ING Tempo: Tények, Elemzések, Makrogazdaság, Podcast

Virovácz Péter

A podcastokban Virovácz Péter, az ING vezető elemzője beszél tényekről, elemzésekről, makrogazdaságról.

Ezt a podcastot az ING kizárólag tájékoztatási céllal készítette, függetlenül az adott felhasználó javaitól, pénzügyi helyzetétől vagy befektetési céljaitól. Az információk nem minősülnek befektetési ajánlatnak, sem befektetési, jogi vagy adótanácsadásnak, vagy pénzügyi eszköz vételére, vagy eladására vonatkozó ajánlatnak. Ennél bővebbet a www.ingwb.com weboldalán talál.

Gazdasági növekedés Magyarországon. Miről fogunk beszélni legközelebb?
Trailer 26 sec

All Episodes

Egy nagyjából 10 perces gyorstalpaló arról, hogy mi mozgatja napjainkban a forintot, miért nem látunk jóval erősebb árfolyamot a kamatemelések ellenére és mi várhat ránk még a következő hónapokban.

Dec 3

10 min 46 sec

9 percben: Hogyan függ össze az infláció és az ÁFA? Miért lehet, vagy miért nem lehet az ÁFÁ-t csökkenteni? Hogyan tovább. Ezekre a kérdésekre keressük a választ ebben az epizódban. Tartsanak velünk.

Nov 26

9 min

A hiánygazdaság. A 20. század végén kevesen hittük volna, hogy a 21. századi kapitalizmusban is velünk lesz a hiány. Melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a hiányt? Tarsanak velünk az elkövetkező 9 percben.

Nov 19

9 min

Érdemes velünk tartani holnap a hiánygazdaásgról szóló podcastunkon. Ez is, mint a többi podcast, 10 perc alatti. Érdemes lesz rákattintani.

Nov 18

32 sec

Mik a magyar gazdaság növekedési és inflációs kilátásai a 3. negyedév adataiból? Egyértelmű-e a kép számunkra? Kiskereskedelem, ipar, építőipar, ezek az ágazatok, amelyekről az adatokat látjuk. De mi van a szolgáltatásokkal? Ezen belül mit mutat a turizmus és a vendéglátás? Hogyan hatnak ezek az inflációra?

Nov 12

9 min 21 sec

A beérkezett legfrissebb adatokból próbáljuk meg kitalálni, hogy merre tart a magyar gazdaság. Mit okoz a növekedés az infláció szempontjából? Tartsanak velünk, jön az újabb TEMPO!

Nov 10

26 sec

 Közérthetően tálaljuk a makrogazdasági adatokat: miből áll össze az üzemanyagok ára? Mi az üzemanyagok nettó ára és hogyan alakul ki azok bruttó ára? Mi befolyásolja az árakat  benzinkutaknál? Ezekre a főbb kérdésekre keressük a válaszokat ma.

Nov 5

8 min 40 sec

Tudod-e, hogy az üzemanyagárak miért és hogyan alakulnak ki? Mi várható a közeljövőben. Erről szól majd a következő podcastunk.

Nov 4

30 sec

Mai témánk a minimálbéremelés és annak lehetséges hatásai. Hogyan értékeljük a minimálbéremelést szociális szempontokból, és hogyan közgazdasági szempontokból. Milyen problémákba futhatunk bele, és mire készüljenek fel a munkaadók. Ebben a témakörben keressük a válaszokat.

Oct 28

9 min 53 sec