Totalcar Égéstér: Podcast autókról

Totalcar

Az Égéstér a Totalcar.hu szerkesztőségének és vendégeinek heti kerekasztala autók és motorok ürügyén az egész világról

All Episodes

Az F1 törétnetének egyik legizgalmasabb idényében vagyunk, de ennél még klasszabb lehet a jövő év, amikor újra szárnnyá válik az autók hasalja, hogy a rettenetes kanyartempó mellé még előzni is könnyebben lehessen. Az Égéstér vendége a 18000-en pörgő motorsport-enciklopédia, Wéber Gábor. A Forma-1 az új korszak küszöbén című könyve kedvezményesen megvásárolható a webshopbban.

Dec 2

1 hr 20 min

Zambelly György a régió legmenőbb Tesla-szervizét üzemelteti, amihez gimis fia rootolta a fedélzeti elektronikát.

Nov 26

1 hr 31 min

Létezik az, hogy a Német Nagyok féltik magukat a saját villanyautóiktól, és a középszerbe menekülnek? Bezzeg a Porsche végre megadja a Caymannak az aranylövést a villamosszék előtt.

Nov 19

1 hr 29 min

Használtautós címmérkőzés: Becsületesnepper az Autórevizor ellen!

Nov 11

1 hr 41 min

A fenntarthatatlan fiatal használtautók felértékelik a tragacsokat, és mi mégis egy szomszéd zseni előtt hajlongunk, és te is fogsz.

Nov 4

1 hr 19 min

Hogy lett szimulátoros nördből a magyar motorport diadalmas nyergesvontatója Kiss Norbi?

Oct 29

1 hr 49 min

A Bosch budapesti fejlesztőközpontjának elektromobilitásért felelős vezetőjét kínozzuk hárman az autózás jövőjéről, amit részben ők alakítanak, itt, pár kerülettel arrébb.

Oct 22

1 hr 13 min

Új autó nincs, a használt drága, nőgyógyászok az angolkertben, az arany valódi súlya, tanácsok Rolls-Royce-vásárláshoz.

Oct 14

1 hr 37 min

Szörnyű hülyeségeket csináltunk már autósemberi és firkászszakmai minőségünkben egyaránt, nincs miért tagadnunk.

Oct 7

1 hr 18 min

Milyen lesz egy autós üldözés villanyautóval? Lesz még egyáltalán rendes autó?

Sep 29

1 hr

Autók, amiket hibásan kell megvenni, halott szovjet katona Gajdán Miki kertjében, és ki verte össze Bolla Gyurit?

Sep 23

1 hr 4 min

Az asszonynyelv metsző, akár az őszi fagy: Nepperné szerint ideje megmutatni a komolyabb arcot, ezért Kopasz autót keresett - végre magának.

Sep 17

1 hr 33 min

Helyszíni tudósítóink az Égéstér stúdiójába hozzák lelkük vérző sebeit a keserédes Müncheni Autószalonról.

Sep 10

1 hr 34 min

Az alapanyaghiány mindent a feje tetejére állít, és innen már csak pár mondat, hogy mikor féltünk a legjobban autóban. Szerencsére már mind elévült, de volt is minek!!

Sep 2

1 hr 10 min

Létezik-e magyar becsületességtérkép? Hova nem megy autót átnézni az Autórevizor? Ki az, akit magára hagy a sofőrszolgálat?

Aug 26

1 hr 27 min

Világszínvonalú motoros sávok Budapesten, rendőrelemzés, élmények az esőgumival, zöld rendszámos motorok. Újabb elmotorosított Égéstér.

Aug 19

58 min 40 sec

A te feleségednél is nagyobb a Lamborghini féknyerge? És kihúzza-e gázzal, ha elúszik neki a Prius hátulja tempónál? Ezekről beszélgettünk luxi SUV-(o)k helyett.

Aug 12

1 hr 17 min

Szerkesztőségünk lakógyűlésen károgja körbe a dízeltiltás ügyét. És a te részecskeszűrőd hogy van?

Aug 5

1 hr 28 min

A Formula Student a legmenőbb autóverseny, ami műszaki iskolással történhet, de van-e bármi értelme a földön egy betiltott hajtásmódot oktatni? Az Égéstér vendége Kiss Dávid és Kun János, a Formula Student East szervezői.

Jul 29

1 hr 8 min

A lehetősége lenne rá, de minek? Bezzeg ha izzót akarnál cserélni, vagy akkumulátort!

Jul 22

1 hr 9 min

Draskovics Andrissal és Sturcz Antival beszélgetünk a Youtuberség pompája és csillogása mögötti autós benzinkeresztségről és golgotáról

Jul 15

1 hr 19 min

Ne indítózz sebességben, mert megölöd a Kopaszt. Ez mai adásunk legfontosabb tanulsága, de sok egyéb borúra is jön derű, és fordítva.

Jul 5

1 hr 27 min

Túrázás erős motorokkal, megvan-e a 212 lóerő, és némi motorsport-szakértés, merész jóslással.

Jun 24

46 min 47 sec

Öt éven belül valóság lesz az önvezető autó - és ezt egy olyan ember mondja, aki ezerkétszáz magyar mérnököt vezet, Budapesten. Hogyan tömjük ésszel a jövő nálunk is okosabb autóit? Miféle világ lesz ebből? Az Égéstér vendége Szőke Zoltán a Bosch automatizált vezetés fejlesztéséért felelős alelnöke.

Jun 17

1 hr 8 min

Vendégeink azokon az autókon dolgoznak, amikről mi még álmodni is gyávák vagyunk. A kétezer lóerős, kétmásodperces gyorsulású, kétmillió eurós autók magyar fejlesztőivel beszélgetünk.

Jun 11

1 hr 23 min

Konvojban száguldunk a Hyundai izomtörpéivel, egy kis motorozás és gyorsulástörténeti kitenkintésünk a Dacia Spring egyik tesztelőjével, Mikivel. És persze hanghiba, ahogy szokott ez lenni, de megéri!

Jun 4

59 min 51 sec

Spéci olaj és ritka méretű gumik mindenhol, tovább dolgoznak az Hogyan születnek az olaj- és gumiegyházak, avagy elkárhozol, ha Linglongot teszel a Minidre?

May 29

1 hr 3 min

Vallomások a Trabant-gyártósorról és a létező szocializmus kékes füstű, kénköves bugyraiból. Az Égéstér vendége az Elnök, az Őrült és a Munkás.

May 14

1 hr 25 min

Tudósítóink vallanak az Autózás Legtetejéről, a nyomtatott műfától egészen a retinafigyelő lávakőmasszázsig.

May 6

1 hr 19 min

Hogy látja a megbolonduló, kvótákkal fojtogatott, kétségbeesetten kóválygó autógyártást a roadsteres-bácsi-swiftes stratégiai beszerző?

Apr 30

1 hr 31 min

Kinyírják a kisautókat, gyémánttá drágítják a normálisakat, de a kéttonnás SUV-ok 300 lóerővel is zöldek. Van-e ennek értelme, vagy esetleg nem is igaz?

Apr 16

1 hr 20 min

Vénségünkre mind elfelejtünk vezetni, de fiatalon is kell mák a túléléshez. Pláne akkor, ha leviszi a fejed a légyzsák, amit egyébként gariban kicserélnének mindenkinek. Extra: rossz szóvicc volt, swagen.

Apr 1

1 hr 9 min

Zoli sirályszárnyas legendákat szerel egy német kolostorban. De nem ám uncsi 300SL-eket, hanem historic versenyautókat, amikkel aztán olyan kalandjai vannak, amilyeneket a legtöbben álmodni se tudunk magunknak. Az Égéstér meghallgatása után feltétlenül nézd meg a róla szóló videóinkat is, mert csodásak (miatta, nem miattunk):

Mar 26

1 hr 2 min

A márkaszervizek és -képviseletek rengeteget tudnak a használt autók előéletéről, de mégsem mondhatják el az érdeklődő vevőknek. Vendégünk egy kereskedés, amelyik juszt is elmondja, és egy Becsületesnepper.

Mar 18

1 hr 23 min

Mi lennél inkább: irigyelt pojáca, vagy pojácák irigye? Kollégáink a koldusbot és a kabriók összefüggéseit elemzik az MX-5 - 330Ci - Boxster - rúdtánc tengelyen.

Mar 12

1 hr 35 min

Az Égéstér stúdiójában akkora rontócot küldünk házi versenysorozatunkra, hogy a pályán átlagosnak mondható 36 km/h-s sebességnél már mehetnél vele a plafonon is. A második részben Mátét, japánból reimportált minorfilozófus kollégánkat faggatjuk arról, hogyan győzi le az autószeretet és a kíváncsiság az indológia és a természetjárás démonát.

Mar 6

1 hr 31 min

BMW-istenítés és -gyalázás a hajtásmód, a műhang és a felöklendezett savas gyomortartalom összefüggéseinek elemzése közt.

Feb 26

1 hr 16 min

Honda NSR250 tuningtól a motorsport csúcsáig.

Feb 21

1 hr 10 min

Pár hete egy 1300 lóerős kamion próbálta kitartóan megölni, most pedig a repülőkkel teli házából, egy LS3 V8 versenymotor építése közben interjúzott velünk legkedvesebb reneszánsz motorsport-polihisztorunk, Horn Berci

Feb 19

1 hr 30 min

A modern autók egyre kevésbé engedik, hogy kinyírd magad hülyeségből, figyelmetlenségből vagy elkerülhetetlen balszerencsétől. És az edzőpályájuk itt van Zalaegerszegen. Az Égéstér vendége Hamar Zoltán, a Zalazone vezetője.

Feb 11

1 hr 22 min

Felesleges dolgokra vagyunk. Kell-e nekünk Hayabusa vagy magyar MotoGP futam?

Feb 8

1 hr 14 min

Szeriőz eszmecsere Deli Kálmán balesetelemző igazságügyi szekértővel baleset-rekonstrukcióról, szimulációról, hajmeresztő ügyekről és arról, vegyen-e mindenki azonnal menetrögzítő kamerát az autójába (igen).

Feb 4

1 hr 6 min

A világ egyik legnagyobb tech cége a Szépvölgyi úton fejleszteti a jövőautója agyát. Az Égéstérben az AImotive mérnökeivel beszélgetünk arról, hogy mi van már az önvezetéssel végre.

Jan 29

1 hr 28 min

A Becsületesneppert az állampolgári szenvedélyesség legmagasabb fokára fűti az elérhetetlen és akadékoskodó hivatal.

Jan 21

1 hr 21 min

Az hagyján, hogy biciklire meg bérautóba szorítaná át a népet a córesz, de lassan az se a miénk, amit becsülettel kifizettünk.

Jan 16

1 hr 27 min

Gajdán Mikivel, rezidens Év autója zsürorunkkal beszélgetünk a Hülyeséggyanús Hidrogén Hype-ról, az idei Év autóiról, majd kiderül, hogy mitől jövünk mindannyian igazából szenvedélybe.

Jan 11

1 hr 18 min

Az Égéstér vendége Lányi Dávid gépitanulás-szakértő, aki az egyik legnagyobb autóipari beszállítónál fejleszti az önvezető és balesetelkerülő rendszereket. Milyen szenzorok kellenek egy autóba? Hogyan lát az az önvezető? Eljön-e a menetbiztonsági elektronikák dieselgate-je? Lássuk mindezt a gyakorlatban: íme a Stanfordi Egyetem öndritelő DeLoreanje

Dec 2020

1 hr 7 min

Egy influenszer, egy újságíró és egy péeres bemegy a bárba, melyik szedi fel a futóműhangoló mérnököt? De főleg: hogyan választják az Év autóját, ha se sajtóút, se autó, és már lassan év se?

Dec 2020

1 hr 16 min

A Tesla olyan eszelősen értékes lett, hogy lenyelhetné bármelyik másik autógyárat keresztben. De vajon melyiket vásárolná fel Elon helyében Assur?

Dec 2020

1 hr 50 min

Miért pislog Novoth Tibi? Miért van kihúzva Dani szeme? MIt szerel Csikós éjszaka?

Nov 2020

2 hr 12 min