podcast. Welkom bij de 24e editie van Nerd Culture. Jelle en Koos vullen, zoals elke zondag,  vol enthousiasme hun wekelijkse nerderige uurtje. In deze editie van Nerd Culture hebben ze het over een speciaal onderwerp, iets wat we natuurlijk allemaal herkennen uit onze jeugd.  We hebben een speciale uitzending, we gaan wat oude herinneringen naar boven halen. We gaan het hebben over cartoons dat onze favoriete nerds hadden gezien in de jaren 90. Koos en Jelle vertellen hun honorable mentions en komen zelfs met een top 5. Klassieke cartoons Vroeger hadden we natuurlijk geen Netflix, Videoland, Amazon Prima of Disney+ je moest het doen met wat kwam op tv. En holy shit wat kwamen er vette dingen uit in onze jeugd. Classic cartoons met zieke Intro's en bizarre outro's. Zelfs 20/30 jaar later kun je nog bepaalde intro's oproepen uit je geheugen zo vet waren ze. Jelle en Koos kunnen natuurlijk niet zonder wat echte klassiekers in hun top 5. Met bekende shows die nu zelfs nog bekend zijn, maar ook shows die voor ons misschien wel de eerste Anime was. Anime dat verzonnen is door een Nederlander Natuurlijk hebben we zelf ook een echt Nederlandse klassieker. Als we de muziek al horen, de stem of alleen puur de personage al. We hebben het natuurlijk over Alfred Jadocus Kwak. Het was verzonnen door onze eigen Herman van Veen. Echter was het toch een anime, het was namelijk gemaakt in Japan. Vertel ons jouw top vijf Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw top vijf. Heb je echte cartoons in je hoofd van wat je denkt dat hoort er zeker in. Laat het ons weten in de comments of als je een review doet in de Apple Podcast app.

Aug 29

1 hr 6 min

Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een nieuwe editie van Nerd Culture bij je ontbijt. En deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos al het nieuws vanuit de Nerd wereld voor je klaar staan. De mannen gaan het deze week onder andere hebben over What If, de finale van The Bad Batch, Batman, Dune en zelfs The Mummy. Verder gaan ze het ook nog hebben over En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Zet je koffie maar klaar, neem een croissantje in de hand en geniet van Nerd Culture. What if... Koos en Jelle hebben natuurlijk weer wat gekeken deze week. Ze hebben de Kerstaflevering gezien van Ted Lasso, maar natuurlijk hebben ze ook wat anders gezien. Aflevering 2 van What if... De Tweede aflevering is geweest en ze hebben het gezien. What if..  laat zien wat er gebeurt als belangrijke gebeurtenissen in de Marvel-Universum  verschillende uitkomsten hadden. De serie is gebaseerd op de What If reeks van de Marvel comics. Daarin mogen schrijvers helemaal los gaan op alternatieve versies van het Marvel-universum. Ze hadden de eerste aflevering al besproken, maar of de tweede aflevering ook zo goed was vertellen ze je vandaag. District 10 komt eraan De regisseur achter District 9 Neil Blomkamp heeft besloten om een vervolg te maken op District 9. De film kwam in 2009 uit, in het nieuwe deel moet het net grootschalig worden als toen. De eerste productie had naar verluidt een budget van 30 miljoen dollar. Mocht District 10 overeenkomen met de eerste film, is het geen dure aangelegenheid. N Wat Blomkamp betreft is het gebruik van visuele effecten ook niet per se altijd beter. De kosten van een film worden daardoor steeds hoger en of dat nou per definitie voor betere films zorgt? De vraag is nu hoe Blomkamp het zal gaan veranderen en of het inderdaad zo anders gaat worden als District 9.

Aug 22

1 hr 13 min

et is zondagochtend en dat betekent maar één ding: Een nieuwe Nerd Culture. Ga lekker wakker worden of wat je ook aan het doen ben. Neem dit is niet de beloofde Lord of the Rings special. Steven zou langskomen, maar is vanwege privé-omstandigheden verhinderd. Niks ernstigs, maar soms gaan bepaalde dingen voor het in leven. En zonder Steven geen dikke LotR-special. Punt. Daarom nemen Jelle en Koos gewoon het nieuws door. En wie weet was dat wel goed ook, want er viel een hoop te melden. de twee gaan het onder andere hebben over Disney, Home Alone, Shang-Chi en toch ook een klein beetje over The Lord of The Rings. Kortom, een gezellige Nerd Culture om je zondag een stuk beter mee te maken. Shang-Chi op Disney Plus of toch niet? Onze Koos en Jelle hadden het er al een tijdje over. Ze hadden best zin in Marvel’s Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De hoofdpersonage wordt gedwongen om zijn verleden onder ogen te zien nadat hij bij de Ten Rings-organisatie betrokken raakte. En doet doet hij met dikke Kungfu actie. Ook Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings werd meerdere keren uitgesteld. De film zou eerst uitkomen op 12 februari 2021. Dat werd vervolgens 7 mei, daarna 9 juli en uiteindelijk werd de releasedatum 3 september 2021. Hier in Nederland is het gelukkig wel iets eerder, namelijk al op 1 september. De laatste tijd leek het erop dat elk nieuwe Marvel film direct op Disney Plus kwam, maar is dat ook zo met Shang-Chi? Wat is er aan de hand. De twee vertellen je er alles over. Venom 2 is opnieuw vertraagd, nu naar 15 oktober Het was natuurlijk te verwachten in deze ellendige tijden, maar ook de volgende film is vertraagd. We hebben het nu over Venom 2. Doordat de Delta variant in de Verenigde Staten steeds erger blijkt te worden, gaan mensen minder naar de bioscoop. En dan verkoop je minder kaartjes. Daarom werd de première van de film een maand verzet. Buiten dat hebben we ook nieuwtjes over onder andere Scarlett Johansson, Tom Hardy en Tom Holland en Quentin Tarantino. De gezellige discussies tussen jouw favoriete nerds tref je aan in Nerd Culture, aflevering 22.

Aug 15

1 hr 8 min

Na de twintigste editie van Nerd Culture komt er een deeltje 21. Dat is de wiskundige logica. Dus kun je de zondagochtend gaan opleuken met deze nieuwe editie van Nerd Culture. gewoon lekker bij je ontbijt. Nerd Bosses Jelle en Koos  serveren jou, zoals elke zondag, een lekkere nerdy podcast (of video, als je liever kijkt). De heren gaan een wagonlading aan nieuws en trailers met jullie gaan doornemen. En er is zoals elke keer meer dan genoeg nieuws om over te nerden. Zo lijken The Coen Bros misschien wel klaar te zijn met het maken van films, wil Quentin Tarantino een Rambo remake maken met Adam Driver en hekelt Seth MacFarlane het feit dat Family Guy op FOX is vanwege de aanwezigheid van de nogal uitgesproken Tucker Carlson. Ga maar lekker zitten en enjoy. Turtles en comics Er komen in deze aflevering diverse comics voorbij,  Ook mooi nieuws over Seth Rogen’s Teenage Mutant Ninja Turtles. Deze productie komt, als alles goed gaat (en waarom niet) uit in 2023. Nog even wachten dus. Maar dat doet Turtle-fan Koos vast graag. Helemaal als hij weet dat er nog een TMNT film in productie is. Hoe loopt het af met de rechtszaak rond Black Widow We hebben in deze editie van Nerd Culture natuurlijk ook over de nasleep van de Black Widow affaire. Scarlet Johansson was niet blij met het feit dat de film waarin zijn de hoofdrol speelt, eerder dan aangekondigd al op HBO te bekijken viel. Ze kreeg immers deels betaald op basis van de recette in de bioscoop. En dus liep ze naar de rechtbank. Kevin Feige is nu ‘angry and embarrassed’ over Black Widow rechtszaak. Wat is er aan de hand? Dit en veel meer nieuws en nerdy discussie tref je aan in Nerd Culture, aflevering 21.

Aug 8

56 min 29 sec

Een klein feestje, de twintigste editie van Nerd Culture is een feit. De zondagochtend wordt nu nog toffer met deze kakelverse versie editie van Nerd Culture bij je ontbijt. En dus serveren Nerd Bosses Jelle en Koos (he’s back!) jou een smakelijke en zwaar nerdy podcast (of video, als je liever kijkt). Het betreft een reguliere editie waarin de drie heren een wagonlading aan nieuws en trailers met jullie gaan doornemen. En er valt echt genoeg om over te nerden. Zo klaagt Scarlet Johansson Disney aan, is een nieuwe Die Hard film out of the picture en gaat Bob Odenkirk op de set vervelend onderuit. Allemaal lekker kijk- en luistervoer voor de zondag dus. Black Widow Scarlett Johansson is pissed of en klaagt Disney aan Scarlett Johansson is boos. En als ze boos is, dan moet je oppassen. De actrice klaagt Disney aan omdat Black Widow naar haar mening al te snel gestreamd gaat worden. En ze krijgt een deel van de bioscoop recette. Disney is het daar niet mee eens en noemt Johansson’s rechtszaak ‘sad & distressing’. Wie geven de drie heren gelijk? Disney kwam ook in het nieuws omdat de Die Hard prequel de nek hebben omgedraaid. Waarom? Dat hoor je in deze twintigste editie van Nerd Culture. The Suicide Squad scoort hele hoog waarderingscijfers En er is meer. veel meer. Wat dacht je van de volgende onderwerpen. The Suicide Squad wordt een sequel… maar niet van de 2016 film. James Gunn overwoog om een Joker-style Suicide Squad te maken. Kevin Smith reageert op outrage omtrent Masters of the Universe: Revelation. Nathan Fillion heeft vrede de huidige Uncharted film. De nieuwe Predator film wordt een sequel met female lead en PG13. En zo kunnen we wel even doorgaan. Een propvolle aflevering vol nerd fun dus. Veel plezier alvast!

Aug 1

57 min 8 sec

We draaien het riedeltje gewoon nog een keer af. Omdat het zo ontzettend waar is. De zondagochtend is namelijk geen zondagochtend zonder een kakelverse versie editie van Nerd Culture bij je ontbijt. En dus serveren Jelle en Daan (Koos is on holiday) jou weer een smakelijke podcast (of video, als je liever kijkt). Na de special over Whoop-Ass films is het dit keer tijd voor een reguliere editie. Jelle heeft bakken nieuws voor verzameld en we gaan het natuurlijk hebben over Loki. De serie op Disney + die deze week afliep met een een grande finale. Tenminste dat hoopten we, want de voorgaande delen bevielen ons erg goed. Kwam de spreekwoordelijke kers op de taart er inderdaad of fladderde de serie een beetje koeltjes naar het einde. Daan en Jelle gaan het je vertellen. Een nieuwe Star Trek film maakt ons altijd blij Waar Daan en Jelle ook woorden aan gaan besteden, zijn de nominaties voor de Emmy’s. Een meer dan prestigieuze award. Zijn de nominaties een beetje Nerd-proof of valt er weinig te genieten voor ons soort mensen? Nieuws is ook dat Wandavision regisseur Matt Shakmann een nieuwe Ster Trek movie gaat regisseren. En iedereen die Gamekings een beetje volgt, weet dat Jelle meer een Trekkie dan een Warsie is. Dus hoe hyped is hij? Hoe was de seizoensfinale van Loki? Natuurlijk gaan de heren het ook hebben over Rick and Morty seizoen 5. Dat is sinds kort onderweg en iedereen wil natuurlijk nu weten of de beide nerds de  keuze afleveringen tot nu toe vet vinden. En dan is er natuurlijk Loki. Een serie die tot nu erg hoog scoorde op de ladder van nerdisnish. Afgelopen week was daar de laatste aflevering. Eentje waar alle verhaallijnen bij elkaar zouden komen. In de hedendaagse entertainment wereld moet een laatste episode altijd een knaller zijn. De lat ligt bij kijkers heel hoog. En dus was de spanning deze week groot. Wist de seizoensfinale van Loki aan alle verwachtingen te voldoen? Je ziet er hoort het in Nerd Culture #19.

Jul 18

1 hr 50 min

Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een lekkere versie editie van Nerd Culture bij je ontbijt. Vorig week sloegen we vanwege de trip naar België (Premiumvision) een editie ober. maar deze zondag zijn we gewoon terug, ook al geniet Koos van een welverdiende vakantie. We hebben namelijk een mooie oplossing gevonden voor deze editie. En dat is een uur praten over een passie van Daan, Jelle en Skate. En dat is de betere Whoop-Ass of Martial Arts film. Films waarin vechtersbazen rake klappen en trappen uitdelen aan hun tegenstanders. Het liefst zo spectaculair mogelijk en vooral in Azië gemaakt. In de 18e aflevering van Nerd Culture ga je dus een flinke protie geweld voorbij zien komen. Ben je er klaar voor? Kata dan op de Play button. Er gaat niks boven een volvette Whoop-Ass of Martial Arts film De drie heren lopen over van de passie voor dit type films. Een een reeks aan films opnoemen die we in deze editie van Nerd Culture gaan behandelen, was dan ook niet al te lastig. Binnen no time hadden Daan, Jelle en Skate een stuk of 20 films op hun lijst gezet. Of de redactie even wilde brollen... Iedereen die van Whoop-Ass en Martial Arts flicks houdt, zal een aantal van de door de drie opgeworpen titels kennen. Fist of Fury, Fist of legend, Enter the Dragon, Drunken Master, Crystal Fist, The 36th Chamber of Shaolin, Five Deadly Venoms, Game of Death, Blood sport, American Shaolin, Kickboxer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bruce Lee is natuurlijk dé ultieme vechtersbaas Als je al die films die in deze editie bekeken en besproken worden, bekijkt, dan zie je dat er een aantal acteurs frequent in voorkomen. Jet Li, Jackie Chan en dan vooral de legende Bruce Lee. de laatste is toch wel de grondlegger van de vette Martial Arts film. Helaas te vroeg gestorven. Wat maakt nu precies een  goede Whoop-Ass film? Wat is de beste film ooit gemaakt in dit genre en wie de beste vechter? Je ziet en hoort het allemaal in deze aflevering van Nerd Culture.

Jul 11

1 hr 21 min

Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een lekkere versie editie van Nerd Culture bij je ontbijt. En dus serveren Jelle en Koos jou weer een smakelijke podcast (of video, als je liever kijkt). je kunt deze aflevering gerust een special noemen, want de heren gaan terug naar de door hen zo geliefde jaren '90. De jaren waarin volgens de twee een groot aantal van de beste nerd movies ooit zijn gemaakt. Nog regelmatig starten deze twee heren films uit die periode op. Ook al hebben ze die al een keer of zes gezien. Cinematografie, het verhaal, de karakters, het design, alles klopt. Tenminste,d at is wat de heren beweren. En in deze aflevering van Nerd Culture leggen ze uit waar deze adoratie van hun kant op gebaseerd is. Ram op die Play-knop en ga even een dik uur full nerd nerd... Nerd Culture gewijd aan de heilige jaren '90 De reeks aan, volgens hen, vette films uit de jaren negentig is lang. Zo lang dat niet alles in deze editie kan langskomen. Maar de twee hebben wel een flink aantal parels klaar gezet om als bewijs voor de stelling dat de jaren '90 rockten als een malle. Wat denk je bijvoorbeeld van TMNT 1990, The Mask, Blade, Batman Returns, The Crow, Tank Girl, Men in Black, Judge Dredd, Spawn en The Matrix. Do they ring a bell? Ja toch? Het zijn allemaal epische films die bij zeer veel mensen in het geheugen gegrift staan. En wie weet na vandaag ook wel bij jullie. Wie genoot niet van Judge Dredd, Men in Black of The Matrix... Niet alles was vet in de jaren '90. Films als bijvoorbeeld Batman Forever, Captain America, Turtles III en Steel sloegen de plank wat betreft Koos Jelle en Koos goed mis. En ook dat weten ze in deze aflevering van Nerd Culture goed uit te leggen. Kortom, meer dan genoeg kijk- en luistervoer om een mooie discussie over te beginnen. Want je weet het, Gamekings draait om smaak. En als Jelle en Koos een film of een periode vet vinden, mag je het daar natuurlijk mee oneens zijn. Welke films doen er dan wel toe volgens jullie? Of was er een vettere periode qua nerd movies?

Jun 27

1 hr 20 min

Na twee hectische weken zijn ook wij wel eens toe aan iets anders dan games. Ja, je gelooft het misschien niet, maar het is toch echt zo. En daarom hebben we voor jullie én onszelf een nieuwe Nerd Culture aflevering gemaakt. Gewoon omdat we het zo tof vinden om over Nerd stuff te praten. Althans: omdat Koos en Jelle dat zo leuk vinden en wij doen graag met ze mee. Deze week hebben de heren het over Mythic Quest seizoen 2, de opnames van de volgende Ant-Man én heeft Lord of The Rings anime een belangrijke link met een bepaalde veldslag uit de film serie. Koos en Jelle babbelen je bij over alle Nerd gerelateerde stuff van de afgelopen week. Nerd Culture: Jelle en Koos over Mythic Quest seizoen 2 Zoals iedere week hebben Koos en Jelle een aanrader voor je opgesnord. En deze week gaat de titel van aanrader van deze week naar Mythic Quest seizoen 2. De serie (die wordt uitgezonden bij Apple+) gaat over een aantal medewerkers die werkzaam zijn bij een fictieve game studio. Bij deze gamestudio werken de medewerkers aan de game Mythic Quest. Uiteraard weet je dit allang al als je seizoen 2 hebt gezien, maar mocht je dit nog niet op je radar hebben gaan Koos en Jelle je uitleggen waarom jij het uit moet checken. En het voordeel van dit alles: er is al één seizoen, dus een tweede erachteraan bingen is zo gepiept. Paul Rudd heeft er iets uit gefloept Superhero fans: opgelet. Paul Rudd als Ant Man komt over een paar jaar terug op je scherm. De nieuwe Ant-Man film (Quantumania) staat voor release gepland in 2023. Dat is nog even wachten, maar Paul Rudd heeft in ieder geval wel al verklapt dat de opnames inmiddels zijn gestart. Naast dit alles komt er ook een LOTR anime serie die (naar verluidt) een connectie heeft met een veldslag uit de tweede film van de normale filmreeks. Over dit alles en meer gaan Koos en Jelle je bijpraten in deze nieuwe (o.a. Myhtic Quest) aflevering van Nerd Culture.

Jun 20

1 hr 3 min

Deze 15e aflevering van de nieuwe Nerd Culture podcast is helemaal ready. Koos en Jelle hebben hun uiterste best gedaan om ook tijdens de E3 een Nerdcast voor je te maken. En dus zijn de mannen even uit de gekte ontsnapt, hebben ze de nieuwtjes en aanraders voor je opgesomd en gaan ze die hier met je doornemen. Zo is de aanrader van deze week de gloednieuwe serie omtrent Loki op Disney+, gaat Dune toch op streamingdiensten te zien zijn én is er veel nieuws over acteurs die in Star Wars Andor terugkeren. Alle ingrediënten voor een heerlijke zondagochtend dus, met Nerd Culture, Loki en Koos & Jelle. Nerd Culture en Loki; match made in heaven Het Marvel universum is iets wat uiteraard ruimschoots voorbij komt in de Nerd Culture afleveringen. Er is dan ook meer dan genoeg om over te praten en dat gaan Koos en Jelle uitgebreid doen. Want als er een nieuwe God toetreedt tot het multiversum is dit reden genoeg voor de nodige exitcement. We hebben het uiteraard over de Loki-serie, welke sinds kort op Disney+ is verschenen. En we mogen alvast verklappen: dit is een serie die nu al door recensenten op handen wordt gedragen. 96 van de 100 recensenten geven de serie een AAA score, dus dat dit de Nerd Culture aanrader is van deze week, gaat niemand verbazen. Maar wat al die recensenten doen is leuk en aardig, maar wat vinden Koos en Jelle er eigenlijk van? Star Wars Andor presenteert oude bekenden Een aantal bekenden namen die eerder al in Star Wars Andor hebben gespeeld, komen voor deze reboot terug. Zo is bekendgemaakt dat onder andere Forrest Whitaker zijn rol opnieuw gaat vertolken. Daarnaast keert ook Ben Mendelsohn terug naar de serie, waardoor er aan acteurs in ieder geval geen gebrek is. Koos en Jelle nemen ruimschoots met je door wat zij van deze keuze's vinden. Daarnaast hebben de mannen nog veel meer nieuws met je te bespreken, opdat jij compleet op de hoogte bent van alle Nerd verschuivingen. Veel plezier daarom met deze 15e Nerd Culture. *Wil jij niks missen van onze E3 coverage? Check dan hier het GK E3 2021 schema met een overzicht van al onze content. Daarnaast kun je hier op klikken om alle eerdere Gamekings GK E3 2021 video's terug te kijken. Als klap op de vuurpijl streamen we ons uiteraard een slag in de rondte. En die livestreams vind je uiteraard op ons Twitch kanaal via deze link.

Jun 13

1 hr 1 min

Is je vaste zondag ritueel alweer begonnen, maar heb je het gevoel dat er nog iets mist? Koffie gezet, croissantje gegeten en de korte broek is aangetrokken? Dan hebben we nu datgene voor je klaar staan, wat jouw zondagochtend af gaat maken. Nerd Culture nummer 14 staat voor je klaar. En deze keer gaan Koos en Jelle het hebben over de overname van James Bond's studio door Amazon, heeft Teenage Mutant Ninja Turtles de reboot een releasedatum en is er heisa omtrent Netflix' Jupiter's Legacy. Alle ingrediënten voor een prima zondagochtend Nerd Culture dus. Nerd Culture en de overname van James Bond door Amazon Een filmreeks met een grote allure is uiteraard die van James Bond. Er zijn er verschillenden delen uitgekomen door de afgelopen decennia heen en ze worden altijd gemaakt middels een vast recept. Een stylish geheim agent met een dikke bak die met een mooie vrouw aan zijn zijde de misdaad bestrijdt. Amazon zag ook wel wat in die franchise en besloot in één klap de hele reeks te kopen. De vraag is alleen: gaat James Bond nu nog wel dezelfde figuur blijven als hij altijd is geweest? En niet alleen wij vragen ons dit af, ook de schrijver van de serie is hier openlijk mee naar buiten gekomen. Benieuwd naar wat Koos en Jelle hierover te zeggen hebben? Je vindt de antwoorden in deze o.a. James Bond themed Nerd Culture. De groene schildpad boys zijn terug Nee, we hebben het hier niet over Koos en Jelle als ze een kater hebben. Alhoewel de boys dan ook aardig groen en traag zijn. We hebben het uiteraard over Michaelangelo, Donatello, Rafael & Leonardo; oftewel: de Teenage Mutant Ninja Turtles (die niet geheel toevallig allemaal namen hebben gekregen van bekende Italiaanse schilders). Er was al een tijdje bekend dat er een reboot van de geanimeerde serie ging komen. Maar nu is ook echt bevestigd wanneer deze serie het levenslicht gaat zien. Koos en Jelle hebben hun mening, de antwoorden op al je vragen én al het laatste Nerd nieuws voor je. Zet Nerd Culture maar aan... 

Jun 6

51 min 41 sec

Het einde van deze week is in zicht. En nu de temperaturen omhoog gegaan is, wil je uiteraard nog meer genieten van jouw zuur verdiende weekend. En wat past er bij dat zuur verdiende weekend op je relaxte zondag? Juist, jouw vaste mannen en een nieuwe aflevering van Nerd Culture. Na de overvloed aan positieve reacties op de vorige aflevering (waarvoor dank), gaan we deze week terug naar de reguliere programmering. Wat betekent: Koos en Jelle die hun passie over Nerd stuff met je gaan delen. Deze week komen in de podcast onder andere Batman 1989, Zack Synder en zijn verschillende projecten én de bekendmaking van het eerste Loki seizoen op Disney+ voorbij. Nerd Culture: Billy Dee Williams als Batman's 1989 Two Face De Star Wars fans onder jullie zien hierboven waarschijnlijk een herkenbare naam. We hebben het uiteraard over Billy Dee Williams. Een Amerikaanse acteur die eerder de rol van Lando Calrissian in de Star Wars films heeft vertolkt. En nu is het zijn beurt op een beruchte good guy gone bad te spelen. We hebben het over Harvey Dent die na het kwijtraken van zijn halve gezicht het heft in eigen hand neemt. Hij besluit zijn eigen persoonlijke vendetta aan te gaan onder de naam Two Face. En in de 1989 versie van Batman zien we ook Two Face terug. Met Lando Calrissian op het witte doek met zijn vertolking van Two Face. Dit alles en nog veel meer superheroe nieuws in deze Batman 1989 Nerd Culture nummer 13. Zack Snyder is bezig met verschillende projecten Oké: dat een Amerikaanse filmregisseur bezig is met project, is op zich geen nieuws. Het is immers zijn werk om met nieuwe dingen op te proppen te komen. Nu is echter nieuws wat onze Nerds wel erg interessant vinden. Zo gaat Zack Snyder samenwerken met Christopher Nolan voor de nieuwe Man of Steel in The Dark Knight én wordt Snyder's Star Wars project nu toch een standalone film. Alle handige feitjes, nieuwtjes en trips down memory lane vind je in deze nieuwe podcast. Geniet van je zondagochtend, ga lekker in het zonnetje zitten en geniet met Jelle en Koos van deze nieuwe Nerd Culture over o.a. Batman 1989 en nog veel meer.

May 30

1 hr 26 min

Je vaste zondagochtend ritueel kan beginnen. Zet je koffie maar klaar, neem een croissantje in de hand en geniet van deze uitgebreide Nerd Culture. Dit keer hebben we een heuse special voor je in elkaar gesleuteld. Naast uiteraard onze vaste gasten Koos en Jelle hebben we deze week namelijk een gast in de studio. Eentje met een hoog 'nerd'-gehalte. We hebben het over Pokémon kaarten verzamelaar Pim van Valkengoed (oftewel: Monkeloid zoals hij op Insta heet). Pim heeft zijn collectie meegenomen en gaat met de andere vaste nerds zijn toppers bespreken. Veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe Pokémon Nerd Culture. De run op Pokémon kaarten Pokémon kaarten zijn hot. Bijna net zo hot als cryptocurrency. In Amerika zijn er zelfs al behoorlijke Wild West taferelen ontstaan omtrent de ruil van deze gewilde kaarten. De Amerikaanse winkelketen Target moest zelfs tijdelijk stoppen met de verkoop van kaarten. Dit omdat mensen wapens trekken om die ene Charizard kaart te pakken te krijgen. En dat is niet zonder reden: de kaarten gaan soms wel voor 300.000 dollar over de toonbank, als je echt een 'mint' example hebt. Pim van Valkengoed heeft zijn fair share aan mint kaarten meegenomen om ze met Koos en Jelle te bespreken. En daarnaast vertelt Pim uiteraard ook hoe hij met zijn collectie is begonnen, wat de appeal is van deze kaarten én hoe jij hier wellicht zelf mee kan beginnen. Dit alles en uiteraard nog veel meer in deze Pokémon Nerd Culture special. Het vaste nieuws Nerd Culture is uiteraard Nerd Culture niet als onze vaste über Nerds het ook niet (even) hebben over het film- en serie landschap. En ook deze week is er meer dan genoeg over te bespreken. Zo krijgen Rick & Morty een spin off serie en is Spiral Boobytrap zo gruwelijk dat de hele film zelfs geschrapt is. Koos, Jelle en gast Pim gaan alles met je bespreken in deze nieuwe, speciale Nerd Culture aflevering. Geniet van je weekend en tot volgende week.

May 23

1 hr 47 min

Een nieuwe week betekent een nieuwe Nerd Culture. Zo doen we dat Gamekings, exact zoals je van ons gewend bent. En deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos al het nieuws vanuit de Nerd wereld voor je klaar staan. De mannen gaan het deze week onder andere hebben over de door Netflix gemaakte animatie He-Man (wat uiteraard een vervolg is op de uit 1983 stammende serie). Ook het vervolg op Knives Out begint met een aantal acteurs vaste vormen aan nemen én de stunts in Mission Impossible worden behoorlijk gevaarlijk… En dat is nog maar een topje van de ijsberg. Nerd Culture en het vervolg van He-Man Een animatie serie uit de jaren ’80 die je wellicht nog niet kent is He-Man. Regisseur Kevin Smith gaat een vervolg maken op de serie uit 1983, met een volwassen insteek. De animatieserie uit de jaren ’80 krijgt zo in de tegenwoordige tijd een nieuwe look, met dezelfde tekenstijl. De studio achter Castlevania krijgt de primeur om deze serie opnieuw tot leven te wekken. De serie is overigens een direct vervolg op de serie zoals hij in ’83 is geëindigd. De échte fans kunnen dus binnenkort hun Netflix in alle lust hun hart ophalen. The Power komt dus terug, net als je favo nerd mannen in Nerd Culture over He-Man en meer. Knives Out 2 krijgt vorm En zijn een aantal behoorlijk acterende powerhouses aan Knives Out toegevoegd. O.a Janelle Monae, Edward Norton én Dave Bautista gaan in deze film een rol voor hun rekening nemen. Hoe je het dus ook wend of keert: deze film wordt op acteergebied in ieder geval een film om rekening mee te houden. Verder is bekendgemaakt dat de film in Griekenland is opgenomen en dat ook Daniel Craig terugkomt om zijn rol als Benoit Blanc opnieuw te vertolken. De hype is dus zeker real, zoals Koos en Jelle in deze nieuwe Nerd Culture ook met je gaan bespreken. Daarnaast hebben de mannen nog nieuws over Mission Impossible en gaan ze behoorlijk los over de toekomstige content van Star Wars. Veel plezier met deze nieuwe aflevering van Nerd Culture.

May 16

1 hr 15 min

Nerd Culture is zoals elke zondag op je scherm en in je oren. Deze week heeft onze redactie een heuse gast die terug is van weggeweest. Good old Kevin (niet zo old, maar wel terug van weggeweest) schuift bij Koos en Jelle aan om zijn nerdshit te bespreken. En er is meer dan genoeg om over te praten mensen. Zo is Mads Mikkelsen zeer betrokken bij het script van Indiana Jones, zijn de opnames voor House of The Dragon begonnen én komt Stranger Things binnenkort met een nieuw seizoen. Indiana Jones 5 en artboeken Een nieuwe Indiana Jones is iets waar wij nerds uiteraard heel warm van worden. En nu er nieuws omtrent deze franchise begint te circuleren, is er reden genoeg om de hype train van stal te halen. Zo is Mads Mikkelsen erg enthousiast over het script van Indiana Jones 5. Mikkelsen is daarnaast sterk betrokken bij de ontwikkeling van het karakter, waarvan tevens wordt gesuggereerd dat de setting in de jaren '60 gaat zijn. De exacte rol die Mikkelsen vertolkt blijft verder nog vaag, maar dat de top acteur sterk betrokken is bij de film is in ieder geval een goed teken. Daarnaast betaalt de toevoeging van Kevin zich gelijk in dividend uit. Hij heeft namelijk een aantal sicke artboeken meegenomen met de mooiste tekeningen. Dat is namelijk echt zijn nerd-passie. Wij hebben er in ieder geval zin in en hopen jij ook. Game of Thrones: House of The Dragon De eerste setbeelden van de Game of Thrones spin off zijn inmiddels vrijgegeven. Lijkt ons meer dan genoeg reden om de hype train opnieuw van stal te halen. Want my oh my, wat ziet het er weer heerlijk sfeervol uit. Wat we in ieder geval op voorhand mogen verklappen, is dat deze prequel zich gaat focussen op het verhaal van The Targaryens. Dus bereid je voor op witte pruiken, veel vuur en gigantische draken. Koos, Jelle en Kevin zijn in ieder geval hyped en wij doen lekker met ze mee. Is dit dan alles? Oh nee, zeker niet. Er is ook nog nieuws omtrent de Joker sequel, Stranger Things seizoen 4 en nog veel, veel meer.

May 9

1 hr 11 min

Het superhero genre dendert maar door en door en door. Hoog tijd voor Koos en Jelle om eens wat meer films en series in het genre te bekijken. Zoals The Falcon & The Winter Soldier, wat dan weer een toffe miniserie is die zich ook in het Marvel universe afspeelt. Darnaast komt ook de nieuwe Mortal Kombat film voorbij en wordt er weer openlijk over superhero films en series gediscussierd. Dus, ga zitten en geniet van de The Falcon & The Winter Soldier, Mortal Kombat en meer in deze nieuwe Nerd Culture met Jelle en Koos The Falcon and The Winter Soldier Een serie die Koos en Jelle hebben gekeken voor deze nieuwe Nerd Culture is The Falcon &The Winter Soldier. De serie zit er inmiddels op en had zes afleveringen. Zes afleveringen met in de hoofdrollen Sebastian Stan en Anthony Mackie. Zes afleveringen is uiteraard op zichzelf staand niet heel veel. Gelukkig is er al bekendgemaakt dat er naar aanleiding van deze serie nog een film komt waar Jelle en Kood uiteraard met je verder over gaan praten. Dus, is deze serie het waard? En wat mogen we allemaal van die film verwachten? Je vindt de antwoorden in deze nieuwe Nerd Culture over o.a. The Falcon & The Winter Soldier Games op het witte doek Een succesvolle verfilming van een gameserie is tot op heden nooit helemaal gelukt. Wat dit proces vaak bemoeilijkt, is dat de verhalen van games in samenwerking met de mechanics van een game, zich lastig lenen voor een film. En wat er bij film vaak nog komt kijken, is dat ze breed georiënteerd zijn. Betekent dit dan dat er geen 'goede' game verfilmingen zijn? Nee dat niet, maar ze zijn wel schaars. Met Assassin's Creed werd het redelijk succesvol geprobeerd en die film heeft de deur opengezet voor meer vertalingen van games naar film en serie. Zo komt er ook een serie van The Last of Us aan, waar een verhaal in zit wat zich goed leent voor film. De vraag is nu: scoort de nieuwe Mortal Kombat film volgens Koos en Jelle ook hoog op het lijstje? Of blijkt het toch meer een natte krant te zijn? Je vindt de antwoorden in de bovenstaande video.

May 2

1 hr 27 min

Een nieuwe week vraagt om een nieuwe NerdCulture. Koos en Jelle gaan het deze week in onze 'Nerdcast' hebben over alles omtrent superheroes. De aanwas van nieuwe superhelden films gaat namelijk maar door en door. En er zijn altijd wel acteurs die staan te springen om een rol in een volgende episode te spelen. Koos en Jelle zijn uiteraard gefascineerd door dit hele proces en zijn compleet in de cult gedoken. Reden genoeg om een hele aflevering aan de verschuivingen in het filmlandschap met je door te nemen. Want, wie gaat welke rol in welke film voor zijn of haar rekening nemen? Superhelden films De superhelden films zijn vandaag de dag allang niet meer enkel gemaakt voor nerds. Tegenwoordig lijkt iedereen er van te genieten, het is echt mainstream, wat uiteraard een goede zaak is. Maar het uitpluizen van verhalen en wie welke rol in welke film gaat spelen, is wel alleen toe te vertrouwen aan de échte nerds. En daar komen Koos en Jelle in het verhaal kijken. Want wie wil het liefst de iconische rol van Bane vertolken na de eerdere vertolking van Tom Hardy? En wie heeft er bij Marvel getekend om een rol in Secret Invasion te vertolken? Jelle en Koos hebben alle ins en outs voor je. En geven daarbij uiteraard hun ongezouten mening. Dit alles en meer in de nieuwe aflevering van NerdCulture. De terugkeer van oude bekenden De terugkeer van acteurs die hun oude rol vertolken, is iets waar wij als nerds erg goed op gaan. En dat is ook iets wat synoniem is met het superhelden en sci-fi genre. Zo mogen we nu al verklappen dat er voor Spider Man 3 een oude bekende terugkomt. En een oude Batman acteur keert terug voor zijn rol in The Flash. Wie die acteurs zijn en wat Koos en Jelle ervan vinden, dat zie en hoor je terug in deze nieuwe editie van NerdCulture. Veel kijk- en luisterplezier.

Apr 25

1 hr 7 min

Welkom bij een zeer speciale editie van Nerd Culture. Vandaag hebben Jelle en Koos een fijne gast weten te strikken voor deze aflevering. En dat is niemand minder dan Star Wars fanaat Steven. Hij is in de studio gaan zitten om het eens goed te hebben over zijn haat/liefde verhouding met deze franchise. Wat vind Steven van de originele films? Hoe reageerde hij in eerste instantie op de prequels? Heeft de sequel trilogy het verhaal voor eeuwig verpest? Je hoort het allemaal in de Star Wars editie van Nerd Culture. Star Wars: een franchise die 'mixed emotions' oproept Star Wars is een ingewikkelde franchise. De eerste film, die wij kennen als A New Hope. kwam uit in 1977 en de laatste film in de franchise, The Rise of Skywalker, kwam uit in 2019. Maar om te zeggen dat de jaren tussen deze delen altijd even gemakkelijk zijn geweest, dat zou een leugen zijn. Toen de delen 1 t/m 3, beter bekend als de prequel trilogy, uitkwamen, werden deze voornamelijk met kritiek ontvangen. Hetzelfde is gebeurt met deel 7 t/m 9, oftewel de sequel trilogy. Steven en Koos hebben een sterke mening over deze twee trilogieën. Kunnen Steven en Koos de prequel trilogy waarderen? Vinden zij dat de sequels geen eer aan doen aan de rest van de franchise? Of willen de fans gewoon te veel? The Skywalker Saga Star Wars draait om de Skywalker familie. Het verhaal begint met de jonge Anakin Skywalker, een slaaf op de woestijnplaneet Tatooine. Uiteindelijk zou het Anakin lukken om de Padawan van Obi-Wan Kenobi te worden. Maar het verhaal stopt niet bij Anakin. Het verhaal gaat namelijk door met zijn zoon Luke, die een belangrijke rol speelt in de Rebel Alliance en net zoals zijn vader een Jedi wil worden. Het verhaal van Star Wars is gigantisch en speelt zich af over 11 films en meerdere series, games en boeken. Logisch dus dat wij als nerds een uitzending aan deze illustere franchise wijden. Plus natuurlijk wat gewoon nieuws.

Apr 18

1 hr 34 min

Welkom bij de zesde editie van Nerd Culture. Time flies when you’re having fun. Jelle en Koos vullen, zoals elke zondag,  vol enthousiasme hun wekelijkse nerderige uurtje. In deze editie van Nerd Culture hebben ze het over onder andere: Into the Spider-Verse 2, Zack Snyder’s Justice League, Ghostbusters Afterlife en natuurlijk veel meer. Justice is Gray Zack Snyder’s Justice League is nog maar net een paar weken te zien op HBO Max, maar er is nu al aangekondigd dat de film nog een nieuwere versie zal krijgen. Nee, deze versie bevat geen nieuwe beelden, maar gaat de film in zwart en wit af laten spelen. Dat betekent dat de film op drie verschillende manieren te bekijken zal zijn, namelijk: Justice League, Zack Snyder’s Justice League en Zack Snyder’s Justice League: Justice is Gray. Maar waarom nu nog een nieuwe versie? Reden: Omdat de zwart-wit versie Zack Snyder’s favoriete versie is. Maar de film werd in eerste instantie in kleur uitgebracht op HBO Max. Of de kleur aanpassingen ook daadwerkelijk een grote impact gaan hebben op de film is nog eventjes afwachten. Jelle en Koos hebben er ongetwijfeld een mening over. Het seizoen van de multiverse Het is momenteel nogal een chaos rondom de DC-films. Ooit was DC bezig met het opzetten van hun eigen MCU, namelijk de DCEU. Hoe de situatie rondom de DCEU momenteel echter is, weet niemand. Dit komt door het feit dat er ook DC films zijn uitgekomen die zich niet bevinden in de DCEU. Zoals bijvoorbeeld 2019’s Joker. Of omdat personages, die in de DCEU verschijnen, nu ook een solo film krijgen met andere acteurs. Zo komt volgend jaar The Batman uit. Een film met Robert Pattinson als de caped crusader, die eerder gespeeld werd door Ben Affleck. Wel kan het zo zijn dat The Batman een goeie reden voor deze aanpassing gaat geven. Want superheldenfilms lijken steeds meer in te spelen op het idee van een multiverse. Met als prima voorbeeld: Into the Spider-Verse 2. Veel plezier met nerden!

Apr 11

58 min 19 sec

Het meest nerderige uurtje van de week staat klaar op jouw buis. Het is de hoogste tijd voor een nieuwe Nerd Culture. Vandaag bespreken Jelle en Koos een breed arsenaal aan onderwerpen. Ze gaan het onder andere hebben over Thundercats, Knives Out 2 & 3, Space Jam 2, Obi-Wan Kenobi en nog veel meer. Zet je nerd bril maar op, het is tijd voor een nieuwe Nerd Culture. Cast Obi-Wan kenobi bekend We weten al een geruime tijd dat de Obi-Wan Kenobi serie onze kant op komt. Het heeft echter een flinke poos geduurd voordat er meer details rondom de show naar buiten kwamen. De show is geplaagd door meerdere delays en rewrites, maar lijkt nu dan eindelijk echt op stoom te komen. Zo is de officiële cast bekend gemaakt met daarbij de nieuwkomers binnen het Star Wars universum Kumail Nanjiani, Indira Varma en Sung Kang. Zij zijn voor het eerst zichtbaar in een Star Wars show. Natuurlijk zijn er ook de terugkerende gezichten zoals Hayden Christensen, die in de prequels Anakin Skywalker en Darth Vader speelde, en natuurlijk Ewan McGregor die Obi-Wan Kenobi speelt. De opnames van Obi-Wan Kenobi beginnen in april, dus aan het lange wachten lijkt een eind te komen. Netflix besteedt veel geld uit aan Knives Out 2 en 3 De uit 2019 afstammende murder-mystery film Knives Out staat op het punt om een grote impact te maken op de streaming sector. Netflix heeft maar liefst 450 miljoen dollar betaald voor de vervolgen Knives Out 2 & 3. Ook is er bekend gemaakt dat Rian Johnson, de schrijver en regisseur van het eerste deel, terugkeert om ook de andere twee delen op te nemen. Ook Daniel Craig keert terug, hij speelde in deel 1 de detective Benoit Blanc. Opnames staan gepland vanaf 28 juni en zullen plaatsvinden op Griekenland. Dus hoewel het nog eventjes wachten is op deel 2 van Knives Out, weten we nu wel officieel dat deze er aan komt. En deel 3 ook.

Apr 4

1 hr 21 min

Het is zondag en dat betekent maar één ding: Een nieuwe Nerd Culture op jouw scherm. En vandaag betreft het een zeer speciale editie… we hebben namelijk een gast aan tafel. Een oude bekende. Vandaag nerden Koos, Jelle samen met oud-stagiaire en thans (film)-regisseur Wouter over onder andere de DCEU, Black Widow op Disney+, de verfilming van Ghost of Tsushima, Hayao Miyazaki’s ‘How Do You Live’, My Hero Academia, Demon Slayer en ieders favoriete anime. Kortom, een lekker nerderige Nerd Culture bij jou op de buis. Hoe goed is Zack Snyder’s DCEU? Afgelopen week hebben we het kort gehad over Jelle’s mening van Zack Snyder’s Justice League. Tijdens dit gesprek deed Koos de belofte om ook eindelijk in de DCEU te duiken door middel van Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice. Nu hij dit eindelijk heeft gedaan, is het de hoogste tijd voor de heren om Zack Snyder’s DCEU te bespreken. Verdiende Snyder’s films de vele kritieken die deze hebben ontvangen? Of kunnen we achteraf toch zeggen dat de films toffer waren dan dat we in eerste instantie dachten? Een ding weten we in ieder geval zeker… Zack Snyder’s DCEU is tot een meer passend eind gekomen met zijn versie van Justice League, dan Joss Whedon. Wat is onze favoriete anime? Tijdens de aankondiging van de reboot van Nerd Culture beloofde we een inkijk in vele verschillende onderwerpen. Een van deze onderwerpen was anime. En dat gaat de main topic worden van vandaag. Wouter is namelijk helemaal into anime. En dus een perfect moment om onze favoriete anime’s met jullie te delen. Daarom hebben Koos, Jelle en Wouter ieder hun top 5 anime voor jullie op een rijtje gezet. Benieuwd naar welke anime’ als favoriet wordt beschouwd door de nerds bij ons op de redactie? Dan is er een mooie Play button voor jou om op te klikken.

Mar 28

1 hr 48 min

Hello there Nerds. We zijn aangekomen bij nummertje 3 van de vernieuwde Nerd Culture. Vandaag gaan Jelle en Koos het hebben over Marvel, Avatar, Spider-Man, Wat er deze week op Disney+ en Netflix verschijnt, Evangelion: 3.0+1.0 Thrice upon a Time, Bebop en Rocksteady en gaan ze het uitgebreid in op Zack Snyder’s Justice League. Kortom, maak je borst maar nat. Want dit wordt me wel een uitzending… Is Zack Snyder’s Justice League de moeite waard? In 2017 mocht de wereld voor het eerst hun ogen leggen op de eerste on film appearance van The Justice League in: Justice League. De film, die oorspronkelijk geheel geregisseerd zou worden door Zack Snyder, werd overgenomen door Joss Whedon. En die move werd allesbehalve goed ontvangen. Naarmate de tijd vorderde kwamen er steeds meer details naar buiten ronden het productieproces van de film. Zo bleek dat een heel groot deel van Zack Snyder zijn originele versie van de film, werd vervangen door beelden geschoten door Joss Whedon. Veel mensen waren niet tevreden over de film en langzaam aan begonnen er steeds meer geluiden te komen over een andere versie van de film. En deze geluiden bleken dus waar te zijn. Er bestaat namelijk echt een Snyder cut van de film. En na jarenlange speculaties is komt dan hij eindelijk uit. Wat bespreken de heren nog meer? Maar natuurlijk focussen onze mannen zich vandaag niet alleen op The Justice League. Ze gaan het ook hebben over de Disney+ shows The Falcon and The Winter Soldier en Loki. Ze gaan ze bespreken de film Avatar, ze discussiëren over Spider-Man en ze praten over een gedrocht genaamd Star Wars: The Holiday Special. Ga er dus maar eventjes lekker voor zitten, het is tijd om stevig nerderig te doen. Het is tijd voor de derde editie van de vernieuwde Nerd Culture.

Mar 21

1 hr 11 min

Welkom Nerds der lage Landen. We zijn aangekomen bij de tweede editie van de vernieuwde Nerd Culture podcast! Deze week praten Koos, Jelle en Daan je bij over allemaal typische Nerd Culture shit! Zo moeten Netflix-leachers op gaan passen, gaat Disney+ als een trein en is er in Japan iets aan het gebeuren rondom The Joker. Wat dat allemaal is verklappen we je natuurlijk niet, maar let wel op: dit wil je meemaken! Wachtwoorden zijn toch achterhaald? Netflix gaat achter leachers aan. Het bedrijf gaat een campagne beginnen tegen mensen die gebruik maken van andermans Netflix account. Je krijgt binnenkort een melding waarin je kan kiezen hoe je jouw account verder gaat gebruiken. Netflix wil natuurlijk dat je het liefst een eigen account afsluit, maar let’s face it; als je het account van die ene ex nog kan blijven kan gebruiken is dat ook goed, toch? Het bedrijf gaat je in ieder geval drie keuze’s geven waarmee je je account voort kunt zetten. Maar je hoeft niet te stressen, heel veel gaat het voorlopig nog niet uitmaken. Disney+ is bezig aan een behoorlijke opmars In het vorige seizoen van Nerd Culture voorspelde Melle al dat Disney Netflix wel eens zou gaan inhalen als het gaat om actieve leden. Natuurlijk gaan we nog niet verklappen of dat ook daadwerkelijk zo is, maar het is wel duidelijk dat Disney bezig is aan een behoorlijke opmars. De streamingdienst heeft naast natuurlijk de Disney films, ook nog de rechten voor Star Wars en is Amazon (qua leden) inmiddels al ruimschoots voorbij. En dat terwijl Disney nog niet eens zo lang bezig is! Daan, Jelle en Koos gaan je in deze Nerd Culture in ieder geval helemaal bijpraten over alles wat betreft Disney. Daarnaast komen ook The Joker, The Boys’ spin-off en Kevin Fiege voorbij. Nerdy shit op de zondagochtend!

Mar 14

1 hr 7 min

Nerd Culture is back! En hoe! Het heeft negen maanden geduurd sinds de vorige aflevering, en zo’n anderhalve maand sinds de aankondiging in de allerlaatste Filmkings, maar wie wacht krijgt ook wat. Want vanaf vandaag is Nerd Culture echt terug, wekelijks op zondagochtend en nog nerdy’er dan ooit. Weg zijn de dagen over bitcoin, voeding, corona en het onderwijs, vanaf nu draait Nerd Culture puur om geek shit. Hallo Marvel, Hello there Star Wars en ook leuk om jou hier te zien Attack on Titan. Dames, heren en vooral geeks, welkom bij Nerd Culture 2.0. Lekker veel nieuws rondom voor de Star Wars fans en de trekkies Jarenlang waren Star Wars en Star Trek de vaandeldragers van de nerd community, maar tegenwoordig zijn beide franchises geliefd door zowat iedereen. Star Wars is nog steeds een gigantische franchise ondanks het feit dat de laatste paar films niet bepaald door iedereen even hard werden gewaardeerd. En Star Trek is momenteel een grote hit op Netflix met Picard en Star Trek Discovery. Beide franchises lijken grote stappen te maken en zijn toekomst-proof. Vandaar dat beide legendes een grote rol gaan spelen in deze en toekomstige edities van Nerd Culture. De heren gaat het dit keer hebben over Star Wars: Obi-Wan in Andor, Rey Palpatine en Gina Carano. En Star Trek komt aan bod met Picard seizoen 2. Marvel en Disney komen met grootse plannen Waar Star Wars en Star Trek ooit de vaandeldragers van de nerd community waren, daar zou je nu kunnen zeggen dat de superhelden deze positie hebben overgenomen. Vooral de Marvel franchise doet het goed bij het publiek. Het is dus niet zo gek dat Disney aan Marvel een grote rol heeft gegeven voor hun Disney+ streaming service. Wandavision is tot een einde gekomen en The Falcon & the Winter Soldier staan op het punt om te beginnen. Er is ook iets meer bekend gemaakt over een potentieel tweede seizoen van The Falcon & the Winter Soldier. Ook is er wat nieuws uitgekomen over hoe Zack Snyder’s Justice League nou precies bekeken zal worden. Kortom, meer dan genoeg nerd shit om jouw sleepy sunday heerlijk door te komen. En dat doen we door terug te kijken naar het gehele seizoen van WandaVision.

Mar 7

1 hr 29 min

Dit interview werd opgenomen als de Bitcoin Show aflevering maar valt toch ook wel heel erg onder het Nerd Culture thema. In het verleden spraken we mensen over diverse onderwerpen die met persoonlijke vrijheid te maken hebben. Daarom wilden we de Nerd Culture fans dit interview niet onthouden.

Sep 2020

1 hr 12 min

Journalist Daan de Wit schreef Dossier Mexicaanse griep in 2010 als waarschuwing: laten we de lessen leren van de Mexicaanse griep. Maar inmiddels lijkt zijn boek een handleiding voor de desastreuse Corona-aanpak. In het boek staat alles wat mis ging tijdens de Mexicaanse griep, zoals te kleine expert-teams, geheime contracten, experimentele vaccins, angstcampagnes, vertragingstactieken van de overheid en leidende rollen voor belangenverstrengelde personen en organisaties. Alle fouten van ruim tien jaar geleden hadden met Covid-19 kunnen worden voorkomen, maar worden herhaald en ook nog eens op een veel grotere schaal. Daan spreekt er over met Boris in een podcast waarin kritisch wordt gekeken naar wat er misgaat met de Corona-aanpak. ‘Onze leiders leiden niet, maar volgen’, zegt Daan de Wit. ‘Maar zo mogelijk nog belangrijker zijn de rollen van de politieke oppositie en de media.’Daan constateert niet alleen problemen, hij komt ook met oplossingen. Hij spreekt er over in de podcast en in zijn binnenkort te verschijnen e-boek over gezondheid en immuniteit. Deze onderwerpen zijn zijn specialisme sinds de publicatie van zijn (papieren) boek Weet wat je eet. Volg de ontwikkelingen rond zijn nieuwe e-boek en het eerste gratis hoofdstuk via zijn website https://www.andermens.nl en op twitter via @daandewit Genoemd in de podcast- Medialogica over de Mexicaanse griep: https://www.human.nl/speel~WO_NTR_801555~mexicaanse-mediakoorts-medialogica-in-de-klas~.html - Medialogica over Corona: https://www.human.nl/medialogica/kijk/afleveringen/2020/aflevering-1.html - Medialogica over oneigelijke invoering stroomstootwapen: https://www.human.nl/medialogica/kijk/afleveringen/2020/aflevering-4.html - Event201, epiloog vanaf 32’50: https://youtu.be/LBuP40H4Tko?t=1969 - Daan de Wit website: https://www.andermens.nl Lees daar zijn gratis e-boek en zijn updates met nieuws over het in 2020 te verschijnen e-boek over gezondheid en immuniteit- Daan de Wit op Twitter via @daandewit

Jun 2020

1 hr 25 min

Ja! Een nieuwe Nerd Culture. Skate gaat in deze Nerd Culture praten met MMA-journalist Giovanni Tjin (al eerder te gast geweest in een zomer podcast). Maar er is ook een nieuwe gast: ONE Championship fighter Pieter Buist. Het gaat onder meer over het bijzondere carrièreverloop van deze uit Breda afkomstige vechter, die tegenwoordig furore maakt in Azië. Verder wordt zijn passie voor games, balans in het leven en wat er voor beide heren zoal in de pijplijn zit besproken. En hoe denken ze dat MMA in Nederland zich verder ontwikkelen zal? Het komt allemaal langs in deze editie van Nerd Culture.

Dec 2019

1 hr 25 min

Jeroen Lamberts en Roy Keuter zijn leraren op een iPad school. Naar aanleiding van een oproep over lootboxes raakten we in gesprek over kids, onderwijs en games. We praten over straffen en belonen en de rol van onderwijs in een samenleving die snel aan het veranderen is. 

Aug 2019

2 hr 3 min

Ruben Waterman is te gast bij Nerd Culture. Na zijn studie Digital Currency aan de Universiteit van Nicosia, startte Ruben zijn bedrijf https://getbittr.com/" rel="noopener" target="_blank">Bittr. Het is een dienst waar Europeanen op een simpele manier kleine bedragen Bitcoin kunnen kopen. Het principe van Stacking Sats dus. We praten over Bitcoin, Ondernemerschap en de reis door de rabbit hole. 

Aug 2019

1 hr 22 min

Prof. Dr. Hanno Pijl van het LUMC is te gast bij Nerd Culture om te praten over lifestyle aanpassingen als methode om ziektes te bestrijden en te behandelen. Samen met co-Host Wim Tilburgs bespreken we Diabetes type 2, Hart en vaatziekten, Het ketogeen dieet en vragen die we kregen via de stichting "Je leefstijl als medicijn".  

Aug 2019

1 hr 42 min

Thijs van de Wouw werkt in New York bij een van de grootste advertising agency's ter wereld. Hij werkt voor klanten als ActivisionBlizzard en Tencent en is verantwoordelijk voor hun wereldwijde communicatie strategie. Thijs behoort al een tijdje tot de absolute top van de wereld als het gaat om communicatie rond videogames. We praten over de problemen waar de industrie maar tegenaan blijft lopen, trends in reclame en marketing en natuurlijk over zijn liefde voor PC gaming. 

Jun 2019

1 hr 37 min

Marc Pollen en Jeroen Graas zijn oud-mariniers, ondernemers en podcast makers. Een kleine zes maanden geleden verscheen de eerste aflevering van hun Scherpschutters Podcast. In deze podcast praten Marc en Jeroen met mensen die hebben moeten presteren onder extreme, soms levensbedreigende, omstandigheden. De recente aflevering met Marco Kroon leidde tot veel reacties, honderduizenden views en listens en landelijke media aandacht. Reden genoeg om deze mannen uit te nodigen bij Nerd Culture... 

Jun 2019

1 hr 13 min

Adriaan de Jongh is een van de meest succesvolle Nederlandse indie game ontwikkelaars van de laatste jaren. Met Hidden Folks scoorde hij een mega hit. We praten over de nagenoeg onmogelijke opgave om een succesvolle game te maken. We praten over opleidingen en de zakelijke uitdagingen van de Nederlandse games industrie. Nerd Culture is als podcast te beluisteren op alle grote podcast kanalen, iTunes en Spotify. De video versie is ook terug te kijken op https://www.nerd-culture.nl" rel="noopener" target="_blank">www.nerd-culture.nl

May 2019

1 hr 21 min

Gezondheid en ketose met arts Jacqui van Kemenade en Wim Tilburgs

May 2019

1 hr 48 min

Francis Pouliot is Bitcoin ondernemer van het eerste uur. Hij is eigenaar en directeur van Bull Bitcoin, het grootste Bitcoin payments bedrijf in Canada. We praten over economie, adoptie en het grotere plaatje. We praten vooral niet over de prijs! Of en deze podcast is in het Engels.

May 2019

1 hr 9 min

Nerd Culture is terug! En Willem Middelkoop ook! In deze aflevering praten Boris en Willem over het boek “als de dollar valt”. Over de schier eindeloze hoeveelheid nieuw geld dat door de (centrale) banken de wereld in wordt geslingerd. Weinig mensen realiseren zich dat al dit nieuwe geld zorgt voor een gigantische inflatie oftewel een daling in de koopkracht. Dus als je jezelf afvraagt hoe het komt dat je geen huis meer kunt kopen, goed eten onbetaalbaar is geworden en je aan het einde van je geld nog een halve maand over hebt…in deze podcast volgt het antwoord.

May 2019

1 hr 15 min

This episode of Nerd Culture is in English. Max Hillebrand is an economist, a Bitcoin expert and involved with the Mises institute. We talk about inflation, theft, sound money principles and the effects of having a high or low time preference on our environment. Also check out: [Towardsliberty.com](http://towardsliberty.com/)

Mar 2019

1 hr 4 min