Utopiaa vai todellisuutta?

Suomen Podcastmedia

Utopiaa vai todellisuutta? -podcastissa radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur selvittävät vaihtuvien vieraiden kanssa, mitkä digitaaliset utopiat ovat jo todellisia ja mitkä vielä haavekuvia.

Tämä on Utopiaa vai todellisuutta?
Trailer 27 sec

All Episodes

Miten mobiiliverkko oikeastaan muuttaa maailmaa? Onko jokaisen pakko siirtyä käyttämään 5G:tä? Mikä on älykaupunki, entä esineiden internet? Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur pohtivat, miten mobiiliverkkojen kehitys vaikuttaa ihmisten arkeen ja maailmankuvaan. Vieraana Pete Poskiparta: digiloikan esiintyjänä tehnyt mentalisti, perheenisä ja tiedeorientoitunutta ajattelua edistävän Skepsis ry:n jäsen.

May 19

36 min 58 sec

Voiko traktoria ohjata toiselta puolelta maailmaa? Miten Suomen pakkaskelissä puhelimella kuvattua videota voidaan lähettää reaaliajassa tv-ruutuihin ympäri maailman? Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur kuulevat digiajan yhteiskuntaa ja digi-ihmisen elämää mullistavista innovaatioista Valtran Mikko Lehikoiselta sekä Vuokatti Sportsin Tomi-Pekka Riihivuorelta.

May 12

34 min 2 sec

Korvaako virtuaalitodellisuus lomamatkat? Syrjäyttääkö hologrammi aidot ihmiskontaktit? Tuijotetaanko jatkossa puhelimia vai koetaanko kaikki VR-lasien läpi oman kodin mediahuoneessa? Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur visioivat digiajan tulevia mullistuksia viihteen saralla yhdessä VR-maailmojen pioneerin Zoan Oy:n Laura Olinin ja e-urheilun uranuurtajan HAVU Gamingin Lasse Salmisen kanssa.

May 5

34 min 12 sec

Millainen on ollut matka 90-luvun Matopelin ääreltä nykypäivän sosiaalisiin VR-peleihin ja peliammattilaisuuteen? Kuulemme myös toiveita ja ajatuksia tulevaisuuden pelaamisesta. Jaksossa mukana mies Matopelin takaa eli ohjelmistosuunnittelija Taneli Armanto sekä tubettaja Paqpa eli Beata Rodas, joka on tehnyt pelaamisesta itselleen työn. Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur muistelevat pelaamisen suurimpia mullistuksia sekä visioivat tulevaa yhdessä vieraiden kanssa.

Apr 28

37 min 40 sec

Aiheuttavatko kännykkäverkot syöpää tai levittääkö 5G koronaa? Tulisiko tukiasemien lähellä asuvien olla huolissaan säteilystä? Ovatko salaliittoteoreetikoiden 5G-pelot faktaperäisiä? Kuulemme myös uusimmista teknologian mahdollisuuksista terveydenhuollossa. Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur ottavat selvää mobiiliteknologiaan liitetyistä terveysvaikutuksista. Lääketieteen näkökulmasta väitteisiin vastaa terveysjohtaja ja jalkapallomaajoukkueen lääkäri Pippa Laukka ja tutkimuksellista puolta valottaa apulaisprofessori ja tekniikan tohtori Ilkka Laakso Aalto yliopistosta.

Apr 21

36 min 50 sec

Utopiaa vai todellisuutta? -podcastissa radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur selvittävät vaihtuvien vieraiden kanssa, mitkä digitaaliset utopiat ovat jo todellisia ja mitkä vielä haavekuvia.

Apr 15

27 sec