pingst ung-podden

Johanna Bode

I Pingst ung-podden kan du lyssna när Pingst ungs verksamhetsledare Johanna Bode intervjuar spännande personer om aktuella ämnen. Du kommer även höra om vad som händer inom Pingst ung och du som är barn- eller ungdomsledare får ovärderliga tips från andra kollegor som delar med sig av sina life hacks som ledare.

All Episodes

År 2020 blev inte vad någon av oss trott eller väntat. Här bjuder vi på ett nyårsavsnitt där du får lyssna till vittnesbörd om vad Gud gjort runt om i våra församlingar under året 2020. Vi är så tacksamma till Gud för alla er ledare runt om i landet. Vi på Pingst ung önskar dig ett välsignat nytt år!

Dec 2020

21 min 11 sec

Efter en lång sommar är det många verksamheter som har startat igång. I det här avsnittet ger Albin Karlsson, Pingst ungs ungdomskoordinator, konkreta tips på hur man gör just det, får till en bra uppstart! I en tid där inte mycket är sig likt inspireras vi här bland annat till att gå utanför mallarna och testa nya grepp.

Sep 2020

26 min 24 sec

Vi bjuder på ett extra sommaravsnitt som spelades in i mars 2020. Samtidigt som uppdateringen av Leva Livet lanserades kom Corona och stängde ner många barnverksamheter. Vår förhoppning är att fler ska kunna starta upp igen under höstterminen och då passar detta avsnitt utmärkt att lyssna på för att få mer koll på Leva Livet!

Jul 2020

23 min 25 sec

Johanna intervjuar Joel MacInnes som benämner sig själv som Frilansteolog och där en av hans hjärtefrågor i forskningen har kommit att bli Kvinnor i Bibeln. Hör honom bena ut de svåra bibeltexterna och förklara skillnaden mellan de olika positionerna komplementarism och egalitarism.

Dec 2019

45 min 16 sec

Hur kan vi bli bättre på att lyfta unga kvinnor i ledarskap? Linnea Sennehed, föreståndare i Motala Pingstförsamling, berättar om sin resa från teamare till föreståndare. Det blir ett samtal om allt från förebilder, självförtroende och kallelse. Linnea ger även sitt bästa tips på hur du kan uppmuntra ledare som du har i din närhet.

Oct 2019

26 min 18 sec

Det är dags för ny termin både i skolan och kyrkan, vad passar då bättre än att lyssna till Anna-Carin Wettefors som är utbildare på Friends? I ett samtal med Johanna Bode benar Anna-Carin ut vad som är en kränkning, varför vi inte längre pratar om mobbning och vad man kan tänka på för att skapa trygga miljöer. Ett avsnitt för alla som arbetar med unga!

Aug 2019

36 min 3 sec

Vi bjuder på ett extra långt avsnitt där du får lyssna till Pingst ungs ledarseminarie som hölls under Nyhemsveckan. Hur är man uthållig i sin tjänst? Monica Winerdal och Niclas Madestam berättar om hur de på olika sätt arbetat med att hålla i längden och delar med sig av upplevelser och erfarenheter från livet som pastor.

Jul 2019

44 min 37 sec

I avsnitt fyra fortsätter samtalet att handla om barn i behov av särskilt stöd då Johanna Bode talar med Emilie Borg. Emilie växte upp med kyrkan som sitt andra hem men kände sig inte riktigt som alla andra. Hon fick en neuropsykiatrisk diagnos i tonåren och i det här avsnittet berättar hon om hur det är att leva med en superkraft. Vilket inte alltid är enkelt.

Jun 2019

29 min 46 sec

Hur kan vi göra kyrkan tillgänglig för alla familjer? Även de familjer där något barn är i behov av särskilt stöd? Johanna Bode pratar i detta avsnitt med universitetslektorn Gunilla Westman Andersson som forskat om barn med autism och även arbetat som specialpedagog under många år. Du får praktiska tips och information om hur du kan hjälpa både barn och föräldrar.

May 2019

36 min 48 sec

I andra avsnittet av pingst ung-podden får du lyssna till ett samtal mellan Johanna Bode och Christine Viklund. Ämnet är psykisk ohälsa och hur du som ledare för ungdomar i kyrkan kan vara med att sprida hopp!

Apr 2019

36 min 15 sec

I Pingst ung-podden kan du lyssna när Pingst ungs verksamhetsledare Johanna Bode intervjuar spännande personer om aktuella ämnen. Du kommer även höra om vad som händer inom Pingst ung och du som är barn- eller ungdomsledare får ovärderliga tips från andra kollegor som delar med sig av sina life hacks som ledare.

Mar 2019

19 min 57 sec