Кварталъ

Спаси София

Кварталъ е подкастът на Спаси София, в който дискутираме проблемите на София и разговаряме за бъдещето на любимия ни град.

All Episodes

Защо Централната Баня да е баня? Може ли София да се сравнява с известни европейски термални центрове? Говорим с Поли Джиева от Термално-Нормално и независимият кандидат за кмет Борис Бонев за потенциала, икономическата полза и доказаните от специалистите възможности за използване на минералните води в София.

Oct 2019

31 min 57 sec

В шестия епизод на Кварталъ ни гостуват арх. Любомир Пейчев и арх. Слава Савова, за да си поговорим за историческото и архитектурно наследство на София – изчезнало ли е необратимо, можем ли да го спасим и как да го превърнем в емблема на София пред света. Слушайте ни, за да разберете какво нашите гости и … Read more "06: Изчезва ли духът на Стара София?"

Sep 2019

36 min 10 sec

В петия епизод на Кварталъ обсъждаме защо колоездачите са най-уязвими на пътя, включително на (почти) 200-те км обещани велоалеи.

Sep 2019

33 min 22 sec

За живота в кварталите без канализация, улици, дървета, детска градина и училище. Какво е да си купил скъп апартамент, но да шляпаш в кал, а всички обществени инвестиции вече над десетилетие да са "готови догодина"?

Sep 2019

34 min

Темата за чистия въздух всяка зима става важна, защото тогава всички усещат какво реално дишат. Но е важно да говорим за това и през лятото - да говорим за решението на проблема и най-вече - да признаем, че проблем има.

Sep 2019

27 min 45 sec

Във втория епизод на "Кварталъ" независимият кандидат за кмет Борис Бонев ще ни разкаже за идеите в "План за София" за северна София.

Aug 2019

33 min 36 sec

Разговаряме с Борис Бонев за корупцията в Столичната община и за причините той да реши да се кандидатира за кмет.

Aug 2019

25 min 41 sec