Future Banking

Future Banking

Cu umor si fara B.S. despre FinTech si digital banking.

All Episodes

Băncile își mută tot mai mult oferta și produsele în mediul digital, iar creditele au devenit digitale încă de acum câțiva ani. La Future Banking Meetups cu numărul 5 am analizat care este impactul creditului online în banking și în industria de e-Commerce alături de speakeri din cadrul ING Bank România, eMag și Fintech OS.

Apr 24

1 hr 28 min

Ca multe alte industrii, HR-ul a fost nevoit să se adapteze rapid la noul context al pandemiei și să mute recrutarea în mediul online. Onboarding-ul digital a devenit astfel o realitate pentru multe companii, iar specialiștii din HR trebuie să identifice competențele viitorului la distanță. Am aflat de la 2 manageri de top și un antreprenor ce s-a schimbat în HR și recrutare după un an de work from home, dar și cum să ai grijă de sănătatea mintală și ce skill-uri să înveți pentru a te pregăti pentru job-urile viitorului. Invitații acestui meetup sunt: Richard de Graaf, head of HR, ING Bank România Adina Vidroiu, HR Director Romania, Greece, Cyprus & Malta la Microsoft Adina Pintea, co-founder, 4mind Benefits

Mar 30

1 hr 27 min

În cel de-al treilea Future Banking Meetup am analizat alături de 3 experți din marketing și social media care sunt schimbările de comunicare aduse de pandemie, care au fost platformele cele mai bune, ultimele trenduri social media, cum comunică branduri pe platforme precum TikTok sau Instagram, dar și dacă iau în calcul platforme noi, cum ar fi Clubhouse. Invitații acestui meetup sunt: Silvia Mihăilescu, director de comunicare, marketing și CSR, ING România Irina Pencea, co-fondator și managing partner la Jazz Communication Andrei Bijutescu, Regional Client Partner, TikTok, Httpool

Mar 30

1 hr 30 min

Ești preocupat de siguranța plăților tale online și crezi că banii din conturi sunt supuși riscurilor? Ascultă Meetup-ul Future Banking cu numărul 2 și afli de la experții ING Bank și Bitdefender cum să-ți ții banii în siguranță și, mai ales, la ce să fii atent atunci când faci tranzacții pe Internet.

Feb 9

1 hr 25 min

În primul episod al podcastului Future Banking din 2021 am discutat cu Anca Nuțiu, director de retail Customer Value Management în cadrul BRD SocGen, despre provocările autentificării cu 2 factori, secretele unei experiențe plăcute la plata cu cardul online, dar și despre planurile BRD în zona digitală, Apple Pay, Google Pay și dematerializarea cardului. 

Jan 17

27 min 12 sec

În ultimul podcast Future Banking din acest an, Marian Ignat, director executiv în cadrul BCR, a prezentat ultimele noutăți ale aplicației George, dezvăluind totodată ce bănci vor fi prezente de la început în modulul de multi-banking al George și când vor putea clienții BCR să își înroleze cardurile în Google Pay. 

Dec 2020

33 min 49 sec

În primul Meetup Future Banking, am discutat alături de 3 invitați (Crina Nicolae - ING Bank, Radu Ionescu - Mastercard, Andrei Dumitru - IT Smart Systems) despre PSD2, open banking și impactul reglementărilor în comerțul online. Fii pregătit! Regulile jocului se schimbă radical de la 1 ianuarie 2021 pentru bănci, furnizorii de servicii de plată, dar și pentru magazinele online. 

Nov 2020

1 hr 13 min

Băncile și instituțiile financiare sunt mari consumatoare de date, dar ce se întâmplă când vine vorba de analiza lor pentru a ne oferi oferte mai bune, personalizate. Am stat de vorbă cu Ștefan Baciu, country manager SAS pentru România și Moldova pentru a afla mai multe detalii. Totul în episodul #35 al podcastului Future Banking.

Nov 2020

27 min 6 sec

Mihaela Ciupală (Mastercard România) și Andrei Vasile (co-fondator SanoPass) au detaliat în ultimul episod al podcastului Future Banking coordonatele parteneriatului dintre gigantul tehnologic și startup-ul de Med-Tech. Pe ce considerente alege Mastercard să investească în startup-uri, mai ales când acestea nu sunt Fintech-uri?

Nov 2020

26 min 35 sec

Teodor Blidăruș, co-fondator și CEO al FinTech OS, unul dintre cele mai cunoscute fintech-uri românești la nivel global, a povestit în episodul cu numărul 34 al podcastului Future Banking despre cât de repede are loc transformarea digitală în banking și asigurări, conferința FinVision, dar și despre planurile Fintech OS în zona de Open Banking.

Nov 2020

41 min 22 sec

La podcastul Future Banking cu numărul 32, Florin Grozea, founder al MOCAPP (platformă de tip marketplace dedicată influencerilor), și Andrei Dudoiu, co-founder Seedblink, (prima platformă locală de equity crowdfunding), au povestit despre industria de influencer marketing, finațarea prin crowdfunding, dar și despre ce trebuie să știe investitorii înainte de a-și asuma o investiție în startup-uri.

Nov 2020

43 min 51 sec

Recent a avut loc finala Elevator Lab, programul de accelerare și parteneriat desfășurat de grupul Raiffeisen în țările în care face banking. Cu această ocazie, am povestit în podcastul Future Banking cu numărul 31 despre ideea câștigătoare a unui startup din România, dar și despre planurile grupului austriac în zona de open banking și a "marketplace-ului" de API-uri.

Oct 2020

38 min 1 sec

Volt, aplicația de transfer instant de bani între carduri trece la nivelul următor: listează creditele de consum ale 3 bănci din România și îți calculează scorul de credit FICO. O discuție cu fondatorul Radu Ciorbă despre evoluția din Pandemie, care este cel mai popular card din aplicație și noile dezvoltări ale produsului Volt.

Sep 2020

25 min 43 sec

Smart Fintech lansează doi asistenți financiari prin open banking: IMM-urile și persoanele cu multe conturi la bancă își pot simplifica astfel viața. Alexandru Cociu, co-fondator Smart Fintech, a povestit în cadrul podcastului despre cum funcționează cele două aplicații și ce urmează în era open banking.

Aug 2020

30 min 30 sec

La începutul pandemiei, Pago, unul dintre cele mai mari Fintech-uri românești, raporta până la 4.000 de noi clienți pe zi, în contextul în care românii voiau să plătească online facturile pentru a nu mai ieși din casă. Aflăm în podcastul Future Banking #28 despre cum a evoluat aplicația Pago în ultimul an și ce s-a schimbat din cauza pandemiei. Invitați: Adrian Cighi, co-fondator Pago, și Simona Adam, coordonator al proiectului Donează cu Pago. 

Aug 2020

32 min 51 sec

O dezbatere necesară despre criza provocată de noul Coronavirus. Florin Ilie, deputy CEO-ul ING Bank România, a explicat în podcastul Future Banking cu numărul 27 care sunt coordonatele noii crize economice și ce putem face atât în viața personală, cât și în business, pentru a trece mai ușor peste acest hop.

Apr 2020

48 min 19 sec

Răzvan Sighinaș, CIO ING Bank România, a povestit în cadrul podcastului Future Banking cu numarul 26 despre transformările prin care trece banca în prezent, poziționarea drept companie de tehnologie, dar și despre cum arată drumul spre conceptul de „platform banking”. Când vom ajunge să rezervăm din Home’Bank o vacanță sau să comandăm un Uber?

Apr 2020

35 min 29 sec

Home'Bank, una dintre cele mai populare aplicații de mobile banking din piața locală, primește un facelift major și este gata de lansare! Alina Iacomi, Head of Digital Channels în cadrul ING Bank România, ne-a dezvăluit câteva detalii despre cum devine și mai "prietenos" Home'Bank-ul și ce funcționalități primește.

Apr 2020

24 min 40 sec

Stăm  acasă, stăm pe net și facem tot mai multe plăți online. Așa ne ferim de  Covid-19, dar știm să depistăm atacurile cibernetice care țintesc  conturile noastre bancare? O discuție pe bune despre siguranța  tranzacțiilor și a interacțiunilor tale digitale cu banca  în era Coronavirus.  Florin Costache,  expert ING Bank pe zona de Information Risk Management, a explicat cum  să ne protejăm de phishing și alte amenințări cibernetice.

Apr 2020

43 min 4 sec

Este RPA un buzzword sau devine un trend în rândul companiilor locale? O dezbatere susținută de EY România despre RPA și alte tehnologii emergente, cu Răzvan Popescu, Head of Innovation and Intelligent Automation în cadrul EY.

Apr 2020

29 min 47 sec

Marius Costin, Country Manager PayU România, prezintă în episodul cu numărul 22 al podcastului Future Banking evoluția plăților online din diverse industrii odată cu începutul crizei create noul coronavirus. 

Apr 2020

30 min 23 sec

În podcastul #21 al Future Banking, episod susținut de EY România, am abordat subiectul riscului de fraudă în era digital banking-ului. Cât de pregătite sunt bancile pentru a ține relația la distanță cu clienții în opinia lui Ionuț Stere, Manager Forensic & Integrity Services în cadrul EY România. 

Mar 2020

34 min 51 sec

In contextul masurilor de prevenire a raspandirii Covid-19, podcastul Future Banking a intrat in era remote, asa ca la al 20-lea episod am avut 2 invitati via Skype: Gabriel Cretu, managing partner al Adwisers IFN (Romania), si Tudor Darie, founder al Fintech-ului Fagura (Republica Moldova). Am povestit despre impactul pandemiei de Coronavirus asupra IMM-urilor si mai ales asupra mediului financiar.

Mar 2020

48 min 25 sec

Lucian Cramba, co-fondator al startup-ului romanesc Beez, a povestit in cadrul podcastului Future Banking cu numarul 19 despre provocarile expansiunii in Marea Britanie, dupa investitia de 1,2 milioane euro primita la inceputul anului.

Mar 2020

26 min 41 sec

Mihai Draghici, fondator PayByFace, a povestit in cadrul podcastului Future Banking cu numarul 18 si primul din sezonul 2020 despre povestea din spatele startup-ului romanesc care vrea sa-i obisnuiasca pe romani sa plateasca cu un selfie. Pe ce isi bazeaza business plan-ul si cum si-a propus sa scaleze solutia?

Feb 2020

38 min 26 sec

Valoarea platilor cu cardul la comercianti a continuat sa creasca puternic in Romania, cu 30%, dar suntem din pacate pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste numarul de POS-uri la mia de locuitori. O discutie de final de an cu Catalin Cretu (Visa) despre potentialul pietei locale, impactul Apple Pay in Romania si al altor portofele electronice, precum si despre noile solutii propuse de Visa pentru acceptarea cardului in mediul rural, curierat sau in segmentul platilor de facturi.

Dec 2019

27 min 28 sec

O discutie cu Cristian Carstoiu, partener EY Romania, despre transformarile digitale prin care banking-ul romanesc a trecut in ultimii ani, de la noile aplicatii de mobile banking si pana la Apple Pay, dar si despre provocarea concurentei cu FinTech-urile straine si marile companii Tech.

Dec 2019

36 min 19 sec

Ocean Credit a lansat recent un produs digital de scoring de credit care poate deveni asul din maneca clientilor ce isi doresc sa negocieze cu banca.  Radu Ciorba, fondator Ocean Credit, si Radu Andarachi, marketing manager al acestui IFN, au povestit la Future Banking Podcast despre secretele scoring-ului de credit din Romania, care se bazeaza pe algoritmul FICO extrem de popular in SUA.

Nov 2019

35 min 47 sec

Desi parte a unui gigant telecom, Orange Money poate fi considerat primul FinTech romanesc care a inceput sa livreze servicii bancare, avand in vedere ca dezvoltarea aplicatiei a avut loc in tara, cu programatori romani si sub reglementarea BNR. Iata la ce cifre a ajuns "FinTech-ul portocaliu" dupa lansarea cardurilor si a solutiilor de plata cu telefonul mobil si wearables. O discutie cu Mircea Spinei, Head of Transactions and Payments la Orange Money.

Nov 2019

30 min 11 sec

Editia cu numarul 13 a podcastului Future Banking l-a adus in platoul de inregistrare pe Eduard Burghelia, cofondator Confidas, care ne-a povestit despre inceputurile sale in lumea antreprenoriatului, intr-un oras in care a ajuns sa il dea in judecata pe primarul Radu Mazare pentru ca nu respecta drepturile elevilor,  dar si despre afacerea pe care o conduce acum.  

Oct 2019

30 min 21 sec

In podcastul Future Banking cu numarul 12 am stat de vorba cu Irina Gheorghe, Product Owner - Casa Mea, by BCR si Radu Constantinescu, co-founder & Managing Partner - Qualitance. Am aflat cu se impaca o companie de tehnologie atunci cand face echipa cu o banca, dar si ce imbunatatiri va primi produsul dezvoltat impreuna de cele doua entitati. 

Oct 2019

26 min 48 sec

La 2 zile dupa intrarea in vigoare a cerintelor obligatorii din directiva PSD2, l-am avut invitat la podcastul Future Banking cu numarul 11 pe avocatul Tudor Nistor, de la Digital 2 Law, care a povestit despre impactul regulamentului european asupra consumatorului de rand.

Sep 2019

44 min 6 sec

Ciprian Paltineanu are peste 20 de ani de experienta in pozitii de management in zona de corporate & investment banking, este angel investor si un puternic sustinator al industriei FinTech, dar si al mobilitatii urbane. Am discutat in cadrul podcastului cu numarul 10 despre harta FinTech-urilor din Romania, pe care o lansam pe 1 Octombrie in cadrul evenimentului Future Banking FinTech Edition, despre provocarile ca angel investor si nu in ultimul rand despre trotinetele electrice Wolf-e, startup al carui CEO interimar este. 

Sep 2019

59 min 26 sec

Pentru un antreprenor, ziua în care trebuie să plătească salariile angajaților poate fi una de coșmar dacă nu și-a gestionat bine cash-ul, iar linia de credit este trasă complet. Există însă aplicații de cash-flow management care te pot ajuta să nu rămâi fără bani de salarii. Cristi Bârlădeanu a creat un astfel de "asistent" - ThinkOut - și a povestit în podcastul Future Banking despre provocările unui FinTech pe această nișă și mai ales despre cum să gestionezi pe bune cash-ul pentru a nu întârzia nicio zi salariile.

Sep 2019

36 min 24 sec

Mălin-Iulian Ștefănescu, angel investor și președinte al Tech Angels, a povestit în cadrul podcastului Future Banking despre ce înseamnă să fii angel investor în România, o "meserie" interesantă prin care evaluează înainte de toate oamenii și apoi afacerile sau ideile de business.

Aug 2019

33 min 32 sec

Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău, doi foști executivi ai Băncii Transilvania obișnuiți cu mediul corporatist și cravata de bancher, încearca să revoluționeze modul în care antreprenorii obțin finanțare. Ce și-au propus acum din rolul de antreprenor cu platforma Human Finance?

Aug 2019

42 min 14 sec

Adrian Dinculescu este managerul Namirial pe regiune si omul care a luptat cel mai mult in ultimii ani pentru respectarea directivei eIDAS in Romania. Si-a inceput insa cariera in Statele Unite, unde a practicat fotbalul de performanta. 

Aug 2019

39 min 53 sec

Cosmin Curticapean este antreprenor in serie si unul dintre cei mai discreti fondatori de FinTech din piata locala. Astfel, la podcastul Future Banking cu numarul 5 am povestit impreuna cu el despre rolul modestiei in business si provocarile lansarii unui FinTech pe nisa de factoring.

Aug 2019

38 min 32 sec

Cosmin Cosma, co-fondator Finqware, este invitatul celui de-al 4-lea episod al podcastului FUTURE BANKING. Acesta vorbeste despre cum se schimba sistemul financiar in urma intrarii in era "Open banking-ului", dar si care sunt provocarile unui antreprenor din industria FinTech.

Jul 2019

36 min 41 sec

Adrian Cighi, co-fondator Pago si Simona Adam, coordonator de comunicare si comunitate la Pago sunt invitatii celei de-a treia editii a podcastului FUTURE BANKING.  

Jul 2019

38 min 21 sec

Alexandru Pavelescu, zis si Pava, este mai nou Head of Design and Innovation in cadrul Raiffeisen Bank Romania, dar, lasand la o parte aceasta functie cool, este cel mai pasionat om de UX si design thinking din cati cunoastem. Asa ca a iesit o discutie tare misto despre cum faci o aplicatie de mobile banking "sexy" si prietenoasa cu utilizatorii.

Jul 2019

48 min 57 sec

L-am provocat pe seful diviziei de plati mobile de la ING Bank la o discutie relaxata despre banci, FinTech, Insta si platile cu telefonul. 

Jul 2019

42 min 30 sec