Bastusnack - nöjesprat från scen och salong.

David Granditsky

Efter drygt 30 år i nöjesbranschen har David Granditsky ett stort nätverk vänner och bekanta. I varje avsnitt bjuder han in en av dessa till ett samtal i den avslappnde bastumiljön.

All Episodes

Vi snackar om kängor, konst, zombies och om när hon blev nobbad av Thåström. Och mycket mer.... Och ÄR hon med i Masked Singer eller inte? 

May 13

1 hr 26 min

Vi snackar om dans, skador, nerver, party och vad skiljer en publik i New York från en publik i Stockholm?  Och varför vägrade Rennie att sjunga de första åren i karriären? Funderade han verkligen på att pensionera sig vid 22?  Och vad är problemet med bananer? Mycket skratt och en hel del allvar utlovas i detta avsnitt.  Gillar ni podden? Skicka ett swishbidrag på  123 1769 884 

Mar 30

1 hr 36 min

Lena behöver knappast någon presentation. Vi snackar om den legendariska showen 006, låtskrivande, rädslor och artisteri. Och så lovebombar vi Torgny Söderberg. Och vad var det Lena skruvade ner på Gröna Lund som de kanske fortfarande är sura för?

Feb 25

1 hr 40 min

Shima har byggt sin karriär själv på sitt eget sätt. Och lyckats. Vi snackar om allt från gig med Eddie Izzard till hur man som helt grön i branschen säljer in en egen föreställning till Riksteaterns producenter på första försöket. Och gick det när hennes mamma skulle sjunga nationalsången för att hjälpa Shima med allsången?

Jan 12

1 hr 25 min

Vi lovebombar Lena Ph, snackar om Martins dramatiska livshistoria och musikaler. Och hur var det med den Norska healern Kettil? Är han återställd efter mötet med Martin?

May 2020

1 hr 22 min

Vi snackar bland annat om Dame Edna, England, Marie-Louise och Gösta Ekman och mycket teater. Och om arrangören som vägrade betala ut gage eftersom han tyckte att föreställningen var för dålig...

Apr 2020

1 hr 36 min

Programledaren, sångerskan och människan Sarah snackar om alkohol, karriär, bonusfamiljer och vegomat. Hur gick det till när Justin Timberlake träffade Lynda Woodruff? Och mår Beyoncé någonsin dåligt?

Feb 2020

1 hr 34 min

Humorgeniet från Mölndal snackar om TV-programmet han helst glömmer, ett helt osannolikt scenskoleprov och mycket annat.  Och kan man verkligen dricka sig mätt på punsch om man har glömt att äta middag?

Nov 2019

1 hr 20 min

Ett mycket omvälvande avsnitt. Vi snackar om kul minnen och roliga händelser, men även om en mycket obehaglig erfarenhet långt bak i tiden som varit tung att bära på.

Oct 2019

1 hr 19 min

Snack om Prince, ”Störst av Allt” och gosskören Kantarellerna. Samt om Sven Wollterduellen med Per Andersson. Och varför lånade Stoffe Stalins stövlar?

Sep 2019

1 hr 7 min

Snack om Mello, ölreklam, Madonna och om när Brittas hund var med på Azerbajdzjans Eurovisionbidrag. Och hur var det nu med det där jobbet med Rolling Stones? 

Sep 2019

1 hr 33 min

Vi snackar bl.a. om Sarah Jessica Parker, hur man blir filmregissör och Bugsy Malone.  Och hur punk ÄR egentligen Peter Jöback?

Aug 2019

1 hr 16 min

Vi snackar om tidsmaskiner, konspirationsteorier och framtida chokladspons. Och vad stal Anton av Anders Lundin?

Aug 2019

1 hr 31 min

Vi snackar om Alcazar, Grekisk bondsallad och Tenutex och mycket mycket mer. Visste ni att Andreas har svettats i en giraffkostym på Lanzarote?

Jun 2019

1 hr 35 min

Kapellmästaren och multimusikanten snackar om Friends, Allsång på Skansen och Kalle Sändare. Och mycket, mycket annat. Visste ni att har turnerat som Roy från Macken tillsammans med en mycket känd Dramatenskådespelare?

May 2019

1 hr 11 min

Aftonbladets nöjesreporter och recensent snackar bland annat om kritik, hur man får Bob Dylan på bra humör och varför John Lennon fick till Imagine så bra. Och så får vi chansen att höra honom sjunga en egen låt!

May 2019

1 hr 17 min

Vi snackar om vad Whitney Houston sa om henne,  eurodiscoprojektet Metrix och givetvis allt om melodifestivalgenombrottet. Och vad hände egentligen på den där parbänken i Piteå och framför allt VAR satt kondomen? Bland annat...

Apr 2019

1 hr 9 min

Alcazar-Lina är så mycket mer än disco. Vi snackade om tromboner, mello, bakfyllor och ambulansfärden efter kollapsen.  Och varför skrek Christer Björkman åt henne att hålla käften? 

Apr 2019

1 hr 43 min

Vi snackar om musikalisk censur i Polen, helikopterfärder med Totta och mötet med Stevie Wonder. Och så får vi reda på hur han bluffade sig till ett jobb hos Galenskaparna.

Mar 2019

1 hr 37 min

Att kalla Anders Lundin för mångsysslare är en underdrift. Vi snackar bland annat om Allsången, Beowulf, Åke Eriksson, REA och Konrad Adenauer. Och höll han på att dö i Robinson? Och peniskostymen - hur var det med den? 

Feb 2019

1 hr 49 min

Vi snackar bl.a. om Hans Alfredson, Orup, barnvisor och absolut gehör. Och så så får vi ett scoop om en hemlig elefant!

Nov 2018

1 hr 15 min

Från Iggy Pop till Göteborgsoperan - Mats Bäcker har plåtat dem alla. Vi snackar om Uggla, Thåström och Dramatens husband. Och hur lyckades han plåta violinister under vatten?

Nov 2018

1 hr 26 min

Jobbade han med ABBA eller inte? Hur lät det förr? Vad är en ”Appe med släp”? Hur full var Ulf Lundell? Vad sa ljusteknikern till Magnus Uggla?  Vad läste Lotta Ramel och Ted Gärdestad längst bak i bussen?Det och mycket mer hann vi med när jag talade med den största legenden inom livsljud i Sverige gästade bastun.  

Oct 2018

2 hr 1 min

Greta blev känd över hela världen när hon satte sig ner utanför riksdagshuset och strejkade för klimatet. Vi snackade givetvis om klimatfrågan, men också om vad hon gör på fritiden och hur det känns att berätta så ingående om sitt Asbergers syndrom i boken hon skrivit tillsammans med sina föräldrar Malena Ernman och Svante Thunberg. Och så får vi reda på om hon har sett Terminator nu när hon ska träffa Arnold.

Sep 2018

35 min 6 sec

Del två av snacket med producentlegenden Danne. Här snackar vi bl.a. om karriären med Reeperbahn och så får vi hela historien om Olles Ljungströms fantastiska energi och tragiska slut.  Detta är del 2 av 2 där den första mest handlar om musik och produktion och en del kul anekdoter.

Sep 2018

1 hr 16 min

Producentlegenden och före detta popstjärnan Danne snackar om klassiska inspelningar med t.ex. Jakob Hellman, Anne-lie Rydé och Wilmer X. Och lite om en packad skivbolagsboss. Han avslöjar en del prodcentknep och delar med sig av en mustig Ulf Lundellstory.  Detta är del ett av två där del två huvudsakligen handlar om Reeperbahn och Olle Ljungström.

Sep 2018

1 hr 7 min

Yrvädret Marika från Växjö berättar om sin katastrofala audition till "Så ska det låta", och hur hon hjälpte Little Steven hitta videofilmer i Stockholmsnatten. Och så har hon komplett utbildning i alla tonarter. Utom Gess-dur som hon är underkänd i.  

Aug 2018

1 hr 22 min

The second live international episode recorded in Kukkolaforsen at  the International Sauna Congress 2018  Guests are choregrapher and TV-host Justine Kirk,  Australian saunatarian Dr Jack Tsonis and creator of the Culture Sauna Nina Nu Wesemeyer.  We talk about the Saunaballet, historical saunas, aufguss and of course saunas!  (and much more) Did you know that there was a sauna aboard the space station Mir?

Jun 2018

36 min 58 sec

The first live and international episode. Recorded in Kukkolaforsen during the International Sauna Congress 2018. Guest are musician Daniel Wikslund and world champion wrestler Tomas Johansson.  We talk about music, traveling, wrestling and of course saunas!   

Jun 2018

28 min 38 sec

Efter mer än 40 år med Boppers har Matte fullt av stories att berätta. Vi snackar bl.a. om comebacker, hippies, Jerry Williams, Markoolio och Hare Krishna. Och hur känns det att gigga inne i en korvkiosk?

Jun 2018

1 hr 26 min

Trumslagaren och den sociala entreprenören Jonas snackar bland annat om gospel, integration, baskaggeskinn och Magnus Uggla. Och vem var det som ville såga av honom trumpinnarna?

May 2018

1 hr 3 min

Opera, rock och teater,  Janne Åström har gjort det mesta. Vi  snackar om Ozzy, Le Miserables och jättelika hologram i Gobiöknen. Och så får vi höra en otrolig historia om mannen som genomgick en ögontransplantation och fick synen tillbaks.

May 2018

1 hr 3 min

Vi snackar bl.a. om växthusbyggen, Stanislavskij, Kristina från Duvemåla och telegrafi och om varför ”USCH!” kan vara en bra recension. Och så får vi detaljerna om när han hamnade på sjukhus med ansiktet förvandlat till en blodig sörja….

May 2018

1 hr 44 min

Fernando är en sann mångsysslare. Vi snackar om Michael Jackson, Fame Factory, Alcazar och Chilenska TV-shower. Och så får vi reda på när Kylie Minogue hjälpte till att leta efter Fernandos försvunna mikrofon….  

May 2018

1 hr 30 min

Tvillingarna från Molkom har en gedigen musikalisk karriär. Vi snackar om mello, tvillingliv, Electric Banana Band och Mick Jagger. Och så får vi all info om Ulf Malmros imitation av Per Gessle. Och mycket, mycket mer.  

Apr 2018

1 hr 13 min

Discodonnan Kayo snackar om musik, teater, dans och annat hon gjort och inte gjort.  Och vad hände backstage hos Bob Marley.?   Visste ni förresten att hon drivit pizzeria på Cypern?  Givetvis får vi också historien bakom "Vill ha dig" med Freestyle.  

Apr 2018

1 hr 4 min

Gitarrist, men framförallt TV-producent mest känd för sina musikprogram med Ledin, Sven-Ingvars, Håkan Hellström, Björn Skifs mfl.  Vi snackar tv-minnen, musik och så minns vi Lill-Babs. Och vad var det egentligen som gjorde David Bowie så arg?  

Apr 2018

1 hr 12 min

Muntrummisen och konstnären Svante Drake snackar bland annat om Afrika, Robert Aschberg, Hot Soup och pappsnitt. Och vad har han egentligen i sin smärtingbag?

Mar 2018

1 hr 7 min

Den världsberömda finlandssvenska violinisten snackar bl.a. om Baywatch, jantelagen i Finland, Hugh Hefner och om när hon  dumpade prins Albert av Monaco i sista stund. Och så får vi för första gången höra avslöjandet om hennes affärspartner som sålde ut henne till veckopressen i Finland.  Och vad gör man när byxorna börjar glida ner när man står på scen och spelar fiol?  

Mar 2018

1 hr 40 min

Skådespelaren, regissören och författaren Anita Blom snackar om uppväxten i Kina och Sydamerika, turnéliv på 40/50-talen, Ingmar Bergman, kärleken till teatern och hur det är att jobba dagligen med sin egen familj. Och så får vi lite skvaller om Bullen Berglund - han med pilsnerkorven. (Avsnittet är inspelat i samband med hennes 89-års dag då Anita även är podcastkreratörens mor.)

Mar 2018

1 hr 17 min

Festfixarlegendaren och PR-experten besöker bastun och snackar om så vitt skilda saker som barnuppfostran, antisemitism, galna fester och om hur bra han är på gitarr. (eller inte) Och gör han sin ketchup själv?  

Mar 2018

1 hr 8 min

Grammyvinnaren och kapellmästaren för Bingolotto snackar om hemligheten bakom sina stråkarrangemang till Max Martin, hur han en gång imiterade Aqua i Dansk TV, och vad betyder egentligen JÄÄÄÄÄ?  

Mar 2018

1 hr 4 min

Mest känd som ICA-Sebastian, men även som hunken Rolf Jaeger i den gamla såpan Storstad. Vi snackar om åren på Gul&Blå, om varför man börjar sjunga vid 48 års ålder, och om det var fascination eller skräck bakom homoerotiken i Nilecity. Och mycket mer…  

Feb 2018

1 hr 26 min

Tomas är så full av historier att det hade räckt till två avsnitt! Här är ett fullspäckat avsnitt med snack om Quincy Jones, fackliga förhandlingar, Ingmar Bergman, en katastrof i direktsändning i radio, Beatles i Göteborg, Fria Proteatern, Keve Hjelm…och mycket mer. (Squash till exempel.)    

Feb 2018

1 hr 42 min

Sång, musikal, skivinspelningar, pepptavlor, retorik, Phantom of the Opera och Sound of Music är bara några saker vi snackade om i bastun. Och så får vi storyn om när hon gjorde audition till Kristina från Duvemåla med en tämligen pinsam fläck på de ljusa byxorna….

Feb 2018

1 hr 8 min

Mannen med tusen röster, skådespelaren, sångaren, dubbaren och mimaren.(!) Snack om när han sökte scenskolan från en stolpe ute i skogen, hur hans mamma annonserade ut hans tjänster i tidningen utan att fråga, popstjärnetiden med Farbror Blå. Och så får vi den ultimata guiden till hur man tolkar Shakespeare. Och mycket mer!  

Feb 2018

1 hr 19 min

Lotta Ramel får ofta prata om Ted Gärdestad och pappa Povel. Så även här, och kanske får vi veta lite nya detaljer om äktenskap och frånskilda Friherrar... Vi talar även om den okända Doktor Rut Ramel, #tystnadtagning och om Lottas hemliga laster. Och mycket, mycket mer.

Jan 2018

57 min 36 sec

Regina behöver ingen presentation. Eller är det just det hon behöver? Vi snackar bland annat om slott, havremjölk, rederiet och om hennes badkar i köket och mycket mycket mer. Och vad händer när man dricker ett helt glas olivolja?

Jan 2018

1 hr 16 min

Manusförfattaren, översättaren och spanaren Calle gjorde ett sällsynt sverigebesök och var såklart tvungen att prova bastun.  Vi snackade om humor, konsonanter, allergiker med glasögon och om när Stikkan Andersson hotade med advokat när Calle hade givit ut en egen ABBA-tidning.  

Dec 2017

1 hr 7 min

"A.C. -en frisk fläkt från Borås!" Anna har jobbat i många år med underhållning på scen och TV. Vi snackar om revy, Stefan&Krister, Uffe Larsson, REA, Partaj, Wallmans och mycket annat. Och vad var det som gjorde henne extra populär på fester hemma i Borås?

Dec 2017

1 hr 2 min