Frank og Fri

Lundbye og Mygind

“Frank og Fri” er et podcast om ensomhed, menneskemøder og fællesskab.

Jakob Lundbye og Kasper Mygind har brudt hverdagen og frigjort sig fra deres vante rammer.

All Episodes

JUBILÆUM. Det tiende afsnit. Det er faktisk sæsonafslutning på ’Frank og Fri’, men frygt ej, vi vender tilbage. Meget snart. I den anledning kigger vi tilbage på den rejse, vi for fire måneder siden satte i gang, og introducerer dig for en af de vigtige mennesker vi har mødt på vejen. Det står efterhånden klarere for os, hvad det her projekt og podcast i det hele taget handler om. Det handler ikke kun om ensomhed, menneskemøder og fællesskaber. Det handler om at forbinde sig til livet og leve et liv tro mod ens egen sandhed. Velkommen. Og tak for nu. Og på genhør.

E

Apr 2020

35 min

At være ’fantast’ kan sammenlignes med det at være idealist. Det er ingen hemmelighed, at Kasper og Jakob på deres rejse har en vis portion idealisme – og også uvidenhed og naivitet – i rygsækken. I dette afsnit lægger vi os dog fladt ned og gør os sårbare og modtagelige for kritik – en kritik, som faktisk hjælper os til at justere projektet. For er det overhovedet muligt at decideret fjerne ensomheden? Og kan vi som mennesker nå heeeelt ind til hinanden og komme heeeelt tæt på?

E

Apr 2020

35 min 16 sec

Endelig! Efter lang tids søgen har Jakob endelig fundet kærligheden. Det har været en rejse med massevis af bump på vejen, op- og nedture, frustrationer, vrede, ensomhed osv. Vi kigger tilbage på de udfordringer, der kan være forbundet med kærligheds-gamet. Hvordan finder man den i 2020? Og kan man være sikker på, at man overhovedet kan lide den anden, eller er det bare en romantiserende fortælling, man bygger op i sit hoved for at komme væk fra desperationen og ensomhedens svøbe?

E

Apr 2020

40 min 3 sec

I podcastet ‘Frank og Fri’ er vi optagede af forbindelser mellem mennesker. Hvordan forbinder vi og relaterer vi os til hinanden? Vi er interesserede i, hvad der bringer mennesker tættere sammen, men også hvilke barrierer der kan være. Et fuldstændig essentielt tema inden for menneskelige relationer er sex og kærlighed, så i dette afsnit diskuterer Kasper og Jakob et af de dilemmaer og udfordringer, der kan være forbundet med sex.

E

Mar 2020

35 min 38 sec

Rejsen er fortsat henvist til Thy, vores begges fødested. I stedet for at sætte rejsen på pause bruger vi isolationen aktivt til at undersøge vigtige spørgsmål. Kasper fortæller for første gang åbent og ærligt sine forældre om en dyb hemmelighed, der har defineret hans liv. Samtalen bliver anledning til, at Kasper og Jakob reflekterer over det at være ærlig generelt (‘frank’) samt ærligheden som værdi i livet.

E

Mar 2020

38 min 48 sec

Coronaens rasen gør, at vi må sadle om. Med ét skifter vi en masse menneskemøder og arrangementer ud med kaffe i stuen og aftensmad kl. 19. Hvad betyder dette skift for rejsen? Med det rette mindset må det vel stadig være muligt hér at blive Frank og Fri? Kasper vil fortælle sine forældre en hemmelighed. Og Jakob vil undersøge rastløsheden. Rejsen fortsætter.

E

Mar 2020

25 min 22 sec

En lidt skæv idé om at tage ud til kollektiver, møde fremmede mennesker og lave mad i deres køkken blev til virkelighed, da vi den seneste tid var rundt i det ganske danske land. I dette afsnit besøger vi to forskellige kollektiver: et i byen og et på landet. Vi får tilmed tilbudt en wifi-kode og prøver at sove i en ægte yurt.

E

Mar 2020

34 min 29 sec

Med København som ramme for dette afsnit dykker vi ned i hovedstadens underfundige og forskelligartede mennesker. Ét møde gør profound indtryk på Kasper og griber ham på fersk gerning i hans uærlighed. Bevæbnet med en mikrofon går Jakob rundt blandt helt almindelige mennesker på et bibliotek. Han forbinder sig hurtigt til dem, og de fortæller ham, at de også oplever ensomhed - selv i DK’s største by.

E

Mar 2020

28 min 31 sec

Følelsen af ensomhed kan have forskellige ansigter. I dette afsnit snakker vi om den smerte, der kan være forbundet med ensomheden. Den smerte det er ikke at høre til og altid at skulle tilpasse sig. Vi ender også i Danmarks hyggeligste fællesbad. Lyt med for at finde gps-koordinaterne dertil!

E

Feb 2020

31 min 43 sec

Velkommen til podcastet “Frank og Fri.” At være ‘frank’ betyder at være åbenhjertig, oprigtig og fri. Det er præcis sådan, vi har tænkt os at få nye venner og bryde ensomheden i vores liv. Første afsnit er en introduktion til rejsen. Hvad er det for en rejse? Og hvorfor overhovedet tage på den?

E

Jan 2020

38 min 46 sec