Unik Prat med Terje & Anette

Unik Helse

Vi slår ett slag for folkehelsa! Alt henger sammen! Unik Prat er en podcast der paret Terje & Anette vil belyse og drøfte tema de mener er viktig for både vår fysiske og psykiske helse. Podcasten tar deg med på en reise i spennende og dagsaktuelle temaer, og de drar unike gjester med seg i praten.

All Episodes

Trine jobber med å styrke selvfølelsen til barn & unge. Hun er grunder av Diameta og organisasjonen Go`nok. De holder kurs og foredrag for både barn, unge og voksne.  Vi ser nærmere på begrepet god nok, og på hvorfor det er viktig å styrke nettopp selvfølelsen. Hva utfordrer den, og hvorfor trenger vi å øke kunnskapen om dette. Og julen, hvordan virker den inn her? 

Nov 16

43 min 50 sec

Å være i hodet eller hjertet, er det en klisje - eller er det noe i det? Vi drøfter hva er forskjellen, hvordan kan det påvirke vår helse, og hva har janteloven med dette å gjøre? 

Oct 29

23 min 30 sec

Alle har en psykisk helse! Her møter vi Eva-Brit Langva & Arild Kvamme, to ildsjeler som jobber og brenner for dette i sitt arbeid med organisasjonene, LPP & Mental Helse. Vi markerer & dedikerer denne episoden til Verdensdagen, med en viktig prat.   Hvorfor trenger vi åpenhet for å bryte tabu. Hvordan har pandemien virket inn? 

Oct 10

30 min 58 sec

Vi belyser temaet Pust med overlege & forsker Audun Myskja. Han har jobbet i en årrekke innen helsevesenet, og han såg ett behov for mer kunnskap om pust. Dette gav grunnlag til blant annet den populære  boken "Pust" og ulike forskningsprosjekter.  Vi har en interessant prat om pustens viktige, og ofte undervurderte rolle - for både vår fysiske og psykiske helse.   

Sep 28

40 min 35 sec

Arnt har undervist og holdt en rekke kurs/foredrag i glede, siden 90- tallet. Han jobber som profesjonell gledesspreder, og vier livet sitt til å være en inspirator & refleksjonspartner for blant annet bedrifter.  Vi har en inspirerende prat med han om hvorfor nettopp glede. Hva er det egentlig, og hva har det med innsikt/bærekraft å gjøre? 

Sep 10

59 min 30 sec

Vi belyser vår økte bruk av mobil, ett hav av informasjon og vår teknologiske hverdag. Hvordan påvirker dette, på godt og vondt (vår mentale helse?) Og hva kan vi gjøre. 

Sep 1

24 min 12 sec

Katrine har utdannet, og hjulpet hundrevis av mennesker igjennom hennes terapeutiske arbeid med Deva Yoga for Muskel og Skjelett plager. Her tar vi en interessant prat om dette dagsaktuelle og viktige temaet. Trenger vi mer kunnskap om denne typen plager, og hvorfor er det så viktig å se helhetlig på det? 

Aug 20

48 min 9 sec

Velkommen til åpningen av vår podcast! Her får du vite litt om oss, samt formålet med Unik Prat.

Aug 16

2 min