WineShop

WineShop

- Fair trade és innováció a magyar borkereskedelemben - Támogasd a hazai termelőket, vásárolj közvetlenül a borásztól! #magyarbortiszom wineshop.hu

All Episodes

Különleges terroir, egyedülálló ízvilág, emberi sorsok, évezredes  hagyományok és egy páratlan pince organikus szövete. Eszköz a természet  kezében, hogy minőségi, organikus borok születhessenek az emberek  örömére.

Aug 31

8 min 32 sec

A Pannonhalmi Borvidék egyik kis borászata, CZURDA Szőlőskertje Győrszemerén a magyar boros piacon kevésbé ismert, de a a német rajnai rizlingek rajongói által kifejezetten kedvelt borokat készít. "És hogy miért csak rajnai rizling szerepel a kis pincészet szortimentjében? Czurda Henrik hosszan tudja sorolni az érveit. Az elegancia, az alacsony alkoholtartalom, az ásványosság, a gyümölcsösség és a jó savak, a jól érlelhetőség mellett az egyik nagyon erős érv az, hogy ételekkel összekóstolva is remek ízharmóniát alkot."

Aug 31

34 min 25 sec

Vajon a média hogy látja a hazai borpiacot? Mi hozza a legtöbb kattintást, vásárlást, mit érdemes kiemelni a borászatoknak az online térben, hogy bekerüljön a hírekbe, épüljön a márka és jobb legyen a "sajtónk". Hogy tudunk jobb tartalmakat előállítani, amire felkapják a "fogyasztók a fejüket?   Bánlaki D. Stella újságíró a Forbes Magyarország főmunkatársa szemüvegén keresztül is talán közelebb kerülünk a válaszokhoz, és közben persze azért kóstolunk vagány borokat és elővesszük a hazai és nemzetközi borvilág aktuális témáit.

Apr 19

1 hr 17 min

2016 óta dolgozunk azon, hogy Villány komplexitását, Kerekhegy terroirját minél szebb vörös és fehér tételekkel tudjuk közvetíteni.

Mar 29

24 min 16 sec

Szűcs Ferenc 2012-ben indította el a munkát Tállyán. A Szűcs Pincészet biodinamikus szemlélettel készíti borait. A szőlőt történelmi első osztályú dűlőkből szüretelik, s a tölgyfahordók mellett különleges kerámiatojásokban érlelik.

Mar 29

36 min 16 sec

Ismét összeülnek a "Kóstoló Barátok" egy kellemes borozásra, kötetlen beszélgetésre, ne adj' Isten szakmázásra. Téma: - Vendéglátósok helyzete a Covid kapcsán - Aktuális hírek/pletykák/történések a borvilágban - Furmint Február és Olaszrizling - Borkereskedelem és jövőkép 2021 Két csatlós változatlan: Kézdy Dániel ( Mr. Furmint, Kálváriapince, Aszú Prime, NewMatra, Furmint Február) Pintér Zsolt ( Mr. Kóstolom, WineGroup & Wineshop Sales & Marketing) Akik pedig ezúttal hozzájuk csatlakoznak: Szabi a Pék - Szabadfi Szabolcs A Szommcsi - Takács Alexandrosz Amit kóstolunk: Barta Öreg király dűlő 2018 /Mád, Tokaj Barcza Furmint 2018 /Somló Szűcs Tállya Furmint 2018 /Tállya, Tokaj Újvári Vivien Olaszrizling 2019 /Szent György-hegy Kékajtó Olaszrizling /Kőröshegy, BalatonBorglár   Spiegelberg Olaszrizling 2012 / Somló

Feb 26

1 hr 46 min

A Pannónia szent hegyén 996-ban megtelepedett bencés szerzetesek templomuk, monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék ősi szőlő- és borkultúráját. A kezdetkor szokásos lendület nem torpan meg, hiszen a Főapátság Levéltárában őrzött XIII. századi Albeus-féle összeírólevél már húsz jelentős szőlőbirtokot sorol fel a környéken, amely arról tanúskodik, hogy a szőlőművelés válik a vidék főfoglalkozásává. A monostor szerzeteseinek életét is századokon át nap mint nap kísérte a szőlő és a bor. A második világháborút követő államosítások elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai biztosította lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és az MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Így kerülhetett sor az apátsági pincészet újraindítására, amelyet szakmai szempontból Gál Tibor irányított. A munka a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési program összeállításával kezdődött, majd az új pince és borház tervének kialakításával és kivitelezésével folytatódott.

Feb 18

20 min 30 sec

Van egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a kedves látogatókat!

Feb 18

20 min 42 sec

Az év utolsó nagy LIVE boros balhéjára készülünk, szigorúan bizalmas információk, bakik, botrányok a hazai borvilágból. Belevetjük magunkat a hazai borszakmai bulvárbugyraiba. Megosztjuk veletek a 2020-as év legjobb boros történeteit és ami nekünk fontos és nem utolsó sorban ajánlunk év végére egy visszautasíthatatlan borcsomagot a fa alá. Powered by WineGroup Vásárolj közvetlenül a borásztól! - WINESHOP.HU A Wineshop.hu magyar és nemzetközi szinten is egyedülálló kereskedelmi csatorna, hiszen lehetővé tesszük, hogy közvetlenül vásárolj a termelőktől, kiiktatva a köztes szereplőket: ezzel Neked kiváló árakat, a borászoknak pedig fenntartható értékesítési megoldást biztosítva. Támogatod minden vásárlással a borászatot! A Wineshop.hu az egyetlen olyan gyűjtőoldal, ami közvetlen kapcsolatot teremt a termelők webáruháza és a borkedvelők, vásárlók között. A WineShopon keresztül összekötjük a hazai borászokat a borkedvelőkkel, azaz Veletek, hiszen ez mindenki számára egy win-win szituáció! Közvetlenül a termelőtől vásárolsz, pinceáron! Te pinceáron jutsz hozzá a boraihoz, a termelőhöz pedig egyből eljut a rendelés összege. Szabadon válogathatsz a termelők éppen aktuális kínálatából, sőt, akár saját borcsomagokat is összeállíthatsz magadnak! #magyarbortiszom Vásárlásoddal így a borászt támogatod, miközben Te is kedvezőbb áron jutsz hozzá kedvenc tételeidhez. Ezért bontunk mi is, bonts Te is és bontsatok Ti is #magyarbort. A WineGroup webáruház kifejezetten borászoknak, bortermelőknek készült megoldás. Egy kihagyhatatlan lehetőség kiváltképp ezekben a kihívásokkal teli időkben, amikor a profi, egyszerű online értékesítési stratégiák és a közvetlen, személyes kapcsolatok méginkább felértékelődtek. Ha szeretnél Te is 24 órán belül egy profi webshopot, most belépési akcióval, indulási költségek nélkül, vedd fel velünk a kapcsolatot! Kövess minket csatornáinkon: FACEBOOK https://www.facebook.com/winegroup/ INSTAGRAM https://www.instagram.com/winegroup.hu/ LINKEDIN https://www.linkedin.com/company/winegroup

Dec 2020

1 hr 53 min

"Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha közvetlen szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Induló pincészetünk célja, hogy folyamatos tanulással és kísérletezéssel a lehető legszebb borokat készítse, ennek pedig feltétele az alacsony tőketerhelés mellett, teljes érésben, egészségesen szüretelt szőlő.  Vendégeinket a Kőkonyha Borteraszon fogadjuk, amely a Somló déli oldalának egy varázslatos szegletében, egész magasan, a bazaltorgonák tövében található. A körülötte lévő kis szőlőterületen hagyományos somlai fajtákat termesztünk: furmintot, juhfarkot, hárslevelűt és olaszrizlinget. Boraink a bazalthegyekre jellemző, testes, tüzes, ásványos ízvilágú, általában savas karakterű száraz borok, de emellett kóstolhatnak nálunk édes borokat, vagy nagy cukortartalommal rendelkező különlegességeket is."

Dec 2020

6 min 29 sec

"Mi, a Csobánci Bormanufaktúra számos nemzetközi, illetve magyar fehér és kékszőlő fajtából készítünk borokat a természetesség és az elérhető legmagasabb minőség jegyében! Területeink, melyek ellenőrzött bio ültetvények a Csobáncon, a Hajagos-hegyen és a Köves-hegyen találhatóak!"

Dec 2020

3 min 31 sec

Családi birtok, amely 2013-ban indult 0,5 ha szőlő telepítésével Badacsonyörsön. Jelenleg három fajtával dolgozunk: Ottonel Muskotály, Rózsakő és Olaszrizling.

Dec 2020

4 min 58 sec

"Legnagyobb termőterületünk a Halom hegy délkeleti oldalában, a Kútfői dűlőben található. A tanúhegy lávafolyama bazalttá szilárdult, ami különleges ízt ad az itt termő szőlőknek. Ezen a területen belül is kiemelkedik az Örökség vágó, amelyben a bazaltréteg fölött csak vékony termőréteg található, és a szőlőnek öles kövek között kell a mélybe hatolva megkeresni a vizet. A Halom hely déli oldalán különleges természeti képződmény adja a termőtalajt: az üledékes agyagra több rétegben ömlött lávafolyás, ami összetöredezett, és a csapadék kimosta a fémvegyületeket a kőzetből, és vörösre színezte az agyagot. A Becce dűlő déli oldalán található történelmi fajtákból álló kísérleti ültetvényünk. A talaj mészköves, márgás agyag – ami a lehető legjobban segít kiemelni a szőlő fajtajellegének ízeit. Elhivatottan őrizzük szőlészeti értékeinket. Olyan szőlőfajtákból rendelkezünk kísérleti ültetvénnyel, amelyek az 1870-es filoxéra vész előtt végzett összeírásokban már szerepeltek. Dörgicsén csak nálunk terem: a fehér góhér a vadfekete (csókaszőlő) az öregszemű sárfehér (nem azonos az izsáki arany sárfehérrel) a szerémi zöld."

Dec 2020

5 min 3 sec

Az 1850-es években a Szent György-hegy nyugati részén, a Csendár dűlőben kezdett szőlőművelésbe Ujvári János. 1935-ben Ujvári Pál további területet vásárolt a hegy déli oldalán. Ebben az időben anyai ágon Kozma Teréz hozományaként egy déli fekvésű területtel bővült a szőlőbirtok. A jelenlegi parcellákat 1955-ben telepítették, – 60 évnél is idősebb tőkék sorai alkotják a szőlőterületet. A tőkepótlás folyamatos. A kíméletes tőkénként átgondolt metszéssel és zöldmunkával célunk az ültetvény állapotának megőrzése. A termelő saját webshopja: https://ujvari.wineshop.hu/

Nov 2020

10 min 23 sec

A ma már tíz hektáron működő pincészet fő fajtái az olaszrizling, a kékfrankos, a tramini, a furmint és a merlot, de kísérleteznek más fajtákkal is. Területeik fele új telepítés, melyek a következő években fordulnak termőre. A termelő saját webshopja: https://villagyetvai.wineshop.hu

Nov 2020

5 min 34 sec

"Jelenleg hat hektáron gazdálkodunk a Tolnai és a Szekszárdi Borvidéken. Zászlósborunk a Cabernet sauvignon rosé, amellyel egy arany- és két ezüstérmet nyertünk a „Le Mondial du Rosé” világversenyen a franciaországi Cannes-ban." A termelő saját webshopja: https://simigh.wineshop.hu

Nov 2020

8 min 49 sec

Mucsi Zalán a Grál Borpince megálmodója 2008 óta gazdálkodik családjával Gyönkön, a Tolnai Borvidéken. Jelenleg 2,5 hektár területen termesztenek és három szőlőfajtával dolgoznak: kékfrankos, szürkebarát és merlot. A termelő webshopja: https://gralborpince.wineshop.hu/

Nov 2020

8 min 43 sec

"A borok alapjául szolgáló szőlőket etyeki szőlőterületeink adják. 2010-ben vásároltuk meg első területünket, amelyet 2014-ben telepítettünk újra pinot noirral. A korábban a családunk tulajdonában lévő ültetvények művelését 2011-től vettük át. Így még jobban tudtunk koncentrálni az ültetvények folyamatos átalakítására, fiatalítására és a terhelés csökkentésére. 2011-2012-ben a Szent Orbán dűlőben lévő sauvignon blanc ültetvény fiatalítását végeztük el és megkezdtük az ültetvények pótlását is. Végül 2014-ben jutottunk el oda, hogy Etyeken két helyen is, a Tóra-dűlőben és az Öreghegyen 0,6 ha-on pinot noirt telepítettünk. 2016-ban újabb 0,35 ha sauvignon blanccal bővült területünk és kísérlet képp 600 tő rajnai rizlinget telepítettünk az Öreghegyen." A termelő webshopja: https://anonympince.wineshop.hu Ha szeretnél Te is 24 órán belül egy profi webshopot, vedd fel velünk a kapcsolatot! https://winegroup.hu/#kapcsolat

Nov 2020

7 min 56 sec

"Hagyomány és tudomány, e két szó, amely leginkább jellemzi italainkat. Termékeink fogyasztói a legfontosabb kritikusaink, és a legjobb mestereink. Célunk, hogy fogyasztóink számára a legőszintébb termékeket állítsuk elő. Nálunk minden megvásárolt palacknak története van és e történet veled íródik tovább! A te döntésed hogy a megkezdett palack félig üres vagy félig tele van. A mi küldetésünk, hogy bármilyen utat is válassz, a mi italaink elkísérjenek az úton."   A termelő webshopja: https://ozorawine.wineshop.hu Powered by WineGroup https://winegroup.hu Kövess minket csatornáinkon: FACEBOOK https://www.facebook.com/winegroup/ INSTAGRAM https://www.instagram.com/winegroup.hu/ LINKEDIN https://www.linkedin.com/company/wine... PODCAST https://anchor.fm/dashboard/episodes Ha szeretnél Te is 24 órán belül egy profi webshopot, vedd fel velünk a kapcsolatot! https://winegroup.hu/#kapcsolat

Nov 2020

11 min 29 sec

Tasting Friends - Fókuszban a nagybetűs MARKETING AKIVEL KÓSTOLUNK ÉS BESZÉLGETÜNK: Kóté Iván László (korábban a Media Markt Marketing divíziójának vezetője, illetve 6 évig a hazai Microsoft képviselet nagyvállalati partnerfejlesztés és partnerkapcsolatokért felelős menedzsere) AMIKET MEGKÓSTOLUNK ÉS SZÉTSZAKMÁZUNK: - Ozora Wine & Spirits Cabernet Sauvignon 2019 - Posta Trianon 100 Kékfrankos – Kadarka - Dorogi Testvérek Aszú 2012 Sárgamuskotály AKIK KÉRDEZNEK: 1. Kézdy Dániel Aszú Prime / Furmint Február / Kálvária Pince / Kóstolom Borbárbaj I. évad győztese 2. Pintér Zsolt Kostolom.hu / Kóstolom Borbár / WineGroup FÓKUSZBAN: Ezúttal a Bormarketing! Brandépítés, kommunikáció, értékesítést támogató aktivitások, kampányok, avagy egy komplex marketingstartégia (B2C & B2B tervezése). Stratégiai tervezés, célcosport meghatározás, differenciálás, pozícionálás, költségtervezés és megvalósítás. Online és offline jelenlét, hirdetések tervezése és megvalósítása. Hol érjük el a legnagyobb költséghatékonysággal a fogyasztóinkat és hogyan szólítsuk meg őket?

Nov 2020

1 hr 12 min

1:20 Balogh Zoli rövid bemutatkozó SAP  1:48 BalatonBor,Dobosi Pince 2019  8:18 Nem árt, ha nem gyökér a borász  9:10 Somló szerepe a Balaton borrégióban  14:10 Extrém figurák Somlón  21:50 SAP Furmint 2018  Vakkóstoló   56:10 Kékhegy siller 2019   Powered by WineGroup https://winegroup.hu/

Oct 2020

1 hr 14 min

ONLINE KÓSTOLÓSOROZAT - Bakonyi Péter, Villány  TASTING FRIENDS Barátom.Borom.Kóstolom. ONLINE kóstoló, a live bejelentkezésekhez bárki tud csatlakozni!  Plusz tipp: Nézzétek nálunk, a Borbárban az élő közvetítést! Mind a két este a nagy kivetítőn követjük majd Zsolt és Dani kalandjait, miközben a kóstolt borokat poharazzuk Nektek!  AKIT MEGLÁTOGATUNK: Október 14. 19.00 - Bakonyi Péter, Bakonyi Pincészet, Villány AMIKET MEGKÓSTOLUNK ÉS SZÉTSZAKMÁZUNK: - Sebestnyén Bikavér 2016 - Bakonyi Cabernec Franc - Kékhegy Pince Zöldveltelini 2019  AKIK KÉRDEZNEK: 1. Kézdy Dániel Aszú Prime / Furmint Február / Kálvária Pince / Kóstolom Borbárbaj I. évad győztese 2. Pintér Zsolt Kostolom.hu / Kóstolom Borbár / WineGroup

Oct 2020

1 hr 23 min

Miért is?   Egyrészt nagyon szépen vissza tudja adni a termőhely adottságait és elegáns "cool climet" típusú kifinomult vörösbor készíthető belőle, másrészt a bikavér meghatározó alapját adja és stílusjegye egyben a pincészetnek a házasításoknál.  Nagyon szimpatikus a pincészet hozzáállása és minőségre, maximalizmusra való törekvése. A pincészet egyik fő mottója is ezt sugallja: “Törekszünk a jónak gyakorlására.”  Gyurinak nagyon jó energiái vannak és tiszta gondolatait, köszönjük a beszélgetést!  #pinotnoir #eger #bikavér #ifjlorinczgyuri #kostolom #kostolomteam #kostolomborbar #winegroup Powered by WineGroup https://winegroup.hu/

Oct 2020

9 min 24 sec

- ONLINE KÓSTOLÓSOROZAT - TASTING FRIENDS Barátom.Borom.Kóstolom.

Oct 2020

1 hr 5 min

- ONLINE KÓSTOLÓSOROZAT - TASTING FRIENDS Barátom.Borom.Kóstolom.

Oct 2020

53 min 29 sec