Millásreggeli

Millásreggeli

A gazdasági muppet show

All Episodes

A nyersanyaghiány és a kínálat csökkenése okozta válsághelyzetben hosszú távon csak az EU-ba irányuló alapanyagimport feltételeinek könnyítésével orvosolható a drasztikus acél építőanyag-áremelkedés a könnyűszerkezetes acélcsarnokokat gyártó Swedsteel-Metecno szerint. Nabeel Alyyan, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója beszélt a nyersanyag drágulás hatásairól és lehetséges megoldásokról, jövőképről. Videó: Hang: Ez a tartalom Mit jelent az acél drágulás az építőiparnak? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 8

12 min 37 sec

Milyen fenyőt vegyek, ha környezettudatosan akarok karácsonyozni? Vágott fenyő vagy műfenyő, esetleg labdás fenyő? Sokan teszik fel ezt a kérdést karácsonyfa vásárláskor, amikor mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is. Győri Lea, a Klímapolitikai Intézet junior kutatója adott támpontot a fenyőfa vásárláshoz. Videó: Hang: Ez a tartalom Milyen fenyőt vegyünk karácsonyra? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 8

11 min 1 sec

SZUPERZÖLD: Mű vagy vágott? Milyen fenyőt vegyünk karácsonyra? Milyen fenyőt vegyek, ha környezettudatosan akarok karácsonyozni? Vágott fenyő vagy műfenyő? Sokan teszik fel ezt a kérdést karácsonyfa vásárláskor, amikor mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is. Győri Lea, a Klímapolitikai Intézet junior kutatója. TŐZSDENYITÁS: Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője. NÉGYZETMÉTER: Az ősz folyamán […] Ez a tartalom Fenyőfa, tőzsdenyitás, acélár a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 8

33 min 48 sec

A magyar élelmiszeriparban nagyjából 11 ezer termékvédjegy van, emellett több mint negyven, minőséget tanúsító védjegy. Ez nem rossz számadat, ugyanakkor a gazdaságát tekintve hasonló méretű Ausztriában 33 ezer, termékekhez tartozó védjegyet tartanak nyilván. Vagyis ott jóval tudatosabbak a piaci szereplők, ha a termékeik megkülönböztetéséről van szó. Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és […] Ez a tartalom Kiváló Minőségű Élelmiszer: mit nyújt a tanúsító védjegy? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 8

8 min 32 sec

ADÓZÁSRÓL ÉRTHETŐEN: Használjuk, de értjük is? Mi az a compliance? A fogalom, amit egyre sűrűbben használunk, de értjük-e és ha igen, akkor mi ennek a területnek az adózási, pénzügyi megközelítése? Siklós Márta, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere. ARANYKÖPÉS: Hollós Korvin Lajos, író, költő. GONDOLKODOM, TEHÁT VAGYON: Kiváló Minőségű Élelmiszer tanúsító védjeggyel az élelmiszerhamisítás ellen.  A […] Ez a tartalom Compliance, élelmiszer védjegy, Porsche a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 8

40 min 5 sec

Névnapok, események, híres születésnaposok – és kiejtések… LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP. BUDAPEST TE CSODÁS: A Járókelő.hu jelenti: forgalmi akadály a jelzőlámpa, megrongált szobrok a Bikás Parkban és a Szabadság hídon, karácsonyi vásár, mint akadály, láthatatlan forgalmi sávok, parkolók a kerékpársávon. Molnár Zsuzska, a Járókelő Közhasznú Egyesület kommunikációs koordinátora. Cégek energiaválság idején – Mit lehet tenni? […] Ez a tartalom Ejtsük helyesen, cégek és energiaválság, Faire.com a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 8

1 hr 2 min

1941. december 7-én egy békésnek látszó vasárnap reggel, 7 óra 49 perckor 183 japán repülőgép intézett támadást a csendes-óceáni amerikai flotta Pearl Harbor-i támaszpontja ellen. Az elsőt nem sokkal később egy második hullám követte, az alig két órán át tartó bombázás hosszú időre akcióképtelenné tette az amerikai haditengerészetet. A „gyalázat napja” után Franklin D. Roosevelt […] Ez a tartalom Bombák az Édenre – 80 éve volt a Pearl Harbor-i támadás a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 7

14 min 39 sec

1941. december 7-én egy békésnek látszó vasárnap reggel, 7 óra 49 perckor 183 japán repülőgép intézett támadást a csendes-óceáni amerikai flotta Pearl Harbor-i támaszpontja ellen. Az elsőt nem sokkal később egy második hullám követte, az alig két órán át tartó bombázás hosszú időre akcióképtelenné tette az amerikai haditengerészetet. A „gyalázat napja” után Franklin D. Roosevelt […] Ez a tartalom Pearl Harbor-i támadás, tőzsdenyitás, festmények gyerekszem magasságban a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 7

32 min 6 sec

ÉSZJÁTÉK – LOGISZTIKA ROVAT: Felszáll a fekete hattyú 2500 km hatósugarú drónnal fuvarozna egy bolgár cég, ami most lépett tőzsdére. Bulgária legnagyobb startup cége válhat belőle. Andonov Alexi, a Vitosa Zrt. Bulgária szakértője Videó: Hang: Ez a tartalom Felszáll a fekete hattyú a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 7

9 min 25 sec

GfK: Black Friday a műszaki elektronikai piacon A megszokottól eltérő volt az idei vásárlási láz az ellátási lánc ingadozása és chiphiány hatása miatt. Mit jelent ez a kiskereskedők és gyártók számára? Nem mást, mint hogy 2021-ben a november végi hetekben rejlő értékesítési potenciált korlátozva volt a termékek elérhetősége és a magasabb árszinteknek köszönhetően. Sztupár Andrea, […] Ez a tartalom Black Friday, aranyköpés, fekete hattyú a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 7

34 min 29 sec

Tegnap nyílt meg az a 100%-os támogatású lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat, melyet Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében írnak ki. A pályázaton tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítésére VAGY tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer telepítésére és fűtési rendszer elektrifikálására igényelhető támogatás. A fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyú beépítésével valósítható meg, továbbá lehetőség nyílik […] Ez a tartalom Indul a lakossági napelem pályázat! Ezt kell tudni róla! a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 7

12 min 9 sec

Névnapok, évfordulók, születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP. BUDAPEST, TE CSODÁS: Hírek a fővárosból és környékéről. ÉBRESZTŐ: Indul a lakossági napelem pályázat! Ezt kell tudni róla! Tegnap nyílt meg az a 100%-os támogatású lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat, melyet Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében írnak ki. A pályázaton tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését […] Ez a tartalom Napelem pályázat, Energiaklub, rázós év az energetikában a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 7

1 hr 9 min

A digitalizáció ma már nem a költségcsökkentés eszköze, hanem a legfontosabb irány a pénzügyi szektorban. A jövőben teljesen átalakulhatnak a fizetési szokások, a bankkártya helyett már most is egyre több ember használja a mobilját, és a digitális valuták is gyorsan terjednek a világban. A jegybankok digitális pénzeket vezetnek be, és a már meglévő kriptovalutákkal megvásárolható […] Ez a tartalom Blockchain és kriptovaluta: az emberiség jövője? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 6

16 min 15 sec

Az idei évben sajnos folyamatos áremelkedésekről számolhattunk be, ez pedig a műtrágyát sem kerülte el. Az árak az egész világon lényegesen magasabbak lettek 2021-ben. A nitrogén műtrágyák alapja a földgáz, ezek a termékek például majdnem a duplájukra nőttek. Sőt, lehetett hallani arról is, hogy egyes gyárak már ott tartottak, hogy leállítják a gyártást. A foszfor […] Ez a tartalom Miért fáj a városiaknak a műtrágya árrobbanás? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 6

14 min 44 sec

MIHÁLOVITS GAZDA: Kit érdekel a műtrágya árrobbanás? Az idei évben sajnos folyamatos áremelkedésekről számolhattunk be, ez pedig a műtrágyát sem kerülte el. Az árak az egész világon lényegesen magasabbak lettek 2021-ben. A nitrogén műtrágyák alapja a földgáz, ezek a termékek például majdnem a duplájukra nőttek. Sőt, lehetett hallani arról is, hogy egyes gyárak már ott […] Ez a tartalom Műtrágya és blockchain a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 6

39 min 29 sec

Kínában is túl nagyra nőtt a digitális gazdaság, ami egyre komolyabb fejtörést okoz az államnak. Segíteni kell, mert az segíti az innovációt, de kordában is kell tartani, mert a gazdaság különböző szektorait egyensúlyban kell tartani. Csakhogy a technológia sokkal gyorsabb, mint az állami szabályozás. Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezetője, adótanácsadó partnere és Feledy Botond, […] Ez a tartalom Kommunisták és techóriások – Kína megoldja? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 6

27 min 1 sec

ADÓVILÁG: Digitális szolgáltatók adózása Kínában Kínában is túl nagyra nőtt a digitális gazdaság, ami egyre komolyabb fejtörést okoz az államnak. Segíteni kell, mert az segíti az innovációt, de kordában is kell tartani, mert a gazdaság különböző szektorait egyensúlyban kell tartani. Csakhogy a technológia sokkal gyorsabb, mint az állami szabályozás. Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezetője, […] Ez a tartalom Kínai techóriások és amerikai részvénysztorik a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 6

41 min 18 sec

Névnapok, évfordulók, születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP. BUDAPEST, TE CSODÁS: Hírek a fővárosból ÉBRESZTŐ: Zsebbe vágó kérdés: Hogy megy az áfa beszedése? December 2-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről szóló legújabb jelentését, ami 2019-ig dolgozza fel az adatokat, de néhány ország, köztük Magyarország esetében 2020-ra is ad becslést. Figyelemreméltó, hogy míg […] Ez a tartalom ÁFA beszedés, magyar és amerikai infláció a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 6

57 min 15 sec

ÁCS IS IN THE AIR: Kevés az oltás, vége a szabad utazásnak Európában Ács Gaben Gábor, Don Los Fapados i Vonatos TŐZSDENYITÁS Vavrek Zsolt, lakossági üzletág-igazgató Hallgatói reagálások Ez a tartalom Év végi utazások járvány idején és tőzsdenyitás a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 3

30 min 51 sec

A belső tereket és a fürdőszobát újítanánk fel leginkább Az Otthon-felújítási program sok család érdeklődését keltette fel. Átmeneti visszaesés után ez a fajta érdeklődés ismét növekedőben van – ezt mutatják a GKI és a Masterplast közös kutatásának eredményei. Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke Videó: Hang: Ez a tartalom Glettre magyar! – Dübörög az otthonfelújítási program a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 3

8 min 59 sec

A gyógyszeripar és az innovatív terápiák fejlődésével a következő évtizedben számos, ma még nem vagy nehezen gyógyítható betegségcsoport kezelésében várhatóak forradalmi újítások – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének régiós kutatásából, amelyet a visegrádi országokban működő fejlesztésorientált gyógyszergyártó vállalatok topvezetőinek körében végeztek el. dr. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója Videó: Hang: Ez a tartalom Jön a gyógyszeripari forradalom? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 3

10 min 43 sec

ÉBRESZTŐ TÉMA: Sebastian Kurz tündöklése és bukása – mi jöhet utána? Lemond posztjáról Alexander Schallenberg osztrák kancellár, pár órával korábban pedig az őt megelőző kormányfő, Sebastian Kurz jelentette be, hogy kivonul Ausztria politikai életéből, és lemond az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetéséről. A káoszban azért a kötelező oltást bevezethetik Ausztriában és Németországban is. Feledy Botond, külpolitikai […] Ez a tartalom Sebastian Kurz tündöklése és bukása a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 3

16 min 12 sec

Névnapok, évfordulók, születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDE HELYZETKÉP. BUDAPEST TE CSODÁS ÉBRESZTŐ TÉMA: Sebastian Kurz tündöklése és bukása – mi jöhet utána? Lemond posztjáról Alexander Schallenberg osztrák kancellár, pár órával korábban pedig az őt megelőző kormányfő, Sebastian Kurz jelentette be, hogy kivonul Ausztria politikai életéből, és lemond az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetéséről. A káoszban […] Ez a tartalom Kurz, gyógyszeripar, makroadatok a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 3

1 hr 17 min

Már a rómaiak is, ugye. Ahogy sok mindennel, ezzel is, és bár az az Apicius nem az az Apicius, és még nem kaszinóztak, de a főtt tojás előétel náluk jelenik meg először. Aztán az andalúzoknál, a 13. században, de még ott sem kaszinósan. A töltött tojás szerepel sok nép hidegkonyhájában, orosz tojás, eouf mimosa, deviled […] Ez a tartalom Miért kaszinó a kaszinótojás? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 2

11 min 48 sec

IT ROVAT: Miért olyan fontos lecserélni a régi mobilokat, hogy még pénzt is ad értük az állam? Mint a korábban meghirdetett különböző háztartásigépcsere-programok alkalmával, úgy ezúttal is véges a rendelkezésre álló keret, amelynek kimerüléséig 20 ezer forintot igényelhetnek azok a vásárlók, akik 3G-s vagy régebbi telefonjukat 4G-s vagy 5G-s készülékre cserélik. De mi ez a […] Ez a tartalom Mobilcsere, tőzsdenyitás, kaszinótojás a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 2

34 min 42 sec

Elmaradó volumenről, de javuló hatékonyságról számolt be az AutoWallis az elmúlt negyedévben. Olyannyira, hogy az idei évre tervezett 5,5-6,2 milliárdos EBITDA terv majdhogynem teljes egészében teljesült, hiszen az első 9 hónapban 5,7 milliárd forintot ért el a társaság. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója beszélt az eredményről, tervekről. Videó: Hang: Ez a tartalom AutoWallis: jó lett az elmúlt negyedév, de mit hoz a következő? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 2

14 min

AUTOWALLIS: Jó lett az elmúlt negyedév, de mit hoz a következő? Elmaradó volumenről, de javuló hatékonyságról számolt be az AutoWallis az elmúlt negyedévben. Olyannyira, hogy az idei évre tervezett 5,5-6,2 milliárdos EBITDA terv majdhogynem teljes egészében teljesült, hiszen az első 9 hónapban 5,7 milliárd forintot ért el a társaság. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója. […] Ez a tartalom AutoWallis eredmény, autómárkák a közösségi médiában a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 2

40 min 57 sec

Az immár omikron névvel illetett új szupervariáns egy ugyanolyan arculcsapás volt a járványhelyzet ideiglenességében hívők számára, mint a hónapról hónapra megjelenő inflációs adatok megjelenése a fogyasztói árindex emelkedését átmenetinek tekintő piaci szereplők számára. Újra arra figyelmeztetett, hogy így 2021-ben jóval sérülékenyebb a világunk és úgy általánosságban a világgazdaság állapota, mint azt az év jobb pillanataiban […] Ez a tartalom Az omikron túlélőshow a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 2

11 min 32 sec

A “kis perben” most jogerősen is nyertek kishantosiak, nem követelheti rajtuk az állam a rájuk küldött őrző-védők költségét. De mi lesz az eredeti üggyel? A Greenpeace szerint “Kishantos értelmetlen elpusztítása még sokáig az állami természetpusztítás jelképe marad és csak bízhatunk abban, hogy egyszer megtörténik a csoda és Kishantos visszakapja a földjeit.” Hogyan, ha jogi úton […] Ez a tartalom Visszafordítható még a kishantosi pusztítás? a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 2

9 min 43 sec

Névnapok, események, híres születésnaposok. LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP. BUDAPEST TE CSODÁS: Bálna megújulás, kevesebb, de okosabb jegyautomata, EIU városrangsor. ÉBRESZTŐ: Visszafordítható még a kishantosi pusztítás? A “kis perben” most jogerősen is nyertek kishantosiak, nem követelheti rajtuk az állam a rájuk küldött őrző-védők költségét. De mi lesz az eredeti üggyel? A Greenpeace szerint “Kishantos értelmetlen elpusztítása […] Ez a tartalom Kishantos, naperőművek, omikron túlélőshow a Millásreggeli - a gazdasági muppet show oldal tulajdona.

Dec 2

1 hr 3 min