Punt Komma

RTV Oost

Elke week praat Hans Bellert je bij over het sociaaleconomisch nieuws uit Overijssel. Met interviews, gesprekken en reportages.

Punt Komma is een podcast van RTV Oost. Meer info via www.rtvoost.nl/radio/punt-komma. 

All Episodes

Vandaag: IT bedrijf Topicus Deventer - BusinessXL park Almelo - Grootste Zakelijk Landgoedontbijt in De Lutte Het Deventer IT bedrijf Topicus gaat enorm uitbreiden in het centrum. In kantorencomplex de Leeuwenbrug gaat het bedrijf 600 arbeidsplaatsen vestigen. Het Belgische Heijlen bouwt aan de logistieke campus op het BusinessXL park in Almelo. Het Oldenzaalse Bleckmann gaat daar over een maand al aan de slag met zo'n 100 werknemers. En hoe is het met oud-olympisch kampioen Mark Tuitert uit Holten. En waarom moest Frans Schuitemaker stoppen bij de OAD. Puntkomma sprak ze tijdens het 'Grootste Zakelijk Landgoedontbijt' op de Wilmersberg in de Lutte.

May 2018

22 min 29 sec

Economisch magazine. De Overijsselse investeringsmaatschappij Wadinko investeert in de Zwolse fietskoeriersdienst Cycloon. Wat doet het UWV voor werkloze 50 plussers? Directeur Hans ter Steege van het gelijknamige bouwbedrijf uit Rijssen legt uit waarom zijn bedrijf een topjaar had, en onderwijsminister Arie Slob was deze week op bezoek bij de Technicampus in Deventer en op Reggesteijn in Rijssen.

May 2018

22 min 57 sec

Economisch magazine met aandacht voor huisvesting en training van Polen, lease-auto's en een megabouwmarkt in Almelo. Huisvesting en training van Polen en andere Oost-Europeanen, daarmee kan het tekort van vakmensen in de bouw worden opgelost. Het plan komt van Marquette directeur Evers. Een nieuwe leaseauto, een Volvo S90, voor de Almelose burgemeester leidt tot rumoer in de gemeenteraad, de auto zou te duur zijn. Maar wat zijn eigenlijk populaire lease-auto's tegenwoordig? En de geplande vestiging van een megabouwmarkt in Almelo lijkt een splijtzwam voor de regio. Zwolse Google-liefhebbers werden toegesproken door Google topman Sundar Pichai.

May 2018

23 min 40 sec