Teatterilainen

Teatterilainen

Teatterilainen-podcastissa pureudutaan teatterilaisuuteen ja teatteriin liittyviin aiheisiin teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskelevan Noora Nessi Kääriäisen johdolla.

Esipuhe
Trailer 1 min 56 sec

All Episodes

Mitä vinkkejä ensimmäistä vuotta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskelevat antaisivat nyt menneisyyden itselleen? Mikä valintakokeissa on jännittävintä ja miten haasteista pääsee yli? Kevätkauden viimeisessä jaksossa Noora Nessi Kääriäisen vieraana on Jenna Varismäki ja lisäksi jaksossa kuullaan ääniviesteillä muitakin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita. 

Apr 22

1 hr

Millainen käännekohta teatteri voikaan nuorelle ihmiselle olla? Millainen on matka TET-harjoittelijasta työntekijäksi Seinäjoen kaupunginteatterissa? Viimeisessä SPOTISSA-jaksossa teatterilaisuudestaan kertoo ensimmäisen vuoden TIO-opiskelija Jenna Varismäki. 

Apr 15

22 min 21 sec

Miksi hyvä itsetunto on tärkeää näyttelijälle tai ohjaajalle? Mistä apua esiintyjän ulkonäköpaineisiin? Miten itsetuntoa voi kehittää? Noora Nessi Kääriäisen kanssa itsetunto-asioita pohtimassa kokenut esiintyjä ja tuleva teatteri-ilmaisun ohjaaja Jessica Salo.

Apr 8

31 min 13 sec

Miltä tuntuu seurata teatterin paloa ja aloittaa opinnot, kun taustalla on jo aiempi tutkinto ja työelämää? Millaista on matkustaa arkisin Helsingistä Turkuun ja takaisin teatteriopintojen takia, kun kotona odottaa perhe? Neljännessä SPOTISSA-jaksossa teatterilaisuudestaan kertoo monimuoto-opiskelija Jessica Salo.

Apr 1

25 min 45 sec

Voiko jännittää liikaa? Entä liian vähän? Mistä jännitys johtuu ja mikä siihen auttaa? Entä onko jännityksestä enemmän hyötyä vai haittaa? Esiintymisjännitystä Noora Nessi Kääriäisen kanssa pohtii jo lapsesta asti paljon esiintynyt Lassi Jämsä. 

Mar 25

31 min 45 sec

Millaista on esiintyä työkseen jo lapsena? Millaisia vaikutuksia nuoruuden teatteriharrastuksella voi olla? Miten pääsee alan töihin jo opiskeluaikana ja mitä kaikkea se antaa? Kolmannessa SPOTISSA-jaksossa teatterilaisuudestaan kertoo Lassi Jämsä.

Mar 17

32 min 27 sec

Jakson vieraana Riina Piekkala, joka on ohjannut Manaus-nimisen esityksen ystäväeroista. Jaksossa keskustellaan ystävyyden syntymisen mystiikasta, sen loppumisen vaikeudesta ja haikeudesta sekä ystävien kanssa työskentelystä. 

Mar 11

27 min 33 sec

Mitä sen jälkeen tapahtuu, kun pääsee opiskelemaan unelmiensa alaa? Millaista on muuttaa Helsingin Kalliosta Turkuun opintojen perässä? Miksi teatteri innostaa aina vain? Toisessa SPOTISSA-jaksossa teatterilaisuudestaan kertoo Riina Piekkala.

Mar 3

19 min 37 sec

Puvustus, lavastus, rekvisiitta, nukenrakennus ja mitä vielä! Teatterissa tarvitaan monia kädentaitoja. Aiheesta keskustelemassa Fiona Syrén.

Feb 25

26 min 42 sec

Miten teatterialalle päädytään? Mikä teatterissa vetää tekijöitä puoleensa? Mitä teatterilaisuus kenellekin on? Teatterilaisen ensimmäisessä SPOTISSA-jaksossa teatterilaisuudestaan kertoo teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskeleva Fiona Syrén. 

Feb 24

11 min 9 sec

Teatterilainen-podcastissa pureudutaan teatterilaisuuteen. Podcastin host on tuleva teatteri-ilmaisun ohjaaja Noora Nessi Kääriäinen. Podcastin vieraina loistavat TIO-opiskelijat Turun Taideakatemiasta. Uusi jakso aina joka torstai.

Feb 24

1 min 56 sec

Syyskauden päätösjaksossa podcastin pitäjä Noora Nessi Kääriäinen vastaa Instagramissa esitettyihin kysymyksiin ja palautteeseen. Tervetuloa teelle! 

Jan 1

16 min 13 sec

Vieraana pian valmistuva neljännen vuoden TIO-opiskelija Emmi Ihalainen, jonka kanssa keskustellaan näyttämökielestä. Miten löytää se omanlainen tyyli tehdä teatteria?

Dec 2020

41 min 10 sec

Vieraana ensimmäisen vuoden TIO-opiskelija Meri Salo. Jaksossa käydään läpi eri teatterikoulujen hakuprosesseja keskustelijoiden omien kokemusten pohjalta. Nappaa talteen vinkit ennakkotehtäviin ja pääsykokeisiin! Tervetuloa teelle!

Dec 2020

1 hr 1 min

Vieraana ensimmäistä vuotta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskeleva Evita Aaltonen, jonka aloitteesta TIO-koulutuksessa on nyt käynnistetty keskustelu representaation ja taiteilijan etiikan nostamisesta osaksi opintosuunnitelmaa. Pohdimme jaksossa sitä, mikä on meidän vastuumme taideopiskelijoina ja taiteilijoina? Miten luoda teoksia, joiden välittämän maailmankuvan takana voi työryhmänä seistä? Tervetuloa teelle!

Nov 2020

56 min 21 sec

Vieraana teatterin moniosaaja, kolmannen vuoden TIO-opiskelija Antti Ainola, joka on Turun Kaupunginteatterissa alkuvuodesta 2021 nähtävän TÖIVRIH–HIRVIÖT esityksen säveltäjä, näyttelijä ja käsikirjoittaja. Tervetuloa teelle! 

Nov 2020

30 min 48 sec

Vieraana kolmannen vuoden TIO-opiskelija Salla Honkanen, joka on muun muassa valittu vuoden Taideakatemian opiskelijaksi ja jota luonnehditaan energiseksi superihmiseksi. Jaksossa keskustellaan psyykkisestä ja fyysisestä jaksamisesta hektisessä teatterimaailmassa. Tervetuloa teelle!

Oct 2020

54 min 24 sec

Teellä neljännen vuoden TIO-opiskelija, pian valmistuva nukketeatteritaiteilija Tella Vahala, joka on opiskellut nukketeatteria myös Puolassa ja ohjannut Rashomon-nykynukketeatteriesityksen syksyllä 2020. Mitä on nykynukketeatteri ja miksi se on kiehtovaa? Tervetuloa teelle ottamaan siitä selvää!

Oct 2020

49 min 17 sec

Teellä pian valmistuva TIO-opiskelija Akseli Sveholm, joka nähdään tänäkin syksynä useilla teatterilavoilla Turussa. Pohdinnassa asenne: millainen on hyvä teatterintekijän asenne? Entä miten käsitellä turhautumista ja sellaisia päiviä kun “ei vaan lähe”? Tervetuloa teelle!

Sep 2020

57 min 47 sec

Teellä ensimmäisen vuoden TIO-opiskelija Karoliina Saastamoinen, joka on aiemmin opiskellut Työväen Akatemiassa teatteri-ilmaisua ja ollut esiintyjänä töissä Turun seudulla teemapuistossa. Teekuppien äärellä keskustellaan läsnäolon merkityksestä ja vaikeudesta sekä opiskelun aloituksen tuomista tunnelmista.  Tervetuloa teelle! 

Sep 2020

52 min 57 sec

Uudet opinnot, uusi kaupunki – uusi identiteetti? Teellä kolmannen vuoden TIO-opiskelija Ia Nissinen, joka tekee tällä hetkellä TEHDAS Teatterilla Delay-nimistä esitystä. 

Aug 2020

49 min 53 sec