Pénz Beszél

Inwestmentors

Az InwestMentors beszélgető műsorában privát bankáraink osztják meg véleményüket az aktuális gazdasági hírekről, legújabb befektetési trendekről és arról, hogy miért érdemes odafigyelni a gazdasági változásokra.

All Episodes

Ki ne örülne ha a kezébe nyomnának egy táskányi pénzt? Úgy néz ki, hogy a közgazdászok már el is kezdték az aggódást. A baj nem az, hogy pénzt ad egy-egy ember, hanem az, hogy rengetegen kapnak plusz még a cégek is. A pénznyomás fura folyamatát és következményeit járja körbe Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, az InwestMentors privát bankárai.

Oct 26

17 min 20 sec

A megújuló energia forradalma sokaknál pusztán anyagi okokból nem érkezett el. Nyilvánvalóan fontos a föld fenntarthatósága, de ha nincs összhangban a hosszú távú nemes cél a rövid távú érdekekkel, nem történik változás. A kellő motivációra sokáig kellett várni, de úgy néz ki az 500Ft-os benzinár és az egy év alatt 40*-esére növekvő gázár meghozta az áttörést. Eljött hát az idő a megújuló energiába fektetni? Erről beszélet Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila az InwestMentors privát bankárai

Oct 19

21 min 49 sec

Lemaradt a számítógép, az internet és a mobiltelefonok előretéséből? Kár, mert az iparág vezető cégei nem ritkán megszázszorozták az értéküket. De vajon mi lesz a következő nagy dobás az innovációban? Mik lehetnek a jövő meghatározó trendjei és, hogyan érdemes befektetni ezekbe? A témáról Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila az InwestMentors privát bankárai osztják meg a gondolataikat.

Oct 11

23 min 26 sec

Egekben a részvényárak és a tőzsde úgy tűnik nem akar pihenni. Sokaknak vonzó a magas hozam, de egy dolgot senki nem akar: beszállni a csúcson úgy, hogy onnan már csak lefele visz az út. De tényleg kell ettől tartanunk? A történelmi csúcs nem pont a jó hangulat jele? És mit veszít az, aki állandóan halogat?  Ezekre a kérdésekre keresi a választ Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila az InwestMentors privát bankárai.

Oct 5

19 min 7 sec

Nagy úr a hozaméhség, beindítja a befektetők kreativitását. Cipő? Kosaras kártya? Műkincs? LEGO? Mindegyikkel kiugróan magas nyereséget lehet elérni, DE mielőtt hazavinne polc cipőt a legközelebbi áruházból, ismerkedjen meg bővebben a témával. A mikrofonnál Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila az InwestMentors vezető privát bankárai.

Sep 28

18 min 29 sec

Magyarország kedvenc befektetéséről számtalan megválaszolatlan kérdés kering a neten. Elsőre egyszerűnek, biztonságosnak és jövedelmezőnek tűnik, viszont közelebbről megnézve kiderül, hogy egyik felvetés sem biztos minden körülmények között.

Jul 30

26 min 16 sec

A koronavírus-világjárványt követő gazdasági helyreállításhoz nagyon sok pénzre lesz szükség. Ennek a finanszírozására az egyik lehetséges megoldás az adók emelése. Különösen fájó sok országnak, hogy pont a legnagyobb vállalatok választanak kedvezőbb adózási környezetet. A kérdéskör viszont nem csak az államokat érinti, hanem a befektetőket is. Milyen hatásai lehetnek egy globális minimumadónak? Hogyan érintheti ez a befektetőket? Erről beszélget Magyar Zoltán, Tátrai Csaba, Horváth Attila az InwestMentors privát bankárai.

Jul 5

21 min 35 sec

Bő egy év alatt -36 dollárról +70-re emelkedett az olaj ára. Visszapillatva álombefektetésnektűnik. A trend is úgy fest elsőre, hogy a csökkentett kapacitások miatt tovább emelkedhetnek az árak. Vajon megéri még beszállni? és ha igen, hogyan profitálhatunk az olajárak emelkedéséből? Erről beszélgetnek az InwestMentors privátbankárai, Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila.

Jun 26

22 min 5 sec

Magyarország kedvenc befektetése az állampapír. Mindez történik annak ellenére, hogy 2021-ben a MÁP+ infláció alatti eredményeket nyújt, tehát az elhelyezett megtakarítások vásárlóértéke csökken. De miért veszik ennyien, ha ilyen gyengék az eredményei? És milyen más megoldásokkal lehet jobb eredményeket elérni? Erről beszélget Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, az InwestMentors privátbankárai.

Jun 20

21 min 9 sec

A nullás kamatok miatt egyre több, korábban biztonságot kereső befektető kezdett el gondolkodni részvény vásárlásban. A befektetők egyik fele imádja, másik fele irtózik tőle. Tény viszont, hogy a világ leggazdagabb emberi részvényben tartjak a vagyonukat. De, akkor miért tart tőle ennyi befektető? A vélt és valós kockázatokról beszélget Magyar Zoltán, Tátrai Csaba es Horváth Attila. Objektív szempontok alapján vizsgálatra bocsájtják és segítenek tájékozódni a befektetőknek.

Jun 12

37 min 32 sec

Nyugdíj témában nagy az egyetértés a társadalomban: mindenki elégedetlen vele. A fiatalok arra számítanak, hogy nekik már nem is jut, a középkorúak attól rettegnek, hogy nem lesz elég egy méltó életre, a nyugdíjasok többsége pedig ezt már tapasztalja is. A Pénz Beszél aktuális adásában az InwestMentors privátbankárai megvilágítják a nyugdíjprobléma legfontosabb kérdéseit és segítenek megválaszolni azt a nem túl hálás kérdést, hogy mire is lesz elég a nyugdíj.

Jun 6

30 min 22 sec

"Bárcsak újból 20% lenne a banki kamat" Halljuk rendre az idősebbektől, akik megtapasztalták még a 90-es évek kamatbőségét. De vajon tényleg jó lenne nekünk a magas kamat? és tényleg olyan borzasztó a 0% ? A kamatváltozások miértjeibe merülnek az InwestMentors privát bankárai. Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila alaposan körbejárja a témát, magyarázatot keresve és találva az állandó kamatváltozás dilemmájára.

May 28

25 min 51 sec

Magyarországon minden évben tízezrek esnek áldozatul különböző pénzügyi csalásoknak. Bár a történelem évről évre ismétli önmagát, még mindig könnyen könnyen a jóhiszemű befektetők tájékoztatlanságát. Havi 10% hozam, nulla kockázat, maximális hozzáférhetőség. A hihetetlennek tűmő ajánlat után sokan még mindig csak azt kérdezik, hogy: hova utaljak? Sehova, amíg meg nem hallgatta a Pénz Beszél soron következő adását, ahol Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila az InwestMentors privát bankárai osztják meg aranyat érő tapasztalataikat.

May 21

30 min 24 sec

Ismeri azt a viccet, hogy a világ három legerősebb gazdaságának a vezetői találkoznak? Na, az úgy van, hogy a kínai, az amerikai meg az orosz kormányfő találkoznak és együtt fellépnek a globális klímakatasztrófa ellen. A viccen túl pedig Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, az InwestMentors privát bankárai megvitatják, hogy a klímaváltozás elleni történelmi léptékű trendből, hogyan is profitálhat egy kisbefektető.

May 15

23 min 37 sec

Ó, ha annyiszor kaptunk volna egy Forintot, ahányszor ezt megkérdezték tőlünk... Egyszerű kérdés, de mégse lehet rá félmondatos közhelyekkel válaszolni. Kicsit olyan ez, mint a "Mi az élet értelme?" Egy kérdés ezer másikat szül. A választás rögös útján viszont nincs magára hagyva! Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, az InwesMentors privát bankárai segítenek a kérdést megfejteni és a megoldáshoz közelebb jutni. Befektetést tervez indítani? Ezt mindenképp hallgassa meg előtte.

May 8

31 min 20 sec

Szabályozás jöhet a kripto piacon,  sírjunk vagy nevessünk? Régóta rebesgetik, és a piac növekvő népszerűsége az eufória mellett az aggodalmakat is a felszínre hozza. A mérleg egyik oldalán a csökkenő profit, a másikon pedig a biztonságosabb használat. Mi köze a sportkocsinak, az orosz rulettnek és dohány reklámoknak a kripto piachoz? Többek között erről beszélgetnek az InwestMentors privát bankárai: Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila a Pénz Beszél soron következő adásában.

Apr 30

30 min 20 sec

Nagybevásárlást tartott aranyból az MNB. Érdemes követni? Hosszútávon bizonyította az arany az értékállóságát és állja az infláció próbáját is. Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila górcső alá veszi az MNB gigantikus vásárlását és megnézik, hogy mit tanulhat belőle egy átlag befektető.

Apr 23

22 min 36 sec

Megtakarítás nélkül nincs befektetés. Mindenki tudja, hogy szükséges takarékoskodni, de a többség sajnos mégsem rak félre. Csak a mának éljünk vagy aszkétizmusba vonulva spóroljunk a nyugdíjas évekre? Szerencsére nem csak szélsőségek között választhatunk. Akinek gondot okoz a takarékoskodás, érdemes megismernie, hogy miért nem raknak félre az emberek és azt is, hogy miért éri meg a jövőre gondolni. Erről beszélget Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila az InwestMentors privát bankárai.

Apr 16

30 min 11 sec

Tombol az ingatlanláz hazánkban. Fészekrakók és befektetők egyaránt keresik a lehetőségeket. De vajon tényleg jó befektetés az ingatlan? jobb, mint az értékpapír?? Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila tabudöntésre vállalkozik. A teljesség igénye nélkül, de mégis tucatnyi szempontot vizsgálva teszik mérlegre ingatlant és az értékpapírt, mint befektetést. Rengeteg a velős gondolat, ezért rekord hosszú adás. Érdemes végighallgatni, mert lesz még ráadás.

Apr 9

45 min 51 sec

Úri muri a bankbetét, mégis soha nem látott pénz halmozódik a bankszámlákon. Küszöbön az infláció és könnyen lehet, hogy nem kopogni fog, hanem ránk rúgja az ajtót. De mi lehet a megoldás? A műsor végén Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, az InwestMentors privátbankárai adnak pár konkrét iránymutatást is, hogy mit érdemes kezdeni a parlagon álló számlapénzzel és a bankbetétekkel. Bankbetétje vagy jelentősebb összeget tart bankszámlán? Megéri végighallgatni!

Apr 2

34 min 21 sec

Nyakunkon az infláció!? Az elemzők szinte egybehangzóan egyetértenek: a nagy nyitás után robbanni fognak az árak. Egyszeri áremelkedés e vagy egy hosszú éveken át tartó folyamat első lépése? Erről már megoszlanak a vélemények. Annyi biztos, hogy jobb félni, mint megijedni. Az inflációra készülni kell. Hogyan? Többek között erről beszélget Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, az InwestMentors privát bankárai.

Mar 26

29 min 53 sec

Két kézzel szórja az állam a pénzt az USA-ban. Mire költik az emberek? Milyen hatással lesz ez a piacokra? és mi köze a feltétel nélküli alapjövedelemnek a kapitalizmus mintaországához? Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, az InwestMentors privát bankárai vitatják meg pénzeső előnyeit és veszélyeit.

Mar 19

27 min 26 sec

Beköszöntött az emberiség aranykora. Soha nem volt még ennyi milliomos és a számuk évről évre egyre csak növekszik. Milyen hatása lesz a gazdagodásnak a gazdaságra? Melyik üzleti területek lehetnek a nyertesei? Melyik régióban várható a legnagyobb fejlődés? Az InwestMentors privát bankárai, Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Mar 15

22 min 41 sec

Soha nem volt még ennyi pénze a lakosságnak és a megtakarítások csak egyre nőnek és nőnek. A koronavírus miatti lezárások alatt az embereknek csak korlátozott lehetőségeik voltak pénzt költeni. De a lezárások nem tartanak örökké, hamarosan újra indulhat a költekezés. Vajon milyen hatással lesz a hirtelen kiszabaduló pénz a gazdaságra? Milyen területek lesznek a nyertesei a robbanásszerű költésnek? és milyen kockázatokat jelent ez a megtakarításokra?

Mar 12

24 min 2 sec

Tombol a tőzsdeláz, akár 1000%-os hozamok a legizgalmasabb területeken. Mindeközben a több évtizedes tapasztalatokkal bíró, sokat látott profik kifejezetten aggasztónak tartják az eseményeket. Az InwestMentors privát  bankárai: Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila, megvitatják, hogy kinek is lehet igaza. Rohanni kell Bitcoint és  Teslát venni vagy érdemes távolságtartással kezelni?  Többek között ez is ki fog derülni az adásból.

Mar 8

34 min 8 sec

700.000 számlán tartanak magyar állampapírt, amivel Magyarország legnépszerűbb befektetésévé vált. Az InwestMentors  privát bankárai: Magyar Zoltán, Tátrai Csaba és Horváth Attila körbejárják, hogy mi szól a Magyar Állampapír mellett és ellen. Átbeszélik, hogy milyen élethelyzetekben lehet érdemes kihasználni és mikor lehet  hasznosabb más megoldásokat keresni. Vajon tényleg olyan szuper a Magyar Állampapír, mint amilyennek sokaknak tűnik? Ki fog kiderülni  az adásból.

Mar 5

33 min 40 sec