Rubik Kids Podcast

Luiza Apostu

Podcastul creat de copii pentru a deschide mințile și sufletele adulților și copiilor.

All Episodes

În acest episod, Ilinca vă face cunoștință cu Emilia, coordonator Rubik Online,  profesor de artă, un om tare drag nouă care de curând a luat o decizie importantă: aceea de a se muta din București.Vom explora în episod pasiunea Emiliei pentru artă, decizia de a se muta la sat, cum este noua ei viață acolo, cu beneficiile și compromisurile ei.Să vă bucurați de episod!

Nov 14

8 min 27 sec

Am revenit cu forțe proaspete după vacanță iar Mihai avea o dorință mare: aceea de a vă povesti despre un subiect tare important pentru el. În acest episod Mihai aduce în prim plan un subiect controversat: poluarea și încălzirea globală, importanța protejării naturii, a Planetei și ne învață cum putem face fiecare dintre noi mici schimbări în propria viață pentru a avea un impact pozitiv.Și cum spune el, nu există nu se poate! Dacă reușim să lucrăm împreună, să începem cu noi și un lucru mic făcut tot de noi, atunci lucrurile pot arăta diferit.

Oct 28

6 min 15 sec

În acest episod special, creatorii acestui podcast vin să vă povestească cum sunt dupa 8 luni de lucru săptămânal la acest proiect atât de drag.O bucurie să asculți ce lecții și-au luat, cum și-au depășit frici, care este relația lor cu greșeala, ce înseamnă pentru ei o echipă care colaborează cu adevărat și ce gânduri de vacanță au pentru voi.Ne revedem în Septembrie cu episoade noi așa cum v-am obișnuit.

E

Aug 8

16 min 29 sec

Ilinca și Robbie stau de vorbă cu Luca Știrbăț, antreprenor, fost mentor la Rubik, pasionat de robotică.Luca ne-a povestit despre cum a ajuns la olimpiada mondială de robotică din Indonezia, de unde a pornit această pasiune, cum este viața de antreprenor, ce oameni îl inspiră și de când are pasiunea pentru gătit.Ascultați episodul și veți afla mai multe povești chiar de la Luca.

Jul 19

13 min 25 sec

În acest episod, Luca împărtășește partea a2-a a experienței lui din pandemie și îi ia un interviu lui Mihai Rill. Mihai este pasionat de pescuit, natură, animale și hockey. Veți afla în acest episod și ce lucruri îi aduc fericirea sau ce gând are pentru voi.

Jun 23

5 min 35 sec

Mihai ne poartă în acest episod pe tărâmuri noi unde găsim focuri vii, într-o lume a numerelor și magiei sau norocului pe care ele îl poartă, iar detaliile noi și delicioase vor fi despre o insectă bâzâitoare. Știați că în China cifra 8 este considerată ca fiind una ce poartă noroc? Ascultă acest episod și vei afla mai multe. Nu uitați, ca în fiecare episod, Mihai are și o provocare pentru voi!

Jun 2

4 min 32 sec

Pentru noi este o bucurie să vă prezentăm acest episod special în care am avut ocazia să intervievăm o grupă de copii din Cehia, ce învață la Butterfly Montessori School. Am descoperit pasiuni comune, ce tradiții au, sau cum arată o zi de învățare la ei și mai ales ne-am exersat engleza. Ne-a plăcut atât de mult, încât ne dorim să mai facem întâlniri cu ei dar și să continuăm să luăm interviuri și altor copii care locuiesc în alte țări. Cu ocazia aceasta, am exersat și câteva cuvinte în cehă. 

E

May 8

17 min 40 sec

În acest episod Petru ne explică câte tipuri de malware există, ce face fiecare și mai ales, ce putem face pentru a ne proteja pe internet de site-uri care nu sunt adevărate și de alte modalități prin care ne pot fi furate date de card sau date personale

May 2

11 min 37 sec

În acest episod veți afla povestea de învăț și dezvăț a Deliei Grigoroiu - președinta Asociației Roz, organizație care susține emoțional și creativ pacienții care trec prin cancer, dar și aparținătorii lor; mamă de Luca de 10 ani acum și psihoterapeut în formare. Aflăm mai multe despre de ce uneori este atât de greu dezvățul și cum să fim mai blânzi cu noi, despre ce punem în loc, sau despre cum este să te apuci la 36 de ani de a doua facultate și o formare pentru că vrei și îți place. 

Apr 20

33 min 39 sec

În acest episod Ilinca îl are invitat pe Bogdan Teodorescu, mentor de astronomie la Rubik School și fondator Astronomy Hub Cluj. Veți afla mai multe despre pasiunea lui Bogdan pentru astronomie, recomandări de cărți sau care sunt primii pași pe care îi putem face pentru a descoperi mai multe despre Univers. 

Apr 14

11 min 14 sec

În acest episod Luca vă împărtășește experiența lui din pandemie: ce a simțit când a venit la început în România, cum a trăit el în toată această perioadă și prin ce schimbări a trecut.În a doua parte a episodului îl are invitat pe Petru Mihai, parte din comunitate Rubik School. Petru ne împărtășește despre viața la sat, mai exact Brebu, locul în care s-a mutat cu familia, despre cum este să fii homeschooler sau ce să faci dacă vrei să îți urmezi pasiunea.

Apr 7

10 min 56 sec

În acest episod, Mihai vă invită să descoperiți mai multe despre munții Carpați, să aflați povestea din spatele expresiei "călcâiul lui Ahile" sau să aflați despre o mare gimnastă din România.La final are și o provocare pentru voi. Dacă vreți să împărtășiți desenele cu noi, ni le puteți trimite pe hello@rubikschool.ro

Mar 24

2 min 33 sec

În acest episod special Daria le ia interviu colegilor pentru a afla mai multe despre cum a fost pentru ei la începutul pandemiei, cum le este acum, ce activități mai fac și cum își pot ridica nivelul de energie/fericire. Știm că mulți copii trec prin stări similare, așa că recomandăm să ascultați acest episod și dacă aveți idei noi de activități, jocuri, lucruri pe care le putem face pentru a ne fi mai ușor în perioada aceasta, ne puteți scrie pe hello@rubikschool.ro

Mar 16

23 min 36 sec

În această nouă rubrică, Petru ne va introduce în lumea internetului și a securității din mediul online. El ne va îndruma în a ne proteja datele, calculatorul sau a identifica dacă avem viruși și ce este de făcut pentru asta.

Mar 3

4 min 51 sec

Prin rubrica învăț-dezvăț vom descoperi oameni care aleg să se dezvețe pentru a face loc unei altfel de învățări și unei vieți trăite cu sens. Primul invitat este Traian Brumă, co-fondator al Universității Alternative, un revoluționar în educație și cel care a adus în România conceptul de învățare auto-dirijată pentru studenți. Vom descoperi alături de Traian ce înseamnă învățare liberă și mai ales arta învățării, cum au fost în călătoriile lui prin lume la universități, sau cum arată comunitatea ideală de învățare din perspectiva lui.

Feb 22

55 min 6 sec

În acest episod Ilinca va sta de vorbă cu fondatorii Playlearn - Gabi Constantinescu și Alex Poe. Cei doi au creat o companie care îmbină jocul și joaca cu învățarea, atât pentru adulți cât și pentru copii. Playlearn este locul prin care aduc joaca mai aproape de oamenii mari, spațiul creativ din care ei realizează boardgames inedite.Abia așteptăm să le cunoașteți povestea!

Feb 15

17 min 8 sec

În acest episod, Luca va împărtăși povestea lui Rubik: cum a fost în prima zi, cum au evoluat lucrurile și unde suntem astăzi. Episodul este urmat de un interviu cu Thea Olinici, parte din comunitatea Rubik, campioană la șah și pasionată de arhitectură și desen. Vom descoperi alături de cei doi lecții de viață, ce faci atunci când ești demotivat, sau ce înseamnă să te dedici pasiunii tale.

Feb 8

9 min

În aceast episod veți descoperi alături de Mihai mai multe despre balene, sau despre oxigen sau ... un alt element surpriză pe care vă invităm să îl ascultați.Avem și o provocare la final!

Feb 1

2 min 6 sec

Acesta este un episod special în care cei 4 copii care au creat podcastul Rubik Kids ne povestesc mai multe despre pasiunile ei, motivația de a face acest podcast și mai multe detalii despre rubrica fiecăruia dintre ei.Alături de Luca Grigoroiu, Mihai Rill, Ilinca Tănase și Robbie Melinte aflăm mai multe din culisele acestui proiect la care ei lucrează cu drag și din care învață foarte multe lucruri.

Jan 25

9 min 27 sec