min perfekta kropp

Malin Lundskog, Viktoria Davidsson

Min perfekta kropp är podden för dig som har en perfekt kropp. Men inte har fattat det än ...

I podden diskuterar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson hur det kommer sig att normer och ideal kring kvinnokroppen ger oss skuldkänslor istället för glädje. Får oss att dölja istället för framhäva. Och som får oss att skylla på vår kropp! Den starka kraftfulla kroppen som inte vill oss något ont.

MIN PERFEKTA KROPP #0
Trailer 1 min 20 sec

All Episodes

I det här avsnittet av den kroppspositivistiska podden för dummies Min perfekta kropp frågar sig fotografen Viktoria Davidsson och mångsysslaren Malin Lundskog vem sjutton som har bestämt att vissa modeller av jeans endast passar vissa kroppar? Malin spanar på sig själv och sina fladdrig brallor och de kommer fram till att grejen med det perfekta är att det inte är perfekt enligt mallen. Logiskt? Ja. Perfekt? Absolut! Häng med de två nyupptäckta feministerna på sin resa mot ökat mod och mer normbrytande!

Nov 26

37 min 21 sec

I den här episoden av Min perfekta kropp har Malin Lundskog spanat på toppmodeller och skräckkostymer. Viktoria Davidsson  sätter skrattet i halsen och tillsammans funderar de på vad som är samhällets ansvar när det gäller kroppsnormer. Häng med på resan mot mera mod, fler brutna normer i podden om kroppspositivism för dummies

Nov 12

35 min 16 sec

I det här avsnittet av Min perfekta kropp har Viktoria Davidsson med sig en spaning från serien Svenska powerkvinnor. Vad är det som gör att vi blir avundsjuka? Eller tror att det antingen handlar om dem eller oss. Malin Lundskog felciterar Stenmark och de kommer fram till att powerkvinnor är de som gillar sig själva. OCH andra. Viktoria vill ha en perfekt kropp och Malin kommer på att podden egentligen är helt onödig ...

Oct 29

44 min 29 sec

Avsnitt 16 av podden Skriverier med Malin och Cilla handlar denna gången om biografier! Vilka livshändelser skulle noteras ner om de debuterande författarna Malin Lundskog och Cecilia Andersson kom så långt i sina karriärer att de skulle skriva varsin biografi? Releaser närmar sig med stormsteg och på Hönö 27-28 nov och i Mariannelund på Filmbyn 14 nov marknadsför vi våra böcker för första gången!   Avsnittet avslutas med en härlig intervju med författaren Barbara Kjellström.

Oct 22

1 hr 12 min

I den här episoden av Min perfekta kropp spanar Malin och Viktoria på Me too och SVT-serien Me too - hösten som förändrade Sverige. De diskuterar vikten av att våga prata och att våga lyssna. Malin delar med sig av sina egna upplevelser och Viktoria tipsar om att våga stå upp för både sig själv och andra med hjälp av små steg. Dessutom frågar de sig vilka normer och strukturer som finns som vi inte ser ... Följ med Malin Lundskog och Viktoria Davidsson på deras resa mot fler perfekta kroppar och färre destruktiva normer.

Oct 15

48 min 46 sec

I fjärde säsongens fjärde avsnitt spanar Viktoria på fenomenet att vi kanske inte alls ska träna för att gå ned i vikt. Viktoria Davidsson och Malin Lundskog diskuterar och tänker medans de pratar om det fina med att lyssna på kroppen och Malin avslöjar vad hon och hennes pt-kollegor tyckte om folk som bara tränar för att det är roligt ... Mannen bakom boken "Slutbantat" som de pratar om är Erik Hemmingsson 

Oct 1

34 min 30 sec

I det här avsnittet av podden Min perfekta kropp pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om att klä av sig på sociala medier för ett högre syfte. Inte för att nån äcklig gubbe ska sno ens bilder och lägga upp på en porrsajt. De diskuterar också om det kan vara så att kvinnor som sliter för att passa in i kroppsnormen blir provocerade av kvinnor som är nöjda med sig själva oavsett kroppsform. Häng med på normbrytarresan i podden om kroppspositivism för dummies. Kontot Malin har spanat på är en pantertant i leopard 

Sep 17

36 min 30 sec

I det här avsnittet av den stärkande påminnelsepodden Min perfekta kropp är Malin Lundskog och Viktoria Davidsson ute och åker färja mellan öarna i södra Bohuslän. Under sin resa pratar de om mod, feghet och hur vi värderar olika sorters styrkor. Dessutom diskuterar de om vi verkligen behöver stärka kvinnor. Är kvinnor inte redan starka? Häng med på normbryteri och tankar kring kvinnor och kvinnokroppen

Sep 3

27 min 41 sec

I premiäravsnittet av podden Min perfekta kropp har Malin Lundskog eventuellt hybris och mår extremt jävla bra. Viktoria Davidsson har spanat på sin obefintliga kroppsuppfattning och undrar hur det är möjligt att gå ner i vikt fast man tror att man går upp. Har det med kläderna att göra? Eller bristen på självterapipoddande? Häng med när Viktoria och Malin sitter hemma hos Malin på Knippla och fokuserar på sådant de inte tycker att vi ska fokusera på. En viktig podd för att bryta normer som gör att vi dissar våra kroppar.

Aug 20

30 min 26 sec

I säsongens sista avsnitt av podden har Malin fått spaning serverad på silverfat av lyssnare som undrar hur sjutton man gör för att tycka om sin kropp när den inte är perfekt ... Viktoria berättar om när hon fick KBT i present utan att ha problem (för det måste man väl ha?) och de kommer fram till att det är det perfekta som är det alldeles perfekta. Häng med på de där små stegen mot ökad självkärlek och ännu mera mod i kroppspositivismens namn. 

Jun 25

40 min 46 sec

I det här avsnittet pratar fotograf Viktoria Davidsson och hälsoentreprenör Malin Lundskog om att aldrig få vara i fred. Är man inte för ung är man för gammal ... Dessutom diskuterar de Britt-Marie och om att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Måste man se ut som tjugofem för att få jobb? Häng med på nya äventyr på väg mot mer självkärlek!

Jun 13

40 min 3 sec

Malin har spanat in mellan benen på kvinnor och Viktoria berättar om sin gynekologskräck. De undersöker hur en gynekolog ska vara och frågar sig vad som hände med vanligt vatten och toapapper - för vem behöver handskar för att ta ut en tampong? Dessutom rynkar de på näsan åt könsparfym ... Häng med Malin Lundskog och Viktoria Davidsson på resan mot mer självkärlek och mod i deras podd om kroppspositivism och normer.

May 28

36 min 52 sec

I den här episoden av Min perfekta kropp startar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson Kroppens dag. De kommer på att skönhet kommer inifrån (för det visste ingen innan?) och de vill eliminera sin egen podd genom att ingjuta så mycket mod och självkärlek i alla att ingen någonsin faller för nedbrytande normer. 

May 14

38 min 16 sec

I det här avsnittet går Malin Lundskog all in på forskning och Viktoria Davidsson uppmanar alla att vara så snälla de bara kan. Om fettskam och hur det snarare får oss att gå upp i vikt än ner och om hur komplex hämmar oss. Häng med när en hälsoentreprenör och en fotograf tar sig mot mer självkärlek och ökade insikter om vilka normer som gör gott.

Apr 30

43 min 59 sec

I det här poddavsnittet spanar Viktoria på hudkrämer och citerar Elaine Eksvärd. Malin tackar Lena Endre för sitt gråa hår och de kommer fram till att världen är upp och ner, att vi behöver hitta rätt filterbubbla och att man får smörja in sig. Eller inte ... Men först pratar de om sådant som är minst lika viktigt som podden. Häng med på resan mot mer självkärlek och andra normbryterier!

Apr 23

41 min 38 sec

I premiäravsnittet av säsong tre avslöjar Viktoria hur hon hotar sig själv och Malin frågar sig om hon är 50 eller 80 år. Dagens spaning går inåt och Malin biktar sig. Häng med på en ny säsong med mer självkärlek och fler avskalade lager på norm-löken!

Apr 16

37 min 59 sec

I säsongsavslutningen av Min perfekta kropp spanar Viktoria på hennes och Malins spaningar under säsongen. Kan man se någon röd tråd? Vill man ens se en röd tråd på resan mot mer kärlek till den egna kroppen? Och varför tycker de att alla borde spana? Och varför kämpar man för att passa in i normer man kanske inte ens vill passa in i? Häng med, det blir kul! 

Apr 11

40 min 5 sec

Viktoria säger JAVISST! till att vara aktivist och Malin har läst boken Judgement Detox, som de undersöker om innehållet i den kan vara verktyg för att bryta normer. Häng med för att ta del av vad de kommer fram till!  Hälsoentreprenören Malin Lundskog och fotografen Viktoria Davidsson bryter kroppsnormer och tar oss med på en nyfiken resa mot mer kärlek till den egna kroppen.   

Mar 28

52 min 6 sec

I det här avsnittet introducerar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson komplimangen 2.0. Kanske är den ett kraftfullt redskap på vägen mot kroppsnormsbrytandet? De pratar om att man får vara nöjd och se ut hur man vill. Men ...varför är det så bekvämt att anpassa sig och vara som folk? Dessutom frågar Malin och Viktoria sig hur man vet vilka som är coola. Viktoria hittar sig själv och har en ny idol: Fitnessfeministen, som ni hittar på här på Instagram. Häng med på den utforskande resan mot mer kärlek och mindre krigande mot kroppen!

Mar 21

33 min 47 sec

I den här episoden pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om att ta ansvar för att bryta normer. Måste alla starta en podd eller finns det fler sätt att göra sitt statement? Malin har spanat på Onlyfans och de funderar över hur bra det egentligen är att både bra och dåliga gränser sprängs med små steg ... Och Viktoria säger JA! till att alla kroppar är perfekta.  Och mer! Häng med på forskningsexpeditionen mot mer självkärlek och mindre snäva normer för våra kroppar.

Mar 14

32 min 55 sec

I det här avsnittet fortsätter Malin Lundskog och Viktoria Davidsson att diskutera och utforska normer som ingen passar in i. Hur perfekta vi än är ...  De frågar sig varför vi slår på oss själva och var skammen man känner när man står där naken och inte har gjort tillräckligt för att passa in (i normer som ingen passar in i?) kommer ifrån. Viktoria gör sig redo för beachsäsongen. Malin tycker att vi ska vara vilsna. Häng med på resan mot mer självkärlek och normer som inte sänker utan lyfter oss.

Mar 7

30 min 10 sec

I det här avsnittet har Malin Lundskog spanat på Agnes Wold och hennes tankar om att vi är kroppsliga analfabeter. Viktoria Davidsson berättar om hur gärna hon ville samla ihop 10 000 steg och de diskuterar ätskam. Kan kroppsskanning vara vägen till mer självkärlek? Och kan vi bryta normer genom att lära oss att livet går upp och ner ... Häng med på resan mot mer självkärlek och mindre påverkan av normer som får oss att tro att vi inte är perfekta, precis som vi är.

Feb 28

37 min 21 sec

Malin Lundskog och Viktoria Davidsson pratar om sociala medier, ramlar rätt in i jämförelseträsket och diskuterar de onormala vältränade kropparna. Malin gråter en skvätt och Viktoria framhäver sin kalkonhals. Häng med på resan mot normer som stärker och mer kärlek till våra kroppar!

Feb 21

29 min 36 sec

Det här är avsnittet när Viktoria Davidsson och Malin Lundskog fortsätter sin nyfikna resa på sina och alla andra kvinnors perfekta kroppar. Vilka normer behöver brytas för att vi ska sluta fred med våra kroppar? Är det polariseringen? Är det de så kallat traditionella könsrollerna och unga mäns förväntan på kvinnor och kvinnors kroppar? Och ska vi ändra hela arbetslivet efter menscykeln? Häng med på vår resa mot mer självkärlek och acceptans av våra kroppar. 

Feb 7

32 min 59 sec

Det här är avsnittet där Malin Lundskog och Viktoria Davidsson pratar om ålder och om att de älskar galna tanter. De diskuterar om kläder är en rustning. Och de frågar sig om det är okej att använda kläder som en måttstock på hur kroppen mår, eller om kontakten med den egna kroppen kan funka som mätinstrument.    Häng med på Malins och Viktorias researchresa mot helt perfekta kroppar!

Jan 31

33 min 46 sec

I det här avsnittet berättar Viktoria Davidsson om hur hon omedvetet och ändå frivilligt får sig själv att må dåligt (för att få se på TV?) och Malin Lundskog inför en ny punkt i podden: Veckan spaning! Och så diskuterar de hur vi irrar runt i dramatriangeln och tycker synd om oss själva, trycker ner oss själva och hjälper oss själva ... Häng med när vi släpper ut insidan och fortsätter att bryta normer för att vi ska tycka om oss själva. Allihop!

Jan 24

36 min 28 sec

Malin testar att bryta normer genom att göra sig ful och äcklig. Eller orkar hon bara inte bry sig?! Viktoria blir förbannad över att man inte får skratta högt och över att man inte får ha sin egen röst. Kan man sminka sig för sin egen skull eller gör man det för andra?Och hur vet man att man gör något för att man bryr sig om sig själv? Det, en störande traktor och mycket annat i andra säsongens andra avsnitt av Min perfekta kropp med Malin Lundskog och Viktoria Davidsson.

Jan 17

41 min 51 sec

I premiäravsnittet av poddens andra säsong drar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson igång med att prata nyårslöften. Eller mål. Visioner. Drömmar. Planer. Varför funkar de inte? Och vad har det med kärleken till sin egen kropp att göra? Dessutom faller en av Viktorias polletter ner. Häng på nya äventyr, när vi undersöker normer kring alla perfekta kvinnokroppar och ingjuter mod i oss kvinnor att sluta fred med oss själva.  Peace out!   och ett ps. Instagramkontot Malin bjuder in till på slutet heter min perfekta kropp och inget annat. 

Jan 10

24 min 25 sec

I säsongsavslutningen av Min Perfekta kropp pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om allt de har lärt sig om sig själva, sina kroppar, sina röster och om att podda under sin premiärsäsong av Min perfekta kropp. De diskuterar hur tankarna om ens utseende går när man sitter i zoom-möte, om plastikkirurgins högsäsong och Viktoria hamnar på läxförhör. Lyssna! Och häng med på resan mot en bättre värld fylld av perfekta kroppar! God jul!

Dec 2020

25 min 11 sec

Malin blev så nyfiken på skillnaden i mäns och kvinnors selfie-fotande i avsnitt tio att podden ägnar ett helt avsnitt åt Viktorias expertområde: fotografering! Selfies tar vi uppifrån, men män med makt plåtar vi nerifrån. Och även om alla vet att vi retuscherar och redigerar - vem vill se ut som sig själv på bild? Dessutom lämnar vi lyssnarna med en fråga ... Häng med på Malin Lundskogs och Viktoria Davidssons resa för att bryta normer och öka acceptansen av sin egen kropp. Kanske till och med kärleken till den?

Dec 2020

36 min 3 sec

Är feminism något för alla eller måste man vara superinsatt och ärkefeminist för att få kalla sig feminist och intressera sig för jämställdhet? Den frågan ställer sig Malin Lundskog och Viktoria Davidsson i det tionde avsnittet av Min perfekta kropp. Dessutom delar de med sig av vem de har som förebilder och varför.  Häng med på resan mot mer kärlek till våra kroppar, som är perfekta. Precis som de är! Malin drar som vanligt upp Brené Brown ... Podden hon hänvisar till heter Unlocking us. 

Dec 2020

26 min 10 sec

Det här är avsnittet för dig som har kommit ur kiss- och bajsåldern, men ändå kan skratta åt det mänskliga med att låta och lukta. Malin Lundskog och Viktoria Davidsson pratar om varför det är skillnad på karlakarlars ljud och kvinnors. Dessutom frågar de sig om kvinnor måste jämföra sig med män. Och om vi hade stått ut med lukten om vi blev nedsläppta i lort-Sverige ... Boken Malin läser ur: Våga vara operfekt av Brené Brown Vulverines instagramkonto som Viktoria nämner hittar du här Och deon som vi båda använder är Naturlig deo. 

Nov 2020

28 min 5 sec

Malin och Viktoria pratar om kroppspositivism och frågar sig om det är en exkluderande rörelse. Dessutom undrar de om vi är mitt i en revolution och om det behövs aktivism för att skapa nya normer. Högt spel i det åttonde avsnittet av Min perfekta kropp, häng med när vi förändrar vårt sätt att se på våra kroppar. Podden som Malin refererar till är Brené Browns Unlocking us. Du hittar avsnittet hon pratar om här: Brené with Elisabeth Lesser

Nov 2020

21 min 30 sec

I det här avsnittet pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om ordet perfekt och vad det står för. De diskuterar hur normerna spär på vad perfektion innebär och frågar sig om perfekt kan vara olika från dag till dag.  Dessutom pratar de om rödlätta ögonfransar och att vara hel och ren inunder ...  Häng med på vår resa mot acceptans och helt perfekta kroppar!

Nov 2020

23 min 15 sec

Både Malin Lundskog och Viktoria Davidsson trodde att de var fria från att döma andra, men ... hoppsan! Det är de visst inte visar det sig. I det här avsnittet pratar de om varför vi dömer, både andra och oss själva. Och finns det ett samband mellan det? Dessutom: Är det sant att tjockisar inte får ligga? Resan mot en tillvaro där vi älskar oss själva precis som vi är fortsätter. Häng med!

Nov 2020

14 min 41 sec

I det här avsnittet pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om retuscherade bilder och klädnypor för att få kläder att sitta perfekt. Allt för att svara på frågorna om varför vi har så svårt att gilla våra kroppar. Viktoria avslöjar hur det går till när modeller fotograferas Malin undrar om vi ska ha innehållsförteckning på bilder. Dessutom ger de sig själva en läxa! Häng med när vi tillsammans visar hur perfekta vi är!

Nov 2020

17 min 24 sec

Malin Lundskog och Viktoria Davidsson fortsätter att diskutera sina och alla andras perfekta kroppar och frågar sig om vi skulle känna igen oss själva om vi mötte oss på gatan? Vad är det som gör att vi ser andras personligheter, men hos oss själva ser vi det vi inte gillar med vårt utseende. Är vi blinda för vår egen utstrålning? Häng med på både poddavsnitt och resan när vi släpper fram det vackra med kvinnors kroppar!

Oct 2020

16 min 8 sec

Idag pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om att späka sig. Något de trodde att de och alla andra skulle sluta med när de blev vuxna, men ... varför gör de inte det? Malin har bläddrat i fotoalbum och undrar varför hon inte passade på att njuta av att vara snygg som ung och Viktoria berättar om popcorndieter och sin mormor. Häng med när vi tillsammans släpper fram det vackra med våra perfekta kroppar!

Oct 2020

15 min 24 sec

I det här avsnittet av podden Min perfekta kropp pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om vad självkärlek har med en perfekt kropp att göra. Och vad självkärlek i själva verket är för något. Och så berättar Viktoria om hur det har gått med läxan. Malin avslöjar att hon också har gjort den ...

Oct 2020

17 min 20 sec

I världspremiären av Min perfekta kropp pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om vem de är. Varför de startar podden.    Om att hälsofäretagaren Malin och fotografen Viktoria egentligen har samma jobb och om att de är sina kunder. 

Oct 2020

19 min 16 sec

I sneak peak-avsnittet av Min perfekta kropp berättar Malin Lundskog (hälsocoach, författare och talare) och Viktoria Davidsson (fotograf) om varför de startar en podd om kvinnokroppar.  Om kroppen och dess påhittade problem. Och om att de egentligen spelar in podden för sig själva ... Lyssna och ge oss gärna tummen upp. Eller ner? Och ställ frågor. Min perfekta kropp är här för att stanna. Följ oss gärna på Instagram också. Där heter vi ... @minperfektakropp

Sep 2020

1 min 20 sec