Alis fædreland

LOUD

Ali Aminali var fem år, da han kom til Danmark som flygtningebarn fra Iran. Hurtigt blev Danmark hans fædreland – men desværre et fædreland, der nu lider voldsomt under følgerne af stor migration multikulturalisme. Som socialrådgiver blev Ali forfærdet over, at systemet holdt hånden over ikke-vestlige indvandrere, der ikke gad arbejde, men bare ville hæve ydelser og fortsætte med at leve totalt afsondret fra det Danmark, Ali elsker. Han så bydele blive sat i brand og ytringsfriheden truet på grund af kulturelle og religiøse særhensyn.Nu har Ali fået nok. Der er kun én vej: Skrappe krav, pigtråd ved grænserne og afskaffe spontan asyl. Ali vil beskytte sit fædreland mod multikulturalismen, masseindvandring, religiøse fanatikere og identitetspolitiske strømninger der vil begrænse ytringsfriheden.

All Episodes

Hvilken betydning har Kurt Westergaards muhammedtegning haft for ytringsfriheden?Kurt Westergaards mangeårige ven og gallerist Erik Guldager er gæst i Alis Fædreland i anledning af udgivelsen af bogen ”I Kurts Kølvand” om hans oplevelser med tegneren Kurt Westergaard.Og Erik Guldager har oplevet nogle dramatiske år med Kurt Westergaard - blandt andet flere drabsforsøg og 326 dødstrusler. Du kan høre flere af anekdoterne i dagens program.

Nov 26

53 min 49 sec

Indfødsretsprøven skaber igen debat, fordi den nyeste version af prøven indeholder spørgsmål om danske værdier. Men virker prøvens 45 spørgsmål egentlig som adgangsbillet til at blive dansker? Skal prøven laves om, eller skal den helt droppes? Ali Aminali leder efter svar på spørgsmålene sammen med lytterne, debattør Christian Marcussen og Sabrina Louise Christiansen, som er nyvalgt medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune for Enhedslisten.

Nov 25

53 min 48 sec

Hvad er rigtigt og forkert i dansk udlændingepolitik?Det er Ekstra Bladets opinions-skribent Randahl Fink uenig med Socialdemokratiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund om.Efter en længere debat på de sociale medier, er de to nu inviteret i Alis Fædreland for at tale ud.

Nov 24

53 min 45 sec

Voldsmandens veto vinder over den islamkritiske præst Massoud Fouroozandeh - det mener han i hvert fald selv, efter at han er blevet frosset ude af Folkekirken. Han får i dagens program støtte fra Dansk Folkepartis kirkeordfører Mette Hjermind Dencker og sognepræst, samfundsdebattør og forfatter Sørine Gotfredsen. Men først får Ali en status på bandesituationen i Sverige.

Nov 23

53 min 46 sec

Ali Aminali har altid undret sig over, at der ikke er flere med minoritetsetnisk baggrund i Forsvaret. Er det mangel på patriotisme og ønsket om at forsvare Danmark? Eller er det Forsvaret der glemmer gruppen?Til at tale om det er Kasper Wester, journalist på OLFI og veteran fra Søværnet, samt Shahrokh Nourouz, veteran fra Søværnet. Og så giver Malak Karnib, sprogofficer i Hæren, også sit besyv med.

Nov 22

53 min 57 sec

Det er international mandedag, og alle de ”rigtige” og woke holdninger om, hvordan den morderne, feministiske mand skal opføre sig står i kø. Men den helt gennemsnitlige mand er slet ikke repræsenteret i denne elitære og bedrevidende snak, og det gør Ali Aminali nu noget ved sammen med blandt andre debattør Eva Selsing, politisk kommentator Joackim B. Olsen, billedkunstner Kristian von Hornsleth og filmproducer Peter Aalbæk Jensen.

Nov 19

53 min 29 sec

Trusler, hemmelig adresse og angst-diagnose er nogle af de konsekvenser, som lærere oplever, hvis de underviser i Muhammedtegningerne i Folkeskolen. Det fortæller de to lærere Jannie Bøgh og den anonyme "Charlotte" om i dag om i Alis Fædreland. Ali Aminale forsøger også at komme nærmere en løsning på, at ingen tør vise tegningerne ved at tale med Dansk Folkepartis Peter Skaarup.

Nov 18

53 min 45 sec

I dagens udgave af Alis Fædreland hylder vi diversiteten i byrødder landet over efter kommunalvalget. Til at gøre det - og til at tale om, hvordan endnu flere minoritetsetniske danskere deltager i politik på begge sider af spektret - har Ali samlet et klogt panel. Dagens gæster er: Niels Jespersen, chefredaktør på netmediet Pio, Soma Mayal, fuldmægtig i udlændingestyrelsen og nyvalgt byrådsmedlem i Fredensborg kommune for Radikale og Yasser Ghanbari, bestyrelsesmedlem i SF Vesterbro. Men Ali er også nysgerrig på, om vi kan få flere minoritetsetniske til at stemme blåt. Derfor ringer han til Arash Khan, byrådsmedlem, Venstre i Odense og Mohammad Rona, borgerlige i håb om at finde et svar.

Nov 17

53 min 50 sec

Dækker social kontrol for andre vigtige aspekter af integrationsdebatten? Det mener Rasmus Brygger, der er dagens gæst. Men skal man droppe fokus på social kontrol? Og hvad skal man ellers se på?Det taler Ali Aminali og Rasmus Brygger om i dagens udgave af Alis Fædreland. Med i snakken er også Henrik Kokborg, indehaver af Integrationsinfo.

Nov 16

53 min 46 sec

Kan man være minoritetsdansker og stemme borgerligt? Eller er det selvmodsigende og selvhadende, som nogen på Facebook mener? Ali Aminali er kommet til Danmark fra Iran som 5-årig, og så er han borgerlig. Det samme er dagens gæst, Minh Chau, der kom til Danmark fra Vietnam som 13-årig, og er medlem af Nye Borgerlige. Med på en telefon til en snak om at være borgerlig som minoritetsperson er også Tenna Røberg, kandidat for Nye Borgerlige i Aarhus.

Nov 15

53 min 47 sec

Hvordan får vi sat gang i projekter i en ghetto som Gellerup i Aarhus, som rent faktisk virker og får folk i arbejde og i uddannelse? Ali Aminali er selv tidligere socialrådgiver, og han oplever, at der er alt for mange "bløde" projekter såsom at lave mad sammen eller bage samosa. Projekter, som ikke får de marginaliserede beboere tættere på arbejdsmarkedet. Dagens gæst er Ali Karim, som er boligsocial ungemedarbejder i den boligsociale helhedsplan i Gellerup.

Nov 12

53 min 51 sec

Hvad gør vi ved den store migrantkrise ved grænsen mellem Belarus og Polen? Hvis vi ikke snart finder de rigtige værktøjer, så frygter Ali Aminali migranter på de danske motorveje igen. Til at finde kernen af migrant-problemet og pege på løsninger, taler Ali med Socialdemokratiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund, chefredaktør på det borgerlige medie Kontrast Mikkel Andersson og migrationsrådgiver Morten Lisborg. Journalist Maria Oien giver en situationsrapport fra grænsen mellem Polen og Belarus.

Nov 11

53 min 12 sec

Ishøj Kommune har den største andel af indvandrere og efterkommere i Danmark. Her lever over 120 forskellige nationaliteter. Men hvordan er det egentlig at leve og arbejde i Ishøj? Og hvilke udfordringer har indbyggerne i dag? For at få svar på spørgsmålene, har Ali Aminali inviteret kommunens mangeårige borgmester Ole Bjørstorp på besøg sammen med Milishia Moradi, som er født og opvokset i Ishøj - begge stiller op for Ishøjlisten til kommunalvalget. Ali ringer også til Frederiksbergs konservative borgmester Simon Aggesen for at finde ud af, hvorfor kommunen vil indføre såkaldte tryghedsvagter for at dæmme op for uro i nattelivet.

Nov 10

53 min 48 sec

Tusindvis af migranter forsøger at komme ind i Europa fra landene omkring EU, og der hersker kaos ved blandt andet den polske grænse. Men hvad skal vi gøre ved problemet? Dagens gæst Nikolaj Villumsen, som er medlem af Europaparlamentet for Enhedslisten, mener, at vi skal droppe mure og pigtråd og fordele flygtningene blandt EU´s medlemslande. Men vært Ali Aminali er uenig. Nikolaj Villumsen forholder sig også til, at Islamisk Stat vokser foruroligende hurtigt flere steder i verden.

Nov 9

54 min 5 sec

Vi har alt for meget berøringsangst over for den mest radikale islamisme. I stedet bør vi angribe den kulturelt og intellektuelt, som vi gjorde det med nazismen efter 2. Verdenskrig. Det mener forfatter og debattør Jaleh Tavakoli, som er dagens gæst hos Ali Aminali. Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel er også med i udsendelsen for at forklare, hvorfor han vil skrue op for anbringelsessagerne hos de mindreårige, som skaber utryghed i Vollsmose - og ikke mindst hvordan.

Nov 8

53 min 58 sec

Under Muhammedkrisen blev han talsmand for gruppen af danske imamer og muslimske organisationer, der rejste rundt i verden og fik muslimer til at gå amok på grund af tegningerne i Jyllands-Posten. Siden har han fortrudt og sagt undskyld for sin rolle under krisen. Men er det nok til, at Ali Aminali tilgiver ham? Dagens gæst i Alis Fædreland er Ahmed Akkari.

Nov 5

53 min 51 sec

En lærer og nogle elever på Svendborg Efterskole har kastet dartpile og tegnet hitlerskæg på en valgplakat fra Nye Borgerliges byråds- og regionsrådskandidat fra Fredericia Kommune, Karsten Byrgesen. Vært Ali Aminali undersøger, om det får konsekvenser ved at tale med Karsten Byrgesen og viceforstander på efterskolen Lars Luplau. Standup-komiker og journalist Rachid Abdu Moutiq kommer også på besøg i studiet til en snak om hverdagsracisme.

Nov 4

53 min 37 sec

Der er blevet sparet så meget på bemandingen på bibliotekerne, at det går ud over integrationen. Det mener forfatter og maskinmester Ahmad Mahmoud, som selv blev reddet af sin bibliotekar, da han som ung boede i en ghetto i Hundige. Men i dag er bibliotekaren blevet skiftet ud med selvbetjening, og dermed har bibliotekerne glemt dannelsen, mener Ahmad Mahmoud, som er dagens gæst i Alis Fædreland. Du kan også blive klogere på, hvorfor DF er utilfredse med, at indvandrere bliver kørt i busser til vælgermøder på Lolland Kommunens regning. Vært Ali Aminali ringer til DFs gruppeformand Peter Skaarup.

Nov 3

53 min 45 sec

Hvor skal Ahmed og Fatma bo, når bygningerne i ghettoen er revet ned? Hvad gør vi med kommuner, der ikke vil have almene boliger? Er drømmen om et mere blandet Danmark utopi? Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek har adskillige politiske planer og visioner for de socialt udsatte boligområder og fremtidens almene boliger i regeringens nye boligudspil. Kaare Dybvad Bek er min første gæst i Alis Fædreland

Nov 2

53 min 16 sec