Retroscroll Channel

retroscroll

Podcast de retroscroll.cat, blog de videojocs de qualsevol època. Tots els bits que puguis imaginar!

All Episodes

Arribem al capítol número quaranta del nostre podcast amb un tema molt i molt especial. L’última consola de Sega, la malaurada Dreamcast. A més, en aquesta ocasió comptem amb l’ajuda d’un convidat especial, en Marcade, un amant de la Dreamcast i un membre i jugador molt destacat de l’escena dels videojocs de lluita, especialment el Super Street Fighter 2X (a.k.a. Super Street Fighter 2 Turbo). Durant gairebé quatre hores parlem del seu auge i la seva caiguda, dels nostres records, dels millors jocs i també dels més venuts, dels perifèrics i les versions estranyes de la consola, entre moltes altres coses. Per descomptat, dediquem temps també a fer recomanacions personals dels nostres jocs preferits de la blanqueta. Comencem? CONTINGUT: - Presentació dels participants - Lectura de Tweets - Dreamcast, sortida i records - Jocs més venuts i destacats - Perifèrics i accessoris - Homebrew i altres - Recomanacions personals - Conclusions - Despedida i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Salore, Moroboshi, Molsupo, Scroll i el convidat de luxe: Marcade. www.retroscroll.cat

Dec 1

3 hr 50 min

En el podcast número 38 us vam demanar que ens proposéssiu temes per a nous programes. Malgrat que no podrem fer tot el que ens vau proposar -però més d’una llavor sí que es va plantar-, a l’episodi 39 llegim totes aquestes propostes mentre les anem comentant. Un episodi molt variat en què parlem de Treasure, Sega, Nintendo, els nostres jocs preferits, els plaers culpables i fins i tot aquells jocs que havíem de fer picant tecles amb els nostres microordinadors, entre moltes altres coses. Ens hi acompanyeu? CONTINGUT: – Intro i presentació – Les vostres propostes – Comiat i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Salore, Moroboshi, Molsupo, Javi i Scroll. No t'oblidis de visitar www.retroscroll.cat i de seguir-nos a twitter @retroscroll

Sep 23

2 hr 45 min

Arriba el nostre especial d’estiu! Aquesta vegada repetim el format de programa, fent el nostre ja clàssic “amic invisible” en el que ens “regalem” jocs per a comentar. A més, en aquesta ocasió sortejem una “Game & Watch Super Mario Bros.” la qual us farem arribar a casa si en sou els guanyadors. Per a saber què heu de fer per entrar en el sorteig haureu d’escoltar el podcast 😝. Com a recordatori tingueu present que: - Només s’acceptaràn els comentaris fets a la pàgina web. (https://retroscroll.cat/?p=7294). - Entraran a concurs els comentaris rebuts entre el 20/08/2021 i el 15/09/2021. - Quan realitzeu el comentari no us oblideu de posar un correu-e vàlid! Tots els comentaris sense correu-e no entraran en el sorteig. Si el guanyador o guanyadora resulta tenir un correu-e que no existeix es realitzarà un segon sorteig. El correu-e ens servirà per contactar amb vosaltres i que ens indiqueu la direcció a on voleu rebre el premi. - El sorteig es penjarà en vídeo al nostre compte de twitter (@retroscroll) el dia 16 o 17 de setembre. - Es realitzaran enviaments a tot l’estat espanyol excepte: Ceuta, Melilla i les illes Canàries. Sort a tothom! CONTINGUT: – Intro i presentació – Lectura de tweets + explicació del sorteig. – L’amic invisible d’estiu – A què estem jugant? – Comiat i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Salore, Moroboshi, Molsupo, Javi, Scroll i Ayate (via còdec).

Aug 19

2 hr 7 min

Si us diem “videojoc francès dels 90” en què penseu immediatament? Evidentment amb el Flashback. En aquest episodi 37 del podcast repassarem de la A a la Z les aventures d'en Conrad en aquesta aventura d’acció i plataformes que en el seu moment va deixar bocavadat a tothom amb les brutals animacions animacions i les i unes escènes cinemàtiques increibles. És hora de parlar d’una autèntica obra mestra. I sí, també parlarem d'en Paul Cuisset! Ens hi acompanyes? CONTINGUT: – Intro i presentació – Breu història de Delphine Software i la creació de Flashback – Jugabilitat bàsica i items – Walkthrough complet – Fade to black, Remake del 2013 i altres versions – Hemeroteca – Comiat i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Moroboshi, Salore, Molsupo, Javi i Scroll.

Jul 1

3 hr 58 min

La Series X i la PS5 ja fa dies que han arribat i per tant, ens agradi o no, la Xbox One y la PS4 mica en mica aniran quedant enrera. És un bon moment per repassar la seva sortida, veure quines coses ens prometien quan ens les estaven anunciant, els seus punts forts i febles al llarg d’aquests anys i sobretot també els jocs més destacats. I com sempre amb els vostres comentaris de twitter! Ens hi acompanyes? CONTINGUT: – Intro i presentació – Breu història de la sortida de la Xbox One i la Playstation 4 – Quina ha triat cadascú i què ho va motivar – Hemeroteca. – Lectura de tuits – Punts forts i febles de cadascuna. – Comiat i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Moroboshi, Salore, Molsupo, Javi i Scroll.

Mar 10

3 hr 22 min

PODCAST r-channel 035 – Retroscroll Awards 2020 On 29 des., 2020, by Retroscroll Team Un desembre més us portem la gala d’entrega virtual de premis als videojocs que més ens han marcat a cadascun de nosaltres durant els darrers 12 mesos. Algun pot ser que sigui publicat aquest mateix any, però en general, i fent honor a l’esperit del blog, es tracta de títols d’anys i fins i tot èpoques anteriors. Descobriu quins són els videojocs als que més ens ha agradat jugar durant aquest any, i per què, tot escoltant un podcast del qual també podeu treure idees per a les vostres properes partides. CONTINGUT: – Intro i presentació – Lectura de tuits – Retroscroll Awards – Hemeroteca – Comiat i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Scroll, Salore, Molsupo, Javi i Moroboshi. Rokuso (còdec)

Dec 2020

4 hr 15 min

Per a la 34a entrega del programa ens atrevim a parlar d’un clàssic entre clàssics, el títol que sempre ens ve al cap quan esmentem el gènere run and gun, i després de jugar-hi en compartim les impressions, tot repassant-ne la història i les característiques. Missió… impossible? CONTINGUT: – Intro i presentació – Lectura de comentaris de podcasts anteriors – Fitxa tècnica i història de Konami prèvia al Contra – El joc: versió original de recreativa – Característiques, apartat tècnic, armes i fases – Primer contacte amb el joc – Versió per a Famicom/NES: diferències, fases, versions, etc. – Breu repàs de les versions per a microordinadors – Lectura de tuits – Hemeroteca – Comiat i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Salore, Molsupo, Javi, Rokuso i Moroboshi

Nov 2020

3 hr 15 min

Un agost més arriba l’especial d’estiu de Retroscroll channel! Tal i com vam fer l’agost passat ens hem organitzat per fer un amic invisible. Així que cadascú dels presents en aquest episodi hem “analitzat” un joc que ens ha preparat un company secretament. Una manera de sortir de la nostra zona de confort i preparar-nos un joc que potser d’altra manera no hauriem jugat mai (o sí). A més en Javi ens porta també una hemeroteca rebuscant tots els jocs que hem escollit de l’amic invisible, per saber què ens n’explicaven les revistes de l’època. La millor manera de fer-se passar la calor és Retroscroll Channel! No t’ho pots perdre! CONTINGUT: – Intro i presentació – Comentaris de Twitter – L’amic invisible – L’hemeroteca d’en Javi – Despedida HAN PARTICIPAT: Molsupo, Javi, Salore, Moroboshi, Rokuso i Scroll.

Aug 2020

2 hr 28 min

Els cotxes més ràpids i els motors més furiosos. Terra, fang, gel o asfalt, és igual la superficie el que importa és ser qui millor traça els revolts del circuit. En l’episodi 32 del nostre podcast portem un joc únic en la seva espècie, i és que els jocs de ral·lis no eren precisament molt habituals en els 8 i 16 bits. Gas! CONTINGUT: – Intro i presentació – Lectura de comentaris de podcast anteriors – Fitxa tècnica i història de Rage Software – El joc: objectiu, proves i característiques – Cotxes, ral·lis i fases. – Jugabilitat, apartat tècnic i versions – L’hemeroteca – Lectura de tweets – Curiositats – Comiat i peça musical HI HAN PARTICIPAT: Molsupo, Moroboshi, Salore, Javi i Scroll.

Aug 2020

3 hr 6 min

No hi ha cap altre Manga/Anime que sigui una declaració d’amor als videojocs tant gran com ho és Hi Score Girl, i la gent de retroscroll no ens ho hem pensat dos vegades. En aquest episodi repassarem exhaustivamente la primera temporada i parlarem de l’argument, els seus personatges i com no, de les desenes i desenes de videojocs i sistemes que hi apareixen. Un bon moment per repassar la primera temporada sí esteu pendents de mirar la segona. Encara que ja ens passa habitualment en aquests programes, aquesta vegada hem decidit fer-ho molt explícit: Aquest podcast conté spoilers i per tant us recomanem que sí no heu vist la sèrie primer la mireu i després torneu aquí per gaudir al màxim. Sonic Boom! PODCAST r-channel 031 – Hi Score Girl (Temporada 1) On 12 maig, 2020, by Retroscroll Team No hi ha cap altre Manga/Anime que sigui una declaració d’amor als videojocs tant gran com ho és Hi Score Girl, i la gent de retroscroll no ens ho hem pensat dos vegades. En aquest episodi repassarem exhaustivamente la primera temporada i parlarem de l’argument, els seus personatges i com no, de les desenes i desenes de videojocs i sistemes que hi apareixen. Un bon moment per repassar la primera temporada sí esteu pendents de mirar la segona. Encara que ja ens passa habitualment en aquests programes, aquesta vegada hem decidit fer-ho molt explícit: Aquest podcast conté spoilers i per tant us recomanem que sí no heu vist la sèrie primer la mireu i després torneu aquí per gaudir al màxim. Sonic Boom! CONTINGUT: – Intro i presentació – Manga i creador – Personatges i argument principal – Comentari dels 15 capítols de la primera temporada – L’hemeroteca d’en Javi – Lectura de comentaris – Despedida i peça musical HAN PARTICIPAT: Molsupo, Moroboshi, Salore i Scroll. Amb la col·laboració d’en Javi. CRÈDITS: Entre molts altres temes de la sèrie i d’Street Fighter 2, en el podcast s’inclou el tema “Los Juegos de Lucha” de pixelacos.com: https://www.youtube.com/watch?v=pbfn6E8cPLI

May 2020

3 hr 59 min

En l’episodi 30 del nostre podcast hem tingut una enorme responsabilitat ja que l’hem dedicat ni més ni menys que al Zelda de la 16 bits de Nintendo. Sens dubte per a molts, una de les millors entregues de la saga. Més de tres hores en les que parlarem de la creació del joc, la seva història, la jugabilitat i on repassarem totes les masmorres i items de l’aventura, i com no, llegirem els comentaris que ens vau deixar a twitter. Un joc que per moltes hores que li dediquem no podrem més que rascar-ne la superfície, i que esperem que us agradi i que gaudiu el programa tant com nosaltres al fer-lo. Podem dir perfectament que l’hem fet amb les quatre porcions del nostre cor

Apr 2020

3 hr 26 min

Confinats sí, però avorrits o amargats mai! Aprofitem el confinament per repassar aquells jocs que estem jugant o que ens semblen aprofitables per un bona estada a casa. Una excusa perfecte per quedar-se tancat i gaudir de tot allò que tenim. Passa-ho tan bé com puguis, cuida’t i cuida els teus, però sobretot #quedatacasa. L’art de portada és obra de: Rachid Lotf CONTINGUT: – Intro i presentació – Jocs pel confinament – Àudios dels companys – Lectura de tweets i comentaris – Despedida i peça musical HAN PARTICIPAT: Molsupo, Moroboshi, Salore, Ayate i Scroll. Amb la col·laboració d’en Javi, en Mushus i la Rokuso.

Mar 2020

2 hr 49 min

El capítol 28 del nostre podcast és un dels més llargs i intensos que hem fet mai. Repassem de la A a la Z la primera entrega de la saga de jocs Strider, centrant-nos especialment en la versió de Mega Drive. Durant més de tres hores repassarem les aventures del ninja més acrobàtic de la història dels videojocs, discutirem sobre la seva jugabilitat, argument i repassarem quasi pixel per pixel cada una de les fases que ens proposa. Som-hi! CONTINGUT: – Intro i presentació – Strider, origens. – Versions i jugabilitat – Walkthrough complet – L’hemeroteca d’en Javi – Lectura de comentaris – Curiositats i valoracions personals – Despedida i peça musical HAN PARTICIPAT: Molsupo, Salore i Scroll. Amb la col·laboració d’en Javi.

Mar 2020

3 hr 28 min

Com cada final d'any arriben els Retroscroll Awards! Els nostres preferits durant el 2019! Durant més de 4 hores (sí, sí 4 hores) els amics ens hem reunit per fer un cop d'ull a aquest any i entregar uns simbòlics 5 premis personals als que més ens han fet gaudir. Tones de recomanacions, discussions i bon humor! No t’ho perdis! Som-hi amb el 2020! CONTINGUT: – Intro i presentació – Del 5 al 2 – Codec: Javi, Molsupo y Syd – Els números 1 – Despedida. HAN PARTICIPAT: Moroboshi, Salore, Rokuso, Ayate, Scroll, Javi, Molsupo, Syd.

Dec 2019

4 hr 34 min

Jugar amb emuladors ens permet aprofitar el catàleg complet (o quasi) de qualsevol consola o microordinador, però fer-ho en consola real és molt millor oi? El problema sovint és que no tenim accés a tots aquells jocs que desitgem per un simple problema de disponibilitat o preu. Alguns jocs valen centenars d’euros de segona mà, o directament són impossibles d’aconseguir. Els cartutxos i targetes flash, flashcarts o flashcards, i molts altres dispositius, ens donen la possibilitat d’accedir, en hardware real, a tots aquells que la nostra butxaca (o disponibilitat) no ens permet arribar. En el capítol 26 de r-channel parlarem de una gran varietat de dispositius que ens permeten jugar en hardware real, sense tenir realment el joc. No t’ho pots perdre! CONTINGUT: – Intro i presentació – Què és un flashcart(d) i per a què serveix? – Petit debat sobre connotacions morals, tècniques i legals. – Recull i anàlisis de diferents dispositius. – Despedida. HAN PARTICIPAT: Molsupo, Salore, Moroboshi i Scroll.

Oct 2019

3 hr 1 min

Un agost més arriba l’especial d’estiu de Retroscroll channel! Aquesta vegada per fer-ho una mica més original, hem decidit fer l’amic invisible. Així que cadascú dels presents en aquest episodi hem “analitzat” un joc que ens ha preparat un company secretament. Una manera de sortir de la nostra zona de confort i preparar-nos un joc que potser d’altra manera no hauriem jugat mai (o sí). A més també repassarem els deures que tenim durant l’estiu, i anirem al quiosc amb l’hemeroteca per repassar quines novetats ens portaven les revistes de l’època dels 8 i 16 bits durant els mesos de calor. La millor manera de fer-se passar la calor és Retroscroll Channel! No t’ho pots perdre! CONTINGUT: – Intro i presentació – L’amic invisible – L’hemeroteca d’en Javi – Deures d’estiu – Despedida HAN PARTICIPAT: Molsupo, Salore, Moroboshi i Scroll. Amb la col·laboració de: Javi Valencia i Rokuso

Aug 2019

2 hr 27 min

Hola amics i amigues i benvinguts al Xenozic, l’època on humans, cadillacs i dinosaures conviuen! Una època en la que els humans ja no estan en la part superior de la cadena alimentaria. En aquest programa repassarem de dalt abaix el popular beat em up de Capcom Cadillacs & Dinosaurs, i de passada també parlarem d’altres obres com còmics o dibuixos animats que compartien llicència. Dos hores i mitja, de bon humor, garrotades, cotxes guapos, homes forts i sobretot dinosaures. No t’ho pots perdre! CONTINGUT: – Intro i presentació. – Xenozoi Tales, el còmic original – Altres còmics I la sèrie de dibuixos I el joc de Mega CD - L’arcade de Capcom - Personatges, items I enemics – L’hemeroteca d’en Javi – Fases I enemics finals – Acomiadament. HAN PARTICIPAT: Salore, Moroboshi i Scroll. Amb la col·laboració de: Javi Valencia.

Jun 2019

2 hr 27 min

Un episodi íntegrament dedicat a la portàtil de dos pantalles. Un programa ple fins les vores de jocs recomanats i amor cap al joc portable de la ja clàssica de Nintendo. No us ho perdeu ???? CONTINGUT: – Intro i presentació. – Introducció a la consola – Ronda de recomanats. – L’hemeroteca d’en Javi. – Ronda ràpida. – Acomiadament. HAN PARTICIPAT: Salore, Rokuso, Molsupo, Moroboshi i Scroll. Amb la col·laboració de: Javi Valencia.

Apr 2019

3 hr 30 min

Hola amics i amigues, tele-espectadors i tele-espectadores i benvinguts a Smash TV! El programa més ultraviolent de la TV! Un llarg programa del nostre podcast, en el que repassarem de dalt a baix el clàssic shooter multidireccional de Williams Electronics, que ens transporta a un futur distòpic en el que els concursants es juguen la pell a canvi dels premis més espectaculars que et puguis imaginar. I love it! CONTINGUT: – Intro i presentació. – Creadors i la història del joc. – Jugabilitat bàsica. – L’hemeroteca d’en Javi. – Fases, enemics i “bosses”. – Acomiadament. HAN PARTICIPAT: Molsupo, Salore, Moroboshi i Scroll. Amb la col·laboració de: Javi Valencia.

Feb 2019

3 hr 9 min

No són els GOTY, són els r-awards! Ja un clàssic dels finals d'any en el que els membres de retroscroll repassem els últims 12 mesos per recordar a què hem jugat i construir un top-5 personal. Com sempre recordar que aquests "premis" són atemporals, no és necessari que els jocs hagin estat produits o publicats durant el 2018, simplement que nosaltres els haguem jugat. Una excusa com qualsevol altra per fer una llarga llista de recomanacions, amb molt de glamour, canapès, audios dels amics, cava i moltes coses més. No us els perdeu! Bon any a tothom i no us oblideu de dir-nos els vostres awards personals! ;-)

Dec 2018

3 hr 27 min