Podcast UI

Podcast UI

Interviews met mensen die naar de hel gingen, én terugkwamen met bijzondere levenslessen. Dát hoor je in Podcast UI!

Verhalen over persoonlijke groei, doorzettingsvermogen, spiritualiteit, levenslust, opgeven én doorzetten, vallen én opstaan, bevlogenheid, licht én donker, en over moed.

Trailer
Trailer 2 min 30 sec

All Episodes

Marjolijn de Cocq kreeg niet alleen twee kinderen, maar ook vier miskramen. Elke zwangerschap die zich aankondigde werd begroet met levendige dromen hoe het kindje zou zijn. En iedere keer als het mis ging, kwam dat aan als een mokerslag. Marjolijn leerde voor zichzelf een diepe les over maakbaarheid: “Die is er dus niet. We hebben het te doen met wat er op ons afkomt, of we dat nu leuk vinden of niet.” Veel luisterplezier! Basti. -- OVER MARJOLIJN DE COCQ Het boek dat Marjolijn schreef, vind je hier maar natuurlijk allereerst in je lokale boekhandel. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Marjolijn en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Jun 13

50 min 23 sec

Nikki Nooteboom dronk tien jaar lang veel te veel alcohol. “Ik heb redelijk wat discipline, dus uiteindelijk ben ik er niet aan onderdoor gegaan.” Maar een leuker mens werd ze er niet van. En de jaren krijgt ze ook niet meer terug. Daarvoor in de plaats wél een hoop levenslessen trouwens. Ze vertelt erover in deze podcast. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER NIKKI NOOTEBOOM Inmiddels is Nikki verslavingscoach: ze helpt anderen om hún verslaving aan te kijken. Als je meer wil weten, kijk je op haar website. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek én over de gebruikte quote van Connie Palmen in deze aflevering? Kijk dan hier. De content is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Nikki en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Jun 6

47 min

Anita Wix zat meer dan tien jaar gevangen in een situatie van huiselijk geweld. Dat geweld was niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Anita vertelt uitgebreid over het gebrek aan zelfliefde dat aan het misbruik ten grondslag lag. “Als je liefde van een ander nodig hebt, kan hij je daarmee ook manipuleren.” Haar grootste spijt? Dat ze haar kinderen er niet tegen heeft kunnen beschermen. Uiteindelijk stapt ze via een Blijf-van-mijn-lijf-huis uit de situatie, en bouwt ze een nieuw leven op. Nu helpt ze andere vrouwen. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER ANITA WIX Anita schreef een boek over haar ervaringen. Inmiddels probeert ze veiligheid via werkgevers op de kaart te krijgen via het initiatief Een Liefdevol Thuis. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Anita en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

May 30

46 min 18 sec

Tammie Schoots heeft een leven met nogal wat therapie en ziekenhuisbezoeken achter de rug. Ze is namelijk een transgender persoon: ze identificeert zich met een andere genderrol dan die haar bij geboorte werd toebedeeld. En in een wereld die binair kijkt is dat voor veel mensen een probleem. Tammie vertelt openhartig over de voortrekkersrol die ze vervult, maar ook over de eenzaamheid die dat met zich meebrengt. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER TAMMIE SCHOOTS Tammie meldt zich steeds vaker in het publieke debat. Als je meer van haar wil weten, Google dan gewoon even. Of check haar socials waarop ze uitgebreid van zich laat horen. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Tammie en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

May 23

51 min 4 sec

Catherine Keyl is een vaderjood. In de praktijk betekent dat dat ze minder verbonden is met de mooie kanten van het jodendom, en juist wél met de pijn en trauma’s ervan. Het zorgde ervoor dat de oorlog als een grauwsluier over haar leven bleef hangen - waar ze ook ging en hoe succesvol ze ook was. Een indrukwekkend verhaal over bestaansrecht én levenslust. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER CATHERINE KEYL Het boek dat Catherine over haar vader schreef heet Oorlogsvader: een herinnering. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Catherine. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

May 16

44 min 7 sec

Frénk verklaarde als kind zijn moeder voor dood. “De grootste vergissing van mijn leven”, zegt hij nu. Hij houdt er een ijzige kou in zijn lichaam aan over, die pas de laatste jaren langzaam ontdooit. Als interviewer vraagt hij alle toppers in hun vak het hemd van het lijf. Maar eigenlijk wil hij alleen maar weten: hoe houd jíj je eigenlijk staande in dit leven? Veel luisterplezier! Basti. -- OVER FRÉNK VAN DER LINDEN Wil je het boek lezen dat Frénk schreef? Hier kun je het vinden. Het prachtige gedicht ‘Je kinderen zijn je kinderen niet’ dat hij voorleest is van Kahlil Gibran. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Apr 4

55 min 57 sec

Zwaan de Vries werd door haar Indische moeder opgevoed in een collectieve cultuur. Anders gezegd: haar bestaansrecht lag in de groep in plaats van bij haarzelf. “Pindakaas of hagelslag? Waarmee ik jou maar het minst tot last ben.” Hierdoor ontwikkelde ze nooit een ‘ik’. Dat klinkt gek als je in een individualistische cultuur bent grootgebracht, maar voor haar was het de normaalste zaak van de wereld. Een zoektocht naar haar eigen ‘ik’ volgt: door lezen, therapieën en zingen. Als zangtherapeut leert ze nu mensen te zingen. Niet zozeer mooi. Maar vanuit hun diepste ik. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER ZWAAN DE VRIES Zwaan “doet niet aan websites enzo”, maar haar zanglessen vanuit de Roy Hart-methode zijn erg de moeite waard als je onvermoede kanten in jezelf wil ontdekken. Je kunt Zwaan hier een berichtje sturen. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Zwaan, Frénk en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Mar 28

51 min 39 sec

Rinke van den Brink wordt slachtoffer van een medische fout waardoor hij in het ziekenhuis (terwijl een bloedvergiftiging bezig is fataal te worden) zijn eigen leven moet redden. Een paar weken later ontwikkelt hij als reactie daarop ook nog eens een psychose. Vele honderden filmpjes maakt hij waarmee hij grip op het leven probeert te houden. Uiteindelijk wordt hij gered door pillen, dokters en de liefde van mensen om hem heen. Hij houdt er een véél betere werk-privébalans aan over. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER RINKE VAN DEN BRINK Wil je het boek van Rinke lezen waar we in het gesprek over praten? Kijk dan hier. Nóg beter is natuurlijk om even je lokale boekhandel te bellen! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Mar 21

46 min 43 sec

Thysia Huisman is als jong meisje zó knap, dat modellenbureaus haar gouden bergen beloven. En in die wereld betekent dat: de cover van de Vogue. Maar al in haar eerste week in Parijs wordt ze verkracht door de meisjesronselaar van Jeffrey Epstein. Daarna gaat het bergafwaarts. Ze doet er twintig jaar alles aan om niet te hoeven voelen, tot eetstoornissen aan toe. Nu kijkt ze terug op die periode. Wat het haar heeft opgeleverd? Een héél sterk ontwikkelde intuïtie én een mildheid naar het leven. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER THYSIA HUISMAN Wil je het boek van Thysia lezen waar we in het gesprek over praten? Kijk dan hier. Binnenkort wordt het boek trouwens verfilmd voor een serie, houd dus ook je televisie in de gaten! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Mar 14

56 min 12 sec

Bart Chabot werd vroeger het hele huis doorgeslagen als-ie weer eens wat gedaan had wat niet volgens de regeltjes was. Ook verzuchtten z’n ouders meermaals waarom-ie toch eigenlijk geboren was. In de podcast zegt Bart dat hij zijn jeugd fysiek overleefd heeft, maar innerlijk verwoest achterbleef. Ook vertelt hij hoe hij leerde van het zwart te houden, “want van het zwart kun je op aan.” Ten slotte praten over het licht dat ontstaan is in zijn donker: het vermogen om steeds opnieuw jezelf uit te vinden. Veel luisterplezier! Basti. -- Boek van Bart Wil je het boek van Bart lezen waar we in het gesprek aan refereren? Kijk dan hier. Nóg beter is natuurlijk om even je lokale boekhandel te bellen! Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Mar 7

51 min 42 sec

Monique was 35 jaar prostituee, eerst als callgirl met chauffeur, later op de tippelzone. Ze vertelt over het karakter van mensen in de nacht, en de mensenkennis die ze daardoor ontwikkeld heeft. Ook maakt ze ons deelgenoot van haar inspirerende weg naar boven. Én de hulp die daarbij kreeg van Koningin Beatrix. Een inspirerend gesprek met een vrouw die zichzelf als een barones Von Münchhausen uit het moeras omhoog trok. Veel luisterplezier! Basti. -- Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Feb 7

36 min 56 sec

Jeroen maakte vijf psychoses mee, en vertelt daar openhartig over in deze aflevering. Hoe is het om samen met je peuterdochter de heilige graag te beschermen, en tegen de grond gewerkt te worden door de politie? Jeroen vertelt hoe het is om midden in een psychose te zitten. Ook horen we hoe hij zijn verleden aankeek en zijn eigen familieplek innam. Ook geeft hij antwoord op de vraag: “Als je alles over mocht doen, wat zou je dan kiezen: een leven mét of zonder psychoses?” Veel luisterplezier! Basti. -- Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Jan 31

43 min 36 sec

Onze gast van vandaag is filmmaakster van beroep en dacht een mooie documentaire over wolven te gaan maken. Maar het leven had een iets ander plan, en schotelde haar stukje bij beetje een veel complexer en persoonlijker verhaal voor. In de ontdekkingstocht naar vroeger komt ze uit bij seksueel misbruik. Maar wie wist daar allemaal van? En wat heeft in ’s hemelsnaam die WOLF daar mee te maken? Inmiddels is Lies alweer een stuk verder, en wordt ze zich steeds meer bewust van de creatieve kracht van haar donker. Veel luisterplezier! Basti. -- Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!

Jan 24

53 min 35 sec

Jarenlang bestaat Elmers leven uit vechtsporten en geweld. Na een ingewikkelde jeugd (z'n moeder zat bij het verzet, vader bij de SS) is hij zo bang voor het leven dat agressie een goede manier was om te overschreeuwen. Op een gegeven moment raakt hij zelfs geïnteresseerd om huurmoordenaar te worden. Hij gooit z’n leven om als hij een vrouw ontmoet die hem helpt voor het eerst gevoel toe te laten. Samen met haar runt hij inmiddels een opleidingsinstituut in familieopstellingen. Veel luisterplezier! -- Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Samen uien pellen? Volg de podcast op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. We zijn druk bezig een groot publiek van luisteraars op te bouwen. Als je deze aflevering mooi vond, zou je ‘m dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Auteursrechten Alles over de muziek in deze aflevering, vind je hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met veel liefde en dankbaarheid door ons gebruikt. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Neem dan vooral contact met me op. Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact!

Jan 17

46 min 23 sec

Twaalf jaar was ze verslaafd aan alcohol en drugs: ontbijten met prosecco en lunchen met GHB. Na een dramatische gebeurtenis op een marktplein in Culemborg neemt Saskia de beslissing om uit de gevangenis van schaamte en verdovende middelen te breken. Inmiddels is zelfliefde en zelfacceptatie een belangrijk thema. Lukt het om dat op een doorleefde manier en met compassie vorm te geven? -- Over Saskia de Boer Saskia werkt met verschillende technieken en op verschillende manieren vanuit haar bedrijf Helder Helen. Ook op social media is ze goed te vinden, waar ze vaak interessante inzichten deelt. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, maar na het leren van wat levenslessen óók weer opstaan. Van oudsher heten de hoofdfiguren in deze verhalen Zeus, Macbeth of Dante. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van doodgewone mensen als Saskia, Jeroen en Lies. Omdat echte helden ook gewoon om de hoek wonen. Samen de ui afpellen? Voeg me gerust toe op LinkedIn, of volg de podcast op Twitter, Facebook of LinkedIn. We zijn druk bezig een groot publiek van luisteraars op te bouwen. Als je deze aflevering mooi vond, zou je ‘m dan willen doorsturen aan een gelijkgestemde? Met een beetje geluk zijn er dan straks drie mensen blij :-) Auteursrechten Alles over de muziek in deze aflevering, vind je hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met veel liefde en dankbaarheid door ons gebruikt. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Neem dan vooral contact met me op. Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact! Nog meer? Neem eens een kijkje op de website, of neem contact met me op via basti@baroncini.nl.

Jan 10

42 min 55 sec

Wat is een fijne podcast zonder fatsoenlijke trailer? Helemaal niets natuurlijk. Daarom leggen we je hier uit wat we van plan zijn, met een paar extrafijne lekkermaakquotes uit de eerste interviews die al op band staan! Binnenkort zijn we bij je terug met de eerste échte aflevering. Tot die tijd: verheug je met de trailer, en abonneer alvast!

Dec 2020

2 min 30 sec