Onweerstaanbare Offertes

Trigger Tekst

‘Onweerstaanbare offertes’ is een podcastserie speciaal voor ondernemers en professionals die regelmatig offertes maken. Wil jij meer en kwalitatief betere opdrachten of orders binnenhalen? In deze podcasts krijg je, kort en krachtig, alle ins en outs waarmee je je offertes naar een onweerstaanbaar niveau tilt.

Gabriëlle de Sain (eigenaar van tekst- en contentbureau Trigger Tekst) geeft praktische tips, verrassende inzichten en praat met inspirerende ondernemers over het maken van offertes en alles wat dit met zich meebrengt.

All Episodes

De afsluiting van je offerte is net zo belangrijk als de opening. Wie sterk opent heeft direct de volle aandacht en zo is het ook bij de afsluiting. Het is een belangrijk onderdeel van een offerte. Ontdek waarom en hoe ook jij je offertes sterk en onweerstaanbaar afsluit. PS: laat ons vooral weten van je van deze en onze andere afleveringen vindt, geef een review of stel een vraag. Je maakt hiermee kans op een gratis exemplaar van ons handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Heb suggesties voor een bepaald onderwerp binnen het thema offertes of wil je juist meer over een heel ander thema horen? Bijvoorbeeld over bloggen of over het schrijven van webteksten? Stuur dan een mail naar info@triggertekst.nl of laat een reactie achter via onze website: www.triggertekst.nl. Hoste: Gabriëlle de Sain, Trigger Tekst Let’s connect @ LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl Met dank aan impactpodcast.nl, Victor Mediaproducties en Cue Creative.

Nov 30

8 min 8 sec

In deze aflevering beantwoorden we een vraag van (startende) ondernemer Marit. Ze vroeg ons of je er goed aan doet een begeleidend schrijven aan je offerte toe te voegen en zo ja wat je daar dan in zet. Goeie vraag toch? Ontdek de rol van een begeleidend schrijven, wat je erin zet en waar je op moet letten. PS: laat ons vooral weten van je van deze en onze andere afleveringen vindt, geef een review of stel een vraag. Je maakt hiermee kans op een gratis exemplaar van ons handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Meer tips en inzichten? Abonneer je op Onweerstaanbare offertes via je favoriete podcastapp of ga naar onze website: www.triggertekst.nl. Daar vind je trouwens ook meer informatie over de offertescan en het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. En als je er dan toch bent, bekijk dan gelijk even onze slimme contenttips voor je website, social media en lees alles over bloggen voor ondernemers. Hoste: Gabriëlle de Sain, Trigger Tekst Let’s connect @ LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl Met dank aan impactpodcast.nl, Victor Mediaproducties en Cue Creative.

Nov 2

7 min 13 sec

In deze korte maar krachtige aflevering gaan we in op wat je kunt doen als je een opdracht of order niet gekregen hebt. Laat je het voor wat het is, zoek je contact, ga je in discussie of doe je wat anders? We vertellen je waarom een verloren offerte nog geen verloren klant is en geven je een paar handige tips die je direct kunt toepassen. PS: laat ons vooral weten van je van deze en onze andere afleveringen vindt, geef een review of stel een vraag. Je maakt hiermee kans op een gratis exemplaar van ons handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Meer tips en inzichten? Abonneer je op Onweerstaanbare offertes via je favoriete podcastapp of ga naar onze website: www.triggertekst.nl. Daar vind je trouwens ook meer informatie over de offertescan en het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. En als je er dan toch bent, bekijk dan gelijk even onze slimme contenttips voor je website, social media en lees alles over bloggen voor ondernemers. Hoste: Gabriëlle de Sain, Trigger Tekst Let’s connect @ LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl Met dank aan Saskia Kerkhof - auteur van het boek Slimmer Offertes maken, impactpodcast.nl, Victor Mediaproducties en Cue Creative.

Oct 4

5 min 44 sec

Wanneer je ontspannen en met de juiste intentie acquisitie- of verkoopgesprekken voert, ben je in staat om écht naar de klant te luisteren. Alleen dan hoor je waar het echt om draait. Maar wat als je allesbehalve relaxed dit soort gesprekken ingaat? Daarover praten we met Marc van Katwijk, oprichter van Remarcable Trainingen. Hij is trainer-coach voor professionals die vertrouwen willen krijgen in het voeren van commerciële gesprekken. Marc is auteur van onder andere het boek ‘Commercieel Luisteren’ en de maker van de daarop gebaseerde e-learning. Ga naar: https://remarcable-trainingen.nl/e-learning-commercieel-luisteren voor meer informatie. Wil je de e-learning volgen? Gebruik dan de kortingscode RELAX en ontvang een instapkorting van maar liefst € 25,00! PS: laat ons vooral weten van je van deze en onze andere afleveringen vindt, geef een review of stel een vraag. Je maakt hiermee kans op een gratis exemplaar van ons handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Meer tips en inzichten? Abonneer je op Onweerstaanbare offertes via je favoriete podcastapp of ga naar onze website: www.triggertekst.nl. Daar vind je trouwens ook meer informatie over de offertescan en het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. En als je er dan toch bent, bekijk dan gelijk even onze slimme contenttips voor je website, social media en lees alles over bloggen voor ondernemers. Hoste: Gabriëlle de Sain, Trigger Tekst Let’s connect @ LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl Met dank aan Remarcable Trainingen, impactpodcast.nl, Victor Mediaproducties en Cue Creative.

Aug 31

11 min 26 sec

Dat is balen! Geen opdracht en er dan achter komen dat de klant of prospect met jouw idee naar de concurrent is gegaan. Hoe voorkom je dat er ongevraagd van jouw ideeën, producten of methodes gebruik wordt maakt? Kortom, hoe kun veilig offreren en jezelf beschermen? In deze podcast geven we je verschillende tips hoe je je creaties beschermt. Bijvoorbeeld door het aanvragen van intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten). Wil je meer informatie daarover, ga dan naar de website van Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP): www.boip.int/nl. PS: laat ons vooral weten van je van deze en onze andere afleveringen vindt, geef een review of stel een vraag. Je maakt hiermee kans op een gratis exemplaar van ons handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Meer tips en inzichten? Abonneer je op Onweerstaanbare offertes via je favoriete podcastapp of ga naar onze website: www.triggertekst.nl. Daar vind je trouwens ook meer informatie over de offertescan en het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. En als je er dan toch bent, bekijk dan gelijk even onze slimme contenttips voor je website, social media en lees alles over bloggen voor ondernemers. Hoste: Gabriëlle de Sain, Trigger Tekst Let’s connect @ LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl Met dank aan impactpodcast.nl, Victor Mediaproducties en Cue Creative.

Jul 6

8 min 23 sec

In deze podcast alles over het gebruik van Engelse woorden in offertes. Gewoon doen of juist vermijden? We praten erover met Marcel Lemmens: vertaler Engels-Nederlands, redacteur Engels en auteur van ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’, een boek met 101 concrete schrijfadviezen voor iedereen die heldere en overtuigende teksten schrijven wil. Daarnaast schrijft Marcel al jaren elke week een taalblog op Taalpraat.nl. Kortom, de ideale persoon om de vraag voor te leggen of je nu juist wel of geen Engelse woorden in offertes moet gebruiken. In ons gesprek hebben het we ook even gehad over regels bij het vervoegen van Engelse werkwoorden in het Nederlands (denk aan: liken of updaten). Hoe je dit het beste doet en nog veel meer lees je in Marcels boek ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’. Ga voor meer informatie (inclusief een leuke podcast hierover) naar: www.marcellemmens.nl/2021/01/als-je-bgrpt-wat-ik-bdl of bestel het boek via https://www.managementboek.nl/boek/9789461264220/als-je-bgrpt-wat-ik-bdl-marcel-lemmens. Tot slot: laat ons vooral weten van je van deze en onze andere afleveringen vindt, geef een review of stel een vraag. Je maakt hiermee kans op een gratis exemplaar van ons handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Meer tips en inzichten? Abonneer je op Onweerstaanbare offertes via je favoriete podcastapp of ga naar onze website: www.triggertekst.nl. Daar vind je trouwens ook meer informatie over de offertescan en het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. En als je er dan toch bent, bekijk dan gelijk even onze slimme contenttips voor je website, social media en lees alles over bloggen voor ondernemers. Hoste: Gabriëlle de Sain, Trigger Tekst Let’s connect @ LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl Met dank aan Marcel Lemmens, impactpodcast.nl, Victor Mediaproducties en Cue Creative.

Jun 8

14 min 12 sec

In deze aflevering word ik (Gabriëlle de Sain) geïnterviewd door goede vriendin en ondernemer Helene Henckens van Buro Henck. Ontdek hoe ik tien jaar geleden met mijn tekst- en contentbureau begon, wat ik van ondernemen vs. werknemerschap vind en waarom ik deze podcastserie begonnen ben. PS: laat ons vooral weten van je van deze en onze andere afleveringen vindt, geef een review of stel een vraag. Je maakt hiermee kans op een gratis exemplaar van ons handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Meer tips en inzichten? Abonneer je op Onweerstaanbare offertes via je favoriete podcastapp of ga naar onze website: www.triggertekst.nl. Daar vind je trouwens ook meer informatie over de offertescan en het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. En als je er dan toch bent, bekijk dan gelijk even onze slimme contenttips voor je website, social media en lees alles over bloggen voor ondernemers. Hoste: Gabriëlle de Sain, Trigger Tekst Let’s connect @ LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl Met dank aan Buro Henck, impactpodcast.nl, Victor Mediaproducties en Cue Creative.

May 10

17 min 14 sec

Hoe je went of keert, het is nu eenmaal zo: het oog wil ook wat. Sterker nog, de vormgeving en structuur van je offerte kunnen zelfs doorslaggevend zijn (zowel positief als negatief). In deze podcast alles over vormgeving en structuur en hoe je daarmee je offerte onweerstaanbaar maakt. Met Dennis Wiemer van Offorte praten we bovendien over het gemak en de voordelen van een online offertetool. Meer informatie: Hoste: Gabriëlle de Sain | Trigger Tekst Website: www.triggertekst.nl Connect op LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl

Mar 2

17 min 38 sec

Met Don Corleone’s ‘I will make you an offer you can’t refuse’ kom je er niet en toch zijn er heel specifieke woorden waarmee je je offertes overtuigend, onderscheidend en onweerstaanbaar maakt. Ontdek wat werkt en wat niet. PS: vergeet niet de gratis lijst met 200 powerwoorden te downloaden. Ga naar: www.triggertekst.nl/powerwoorden Meer informatie: Hoste: Gabriëlle de Sain | Trigger Tekst Website: www.triggertekst.nl Connect op LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl

Feb 16

9 min 45 sec

Het nabellen van een offerte is een belangrijke schakel in het verkoopproces. Het kan soms net het extra zetje zijn waardoor de klant akkoord gaat en voor jou kiest. Aan de andere kant vinden veel mensen het nabellen een lastig klusje. Er zijn heel wat mensen die al bij voorbaat met klamme handjes zitten. Wat kun je doen waardoor nabellen van offertes geen moetje is, maar een uitdaging. Hoe zorg je dat je -ongeacht de reactie van een klant - altijd stevig in je schoenen staat? Bestaat er zoiets als een geheim recept voor het nabellen van offertes? We praten erover met Hélène Henckens van Buro Henck. Meer informatie: Hoste: Gabriëlle de Sain | Trigger Tekst Website: www.triggertekst.nl Connect op LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl

Feb 2

14 min 5 sec

Geef jij korting in je offertes? Offertes worden met de dag kritischer bekeken en met al die ondernemers, ben je vast niet de enige die voorstel heeft gestuurd. Moeten we dan maar massaal korting gaan geven? Is er dan echt geen andere manier meer om opdrachten of orders binnen te halen? Zeker wel. Ontdek waarom je juist geen korting zou moeten geven, hoe je korting geven vermijdt en als je toch voor korting kiest, hoe je dat het beste aanpakt. Meer informatie: Hoste: Gabriëlle de Sain | Trigger Tekst Website: www.triggertekst.nl Connect op LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl

Jan 19

12 min 14 sec

Het bedrijfsleven laat door slechte en onduidelijke offertes miljoenen euro’s aan omzet liggen. Daarom in deze podcast alles over wat je vooral niet moet doen. Waaraan ergeren mensen (misschien wel jouw klanten?) zich als een offerte hebben ontvangen? Je krijgt niet alleen de top 5 maar ontdekt ook hoe je deze irritaties eenvoudig voorkomt. Meer informatie: Hoste: Gabriëlle de Sain | Trigger Tekst Website: www.triggertekst.nl Connect op LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl

Jan 5

11 min 57 sec

Vraag jij weleens af hoeveel succes jij nu eigenlijk met je offertes hebt en of het misschien beter kan? Je bent niet de enige, hoor. Meestal slaan de twijfels toe als je lang op antwoord moet wachten of als je voor de zoveelste keer wordt afgewezen. Hoe kom je erachter wat sterk is en wat verbetering nodig heeft? Ofwel: hoe haal je met je offertes meer opdrachten of orders binnen? Veel tips en Wenneke Ong van WLO Work & Life deelt haar ervaring. Meer informatie: Hoste: Gabriëlle de Sain | Trigger Tekst Website: www.triggertekst.nl Connect op LinkedIn: www.linkedin.com/in/gabrielledesain/ Facebook: www.facebook.com/TriggerTekst Twitter: www.twitter.com/triggertekst_nl

Jan 5

9 min 49 sec