Dokumenterade Mirakler

Sveriges Kristna Radio

Sker mirakler idag, och går de i så fall att dokumentera? Hur förhåller sig vetenskap och bön till varandra? Dokumenterade mirakler ställer dessa frågor på sin spets i ett försök att belägga det övernaturligas existens.

All Episodes

Jun 2019

28 min 37 sec

I detta avsnitt intervjuas Maria Johansson som höll på att bli helt döv på grund av att hörselcellerna i snäckan dog. Efter en gudstjänst kunde hon höra klart igen, till öronläkarens stora förvåning!Läs mer på http://dokumenterademirakler.seHar du blivit berörd av programmet eller har någon fråga? Skriv till info@dokumenterademirakler.seFölj #dokumenterademirakler på sociala medier!

Jun 2019

30 min

VOTEB (vetenskapligt oförklarliga tillfriskanden efter bön)I detta avsnitt delar Micael med sig av sju konkreta exempel på tillfrisknanden efter bön som läkare inte kan förklara. Dessutom berättar han om en studie som pekar på att det finns tusentals fler!Läs mer på http://dokumenterademirakler.seHar du blivit berörd av programmet eller har någon fråga? Skriv till info@dokumenterademirakler.seFölj #dokumenterademirakler på sociala medier!

Jun 2019

29 min 57 sec

Bönestudiers historia Göran och Micael samtalar om hur man har försökt uppmäta effekten av bön genom historien, varför Richard Dawkins har fel när han hävdar att bön har ”motbevisats” och hur ateister har tagit över kristna argument mot att mixa bön och vetenskap.Läs mer på http://dokumenterademirakler.seHar du blivit berörd av programmet eller har någon fråga? Skriv till info@dokumenterademirakler.seFölj #dokumenterademirakler på sociala medier!

May 2019

30 min

Är mirakler möjliga?Göran och Micael pratar om varför så många i västvärlden tror att mirakler är omöjliga, orsaken till att man började prata om dem som "brott mot naturlagar" och vad som ledde vetenskapsmän på 1800-talet att förneka näbbdjurs existens!Läs mer på http://dokumenterademirakler.seHar du blivit berörd av programmet eller har någon fråga? Skriv till info@dokumenterademirakler.seFölj #dokumenterademirakler på sociala medier!

May 2019

29 min 42 sec

Kan mirakler dokumenteras?Det första avsnittet av Dokumenterade mirakler är här! Göran Reierstam och Micael Grenholm samtalar om Micaels bok med samma namn, varför han beslöt sig för att skriva om mirakler och vetenskap och huruvida det ens är möjligt att dokumentera mirakulösa bönesvar.Läs mer på http://dokumenterademirakler.seHar du blivit berörd av programmet eller har någon fråga? Skriv till info@dokumenterademirakler.seFölj #dokumenterademirakler på sociala medier!

May 2019

29 min 8 sec