Love Revolution Podcast

Love Revolution

Muzikant en oprichter van Love Revolution Hanne de Vries spreekt met inspirerende gasten over dingen die hen bezig houden.

All Episodes

Als onze theologie ervoor zorgt dat mensen worden afgewezen, bij God vandaan worden gehouden en beschadigd raken, moeten dan niet onze theologie aanpassen? Moeten we dan niet op zoek naar een andere interpretatie?

Jul 20

33 min 26 sec

ARE YOU GAY? // Jordan Roy vertelt in de nieuwe Love Revolution podcast waarom het gek is dat iemand die vraag aan je stelt. 'Mij is die vraag heel vaak gesteld. Ik was niet uit de kast en ik was er nog niet aan toe. Dan is het heel confronterend en heel vervelend om die vraag te horen. Want wie ben jij en geeft jou de toestemming om over mijn seksulateit te gaan praten? Dat is eigenlijk heel gek. Je hoort nooit iemand vragen: ben je straight?'

May 27

39 min 25 sec

Binnen een kerkgemeenschap is het vaak erg ingewikkeld en spannend om uit de kast te komen. Hoe was dit voor Tessa? Ze vertelt haar verhaal in de Love Revolution podcast.

May 6

32 min 10 sec

We vroegen theoloog Ruben Beijl om uit te leggen wat de bijbel nou eigenlijk echt zegt over homoseksualiteit. Maar in plaats van een theologische discussie pleit hij juist voor een pastoraal gesprek over dit onderwerp. 'Er zijn al zoveel mensen beschadigd door hierover te discussiëren en door te praten OVER hen. Het wordt tijd voor verbinding en om liefdevol te praten MET hen.

Apr 22

41 min 49 sec

Opstandingskracht kunnen we vaak makkelijk ervaren tijdens conferenties en (kerk)diensten. Maar hoe zit dat in ons dagelijks leven als we niet de hulp van een goede band, spreker, mede gelovigen en een gave sfeer hebben? Hanne gaat hierover in gesprek met Giovanni Veldhuis.

Apr 1

30 min 1 sec

Een jaar geleden sprak een plant uit mijn tuin tot mij. Over groei naar geestelijke volwassenheid geestelijke onafhankelijkheid. Iets waar misschien te weinig over wordt gesproken in de kerk?

Mar 24

24 min 32 sec

Hoe ben je christen in de politiek? En kun je niet beter je christelijke achtergrond loslaten om nóg meer mensen aan te spreken? Hanne gaat in gesprek Robert Mourik en Nico Drost van de ChristenUnie en met Florian Pronk van de SGP.

Mar 11

47 min 7 sec

Gods aanwezigheid in jouw dal van duisternis wordt misschien wel het beste zichtbaar door de aanwezigheid van anderen. Mensen die daadwerkelijk handen en voeten geven aan de troost en nabijheid van God. Hanne spreekt hierover en gaat in gesprek met Filemon Peroti in onze laatste podcast over het thema lijden. Heb jij dit zo ook ervaren? Of heb je dit heel erg gemist?

Feb 18

32 min 41 sec

In de reeks podcasts over depressiviteit en lijden spreekt Hanne in deze podcast samen met Frans Korpershoek (bekend van onder andere Sela) over lijden in het dagelijks leven. Hoe geven we lijden een plaats in de kerk? Is er voldoende (christelijke) muziek dat ruimte geeft aan het lijden?

Feb 6

52 min 5 sec

Is er voor het lijden voldoende plek in de kerk en in ons geloof? Hanne liep in zijn eigen geloofsleven hier tegenaan en ging op zoek naar hoe hij de kloof tussen lijden en belijden kon dichten. Hanne spreekt met Gerrit Dekker over dit onderwerp.

Jan 28

52 min 31 sec

Hanne spreekt samen met Cordina over depressief zijn. Wanneer ben je nou eigenlijk depressief?

Jan 5

50 min 5 sec

Hanne zal ook regelmatig alleen een podcast opnemen, oftewel 'Hanne solo' :) Kerst komt er aan, we vieren binnenkort weer de geboorte van Jezus. Hanne deelt zijn vragen en gedachten hierover rondom de vraag: waarom wilde God nou een mens worden?

Dec 2020

9 min 48 sec

Hanne en Anne gaan samen in gesprek over Love Revolution. Een update waar we afgelopen tijd mee bezig geweest zijn en wat jullie de komende tijd van Love Revolution kunnen verwachten.

Dec 2020

11 min 49 sec

Hanne de Vries praat met Reyer over het zijn van aanbiddingsleiders en de gevoelens en meningen die daarbij komen kijken. 

Dec 2020

49 min 5 sec

In deze aflevering spreekt Hanne met Rivelino Rigters. Over zijn (uitdagende) jeugd, zijn tijd in de jeugdgevangenis, hoe het hem gevormd heeft en hij nu andere gevangenen over de hele wereld wil helpen verder te komen in het leven.

Dec 2020

52 min 53 sec

In deze aflevering praat Hanne met Jannica van Barneveld over haar opvoeding, haar beeld van Jezus en waar en wie Hij is in tijden van lijden. En over overgave, vallen en opgevangen worden in de armen van de Eeuwige. Enjoy!

Dec 2020

40 min 31 sec

Iets nieuws! Deze ongekende en bizarre tijden bieden ook prachtige mogelijkheden om nieuwe dingen te proberen. Dat geldt ook voor ons: we hebben onze eerste podcast gemaakt! En hoewel we alles nog aan het ontdekken zijn vinden we het wel heel leuk om dit aan jullie te kunnen laten zien en horen. Dit is aflevering 1 met als gast DJ Roberto Rosso. Enjoy!

Dec 2020

27 min 7 sec