ABN AMRO Insights

ABN AMRO

In ABN AMRO Insights bespreken verschillende medewerkers van ABN AMRO de laatste economische vooruitzichten, sectorinformatie en trends. Zo heeft u altijd inzicht in de meest actuele cijfers.

All Episodes

In deze aflevering bespreken hosts Piet Rietman en Jitte van Oijen met adviseur Rob van Willigen het concept Product as a Service (PaaS). 

Feb 25

17 min 50 sec

In deze langer durende special gaan hosts Jitte van Oijen en Piet Rietman in gesprek met Sander Heijne en Hendrik Noten, schrijvers van het boek Fantoomgroei. Want wat is nu eigenlijk economische groei?

Feb 3

42 min 31 sec

In deze aflevering bespreken hosts Piet Rietman en Jitte van Oijen met strateeg Shanawaz Bhimji de economische potentie van waterstof.

Jan 17

14 min 4 sec

In deze aflevering bespreken hosts Piet Rietman en Jitte van Oijen met sectoreconoom Albert Jan Swart de dilemma's die komen kijken bij het verduurzamen van verpakkingen.

Dec 2020

13 min 10 sec

In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman met Jan-Paul van de Kerke, Nederland econoom, de overheidsfinanciën voor de komende jaren. Dit doen zij aan de hand van een advies van een studiegroep, dat de kaders schetst waarin de volgende regering beleid kan gaan voeren. 

Oct 2020

7 min 21 sec

In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman met Philip Bokeloh, senior econoom, en Madeline Buijs, sectoreconoom Bouw en Vastgoed, wat de gevolgen van de plannen voor Prinsjesdag zullen zijn voor de woningmarkt en de bouw. 

Sep 2020

9 min 54 sec

In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman met Nora Neuteboom, senior econoom, hoe transactiedata kan helpen om lokale coronagevolgen in beeld te brengen. 

Sep 2020

12 min 2 sec

In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman het herstel van de Nederlandse industrie naar aanleiding van de coronacrisis. In gesprek met Piet bespreekt Albert-Jan Swart, sectoreconoom Industrie, Transport & Logistiek, de situatie rondom de industrie en wordt het nut van inkoopindices uitgelegd. 

Aug 2020

9 min 53 sec

In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman de gevolgen naar aanleiding van het coronavirus voor de opkomende markten. In gesprek Piet bespreekt Marijke Zewuster, hoofd opkomende markten en grondstoffen, de situatie in met name Latijns-Amerika en Azië. 

Jun 2020

10 min 35 sec

In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman de verschillen in gevolgen van lockdownmaatregelen in Nederland, de VS, het VK en de drie grote eurozonelanden Duitsland, Frankrijk en Italië. Dit doet hij met Aline Schuiling, eurozone econoom, en Nora Neuteboom, macro-econoom Nederland.

May 2020

21 min 18 sec

In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange met sectoranalist Alexander Goense hoe bedrijven ondernemen op anderhalve meter afstand. Hierbij wordt ingegaan op het fruitteeltbedrijf van de ouders van Alexander en op de sectoren Industrie en Energie.

May 2020

16 min 46 sec

In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange de veranderingen in consumptie als gevolg van het coronavirus. Dit doet hij met macro-econoom Nora Neuteboom en met sector-econoom Paul Metzemakers.

Apr 2020

12 min 32 sec

In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange de vooruitzichten voor de woningmarkt, de bouw en het vastgoed met Philip Bokeloh, senior econoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO en Madeline Buijs, sectoreconoom Bouw en Vastgoed voor Sector Advisory bij ABN AMRO.

Apr 2020

12 min 33 sec

Gezondheid en welzijn staan hoog in het vaandel bij veel consumenten, maar het resulteert nog niet in flink hogere verkoopcijfers. Nederlanders eten hun groenten vooral in de avond. Meer groenten bij ontbijt en lunch: is dat een kans of kansloos? Nadia Menkveld, Sector Econoom, gaat in gesprek met Rob Morren, Sector Banker Food.

Mar 2020

5 min 43 sec

In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange de economische prognose voor 2020-2021 met Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO en Sander van Wijk, hoofd Sector Advisory bij ABN AMRO.

Mar 2020

11 min 38 sec