Kieli keskellä munnen

Svenska nu

Kieliokemuksia, kommelluksia ja tarinoita Suomen ja Ruotsin elämästä. Äänessä uumajalais-kuopiolainen runoilija Solja Krapu-Kallio ja helsinkiläinen kielen moniottelija Henrik Huldén. En finskspråkig podcast om språk och grannländer. Podcast, josta saa enemmän irti kun uskaltaa ymmärtää vähän ruotsia. Tuotanto Hanaholmen/Svenska nu. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

All Episodes

Minttu Mustakallio heittäytyyPidetty esiintyjä Minttu Mustakallio ei pienestä hätkähdä. Yksikielisessä Ylivieskassa kasvanut tyttö löysi uuden kielitodellisuuden muuttaessaan Helsinkiin. Monipuolinen näyttelijä on äskettäin uskaltautunut ruotsinkielisen vakavan näytelmän päärooliin. Lilla Teaternin lavalla Män kan inte våldtas (Miestä ei voi raiskata) Mintun hahmo elää ruotsiksi, mikä on vaatinut suomenkieliseltä näyttelijältä sekä rohkeutta että työtä. Solja Krapu-Kallio ja Henrik Huldénin podcastissa Minttu kertoo työstään ja itsestään.Tuotanto: Hanaholmen/Svenska nu. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 2020

26 min 44 sec

Satumaa ja suomihulluus ”Minulle avautui ihan uusi maailma”Uumajalainen Lovisa Jakobsson on ainutlaatuinen ruotsalainen. Ilman kytköksiä Suomen suuntaan hän lukioikäisenä hullaantui Suomeen ja suomen kieleen sekä aloitti suomen kielen opinnot. Tänään Lovisa on kaksikielinen ja toimii sekä kääntäjänä että suomenkielisen Nitro Boys-yhtyeen laulusolistina. Lovisaa jututtavat Solja Krapu-Kallio ja Henrik Huldén. Lovisa Jakobsson från Umeå lärde sig finska som vuxen och arbetar i dag som översättare. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Oct 2020

22 min 30 sec

Kansainvälistä sisustusyritystä Ikeaa leimaa ruotsalaisuus. Yrityksen Suomen johtaja Timo Hulmi kertoo työstään, suosikkituolistaan, mielikarkeistaan ja yrityksen perustajan Ingvar Kampradin Suomen vierailuista. Sekä paljastaa mitä tietää suunnitelmista rakentaa tavaratalo Länsiväylän ylle. Podcastin tekijöinä järjestelmällisenä huonekalukasaajana kunnostautunut Solja Krapu-Kallio ja Ikean tuotteita aikoinaan Suomeen salakuljettanut Henrik Huldén. Ikeas Finlandschef Timo Hulmi talar om hur svenskt Ikea är, om sin favoritstol och om Ingvar Kamprads besök i Esbo. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Dec 2020

19 min 37 sec

Espoolainen pohjoismaisen yhteistyön konkari Sini Keinonen toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja lähtee töihin Kööpenhaminaan. Pelottaako tanskan kieli? Miltä tuntuu muuttaa arjen kieliympäristö toiseksi? Ja milloin Sini uskoo pääsevänsä matkaan? Keskustelukumppaneina Solja Krapu ja Henrik Huldén.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Feb 22

24 min 37 sec

Kuopiolainen ruotsinopettaja Minna Aalto elää umpisuomenkielisessä ympäristössä – tai sitten ei. Kielten kuuleminen on valintakysymys, painottaa Minna, jonka opiskelijat kuuntelevat ruotsinkielistä musiikkia, katsovat ruotsalaisia sarjoja ja lukevat lehtiä ruotsiksi. Podcastia isännöivät Henrik Huldén ja Solja Krapu-Kallio. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Jun 2

28 min 57 sec