Come Get IT ( CGIT )

Come Get IT ( CGIT )

Hét IT kennisplatform van Nederland

All Episodes

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut Herken je dit? Je hebt je technische configuratie afgerond, je bent 100% overtuigd dat werkt maar zonder gebruikers weet je pas echt zeker of je opgetuigde Microsoft 365 oplossing gaat werken. Je bent echter als geen ander van bewust ander dat je niet zomaar een laptop bij iemand op zijn bureau kan neerleggen en dat het in een keer werkt. Het bericht Aflevering 36 – Peter Kettenis – M365 Adoptie verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Nov 3

49 min 35 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut Het gebruik van Moderne Authenticate, dat will zeggen met gebruikersnaam, wachtwoord en een extra apparaat (zoals een telefoon) is anno 2021 redelijk gebruikelijk denk wij. Voor ons IT'ers waarschijnlijk wel maar toch (b)lijkt het voor het grote publiek nog niet de gouden standaard. Het bericht Aflevering 35 – Moderne Authenticatie verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Sep 29

57 min 18 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut In deze nieuwe Come Get IT aflevering belichten we een andere kant op van ons mooie beroep, namelijk de kant van de ICT ondernemer en zoomen daarbij in op bedrijfsprocessen. Misschien niet direct het onderwerp waarop je zit te wachten na je vakantie want bedrijfsvoering is toch maar het saaiste onderdeel van ons vak vanuit een technische oogpunt. Jasper van Horssen weet ons te overtuigen waarom dit toch heel belangrijk is. Het bericht Aflevering 34 – Jasper van Horssen – Procesverbetering (Slimme ICT) verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Aug 25

50 min 48 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut In deze aflevering zoomen we in op  het Linux/Unix operating platform. We komen het, als IT'ers, nog regelmatig tegen in onze klantenomgevingen, of als besturingssysteem op het gemiddelde IoT device maar lijkt tegelijkertijd enigszins onderbelicht. Is het platform anno 2021 nog steeds relevant in ons IT-landschap? Is het daarnaast nog steeds een specialisme of kan iedereen met IT achtergrond dit inzetten? Het bericht Aflevering 33 – Remco Fugers – Unix/Linux verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Jul 28

51 min 11 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut In deze nieuwe aflevering van de Come Get IT Podcast hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het veilig versturen van e-mails. Mail ik niet veilig dan? Wij merken op dat dit een vraag is die regelmatig aan ons wordt gesteld. Daarnaast spelen een groot aantal van onze collega’s met deze vraag. Hoe los je het op? Wat is eigenlijk veilig e-mailen? Wat moeten we als organisatie allemaal veilig versturen via email? Het bericht Aflevering 32 – Meint Post – Veilig E-mailen verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Jul 7

48 min 3 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut In deze aflevering gaan we inzoomen op End Using Computing. We kijken terug op de ontwikkelingen van EUC in het afgelopen jaar en blikken vooruit op de ontwikkelingen in de toekomst. Heeft Corona er voor gezorgd dat we de ontwikkelingen van een virtuele werkplek in een stroomversnelling zijn gekomen? Allemaal vragen die wij hebben gesteld aan Berry Haveman en Anne Valkenburg. Allebei zijn ze werkzaam voor Liquidware. Het bericht Aflevering 31 – Berry Haveman en Anna Valkenburg – Liquidware verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

May 27

46 min 15 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut Na 29 afleveringen is het hoog tijd om Abram Schermer terug te vragen als gast voor aflevering nummer 30 van de podcast. In aflevering 1 was het bedoeld om kennis te maken, deze keer hebben we hem uitgenodigd om meer te vertellen over (zijn favoriete onderwerp) de “Cloud Strategie Contradictie”. Het bericht Aflevering 30 – Abram Schermer – De Cloud Strategie Contradictie verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Apr 28

44 min 31 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut Ruim twee jaar geleden zijn we een podcast gestart met de insteek kennis te delen. Dat vinden niet alleen wij leuk want er zijn natuurlijk genoeg vakgenoten die dezelfde liefde delen. Ëén van die vakgenoten is Ali Tajran, die zijn blog bijhoudt op alitajran.com. Het bericht Aflevering 29 – Ali Tajran over Exchange en AliTajran.com verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Mar 31

41 min 56 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut In deze aflevering hebben we Erik Remmelzwaal weer te gast in onze podcast studio, Erik is in Aflevering 9 ook al eens te gast geweest. Toen wij hem in die aflevering aan de microfoon hadden zat hij nog middenin zijn winterslaap (sabbatical) en in deze nieuwe aflevering spraken wij natuurlijk weer met Erik over security, maar ook zeker over wat hij uitspookt nu hij ontwaakt is uit zijn winterslaap. Het bericht Aflevering 28 – Erik Remmelzwaal over Zolder BV en Zolder Sessions verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Mar 9

54 min 50 sec

Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut In deze aflevering gaan we weer lekker ‘nerden’ over beeldoverdracht en grafische kaarten. Maar is een grafische kaart tegenwoordig nog […] Het bericht Aflevering 27 – Jits Langedijk over Nvidia verscheen eerst op Come Get IT ( CGIT ).

Jan 28

47 min 12 sec