Jij weet het

Johan Zwaan

Intuïtief weet jij weet wat je nodig hebt en wat niet, jij weet waar je goed aan doet, wat je tegenhoudt of dwars zit, wat wijsheid is. Of dat nou gaat over je werk, je relatie of familiekwesties.

Alleen voelt dat meestal niet zo, want er is altijd een stemmetje in je hoofd dat het béter weet. Waarschijnlijk meerdere stemmetjes. De verklaring daarvoor is niet zweverig, maar logisch en de manier om het vertrouwen in je intuïtie terug te krijgen ook. Het is simpel, niet makkelijk, maar wel bevrijdend en ontspannen is een belangrijke sleutel. Maar geloof mij niet, het gaat niet eens om wat ik zeg, ervaar het zelf. Reageer via reactie@jijweethet.nu

All Episodes

Een kwartier helemaal alleen voor jou. Even niet dóen, begrijpen of reageren... Alleen maar waarnemen wat er in je lichaam gebeurt. Het is even wennen, daarom begeleid ik je van je kruin naar je tenen. Om vervolgens dus alleen maar waar te nemen. Wat je ook voelt, alles is OK, er is geen goed of fout. Dat is het hele punt. Zo kan je overlevingsinstinct even tot rust komen.

Jul 2019

24 min 27 sec

Je krijgt precies wat je nodig hebt om te groeien. Een 'verkeerde man' bijvoorbeeld of een gesprek over geld, tikje pijnlijk herkenbaar. Wat doe je als er geen vraag meer is naar het werk waar je van houdt én mee samenvalt? Je bent veel meer natuurlijk, dat blijkt wel als het kind in jezelf weer de ruimte krijgt.

Jun 2019

37 min 50 sec

De eerste topreacties van luisteraars, geschreven en gesproken. Over grote inzichten en weerstand. Hoe vergeef je een she-devil, hoe bepaal je het verschil tussen twijfels en intuïtie? En waarom is het goed om dingen die je wegdoet eerst te bedanken?

Jun 2019

47 min 37 sec

Jij bent meer dan je denkt. Weten is iets anders dan begrijpen en 'het' kan van alles zijn. Maar jij weet vooral dat een vis niet weet wat water is, omdat ie er nog nooit uit is geweest, hij kent niks anders. Zo zwemmen wij in een werkelijkheid die we als volkomen vanzelfsprekend ervaren, maar dat is ie niet.

Jun 2019

13 min 5 sec

Ontspannen kan je bewust maken van je overtuigingen, je beperkende overtuigingen. Maar waarom voelt het soms zo beroerd en is het daardoor zo moeilijk? Leer ontspannen en leer waar te nemen. Dan kun je kiezen wat je met je overtuigingen doet.

Jun 2019

24 min 22 sec

Na jarenlang piekeren, twijfelen en worstelen liep ik vast. Nu weet ik dat ik vastliep in oude beperkende overtuigingen, maar destijds leek het uitzichtloos. Totdat we eens écht ontspannen, zijn oude overtuigingen zó overtuigend dat je ze aanziet voor 'de werkelijkheid'. Deze eerste aflevering is de inleiding van mijn verhaal en daarnaast drie belangrijke afspraken: jij hebt altijd gelijk, jij doet niets verkeerd en dit is geen quick fix...

Jun 2019

25 min 57 sec

Na jaren van piekeren, twijfelen en worstelen liep ik vast. Nu heb ik het vertrouwen om het engste te doen wat ik ooit heb gedaan; mijn ervaringen en lessen delen met wie dat wil. 'Jij weet het' gaat over het terugvinden van en vertrouwen op jouw intuïtie. Het lijkt zo simpel, maar blijkt in de praktijk knap lastig...

May 2019

55 sec