Политкаст

Simeon Ivanov

"Политкаст" е новият авторски проект на Topnovini.bg. С него ще внесем аналитичност и дълбочина в публичното и медийно пространство, като акцентираме върху обществено-политически въпроси. Чрез специален подбор на гости и теми ще информираме читателите на Topnovini.bg с обективност, експертност, етика и ерудиция. Продължаваме тази линия на развитие на медията и с подкаст, за да сме още по-близо до всички, които ни се доверяват. Основният акцент ще бъде върху вътрешнополитическото и общественозначимото, ще отделим време и на културата, историята, спорта и важните казуси за любимия град – София.

All Episodes

В епизода гост е Страхил Делийски, а темите са най-актуалните политически и обществени събития, както и неетичното отразяване и експлоатирането на трагедиите през седмицата от страна на медиите.

Nov 27

30 min 16 sec

С Асен Агов говорим за нуждата от регионално самоуправление, за състоянието на дясното, за незавършения политически преход, за обществените медии и медийната свобода, и ролята на политика и на журналиста. Книгата в "Под лупа" засяга политическата реклама и маркетинг, а коментара се фокусира върху изборните резултати.

Nov 19

31 min 27 sec

В епизода гостува един от най-ерудираните анализатори у нас - д-р Николай Михайлов. С него говорим за общественото съзнание, за поведението на политиците и за перспективите пред следващото Народно събрание. Коментарът засяга предстоящите избори, а книгата в "Под лупа" изследва принципите на консенсуса в демократичните общества.

Nov 12

40 min 13 sec

В епизода гост е д-р Милен Врабевски - един от най-видните български родолюбци на съвремието. С него говорим за каузите, които фондацията му преследва, за националната идентичност и съзнание, за българските диаспори, за Македония и за отношението на политическата класа към националния идеал.

Nov 6

32 min 47 sec

В епизода гост е арх. Любо Георгиев, който разказва за важните предизвикателства, които София трябва да решава по пътя си към това да стане един достоен европейски град, както за проблемите в системата, комуникацията и управленската философия на Столична община. Коментарът засяга предизборната кампания и причините за липсата на заряд в нея, а книгата в „Под лупа“ разказва за новата арена на геополитически сблъсък с огромен залог – Арктика.

Oct 29

40 min 17 sec

В епизода говорим с Мартин Владимиров за енергийната криза в страната и в Европа, за машинациите на "Газпром" и Русия, за зеленото бъдеще, енергийния преход и казусът с Маришкия басейн. Коментарът засяга въвеждането на Зеления сертификат, а книгата в "Под лупа" е най-актуалните и полезни четива за Турция и Реджеп Ердоган.

Oct 22

38 min 10 sec

В четиринайсетия епизод на Политкаст темите са социологическите проучвания и техния ефект, ролята на България в международен план, световния ред и събитията по оста Вашингтон-Пекин. Специалният гост е Велина Чакърова, а книгата в „Под лупа“ е „Голямата шахматна дъска: Американското превъзходство и неговите геостратегически императиви“.

Oct 16

34 min 56 sec

В тринайсетия епизод на Политкаст гост е Слави Василев, с когото говорим за провала на парламентаризма и нуждата от президентска форма на управление. Коментарът засяга поведението на Бойко Борисов и ГЕРБ, а книгата в "Под лупа" е поредното четиво, което заслужава да намери място във вашата библиотека.

Oct 8

36 min 46 sec

В дванайсетия епизод говорим с Георги Бърдаров за демографските процеси, клишета и предизвикателства пред България, както и за Балканите и родолюбието. Коментарът засяга кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, президентската надпревара и последните събития около "Продължаваме промяната".

Oct 1

31 min 42 sec

В единайсетия епизод темите са политическата, икономическа и предизборна обстановка в страната. Гостува Ники Кънчев, с когото говорим за медиите и промените в медийната среда, за обществото и добротворчеството у нас.

Sep 24

43 min 53 sec

В десетия епизод на Политкаст темите са политическия проект на Асен Василев и Кирил Петков, и предстоящите федерални избори в Германия. Гостува Капка Тодорова.

Sep 17

32 min 28 sec

В деветия епизод на Политкаст темата е София - историята на града, настоящата политическа обстановка и нуждата от нова енергия в управлението на столицата. Гост е Виктор Топалов.

Sep 10

33 min 6 sec

В осмия епизод на Политкаст темите са мултикултурализмът, демографията, Македония, "Фермата", както и, разбира се, обществено-политическите процеси у нас. Гостува Андрей Арнаудов.

Sep 3

34 min 39 sec

В седмия епизод на Политкаст темите са медийната среда, трансформацията на ценностната ни система и изводи от политическите събития напоследък. Гост е рекламистът Мартин Димитров.

Aug 28

29 min 16 sec

В шестия епизод на „Политкаст“ темите са кризите, пред които страната ни е изправена, изгледите да отидем на втори предсрочен вот, както и най-актуалните обществено-политически събития. Гост е политоложката Марая Цветкова.

Aug 20

29 min 43 sec

Петият епизод на Политкаст обхваща развитието на политическата ситуация на фона на последните действия на "Има такъв народ". Гост е Николай Велчев, с когото говорим за шахмата и връзката между спорта и политика.

Aug 14

26 min

Темите на четвъртия епизод на Политкаст са политическата ни история, националното самочувствие и памет. Специалният гост е Марио Мишев от сдружение "Българска история".

Aug 7

24 min 40 sec

В третия епизод говорим за непредвидимостта в политиката. Гостът е Радослав Евтимов от инициативата "Лъжеш ли?", той ще ви разкаже в подробности колко неверни твърдения изричат политиците и кога се опитват да манипулират.

Jul 31

25 min 45 sec

Във втория епизод на "Политкаст" разглеждаме политическата ситуация след първата парламентарна седмица, а специалният гост е Емилия Милчева.

Jul 25

29 min

В първия епизод на "Политкаст" говорим за изборните резултати, действията на "Има такъв народ" и перспективите пред страната ни. Гост е Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии.

Jul 19

27 min 26 sec